Nowinki z kontinuum Star Trek
Napisano 19.01.2005 - |11:49|
Zamkneło sensownie Entka i zabrali się za serial /film dziejący się po 2378...
Czego Wam i sobie życze.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 26.01.2005 - |10:36|
- trochę informacji o odcinku 04x17 ST: Enterprise:
tytuł BOUND, emisja 25 marca 2005 (niemal miesiąc przerwy po odcinku 04x16),
Archer otrzymuje prezent w postaci.... trzech zielonych niewolnic z Oriona
Ciekawe co on z nimi będzie robić ?
- rozeszły się pogłoski o odejściu Merri D. Howard (Supervising Producer) z pracy nad 4 sezonem Enterprise.
Pogłoski są dwie: jeden mówi o rozpoczęciu pracy nad NOWYM serialem Star Trek, druga natomiast o początku prac na 5 sezonem Entka.
Merri D. Howard od czasu TNG (od 1987) jest odpowiedzialna za dobór reżyserów i scenarzystów do wszystkich seriali ST oraz punktualne prazygotowywanie odcinków jak również odpowiada za preliminaże i budżety poszczególnych odcinków.
Pogłoski są uzasadnione ponieważ w marcu kończa się prace nad ostatnimi odcinkami 4 serii Entka.
TUTAJ
- na stronie http://saveenterprise.com
pojawiły się zdjęcia z planu filmowego odcinków 04x18 i 19
jesteśmy na pokładzie USS Defiant - statku klasy Constitution :clap:
Ci co oglądali TOSa znajdą wiele wspólnych cech - choć może trochę nowocześniejszych niż w ówczesnych filmach.
I jeszcze jedna wiadomośc - choć jeszcze bez szczegółów:
- Paramount planuje "uderzeniowe" zakończenie czwartego sezonu.
Podobno mają wystąpić w nim Jonathan Frakes (William T. Riker) i Marina Sirtis (Deanna Troi). :clap:
TUTAJ
Użytkownik psjodko edytował ten post 26.01.2005 - |10:38|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 30.01.2005 - |22:12|
CHCE JEŹDZIĆ ZA DARMO AUTOBUSAMI
Patrick Stewart z niecierpliwością oczekuje na swoje 65 urodziny, ponieważ tego dnia otrzyma od brytyjskiego rządu specjalną legitymację upoważniająca do darmowych przejazdów autobusami.
Gwiazdor serialu 'Star Trek' obchodzi urodziny w lipcu, ale już od pewnego czasu rozmawia na temat zalet sędziwego wieku ze swoim starszym kolegą Ianem McKellenem.
„-Wiek nigdy nie miał dla mnie specjalnego znaczenia, ale w tym roku dostanę legitymację autobusową. W ubiegłym roku rozmawiałem z Ianem McKellenem podczas jego 65 urodzin. Pokazał mi wtedy swoja legitymację i powiedział -‘Zamierzam to wykorzystać.’ Myślę, że to, co sprawia taką frajdę Ianowi, będzie dobre również dla mnie.”
Napisano 03.02.2005 - |07:15|
Wczoraj UPN ogłosiło o zakończeniu produkcji Star Trek Enterprise.
Tak więc oczekiwany przez fanów 5 sezon juz nie powstanie.
Co prawda fani z SaveEnterprise.com i The Enterprise Project jeszcze chca walczyć
ale raczej ich szanse na sukces są niewielkie.
Jak powiedział syn Rodenberrego - Eugene "Rod" Roddenberry "trekkerzy nie
martwcie się za 5, 10 czy 15 lat powstanie nowy Star Trek" !
Niestety przez te lata zostaniemy pozbawieni przyjemności oglądania nowego Treka.
Ostatni odcinek zostanie wyemitowany w piątek, 13 maja 2005 !
TUTAJ znajduje się ciekawa ankietka na ten temat.
Użytkownik psjodko edytował ten post 03.02.2005 - |07:22|
Napisano 17.06.2006 - |13:37|
Link do opisu gry http://www.gry-onlin...016.asp?ID=6738
Gra zapowiada sie bardzo ciekawie pod wzgledem graficznym, mozna zobaczyc ciekawe skreeny a takze pod wzgledem rozgrywki. Mamy do dyspozycji dwa tryby: singleplayer jak i global multiplayer.
Ciekawe jest to ze mozna wcielic sie w role bohatera nalezacego do 4 ras, kazdy zapewne wie kogo :clap:
Czekam z niecierpliwoscia na gre.
Wstepny termin ukazania jest wyznaczony na wrzesien 2006
Napisano 19.06.2006 - |22:00|
Produkuje się MMORPG w realiach Star Trek, nazywa się Star Trek Online. Jeżeli twórcy zrobią to, co mówią że zrobią, to zapowiada się naprawdę świetna gra.
Mianowicie będziemy mogli pełnić rolę załoganta na statku kosmicznym (na pewno federacyjne będa, o innych nie ma wzmianek), awansować, brać udział w misjach itd. Gracze, którzy dorobią się kapitana beda mogli dostać pod koendę własny statek (to znaczy prawdziwy, bo własny i tak bedzie można mieć, niezależnie od stopnia).
Użytkownik Muoteck edytował ten post 19.06.2006 - |22:05|
Napisano 04.09.2006 - |06:15|
Tym razem po raz pierwszy po cyfrowej obróbce oryginalnego materiału.
A wszystko to z okazji 40 rocznicy pierwszej emisji Star Treka.
PS.
Może doczeklamy się nowej cyfrowej wersji na DVD?
Albo pokażą sie odcinki w hdtv ?
:clap:
Napisano 01.12.2006 - |22:03|
Napisano 23.02.2007 - |01:50|
Cos takiego jest w sieci, ktoś moze to ogladał już :?:
Napisano 12.03.2007 - |13:56|
Nie oglądałem tego, jakby ktoś pytał...
A teraz inna "ciekawostka"
W ostatnim numerze "Tele tygodnia" z 9.III.2007 była taka mała wzmianka, że... znaleźli aktora mającego zagrać Kirka (!) w nowej serii ST, reżyserowanej przez jednego z reżyserów Lost (któregoś na A). Aktorem tym miałby być Matt Damon, grający m.in. w Tożsamości Bourne'a...
Niech ktoś to potwierdzi, tudzież obali, bo póki co nie znalazłem nic o tym, nawet (a szczególnie) na oficialu...
Greetz to tha all Trekkies and sf/fantasy fanz!!!!!!
Napisano 27.05.2010 - |00:07|
Ponoć Nimoy (oryginalny Spock) powiedział nie, dla występu w tym filmie.
Napisano 30.01.2012 - |02:15|
Ale ja nie o tym, dzisiaj premierę ma Star Trek: The Next Generation - The Next Level (Blu-ray), czyli pierwsza próbka remasterowanych do HD odcinków Następnego pokolenia. Na płycie są trzy odcinki:
Encounter at Farpoint - Season 1 pilot, episodes 1&2 (originally aired 28th September 1987)
Sins of the Father - Season 3, episode 17 (originally aired 19th March 1990)
Inner Light - Season 5, episode 25 (originally aired 1st June 1992)
trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=-DZEcKM33YY
Napisano 08.09.2012 - |10:42|
Napisano 18.09.2012 - |12:43|
Napisano 06.07.2023 - |14:03|
Jest Was tu uśpionych setki. Kiedyś gadaliśmy tu do upadłego. Czasy się zmieniły i Forum zamilkło. Tęsknicie za społecznością, za pogadaniem ze świrami kochającymi seriale, filmy, fantastykę.
Zapraszam na discord. Takie połączenie czatu i forum pod skrzydłami fandomu Star treka.
Wbijajcie. Jestem tam pod tym samym imieniem co tu.
Zapraszam Was. Warto.
http://trek.pl/discord
Pozdrawiam
Xetnoinu
Napisano 23.07.2023 - |20:04|
SOS dla USS Phoenix
Hej, Forumowiczki i Forumowicze! Jest sprawa.
Użytkownik xetnoinu edytował ten post 23.07.2023 - |20:05|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych