Taka tylko jeszcze uwaga: chyba wypłoszono SGU-haterów i powoli nie ma tutaj o czym gadać
Więc, dołączam się do apelu byś sobie przypomniał, względnie obejrzał jeszcze raz lub zajrzał na transcript. Wspomniane jest, że koleś leży, nieprzytomny i zmieniają mu pieluchy czy cośNie przypominam sobie, aby o nim wspominali.
No akurat tutaj nie mogę się z tobą zgodzić w żaden sposób, na siłę doszukujesz się minusa. SGU na samym początku użyło aktorów i ich postaci z starych seriali, i za to im chwała. Nie jest już tak, jak w SGA gdzie na zasadzie crossovera "nasi" się pojawiali by zniknąć jak sen złoty. Tutaj widać, że całość jest mocno zakorzeniona w SG-1 i postacie takie jak O'Neill nie zostały wygodnicko usunięte z scenariusza (jak swego czasu Hammond-choć tu był kompromis, bo aktor nie chciał już grać z tego co pamiętam, no ale O 'Neill został tak samo potraktowany i "czasem brano go do telefonu"-z czego nabijano się w "200"), zaś nasi "wymiatacze" nadal wymiatają i robią wielkie rzeczy-nie zniknęli z rzeczywistości razem z nowym serialem. Pokazano Carter, pokazano O'Neilla, i to w ważnych rolach. Shanks już wystąpił gościnnie w filmach wideo co było fajnym smaczkiem-ale dla ciebie niby miało to być tanie i pod publiczkę (bo tam mógł być ktokolwiek)? Poza tym Shanks z tego co wiem jeszcze się pojawi w co najmniej jednym odcinku i więcej już nie zaspoileruję. Na podobnej zasadzie jak myślę powracają do Lucian Alliance.Widziałeś rolę Shanksa w tym odcinku inną niż próba nabicia oglądalności ? Ja, nie. W jego miejscu mógłbyć każdy, i prędzej jakiś fizyk niż doktor archeologi. Shanksa bym wstawił wtedy kiedy byłby potrzebny czyli żeby zostało wykorzystane to co potrafi Daniel Jackson, a nie w stylu wstawmy Shanksa więcej ludzi obejrzy
SGU w ten sposób kotwiczy się w rzeczywistości stworzonej przez inne serie i za to ma u mnie ogromny plus, tego mi brakowało w relacjach SGA-SG-1, gdzie była polityka "tabula rasa" i nie mieszania obu.
Użytkownik SGTokar edytował ten post 26.04.2010 - |17:33|

Logowanie »