Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kogo chciałabyś/chciałbyś uśmiercić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Kogo chciałabyś/chciałbyś uśmiercić? (118 użytkowników oddało głos)

Kto powinien zginąć?

1. Everett Young (4 głosów [3.64%] - Zobacz)

Procent z głosów: 3.64%

2. Głosowano Matthew Scott (24 głosów [21.82%] - Zobacz)

Procent z głosów: 21.82%

3. Chloe Armstrong (46 głosów [41.82%] - Zobacz)

Procent z głosów: 41.82%

4. Camile Wray (23 głosów [20.91%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.91%

5. Ronald Greer (4 głosów [3.64%] - Zobacz)

6. Tamara Johansen (2 głosów [1.82%] - Zobacz)

Procent z głosów: 1.82%

7. Dr. Nicholas Rush (3 głosów [2.73%] - Zobacz)

Procent z głosów: 2.73%

8. Eli Wallace (4 głosów [3.64%] - Zobacz)

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 lukas_9103

lukas_9103

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 17.05.2010 - |20:02|

Eli... kocham tą postać dlatego stanowczo NIE... nie rozumiem czemu chcecie go uśmiercić (3 głosy), ta postać jest wspaniała, zagubiony gracz jakiś MMORPG przenosi się w świat w którym walczy o przetrwanie z dnia na dzień. Jednakże wracając do tematu najbardziej wkurza mnie Chloe, nie wiem czemu, patrze na nią i mam odruchy wsteczno-wymiotne, nie podam żadnego konkretnego argumentu, po prostu jej nie trawie i tyle. Dziękuje. Peace ludzie!!
  • 0

#42 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 17.05.2010 - |20:55|

Popieram "Ogrodnika" Rozstrzelać wszystkich, wysadzić Destiny,
w powietrze i drugi sezon zacząć od Bazy Ikarus beta 2 z nową załogą ;)
A tak poważnie to też nie lubię Chloe, jakoś mi się kojarzy z "Teylą Emagan" z Atlantisa za którą też nie przepadałem, ale z perspektywy czasu widzę że postać Chloe, nie dorasta do pięt Teyli. Teyla przynajmniej miała jakieś tam zasady nie puszczała się z byle kim , chociaż kto wie, czy by tego nie zrobiła, jak by nie była w ciąży z Kaananem ,pozostali są ok! czyli pozostała cześć obsady w SGU , myślę że z czasem i postać Chloe da się polubić, tak jak to miało miejsce w Atlantisie z Teylą, która się wkomponowała z czasem w odcinki i w jakiś sposób je urozmaicała swoją osobą, o ile serial nie skończy się Cancelem w połowie drugiego sezonu, czego nikomu a raczej temu serialowi nie życze, bo seriali Sci-fi w sieci jak na lekarstwo.

Użytkownik mario537 edytował ten post 17.05.2010 - |21:19|

• 0
Dołączona grafika

#43 Badziew

Badziew

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.05.2010 - |00:28|

Drańskie syny scenarzyści, nie mogliście ubić Scotta w s01e17? Tak ładnie wyglądał z rozbitym łbem...
  • 0

#44 hasselblad

hasselblad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 21.05.2010 - |18:46|

Chloe na 100%

Może by Eli w końcu dorósł , bo ta postać ma potencjał, ale jak widzę jak się z nią tak ckliwie spoufala... No żeby coś z tego wynikało ale nie ma szans. Szkoda chłopaka , dziewczyna sobie zrobiła z niego taką męską przyjaciółkę , a ten nie może się przez to odnaleźć na tym statku.
No i znikł by temat romansidła Scotta z Chloe , który tak wiele osób razi.
Ogólnie to ta dziewczyna wprowadza elementy dramatu i jakby "spowalnia" akcję...

A niech ją ufole porwą i przeprowadzają na niej te swoje eksperymenty, bo chyba do tego nadawała by się najlepiej ;)
  • 0

#45 Botanix

Botanix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 22.05.2010 - |10:21|

Czemu na liście na ma James? <_<
  • 0

#46 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 22.05.2010 - |22:21|

Zdecydowanie do odstrzału powinna pójść Camile Wray. Postać kompletnie niepotrzebna oraz nic nie wnosząca do serialu

Nie wiem dla czego ale jak na razie tylko Woolsey przypadł mi do gustu. Wszystkich inne postacie z IOA są tak ..... , że skoda pisać. Ta ich chęć władzy, biurokracja i "pseudo - dbanie" o dobro ogółu przyprawia czasami człowieka o mdłości..
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#47 RappaR

RappaR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 23.05.2010 - |07:12|

Scott. W jaki sposób? Najlepiej niech pokłócą się z Elim, ten mu wsadzi głowę do sedesu i będzie spłukiwał do skutku. Ew zamiast Eliego Rush, Greer albo Young. Przebolałbym nawet przeniesienie się Teyli na Destiny byleby to zrobiła.
A Wray jest jedną z najciekawszych postaci w serialu. Odcinek 12 uważam za chyba najlepszy odcinek SGU/SGA(SG-1 nie oglądałem, tylko całe SGA i SGU).

Użytkownik RappaR edytował ten post 23.05.2010 - |07:14|

• 0

#48 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 23.05.2010 - |22:52|

Telforda :D i mam taką nadzieje że tak będzie :D
Rush jest spoko
  • 0

#49 Ananke

Ananke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.12.2010 - |13:52|

Kogo uśmiercić? Wszystkich po kolei. 8D

Na początek Young - a żeby w coś wdepnął i go wysadziło. Potem Greer niech niepilnowany przez nikogo wystrzela pół statku i sam się zabije. Scott zadźga Eli'a w przypływie złości, przez co Chloe się powiesi na kablu... Mam kontynuować?
A tak szczerze - ciekawie by było, gdyby ubili Everett'a, ale byłabym szczęśliwa, gdyby umarł Greer. Śmierć Camile wiele by nie zmieniła, a śmierć Rusha byłaby wyrokiem śmierci na załogę. No i jego lubię, więc nie chcę, by umierał.
  • 0

Dołączona grafika
Może lubię na Ciebie patrzeć
i wyobrażać sobie jak smakujesz?

Nakarm psa z Szerlokiem - KLEMENS

#50 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 06.12.2010 - |17:23|

Dochodzi do awarii i Destiny uruchamia ABP (automatyczną broń pokładową). Dalej wiadomo co się dzieje .
  • 0
Dołączona grafika

#51 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 06.12.2010 - |17:43|

heh nie wiem co jest przerażające bardziej tytuł tego wątku czy nienawiść niektórych piszących tu osób... myślę że psycholog miał by co tu robić :D

kiedyś napisałem że mam dość Chloe, no więc tak było po 1 sezonie. Drugi sezon przyniósł pewne zmiany, i teraz muszę stwierdzić że żadna z postaci nie jest już tak wkurzająca ( izolacja Chloe dobrze zrobiła. No więc jeśli któraś z postaci miała by zginać to żeby to była któraś z postaci które lubię Rush,Young czy Greer, pamiętam jak mnie poruszyła śmierć A.Dualli w BSG. Wyśle że jeżeli twórcą SGU uda się osiągnąć coś takiego to było by super, kiedy jakąś postac się polubi, wtedy śmierć wywoła jakieś emocje w widzu a kiedy wszystkich nie lubisz jest to takie "O zginął, no i co z tego?" takie odczucia miałem co do Simeona postać robiona na złą, brzydki, opryskliwy, niesubordynowany, no nić żadnej większej emocji od ulga ze już go nie będzie. Z Kiva było podobnie czarny charakter od samego początku przystosowany do zgonu, dlatego właśnie chciałbym aby jeśli musi ktoś ginąć to była to osoba lubiana przez fanów ( nie anty fanów którzy maja świetne pomysły co do uśmiercenia serialu), śmierć takiego Rusha czy Younga albo T.J jak dla mnie była by to jedna dobra katastrofa, i przewróciła by cały ten ich świat na druga stronę.
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#52 Caravashi

Caravashi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 06.12.2010 - |18:56|

Na statek wparuje silny obcy, powalczy z Chloe jak równy z równym ale na końcu rozerwie ją na strzępy, potem Scott się wmiesza, ten urwie mu głowę i po tym zapoznaniu będzie można w nieco bardziej cywilizowany sposób pogadać z obcym za pomocą kamieni.
Chloe jest zbyt schematyczna a Scott miał zbyt wiele szczęścia, niech idą do piachu w widowiskowy sposób.
Oczywiście można też zrobić w jajo widzów i zmienić wizerunek tych postaci jak w przypadku Rusha ale czy wyjdzie im to na dobre?
  • 0

#53 Ananke

Ananke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.12.2010 - |21:45|

heh nie wiem co jest przerażające bardziej tytuł tego wątku czy nienawiść niektórych piszących tu osób... myślę że psycholog miał by co tu robić :D

Używasz słów zbyt wielkich do opisania rzeczy zbyt małych. (:
  • 0

Dołączona grafika

#54 Gally

Gally

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 06.12.2010 - |22:49|

Proszę, niech ktoś/coś zabije Younga. Tak ostatecznie, żeby nie bawił się w Daniela i nie wracał. Tak na amen.
On mnie frustruje bardziej od Geralta, a ten próg jest prawie nie do przeskoczenia...
Cała reszta sobie może żyć i się gzić, po prostu niech ktoś pozbędzie się Younga z tego serialu. Albo niech chociaż zmienią koncepcję postaci.
  • 0

#55 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.12.2010 - |00:07|

@Gally chcesz załatwić postać, która wywołuje u Ciebie tyle emocji?

A tak po prawdzie to w całym tym planowaniu masowego zabójstwa załogi Destiny rację ma Dreddenoth. Po co ich zabijać jak mało kto ich lubi. To nie wzbudza żadnych emocji u widza. Lepiej usuwa się z obsady lubianą postać wtedy dopiero czuć przypływ adrenaliny poprzedzony opadem szczęki na klawiaturę.
  • 0
don't try

#56 Ananke

Ananke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.12.2010 - |00:18|

Niby tak, ale to może mieć dwa skutki, a ten mniej "fajny" jest taki, że ludzie przestają oglądać, bo ktoś im uśmiercił najlepsze charaktery i nie mają już po co włączać telewizora/komputera.

Użytkownik Ananke edytował ten post 07.12.2010 - |00:18|

• 0

Dołączona grafika

#57 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.12.2010 - |00:23|

Eee ten mniej fajny to już by była desperacja. Mnie przynajmniej nigdy nie zmuszały takie posunięcia do odstawienia serialu. Pojawiała się irytacja albo brak sympatii do zastępcy, widać było że seria straciła ale ogląda się dalej. Oczywiście mówię o utracie jednego bohatera bo jak by w jakimś serialu zaserwowali mi masowe zabójstwo głównych bohaterów to bym się pewnie zastanowił czy scenarzyści są normalni i warto to dalej oglądać ;)
  • 0
don't try

#58 Gally

Gally

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 07.12.2010 - |14:55|

Tom - wywołuje same negatywne emocje, więc raczej tak, chcę ;P
Bo akurat ja - i wydaje mi się, że większość ludzi też tak ma - nie lubię poświęcać czasu na coś, co mnie doprowadza do białej gorączki. A frustrująca postać rzutuje na cały serial. Więc jakby pozbyli się tego pana, to od razu oglądałoby się przyjemniej.
  • 0

#59 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.12.2010 - |15:46|

Ja po prostu przyjmuję tą postać taką jaką jest. Wydaje mi się, że scenarzyści stworzyli Young'a właśnie w ten sposób żeby pokazać człowieka zupełnie nie przygotowanego do takiej misji w roli dowódcy, który musi sobie jakoś radzić. Nie mówię, że robią to w sposób który mi do końca odpowiada ale ma swoje momenty.
  • 0
don't try

#60 Gally

Gally

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 07.12.2010 - |17:57|

Tom, być może i tak.
Co nie zmienia faktu, że przynajmniej w mojej opinii (na którą i tak twórcy mają wygwizdane) w którym momencie przegięli - najprawdopodobniej w tym, w którym Rush - jedyny sensowny łebski, który ma jakieś pojęcie na temat technologii - zgarnął w zęby i został w tyle. Potem to już był facepalm za facepalmem, bo im dalej w kosmos, tym więcej pustki.
Spsowali w którymś momencie, nie pozwolili mu się wziąść za siebie i nie poskładać do kupy, więc IMO najbardziej sensownym wyjściem jest trup - wprowadziłoby to trochę zamieszania, ale to raczej pozytyw.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych