Użytkownik Toudi edytował ten post 12.02.2008 - |20:28|
Stary serial - jaki tytuł?
Napisano 21.04.2006 - |14:04|
Napisano 15.05.2006 - |20:10|
- lecial około północy w polskiej TV (chyba TVN) jakies rok-2 lata temu
- to polaczenie filmu kryminalnego ze scifi (posterunek policji, gdzie pracowali ludzie oraz obcy)
- ludzie i obcy mogli laczyc sie w pary i w bardzo dziwny sposob uprawiali milosc (dokladnie juz nie pamietam, ale bylo to zabawne - chyba wyładowania elektyczne...)
- byli "źli obcy" i "dobrzy obcy", oczywiscie policja walczyla z tymi złymi
Byc moze ten serial ma tu nawet jakis watek, ale ciezki mi stwierzic, skoro nie znam tytulu.
Serial jest w miare nowy, pewnie z poczatku lat 2000.
Napisano 15.05.2006 - |21:14|
http://www.tv.com/al.....=alien nation
Ale ten serial jest z 1989r a nie z 2000.
Napisano 15.05.2006 - |21:48|
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 15.05.2006 - |21:49|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 15.05.2006 - |23:16|
Mnie się to kojarzy tylko z Alien Nation
http://www.tv.com/al.....=alien nation
Ale ten serial jest z 1989r a nie z 2000.
Bingo, to jest to !
Pokazywali to niedawno, wiec myslalem ze to nowsza produkcja.
Ale obejrzalem tylko ze 2 odcinki, zupelnie przypadkowo (zadko ogladam seriale o 1 w nocy).
http://www.filmweb.pl/Film?id=199822
Napisano 08.06.2006 - |21:02|
Napisano 08.06.2006 - |21:22|
http://www.filmweb.p...mRoles,id=94288Czołówka serialu zaczyna się od słów: "Byłem gliniarzem. Moja żona została zgwałcona. Odnalazłem mężczyznę, który to zrobił i zabiłem go. Dwa miesiące później umarłem i trafiłem do Piekła. Uciekło z niego 113 najgorszych zbrodniarzy."
Detektyw Ezekial Stone trafił do piekła za zabicie gwałciciela swojej żony. W piekle spędził 15 lat. Kiedy z piekła uciekło 113 dusz najgorszych zbrodniarzy, Diabeł dał Ezekialowi sznsę na drugie życie jeśli wyśle uciekinierów na powrót do piekła. Stone trafił znowu na ziemię i zastał całkiem inny świat niż ten, który pamiętał. Wszyscy potępieńcy czyli uciekinierzy z piekła mieli olbrzymią siłę i mógł ich zranić lub zabić tylko inny potępieniec. Jedynym sposobem na wysłanie potępieńca do piekła było zniszczenie jego oczu bo oczy są zwierciadłem duszy. Niektórzy potępieńcy spędzili w piekle wieki a nawet tysiąclecia i dzięki temu zyskali jeszcze na sile. Przy małej pomocy Diabła, Ezekial, lokalizuje potępieńców i wysyła ich do piekła. Stone ma całe ciało w tatuażach, które symbolizują kolejnych potępieńców. Tatuaż znika kiedy odsyła potępieńca do piekła. Stone cały czas myśli o swojej żonie, która ciągle gdzieś żyje i uważa go za zmarłego.
Użytkownik typcio edytował ten post 08.06.2006 - |22:33|
Napisano 09.06.2006 - |20:12|
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 09.06.2006 - |20:17|
Napisano 13.06.2006 - |22:30|
Ten serial także mi się podobał i uwazam ten topic za swietny do wspominania dobrych starych seriali ktore kiedys gdzies obejrzelismy...
Znalazlem serial "Pray" ale niebardzo mi on tutaj pasuje:
"Serial sci-fi o tym, jakie skutki może mieś globalne ocieplenie i jak może wpływać na ludzkie DNA. Sloan Parker jest bio-antropologiem, który odkrywa że równolegle z ludźmi rozwija się bardzo podobna rasa. Jej przedstawiciele dysponują jednak wyższą inteligencją, ale mimo to stanowią zagrożenie dla ludzi - są bowiem seryjnymi zabójcami. Ich celem jest zniszczenie rasy ludzkiej, by zapanować nad światem i stawać się coraz silniejszymi."
Użytkownik Kondi edytował ten post 13.06.2006 - |22:33|
Napisano 13.06.2006 - |22:35|
PS: pisze sie "prey"
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 13.06.2006 - |23:00|
Napisano 23.06.2006 - |00:42|
z innej beczki: byl serial o polskim tytule "wienzy krwi" (fonetycznie bo nie mam polskich znakow). o wampirach, ale na sposob troche Ojca Chrzestnego
ale tylko 8 odcinkow wyprodukowano.
aktor odtwarzajacy glowna role - Mark Frankel - gral tez w innym serialu, przygodowym, lowce nagrod czy cos takiego. mial kilka cudownych gadgetow, niczym James Bond, a jego kolega -okularnik kontrolowal wszystko przez komputer, widzial na ekranie itp.
Czy ktos wie, jaki tytul nosil ten serial?
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 23.06.2006 - |01:26|
Napisano 23.06.2006 - |13:49|
dawno, dawno temu szlo, gdzies w 1996 roku.
ale tytulu polskiego nie pamietalam i dlatego pytalam:)
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 23.06.2006 - |21:11|
Nie daje mi spokoju pewien animowany serial, który ogladałem na TVN (leciał tylko przez swieta).
Fabuła opowiada o chłopaku, ktory dowiaduje sie, że jest synem kosmity .Jakiegos zbiega - bojownika o wolnośc czy cos takiego. W kazdym badz razie ta własnie rasa konsekwentnie podbija kolejne planety aż staje na przedmiasciach ziemi. Buntownicy, którym niegdys dowodził ojciec chlopaka za wszelka cene staraja sie nie dopuscic do ataku. Nie wiem dlaczego ale flota inwazyjna parkuje chyba koło jowisza lub marsa.
Obcy choduja takie zwierzatka jakby polaczenie psa z jaszczurem majace 100% skutecznosc w zabijaniu.
Ojciec tago chłopaka byl chyba niegdys krolem czy cos ale (??) sie stało i zaczą walczyc z systemem. Synowi zostawił rekawice, ktora wzmacnia fale mozgowe i pozwala np. poruszac przedmioty.
Ostatnie odcinkli jakie pamietam były o tym jak leciał on na ksieżyc zeby zniszczyc baze opcych miotajaca w ziemie asteroidami..
Aha! rebelianci mieli statki z technologia maskowania.
Nie jestem pewien ale w jakims stopniu w ten serial zaagarzowal sie Steven Spielberg.
Jezeli ktos bedzie mi w stanie pomoc to z gory wielkie dzieki
Napisano 24.06.2006 - |00:05|
Serial byl niezly, jak na kreskowe z USA calkiem powazny.
Napisano 27.06.2006 - |20:09|
producentem. Serial miał 13 odcinków. Nawet nieźle się zapowiadał.
Oglądałem go na TVN.
Użytkownik diter99 edytował ten post 27.06.2006 - |20:10|
Napisano 28.06.2006 - |13:44|
Niestety niepamietam tytółu tego serialu . Z tego co pamietam to ja go ogladałem któryś wakacji w sobotnie przedpołudnia . Jezeli ktoś pamieta tytół serialu - albo strony www z nim zwiazane to prosze o kontakt i podzielenie się tą informacją
Za pomoc z góry dziekuje
Napisano 28.06.2006 - |13:58|
Też go oglądałem w TV ale jak mówią ci co zassali całość po dobrym s1 serial zleciał po równi pochyłej.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 09.08.2006 - |01:24|
Poszukuje nazwy filmu SF.
Glownym bohaterem jest pewien mlody chlopak, ktory jest zakochany w kobiecie. Kobieta ta ma wujka (ojca, lub kogos bliskiego) starego generala dawno juz zniszczonej miedzygalaktycznej republiki. Ta kobieta zostaje porwna przez technomaniakow (czy jakos tak) i ten general i mlody gosciu ruszaja na ratunek. General wyjawia tajemnice ze w poblizu znajduje sie porzucony okret wojenny republiki, byl on cudem techniki ale nigdy nie byl wprowadzony do sluzby (technologia od czasu rozpadu republki sie nie rozwija). Naprawiaja ten statek i ruszaja w poscig za porywaczami, docieraja do bazy glownej i tam okazuje sie ze ta kobieta ma dolaczyc do "wspolnej swiadomosci" (jako pomieszane rozni ludzie i obcy w jedna calosc, cos na wzor perfekcyjnej osoby, ale strasznie brzydki to jest, wyglada jak potwor). Uwalniaja ta kobiete i uciekaja. Technomiancy wtedy sie wnerwiaja i niszcza ostatni bastion republiki a nasi bohaterowie przybywaja tylko by uratowac garstke uciekinierow.
FIlm z tego co pamietam wizualnie nie odchodzil od tego co bylo pokazane w Battlestar Galactica z 1980, lecz moge sie mylic i moze byc on mlodszy.
Byl emitowany conajmniej 2x na TVP.
Mial byc to chyba pilot jakiegos serialu, tak przynajmnieu wyglada bo fabula jest ucieka w srodku.
Użytkownik Modes edytował ten post 09.08.2006 - |01:26|
Napisano 09.08.2006 - |14:44|
Swego czasu(dawno dawno) chyba na TVP szedł serial który:
Miejsce akcji:Oceania i Australia, a dokładniej jakaś stacja badawcza na dnie morza gdzie tylko czubek wystawał nad wodę - (coś podobnego było w jakimś filmie o zmodyfikowanych genetycznie rekinach)
Bohaterowie: To było rodzeństwo mieszkające na tej stacji, gdzie pewnego dnia na jednej z wysp znaleźli dziewczynę (niby sarenkę bo potrafiła długo pod wodą siedzieć
Co pamiętam z serialu i może pomóc w identyfikacji:
*Potem pod plaża znaleźli(te dzieci) statek którym na dziewczyna przyleciała na ziemie uciekając z swojej planety - taka planeta gdzie większość powierzchni to woda(więcej niż na ziemi)
*chyba w którymś z kolejnych sezonów na dnie oceanu znaleźli piramidę,
*było coś o podróży między planeta - czymś ala Gwiezdne wrota
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »