Skocz do zawartości

Zdjęcie

Terminator 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#41 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 10.12.2008 - |12:16|

Po obejrzeniu najnowszego zwiastunu jestem umiarkowanie nastawiony do tej produkcji. Niby wszystko fajnie wygląda, ale czegoś jednak brakuje. Już po zobaczeniu konceptów przyszłych zabawek SKYNET`u miałem mieszane uczucia co do dwóch. Pierwsze to roboty "motoropodobne" jak dla mnie całkowicie nie praktyczne, biorąc pod uwagę fakt wojny nuklearnej gdzie większość infrastruktury drogowej uległa zniszczeniu oraz ostatni koncept przedstawiającego robota przypominającego transformersa. Jak dla mnie lekkie przegięcie. Ogólnie jednak całość przedstawia się dobrze.
  • 0

#42 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.12.2008 - |12:33|

Nie wiem co sprawia że narzekacie na film przed premierą. Sama koncepcja T4 wydaje się słuszna chociażby z perspektywy T1. Poznaliśmy losy Sary Connor więc T4 można brać pod uwagę jako swego rodzaju specyficzny prequel dla wydarzeń w T1. Chociaż chodzą słuchy że T4 to początek nowej trylogii. Uważam że przed obejrzeniem całości nie ma co narzekać tylko spokojnie zaczekać do premiery.
  • 0
don't try

#43 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 10.12.2008 - |14:42|

Nie narzekam tylko wygłaszam swoje subiektywne zdanie :P . Wiem, że ma to być całkowicie nowa trylogia i nowe spojrzenie na temat, ale i tak większość z nas będzie porównywać ją do dwóch pierwszych części. Trzecia była nie wypałem i każdy to przyzna. Sami widzieliśmy co się wydarzyło kiedy trzecia odsłonę reżyserował mało znany reżyser, a McG do światowej sławy nie należy. Choć muszę przyznać, że jako producent jest dobry, bo takie perełki jak Supernatural i Chuck udało mu się wykreować. Dlatego jestem pełen nadziei i obaw. I nie zmienia to faktu, że w czerwcu 2009 na film się wybiorę. Po seansie będę albo zadowolony albo rozczarowany. Ale do tego jest prawie 7 miesięcy.

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 10.12.2008 - |14:43|

• 0

#44 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.12.2008 - |15:05|

No dobra niech będzie i tak. Ja patrzę na ten film jako coś zupełnie nowego. Widziałbym go nawet gdyby T3 nigdy nie ujrzał światła dziennego bo nawet po zakończeniu T2 ta produkcja miałaby jakiś sens. Co do nowego zwiastuna to motorminator ;) jaki widać całkiem nieźle sobie radzi. Tego dużego z końcówki nie porównywałbym do Transformersów. Nigdzie nie było powiedziane że Skynet czegoś takiego nie stworzył. W T1 i T2 były pokazane różne duże maszyny czołgo podobne więc dlaczego nie zrobić dużego Termiego. To trochę przesadzone ale myśle że da się przetrawić z całością. Także czekam na niego z entuzjazmem.
  • 0
don't try

#45 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 10.12.2008 - |15:20|

Tylko jeśli jest to początek wojny i tworzenia ruchu oporu przez Johna Connora to SKYNET nie miałby na tyle czasu aby takie coś opatentować. Bardziej praktyczną rzeczą byłaby maszyna wykorzystująca gąsienice tak jak czołgi lub bojowe wozy piechoty. Jest to wygodniejszy sposób poruszania się dla ciężkiego sprzętu.
Nie mówię też, że taki robot jak w końcowej scenie zwiastunu nie jest to widowiskowy dla potencjalnego widza, bo bym skłamał, ale lekko naciągany.
  • 0

#46 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.12.2008 - |16:53|

Tylko że to nie początek wojny. Wszystkie serwisy filmowe piszą że akcja toczy się w 2018 roku czyli wojna trwa już jakiś czas więc Skynet miał spore pole manewru na polu tworzenia zabójczych maszyn. A gąsienicowych robotów z pewnością nie zabraknie. Maszyna z końcówki nie jest naciągana tylko przesadzona. Ale niestety na niektóre pomysły scenarzystów będzie trzeba przymknąć oko. Poza tym wątpię żeby jeden taki robot popsuł mi oglądanie filmu.
  • 0
don't try

#47 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 11.01.2009 - |19:11|

A teraz abstrahując od tematu przewodniego jakim jest scenariusz, "zabawki" w posiadaniu Skynetu itp. co sądzicie o wyborze Danny'ego Elfmana na twórcę muzyki do owej części. Według mnie nie mamy co narzekać. W dyskografii tego kompozytora mamy kilka perełek jakimi są: Kingdom, Edward Nożycoręki, Buntownik z wyboru itp. Co do wypowiedzi, iż nie zamierza wykorzystać motywu przewodniego Brada Fiedel`a to mam mieszane uczucia. Coś mi się zdaje, że i tak go wykorzysta, bo ten utwór jest kwintesencją tej tematyki i na pewno w swojej aranżacji powinien go użyć. Jak to się mówi czas pokaże, ale jestem dobrej myśli i sądzę, że dostaniemy kawał bardzo dobrej muzyki filmowej.
  • 0

#48 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 03.03.2009 - |19:36|

No i mamy kolejny zwiastun. Nie powiem, film wygląda całkiem całkiem aczkolwiek znowu widać silny wpływ BSG (Terminator który jest przekonany że jest człowiekiem).
  • 0

#49 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 03.03.2009 - |20:03|

Dobijacie mnie. We wszystkim doszukujecie się zapożyczeń. W nawale wszelakich produkcji kinowych i telewizyjnych nie da się uniknąć podobieństw ale to nie od razu jakieś inspirowanie się czymś innym.

Terminator Salvation New Trailer

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 03.03.2009 - |20:04|

• 0
don't try

#50 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 04.03.2009 - |07:52|

A przed tym wszystkim i tak wpierw był Pozytronowy Detektyw i Test Pilota Pirxa.
  • 0

#51 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 04.03.2009 - |13:54|

(Terminator który jest przekonany że jest człowiekiem).

A dla mnie to był człowiek tylko z jakimiś ulepszeniami mechanicznymi :lol: :lol: :lol:
A że on jest z przyszłości(chyba) to może być syn Johna Connora
To byłby czad!!! :lol: :lol: :lol:
I zanim zaczniemy sie kłócić i obrzucać inwektywami powiem, że: pożyjemy i zobaczymy
Reklamy często są zwodniczo zmontowane(patrz reklama Transformerów pierwszych)

Według mnie(po obejrzeniu reklam) ten film to będzie wypas :lol: :lol: :lol: i to duży
Bo:Christian Bale i Christian Bale oraz terminatory.

Już kurcze nie mogę się doczekać
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#52 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.03.2009 - |14:32|

A dla mnie to był człowiek tylko z jakimiś ulepszeniami mechanicznymi :lol: :lol: :lol:

Wręcz przeciwnie Marcus ma być z przeszłości. Na Trailerze widać nawet że jest zdziwiony widząc post nuklearne pustkowie.
  • 0
don't try

#53 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 04.03.2009 - |14:44|

Wręcz przeciwnie Marcus ma być z przeszłości. Na Trailerze widać nawet że jest zdziwiony widząc post nuklearne pustkowie.

Jak już napisałem powyżej: pożyjemy, zobaczymy.

Z różnych opisów do tego filmu wynika że Marcus nie pamięta kim jest ani skąd sie wziął.

Ale nie ciągnijmy już tego wątku bo przecież nie widzieliśmy całego filmu
A jak zaczniemy wymyślać co to może dana scena z trailera znaczyć to po premierze
wyjdziemy na bajkopisarzy i erotomanów gawędziarzy :lol: :lol:
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#54 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 12.03.2009 - |11:15|

http://www.filmweb.p...2,News,id=49936

A jednak! :lol:
  • 0

#55 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.03.2009 - |13:16|

ojj a to miał być pierwszy termi bez niego... nie ładnie, nie ładnie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych