Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Sieraków] 29.04-03.05.2005

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
281 odpowiedzi w tym temacie

#41 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 415 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 08.10.2004 - |21:49|

wiedziałem Panowie ze wam sie spodoba :D:D:D:D
  • 0

#42 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.10.2004 - |22:12|

Odkrywam tajemnicę... otóż podczas rozmowy z kwiatkiem 4 dni temu, podałem mu pomysł na zorganizowanie zlotu w.... Krzeczkowie nad jeziorem Niesłysz!!! Jeździłem tam przez kilka lat na wakacje i znam kogoś, kto mógłby pomóc w załatwieniu ośrodka. Niestety ta osoba jest teraz w USA i wraca w styczniu, ale może uda mi się z nią skontaktować (albo otrzymać namiary na kogoś innego). Zobaczę co się da zrobić i czy mają odpowiednią salę na spotkanie.
Tutaj jest link do ośrodka
Ośrodek w Krzeczkowie
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#43 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.10.2004 - |08:08|

Rozumiem, że pomysł z ośrodkiem Molo jest dalej aktualny?
Nie chciałbym się powtarzać , ale podane ceny były naprawdę atrakcyjne i ośrodek niczego sobie.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#44 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 415 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 09.10.2004 - |09:12|

Odkrywam tajemnicę... otóż podczas rozmowy z kwiatkiem 4 dni temu, podałem mu pomysł na zorganizowanie zlotu w.... Krzeczkowie nad jeziorem Niesłysz!!! Jeździłem tam przez kilka lat na wakacje i znam kogoś, kto mógłby pomóc w załatwieniu ośrodka.
Ośrodek w Krzeczkowie

Witam
Jak juz wspominałem mieszkam nie daleko tych osrodków, tak sie skałda ze bede w przyszły weekend w domu to moge podjechac i sie dowiedzieś wszystkiego :)

W Krzaczkowie nie ma zadnej sali, sa tylko same domki i wiata z zadaszeniem dla piwoszy :). Jedzonko w własnym zakresie, brak stolówki

Użytkownik Zibi edytował ten post 09.10.2004 - |15:04|

• 0

#45 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.10.2004 - |10:52|

Ok, najwyższy czas zrobićtu małe porządki, a raczej przygotować jakiś plan działania :)

Oto plan:

1)
Od teraz do końca października proszę o proponowanie lokalizacji, mają to być możliwie jak najdokładniejsze dane, ceny noclegów i ich standard, do tego oczywiście wyżywienie, dostęność różnaego rodzaju sprzetu (nagłośnienie, rzutnik oraz co bardzo istotne sala konferencyjna), kolejnym ważnym punktem jest dojazd, dlatego też wydaje mi się, że w grę wchodzą okolice 2 największych węzłów komunikacyjnych naszego kraju, czyli Warszawa i Poznań, po prostu dość łatwo się do nich dostać PKP i PKS, a z tamtąd do miejsca docelowego. Nie ma sensu się spierać, że ma być środek Polski, jak nie ma się tam jak dostać. Zarówno morze jak i góry brzmią bardzo ciekawie, jednak ich lokalizacja jest dość niesprawiedliwa zawsze dla połowy kraju, chciaż na 5 dni może warto się wybrać dalej, nie skreślajmy ich odgórnie :)

Dzięki temu, że zaczynamy to planować dość szybko można liczyć, że będzie spore zainteresowanie, dzięki czemu, może będzie dało się np wynająć autokar i po dotarciu do Pozania, czy też Warszawy na miejsce pojechalibyśmy wszyscy razem, no chyba że ktoś będzie miał własne 4 kółka :)

Warto też pomyśleć o żywieniu we własnym zakresie, chyba wspólnymi siłami udałoby się nam jakoś przetrwać te kilka dni, mowię jednak odrazu, że nie będę gotował obiadu dla 50-100 osób :lol: Ale na pewno byłoby ciekawie, poza tym obniżyłoby to koszty... Milibyśmy ognisko lub/i grilla codziennie :D

Proszę wstrzymać się z opiniowaniem, wszystkie posty, które nie będą jakąś kolejną propozycją, będą kasowane.

2)
Od 1 listopada przez kilka dni omówimy oferty i myślę, że do 10 uda się podjąć decyzję, wtedy też poznamy organizatorów :) Potem przyjdzie czas na wstępne zgłaszanie swojej obecności na nadchodzącym wydarzeniu... pod koniec listopada wstępnie wyrazimy chęć zajęcia wybranej lokalizacji w majowy weekend, można powiedzieć, że będzie to taka pre-rezerwacja, poznamy też warunki ostatecznej rezerwacji i jak będzie się to przdstawiało od strony finansowej, czy będzie potrzebna jakaś zaliczka itp, czyli dowiemy się czy trzeba będzie zrobić przed zbiórkę, żeby zapewnić sobie lokalizacje :)

Wstępnie myślę, że mozemy liczyć na około 50 osób, może więcej, w końcu na weekend majowy można się wybrać z rodziną :)

To na razie tyle, czekamy na oferty.

PS
Może Ci to już pisali uzupełnią dane i jeszcze raz przedstawią wszystko po tym poście :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#46 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 11.10.2004 - |22:30|

Wiec moja propozycja jaka wczesniej Kwiatek podal to MOLO ( pewnie pare osob sie ze mna zgodzi)
Osrodek wypoczynkowy MOLO

Jak widac to ceny na przyzwoitym poziomie a osrodek niczego sobie.
100 zł na noclegi
100-150 za wyrzywienie
100 zł na przejazd
50-100 zł na atrakcje ( nagrody w konkursach i dyplomy + roznosci np bryloczki czy kubki itp.)
czyli w sumie daje kwote 400 zł a maxymalnie 500 zł

Biorac pod uwage ostatni zlot w Zegrzu gdzie na dzien wyszlo 80 zł + dojazd co w sumie niektorym wyszlo okolo 120 zł za 1 dzien pobytu to sprawa z MOLO wychodzi taniej. Ale sam wybor to juz od was zalezy.

pozdro
wpol martwy Przemas
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#47 Aces

Aces

Organizator

• Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 15.10.2004 - |20:01|

Jakos tak czytam wasze posty i pomuślałem że zlot może być w zasadzie wszędzie byle był na łonie natury :-) jakos ten ośrodke molo mi nie leży zabardzo po miastowemu niema jak to w domkach kempingowych kontakt z maturą panowie i panie
  • 0

#48 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 18.10.2004 - |15:21|

Jakos to temat zamarl 3 dni temu
Ludzi trzeba sie ruszac bo nasz kwiecien zlapie
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#49 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 878 postów
  • MiastoREDA

Napisano 20.10.2004 - |13:56|

Cisza nastała w temacie, więc coś napiszę.

Ja uażam, żemMolo to ..hmmm... nie za ładny ośrodek i taki zbyt ... miejski :> . Zdecydowanie bardziej podoba mi się lokalizacja w Niesulicach nad jeziorem Niesłysz. Tym bardziej, że w internecie gdzieś znalazłam pare zdjęć tego miejsca i wygląda bardzo ładnie.

Oddaje głos na tą lokalizację. Zibi kiedy będzie można obejżeć Twoje zdjęcia tamtego miejsca??

:clap:
  • 0

Film sci-fi AI o AI i tworzony przez AI
"Cząstka Przeznaczenia"

#50 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 415 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 25.10.2004 - |19:30|

Witam
O to pare fotek z nad jeziora Niesłycz. Nie dotarłem jak wyglądają domki od wewnątrz, ponieważ była to niedziela i nie było kierowników ośrodków :(.
  • 0

#51 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.10.2004 - |21:07|

Jestem jak najbardziej za propozycją Zibiego. Miejsce jest urokliwe, parę wakacji spędziłem nad tym jeziorem i nadaje się wyśmienicie na miejsce kolejnego zlotu. Zresztą sam wyskoczyłem z propozycją zorganizowania zlotu po drugiej stronie jeziora :) Niestety moja opcja nie posiada wspólnej stołówki i dużej sali. Mój głos oddaję na Zibiego.
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#52 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 878 postów
  • MiastoREDA

Napisano 25.10.2004 - |21:10|

To tak samo jak ja :] głosuję na jeziorko Niesłysz :) . Jeszcze tam nie byłam, ale zdjęcia przekonują na 100% zlot tam będzie suuuuuuuper!!

My nie chcemy zlotu w Molo!! :blink:

:clap: :clap: :clap:
  • 0

"Cząstka Przeznaczenia"

#53 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 878 postów
  • MiastoREDA

Napisano 09.11.2004 - |12:11|

2)
Od 1 listopada przez kilka dni omówimy oferty i myślę, że do 10 uda się podjąć decyzję, wtedy też poznamy organizatorów  :)  Potem przyjdzie czas na wstępne zgłaszanie swojej obecności na nadchodzącym wydarzeniu... pod koniec listopada wstępnie wyrazimy chęć zajęcia wybranej lokalizacji w majowy weekend, można powiedzieć, że będzie to taka pre-rezerwacja, poznamy też warunki ostatecznej rezerwacji i jak będzie się to przdstawiało od strony finansowej, czy będzie potrzebna jakaś zaliczka itp, czyli dowiemy się czy trzeba będzie zrobić przed zbiórkę, żeby zapewnić sobie lokalizacje  :)

Hmmm...

O ilę się nie mylę już jest prawie 10 listopada, a tu się nic nie dzieje :> . Temat zapadł w sen zimowy jak misie czy co?? Są dwie propozycje Molo i jeź. Niesłysz, ale jakoś mało ludzi wyraziło swoje opinie gdzie by chciało jechać. Kiedy wreszcie wybierzemy lokalizację?
:blink:

Użytkownik saggi edytował ten post 09.11.2004 - |12:12|

• 0

"Cząstka Przeznaczenia"

#54 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.11.2004 - |13:26|

Sonda dodana, mamy 3 możliwości...
Nie uwzględniłem Zegrza ze względu na to iż z tego co słyszałm mało tam miejsca, ale sporo zależy też od ilości chętnych...
Właśnie, proszę się już wstępnie deklarować, bo może się okaże, że i Zegrze by wystarczyło, mam jednak nadzieję, że dużo ludzi się zdecyduje w końcu można przyjechać z rodziną, bo to długi weekend :)

Jak już pisąłem mamy 3 możliwości:
- Sieraków jest sprawdzony i dobrze opisany w temacie pierwszego zlotu trzydniowego...
- a informacje jak i zdjęcia Ośrodka nad Niesłyszem i MOLO są w tym temacie

Głosujemy 2 tygodnie tj do 23 listopada :)

Przypominam, proszę sięwstępnie deklarować!
Szacunkowe koszty były już też omawiane.
  • 0
Master of possimpible ;)

#55 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 09.11.2004 - |17:09|

Hejka :D

Zagłosowałem na Ośrodek nad Niesłyszem.
Po prostu zdecydowanie preferuję zlotowy wypoczynek :] na łonie natury, a w MOLO jakoś tak zbyt miejsko i zbyt wygodnie jak dla mnie ;) .
W każdym razie, na dzień dzisiejszy, deklaruję swój udział w kolejnym kilkudniowym zlocie Orion Tok'ra :clap: .
Mam nadzieję, że w moje ślady pójdzie DUŻO z was :hyhy: i już niedługo będzie trzeba wpychać się do kolejki na ten zlot :lol:

Pozdrawiam :afro:
  • 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

#56 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 878 postów
  • MiastoREDA

Napisano 09.11.2004 - |17:24|

Ja też zagłosowałam za Niesłyszem :) choć Sieraków też mi odpowiada :> . Molo natomiast nie specjalnie mi się podoba :| no ale jak większość go wybierze to się dostosuje :] w każdym razie na weekendzie majowym muszę być choćby niewiem co!
:clap: :clap: :clap:
  • 0

"Cząstka Przeznaczenia"

#57 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 09.11.2004 - |17:38|

Postawiłem na sprawdzony Ośrodek czyli na Sieraków, chociaż Niesłysz też byłby dobrym miejscem lecz niestety można głosować tylko na jeden z nich. I oczywiście wstępnie deklaruję swój udział. :D

Pozdrawiam :lol:
------------------
  • 0

#58 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.11.2004 - |19:36|

Niesłysz, Niesłysz, Niesłysz, nie słyszę reszty forumowiczów! Głosować! :hyhy:
  • 0

#59 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.11.2004 - |21:23|

Zagłosowałam na Niesłysz.
Do Sierakowa też mogłoby być - miejsce fajne i sprawdzone:)
Ale warto spróbować czegoś nowego.

Zegrze niestety odpada w tym terminie. Rozmawiałam z kierownikiem ośrodka już na zlocie i termin ten miał już zarezerwowany.

Do maja daleko, na razie jestesmy bez kasy i jest coraz gorzej (zamiast pensji Miśka będzie miał tylko rentę rehabilitacyjną).
Mimo wszystko prosze mieś na uwadze nasze uczestnictwo.

Pozdrówki
121277
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#60 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 09.11.2004 - |21:32|

Niesłysz, Niesłysz, Niesłysz, nie słyszę reszty forumowiczów! Głosować!

Ciągle niesłysz i niesłysz :D , wiec to będzie Niesłysz :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych