Nip/Tuck
Napisano 11.04.2011 - |15:28|
Co do finału to zdecydowanie lepszy od tego z pierwszego sezonu. Tamten trochę taki na wesoło i z happy endem, tutaj jednak zdecydowanie na odwrót. No i mamy chyba wątek główny z tym całym Nożownikiem na kolejny sezonu.
Oceniając sezon 2 - 8,5/10. Mam nadzieję, że serial ma tendencję wzwyżkową bo jest coraz lepiej.
Napisano 21.05.2011 - |13:38|
Z tego co czytam od kolejnego sezonu serial pikuje nieco w dół, ale nie zrażam się, zobaczę to ocenię sam.
Napisano 17.07.2011 - |22:34|
i w końcu pod wpływem impulsu zacząłem oglądanie i jakoś mnie na początku nie wciągnęło, było zbyt spokojnie i nudno, długimi fragmentami nic się nie działo, ale później ruszyło z kopyta i mimo, iż na razie daleki jestem od zachwytów to fabuła zaczyna mnie wkręcać, no i postacie bardzo dobrze dobrana para lekarzy, rodzinka McNamary, dużo ciekawych drugoplanowców, i to co najbardziej lubię w kablówkach jazda do przodu bez szczypania się, ukazanie prawdziwych emocji, w które się po prostu wierzy, mam tylko nadzieję, że dalej będzie więcej zawirowań i intryg, a może i jakiś główny wątek się pojawi i pewnie tak będzie skoro @delta (raczej anty nastawiony do obyczaju i dramatu, zwolennik szybkiej akcji) ciągle się tym serialem zachwyca:) - 8,5/10
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 17.07.2011 - |22:59|
Nip/Tuck mogę określić tak - im dalej w las, tym więcej drzew. Zobacz jeszcze trochę a gwarantuje, że wciągniesz się na maksa.
Napisano 18.07.2011 - |09:17|
Fakt szybka akcja na maksa to jest to co lubię najbardziej, ale dobre pomieszanie dramatu z obyczajem + ciekawe historie i postacie też z miłą chęcią obejrzę. Tutaj niestety na akcję nie masz co liczyć, jakiś trup gdzieś się od czasu do czasu przewinie, ale też nie za często, do tego gdzieś tam zawsze trafi się jakiś psychol-morderca i jest fajnie. Lubię się czasem oderwać od kolejnych seriali z akcjąmam tylko nadzieję, że dalej będzie więcej zawirowań i intryg, a może i jakiś główny wątek się pojawi i pewnie tak będzie skoro @delta (raczej anty nastawiony do obyczaju i dramatu, zwolennik szybkiej akcji) ciągle się tym serialem zachwyca:) - 8,5/10
Zawirowań będzie tu co niemiara, cały czas wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie. Mistrzem wpadania w różne ciekawe historie jest synalek Sean'a. Z nim to ogólnie wiążą się ciekawe historie, ale o tym się przekonasz sam.
Więc serial trzeba oglądać mimo że czasami odcinki są mocno obyczajowe. Jako całość odbieram bardzo pozytywnie, chociaż od dłuższego czasu utknąłęm na 4 sezonie, ale to ze względu na liczne nowości i powroty innych seriali w ostatnim czasie. Sporo jednak ich porzuciłem i teraz znowu wracam do Nip/Tucka bo to naprawdę świetny serial. I zgadzam się z @pnwc, że im dalej w las tym więcej drzew.
Napisano 20.07.2011 - |20:41|
to są po prostu moje klimaty i mimo niespecjalnie wciągającej akcji oglądam z zapartym tchem, lubię takie obyczajowe perypetie przeciętnej rodzinki, trochę odrzuca mnie żona Seana, nic w niej nie ma atrakcyjnego, a obaj, całkiem przystojni goście bujali się w niej na zabój.
Dość zadziwiające, że przyjaźń przetrwała, z autopsji wiem, że to praktycznie niemożliwe.
Póki co to mocny obyczaj z dramatem drugoplanowych bohaterów w tle, odcinki nierówne, jeden świetny, kolejny już z lekka sztampowy - 8/10.
I.05-08
coraz bardziej mi się podoba, oglądam z wielkim zainteresowaniem, choć to już norma bo przyzwyczaiłem się do wysokiej jakości seriali FX, jak na razie twórcy mają wiele świetnych pomysłów - 9/10. Odcinek 8 rewelacja, rozbudowana coraz bardziej fabuła, łzy, śmiech, gorycz życia, pedofile, mordercy i fantastyczne dialogi, wkręca mnie ten serial, codziennie muszę sobie obejrzeć kolejny odcinek - 10/10.
Użytkownik Macmax edytował ten post 28.07.2011 - |08:52|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
Napisano 07.08.2011 - |08:50|
Napisano 09.08.2011 - |10:20|
Kilka świetnych występów gościnnych w szczególności Peter Dinklage i Rosie O'Donnell, która wprowadziła sporo humoru, aczkolwiek jej wątek nie do końca okazał się taki śmieszny, skończyło się jak zwykle małym dramatem (czyli jednak pieniądze szczęścia nie dają
Główny wątek czyli gang kradnący narządy średnio ciekawy i chyba mogli nie odkrywać tak od razu kto za tym stoi bo mogło być ciekawiej gdyby przetrzymali nas z tym do końcówki.
Widać, że serial miał się zakończyć po tym właśnie sezonie, ale chyba to i lepiej, że jednak polecieli na kasę i nakręcili kolejne 3 sezony. Serial trzyma poziom więc można oglądać dalej.
No i w finale mieliśmy małą próbkę tego co Murphy robił dalej czyli Glee. Jakoś nie przypadły mi te śpiewy głównych bohaterów do gustu nijak nie pasowało to do całości serialu imo.
Oceniając całość to odcinki bardzo dobre przeplatane takimi przynudzaczami, ale ogląda się jak zwykle bardzo miło i przyjemnie.
Napisano 10.02.2012 - |15:19|
zrobiłem sobie dłuższą przerwę od Nip/Tucka bo opinie były, że serial pikuje w dół, ale jak już się zabrałem to szybko mi czas leciał podczas seansów. Jak dla mnie to nadal jest ciekawie, chociaż brak było w tym sezonie jakiegoś ciekawszego głównego wątku. Właściwie było ich kilka, agentka Seana, lubująca się w wypychaniu pluszowych misiów i nie tylko, czy nowy anestezjolog z zamiłowaniami do odurzania się własnymi specyfikami (niezła Katee Sackhoff), ale jakoś średnio wypadły.
Jakiś taki bardziej lajtowy ten sezon, zapachniało trochę tym co było w sezonie 1. Sporo wesołych momentów, kilka odcinków wręcz humorystycznych, sporo fajnych przypadków, zarówno ciekawych jak i zabawnych. Mieliśmy też kilka dramatów, jak choroba Julii czy Christiana, no i niezły cliff na koniec sezonu. Będzie miał nasz dr Troy sporo do przemyślenia
Generalnie cały czas mi się ten serial podoba i według mnie trzyma poziom, chociaż delikatnie niższy niż w pierwszych trzech sezonach. Mimo wszystko nadal serial godny polecenia.
Napisano 06.01.2013 - |21:20|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »