Skocz do zawartości

Zdjęcie

Farscape - The Peacekeeper Wars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#41 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.10.2004 - |21:22|

Co do wyników to jest nieźle (o wiele lepiej niż sezon 5. Andromedy), ale gorzej niż flagowe Stargate, których średnia ma się w okolicach 1.8. Tutaj mamy 1.6 w pierwszych 30. minutach, i 1.4 dla reszty Part 1. Rekord oglądalności, zanotowany dla początku sezonu 3., nie został pobity - wtedy Farka oglądało średnio 1.3mln ludzi.

hmmmmm to dobrze czy źle???? jak to może wpłynąć na ew. przyszłość farka??? Pewnie o tym dowiemy się dopiero za parę tygodni (bo tego czy są to wyniki zadawalające dla szefów Sci-fi Chanell i czy podejmą decyzję pociągniecia tego dalej, nie dowiemy się dzisiaj czy jutro).
tak wogóle to może ktoś napisze, jak został ten miniserial przyjęty przez fanów w USA??? oczywiście bez wchodzenia w spoilery, chodzi oczywiście o reakcje ogólne (podobał sie, nie podobał się???).
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#42 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 19.10.2004 - |21:34|

Ale prawdopodobnie flagowe Stargate skończy sie na 8 sezonie wiec jet pasmo wolne.Tam było równiez napisane ze sa to dane z 1.5 % gospodarstw :D ?
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#43 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 19.10.2004 - |21:57|

Ale prawdopodobnie flagowe Stargate skończy sie na 8 sezonie wiec jet pasmo wolne.Tam było równiez napisane ze sa to dane z 1.5 % gospodarstw :D ?

Chodzi o to, że serial oglądało 1.5% gospodarstw do których dociera Sci-Fi, i 1.1% wszystkich istniejących gospodarstw w USA. Co do przyszłości to zobaczymy, Andromeda wypada po 5. sezonie, zapewne dołączy do tego SG-1 (dowiemy się o tym pewnie w styczniu). Niby zostaje wolne miejsce w ramówce, aby zrobić zestaw ze Stargate:Atlantis. Niestety, Farscape jest dość pieniędzo-żerny, poza tym wystartowała Battlestar Galactica. Ale nic jeszcze nie jest przesądzone, poczekamy zobaczymy...

Poza tym należy wziąść poprawkę na możliwe zyski z wydania DVD, pewnie Sci-Fi dostanie procent.
  • 0

#44 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.10.2004 - |22:22|

Hurrrrrrrraaaaaaa Bart in action :-) na Think Tank jest przy nowym farku: "work in progress :)".
Superrr.

ps. tylko dlaczego zaliczyli to do 5 sezonu???????????????

Użytkownik ulan edytował ten post 19.10.2004 - |22:23|

• 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#45 Razel

Razel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19.10.2004 - |22:36|

uzupelniam ftp o:

Farscape.The.Peacekeeper.Wars.Part.1.WS.DSR.XviD-LOL
  • 0

#46 Domin

Domin

Curator of The Feeding Grounds

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.10.2004 - |02:21|

JA CHCE WIECEJ FARSCAPE!!!!!! :censored: :censored: :censored:

I niech odkreca ten syfek co zrobili, Ci co obejrzali druga czesc to wiedza..... :censored: :censored:
  • 0

#47 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 20.10.2004 - |06:15|

Są dokładniejsze wyniki, średnio obie cześci (jako całość) dostały 1.7, z tym że pierwsza 1.5, a druga 1.9. W niedzielę i poniedziałek wieczorem Sci-Fi był najchętniej oglądanym programem dla osób w przedziale wiekowym 25-54 i 18-49.
  • 0

#48 Bethek

Bethek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 20.10.2004 - |10:51|

Są dokładniejsze wyniki, średnio obie cześci (jako całość) dostały 1.7, z tym że pierwsza 1.5, a druga 1.9. W niedzielę i poniedziałek wieczorem Sci-Fi był najchętniej oglądanym programem dla osób w przedziale wiekowym 25-54 i 18-49.

i bardzo pieknie. teraz tylko niech decydenci przelicza to na dolary... :D
  • 0
SUBEDIT forever!

#49 Nukleon

Nukleon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 20.10.2004 - |11:55|

Witam, wreszcie zdecydowałem sie na rejestrację :rolleyes:

Razel dzieki za stro, jest malutki problemik - farscape.the.peacekeeper.wars.part.1.dsr-lol.r06 brakuje :o

Poszperam zaraz po serwerach i jak znajde do dopcham tam.
  • 0

#50 ch4ron

ch4ron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 20.10.2004 - |12:03|

Popularność poza oficjalnymi kanałami dystrybucji, też jest niezła.

Na torrencie działało kilka trackerów, z których część była pozapychana,
W mule pierwszy raz się spotkałem z tym, że w ciągu kilku sekund po wrzuceniu w wyszukiwanie, pojawiło się ponad 200 źródeł.

Jak do tej pory większą popularność widziałem tylko Samurai 7 i ostatni odcinek Friendsów.

Jak na produkcję niszową, czysto pod fandom, to [beeep] wyniki.
Nie wierzę, by nie zrobili ciągu dalszego, podobno też są plany kinowej wersji, ale temu projektowi akurat nie wróże dobrych wyników.
  • 0

#51 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 20.10.2004 - |14:55|

Dzieki Domin :censored: :censored: :censored: :censored:
Pisałem piszcie spoiler .Z tego co widze Castor to wyniki sa zaje*** takie jak Sg ..musi być 5 sezon :clap:
Co do filmu to tez nie wróże mu za dobrze, to tylko byłby dla tych co obejrzeli wszystko :>
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#52 Domin

Domin

Curator of The Feeding Grounds

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.10.2004 - |15:31|

Dzieki Domin :censored: :censored: :censored: :censored:
Pisałem piszcie spoiler

Przecie to co napisalem to nie jest spoiler :afro:
  • 0

#53 Gość_Saleme_*

Gość_Saleme_*
  • Gość

Napisano 20.10.2004 - |16:18|

Razel dorzucilem brakujacy plik numer 6
  • 0

#54 Razel

Razel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 20.10.2004 - |16:41|

Saleme a skad miales namiar na up ? :D
  • 0

#55 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 20.10.2004 - |20:37|

hej, winrar wyrzuca mi komunikat
farscape.the.peacekeeper.wars.part.1.dsr-lol.r05 Packed data CRC failed. volume is corrupt
  • 0

#56 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 20.10.2004 - |22:10|

Później napiszę dłuższą recenzję, ale narazie kilka zdań:

Masa efektów, na szczęście to nadal Farek. Jeśli saga ma się tak zakończyć, to jestem zadowolony. To najlepsze odcinki Farscape, stawiam je na równi z "Bad Timing" i ostatnią trylogią. Postacie dopracowane, śmieszne one-linery, historia ciekawa i z polotem. Czego żałować? Sikozu i D'Argo.

10/10 jak nic.
  • 0

#57 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 20.10.2004 - |23:29|

Zgodnie z życzeniem wrażenia. Jedna podstawowa sprawa: początek jest chaotyczny!!!. W sumie całość mi się podobała, ale odniosłem wrażenie, że to miało być dłuższe. Chwilami widać, że chcieli w te 3 godziny upchać jak najwięcej, a to na zdrowie fabule nie wyszło. Ciężko pisać nie odwołując się do treści, ale ci co widzieli chyba podzielą moje zdanie co do chaosu. Trochę zabrakło mi głębszych treści, ale to chyba przez ten cholerny pośpiech. Z kolei w kwestii, czarnego, farkowego humoru to jest absolutnie pierwsza klasa :clap:. Efekty są niezłe (chociaż z utęsknieniem czekam na HDTV). Jeśli chodzi o orginalność pomysłów (z czego Farek słynął) to mogłoby być lepiej. Zmiany fryzurowo-makeupowe mi się nie podobały. Ogólnie było nieźle, ale mogło być lepiej :( . To tyle na gorąco po obejrzeniu obydwu części (podobno miały być cztery?). Więcej napiszę jak już się ludzie naoglądają i w mailach nie będą przychodzić wyjce za spojlery.

Pozdroo all
  • 0

#58 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 21.10.2004 - |09:00|

Chłopaki z LOL chyba za bardzo się spieszyli z wypuszczeniem tych odcinków, w jednej i drugiej części nie wszystkie reklamy są wycięte :hyhy:
  • 0

#59 ch4ron

ch4ron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 22.10.2004 - |09:11|

Chwilami widać, że chcieli w te 3 godziny upchać jak najwięcej

No przeca już wcześniej było mówione (przez samych twórców), że w Peacekeeper Wars zmieszczą wszystko co chcieli pokazać w całej piątej serii. Kazali się szykować na ostrą jazdę. Samemu filmowi to trochę zaszkodziło, bo jednak wszystko idzie zbyt szybko. Można nawet wskazać momenty, którymi powinny się kończyć odcinki.
Na całe szczęście samej fabule to nie szkodzi. To nadal stary dobry Farscape :clap:

I te teksty czasami:

!! SPOILER !!

z pierwszej części (niewielki):

- Crighton you're suppose to be dead!
- Great, and how was YOUR day?

i z drugiej (trochę większy):

- It's a boy... in case you wondering.
  • 0

#60 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 22.10.2004 - |23:47|

Czyli dla kogos,kto serie ogladal dawno temu na wizji1,film bedzie niezrozumialy i nie ma sensu go skombinowac?
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych