Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate 2: SG1 czy Devlin?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#41 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 05.09.2003 - |18:34|

Rexus - Ty też jesteś uparty   . Każdy przy swoim. Hehe...

A jestem :D jestem :D

Ale tak poważnie - to ta upartośc wynika z czegoś innego. Uważam że aktorzy się wypalili. Nic nowego już do serilau nie wnoszą a do filmu tymbardziej (przykład Shenksa niby w 7 sezone go pełno a gra kiepska, a juz o RDA nie wspomnę - jak mu się nie chce grać to niech spieprza - łaski nie robi). Pozatym oglądjąc coś lubie byc zaskaiwany. Ogldając coś czekam na każde następne wydarznie - jak małe dziecko na cudowny prezent. Ale kiedy czymś się zraże to tak ja dziecko (im jesteśmy starsi tym możemy przełknąć najwieksze świnśtwo a dziecku jak niesmkuje to wypluje) poprostu "wypluje". A po 7 seonach SG-1 coraz trudniej mnie zaskoczyć - zaczynam sie nudzić a to niedobrze :D Dltego chce powrotu starych aktorów, rozpoczęcia drugiej części filmu tam gdzie skonczyła się pierwsza (na kontynuacje po 7 sezonie jest masa pomysłów - tysiące- a an kontynuacjae zaraz po pierwszym jak na lekarstwo) Takie rozwiazanie jest badziej ciekawsze - tajemnicze. Nobo jak powiązać wydażenia które dzieją się zareaz po zakończeniu pierwszego filmu a z serią 8 (ja wiem hehhe :D :D )

Może i jestem uparty, ale film zrobiony w wsposób jaki wy proponujecie sie niesprawdzi ("Lost City" - chyba doszli do takiego wniosku). Może jako film telewizyjny.

A ja chcę iść do kina i oglądnąć coś naprawde niezwykłego a nie kolejny odcinek serialu

Użytkownik rexus edytował ten post 05.09.2003 - |18:35|

• 0

#42 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.09.2003 - |19:02|

Oddałem głos na serial. Uważam, że w stosunku do filmu, jest bardziej popularny. Sądzę, że dla wielu widzów (a przede wszystkim dla mnie) SG kojarzy się głównie z serialem i wydarzenia z drugiego filmu będą nie pasować do wątku wizji świata SG jaki znamy z serialu.

Użytkownik M.M edytował ten post 06.09.2003 - |19:33|

• 0

#43 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 08.09.2003 - |12:51|

...ale film by się przydał...dobry film, wtedy z dalszym trwaniem serialu też byłoby lepiej...
  • 0

#44 xiao

xiao

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoLodz

Napisano 09.09.2003 - |11:03|

Opcja 1. Dlaczego? jesli zrobia kontynuacje serialu, to mniej osob pojdzie do kina, bo mniej osob ogladalo w Polsce caly serial. Jesli natomiast film okaze sie klapa to nigdy w telewizji polskiej nie zobaczymy stargate - seriali (sg1 i atlantis), bo kto wytdaje kase na totalna klape?
  • 0
,Ty ze swej drogi nie wracaj, choćby dogonił Cię krzyk.
Słowa nic przecież nie znaczą, to tylko umarł nikt...'

oak.rpg.pl Stawiamy na WIELKICH ludzi

#45 Gelerth

Gelerth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 10.09.2003 - |10:44|

Zaglosowalem na opcje 1.
Kontynuacja filmu ?
Raczej nie, komtynuacją jest serial.
Ale pozostały niedopowiedziane sprawy z lat wczesniejszych.
Scenariusz opisujący lata przygotowań, /SPOILER/ ]Pierwsza podroz przez wrota /SPOILER/ prace Sam nad wrotami, cala gama nowych mozliwosci.
  • 0
"W każdym z nas żyje jakiś Frank Burns"
Larry Linville

#46 wenlok

wenlok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 10.09.2003 - |15:45|

Zaglosowalem na opcje 1.
Kontynuacja filmu ?
Scenariusz opisujący lata przygotowań, /SPOILER/ ]Pierwsza podroz przez wrota /SPOILER/ prace Sam nad wrotami, cala gama nowych mozliwosci.

No tak, ale gdzie tu beddzie elemnt zaskoczenia ?
i tak wiadomo dokad zaprowadza nas prace Sam nad wrotami (serial o tym opowiada).

Pozdrawiam
Wenlok
  • 0

#47 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 12.09.2003 - |06:05|

Zaglosowalem na opcje 1.
Kontynuacja filmu ?

No tak, ale gdzie tu beddzie elemnt zaskoczenia ?
i tak wiadomo dokad zaprowadza nas prace Sam nad wrotami (serial o tym opowiada).

Pozdrawiam
Wenlok

Totalnym zaskoczeniem byłby film,który zakończył by całą historię z Gwiezdnymi Wrotami,tylko w jaki sposób??Wszyscy giną???Zakopią wrota???Nie wiem,ja chcę w niedalekiej przyszłosci film,który zaskoczy i zakończy cała sagę!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#48 Kati

Kati

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 12.09.2003 - |14:16|

Ja zagłosowałam na opcje nr.2 według mnie nie ma już zbyt sensu robić filmu w którym nie będzie Sam czy Teal'ca
  • 0
Dziś rzeczywistą głową rodziny jest ten, kto decyduje, na jaki program nastawić telewizor.

Peter Richard Henry Sellers (1925 - 1980)

#49 kkrzysztof

kkrzysztof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 18.09.2003 - |08:40|

Za czym ja jestem ! obejrzałem film, wszystkie odcinki serialu i ?
niewyobrażam sobie jak można by było zepsuć wątek gwiezdnych wrót
bardziej jak cofając wszystko do powrotu z Abydos.
Myślę że taki film jest skazany na porażkę no chyba ze jakaś niesamowita
obsada. Ale nawet Kurt Rasell i inni z filmu nie są już takimi gwiazdami jak kiedyś i kręcą jakieś tam ogony w US .Szkoda że nie kręcono filmów podsumowujących
każda serie to by było coś ! ale pociągnięcie filmu dalej ? to będzie kopiowanie strzępków seriali w jedna całość. Serial SG1 odniósł się do mitologi, piramid ,różnych kultur i ras na ziemi .Co może zaproponowany ciąg dalszy filmu nam dać czego nie było? jak dla mnie nie to wiele .
Kręcenie filmu to jak by nakręcenie teraz filmu czy ja wiem,
na przykład Star Trek na podstawie pierwszego filmu ST pomijając cały serial
i atmosferę narosła na około serialu .Tych przykładów można mnożyć .
Ja jestem za opcja druga.
A co do jakości i poziomu 7seri cóż jeden musi być gorszy by następny mógł być lepszy
--
pozdrawiam Krzysztof
  • 0

#50 Jackson

Jackson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19.09.2003 - |06:23|

Jestem calkowice za opcja nr2.
Popieram glosy moich przedmowcow, co to za film w ktorym nie ma Jacka, sam tealc'a i Daniela. Powinno byc to przejscie z SG1 do Atlantis.
Pozdro 4 @ll
  • 0
"When intelligence sleeps, demons awake."
GOYA

#51 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 20.09.2003 - |11:32|

Jestem calkowice za opcja nr2.
Popieram glosy moich przedmowcow, co to za film w ktorym nie ma Jacka, sam tealc'a i Daniela. Powinno byc to przejscie z SG1 do Atlantis.
Pozdro 4 @ll

Sagi StarGate według Dean Devlin i Roland Emmerich nie bedzie. wiecej na ten temat mozecie przeczytac na stronie http://www.gateworld...062173269,20441,
  • 0

#52 _V_

_V_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 24.09.2003 - |14:00|

Zdecydowanie opcja nr2 - ogromne przywiazanie do postaci i watkow serialu.
Kontynuacja samego filmu i pominiecie serialu byloby jakies dziwne, skoro serial juz jest kontynuacja pierwszego filmu.

Pozdro
V.
  • 0

#53 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 24.09.2003 - |15:15|

Kontynuacja samego filmu i pominiecie serialu byloby jakies dziwne, skoro serial juz jest kontynuacja pierwszego filmu.

Wcale nie. Zobaczmy co sie dzieje w świecie Star Trek. ST TNG i ST VOY czesciowo pokrywaja sie w czasie. Film Nemesis: Admiral Janeway jest w sztabie i widzimy ja w rozmowie z Pickardem. Dzieki temu swiat ten jest wiekszy i bogatszy. Jestem zdecydowanie przeciwko liniowosci Stargate.
  • 0
There is always a bigger fish.

#54 _V_

_V_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 24.09.2003 - |23:33|

Wcale nie. Zobaczmy co sie dzieje w świecie Star Trek. ST TNG i ST VOY czesciowo pokrywaja sie w czasie. Film Nemesis: Admiral Janeway jest w sztabie i widzimy ja w rozmowie z Pickardem. Dzieki temu swiat ten jest wiekszy i bogatszy. Jestem zdecydowanie przeciwko liniowosci Stargate.

Sa gusta i gusciki ;-) Chociaz Twoje rozwiazanie tez jest do przyjecia o ile nie kolidowalo by z fabula serialu, ale ze zdecydowanie wiekszym zaciekawieniem ogladalbym dalsze przygody bohaterow serialu w filmie2..

Pozdro
V.
  • 0

#55 Leszczu12

Leszczu12

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30.09.2003 - |20:31|

dla grona forumowiczow zapewne bardziej atrakcyjna wydaje sie kontynuacja serialu jednakze finansowe wzgledy raczej nigdy nie pozwola na jej realizacje w owej formie
  • 0

#56 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.09.2003 - |22:24|

dla grona forumowiczow zapewne bardziej atrakcyjna wydaje sie kontynuacja serialu jednakze finansowe wzgledy raczej nigdy nie pozwola na jej realizacje w owej formie

Poczytaj temat a dowiesz się że jest zupełnie na odwrót. Scf-Fi Channel wydaje kasy i przeciaga serial, a ja (i moze paru innych forumowiczow) tego nie chce :>
Log65: Happy camper

#57 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.11.2003 - |21:40|

I dobrze, bo też jestem za druga opcją. Z tymi samymi aktorami i więcej RDA poproszę! Większych życzeń na dziś nie mam:)
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#58 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 04.11.2003 - |20:26|

I dobrze, bo też jestem za druga opcją. Z tymi samymi aktorami i więcej RDA poproszę! Większych życzeń na dziś nie mam:)

Grrrrrrrrr..... posiekam Na Plasterki
  • 0

#59 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 04.11.2003 - |21:19|

Grrrrrrrrr..... posiekam Na Plasterki

gdzie sie pakujesz z ta biala bronia - na kobiete??????? A gdzie honor, gdzie szacunek do piekniejszej plci???? Badzmy tolerancyjni - ja osobiscie nie mam nic do RDA oprocz tego ze sie ostatnio za rzadko pojawia. Pisales w pewnym temacie o grze aktorskiej w SG-1 i SAABie. Powiem ci ze jak dla mnie nie ma co tu porownywac - i nigdy sie na to nie odwaze - realia sa w nich zupelnie inne, poza tym kocham oba seriale. A od kobiet to sie kolego trzymaj z daleka bo zaczne uzywac mocy i schwyce na odleglosc jakies gardelko albo mieczem swietlnym podpieke czyjes uszka :P :P B)
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#60 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.11.2003 - |22:07|

Dzięki za wstawienictwo Katharn :D Po raz kolejny świat zadziwia mnie - chodza po nim jeszcze dźentelmeni :D
Sądze jednak, ze rexus nie jest naprawdę taki groźny na jakiego chcewyglądać. :D
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych