Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile będzie sezonów?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
207 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ile sezonów będzie miał SGU (175 użytkowników oddało głos)

Ile sezonów będzie miał SGU

1. Głosowano 1 (22 głosów [12.72%])

Procent z głosów: 12.72%

2. 2 (32 głosów [18.50%])

Procent z głosów: 18.50%

3. 3 (25 głosów [14.45%])

Procent z głosów: 14.45%

4. 4 (15 głosów [8.67%])

Procent z głosów: 8.67%

5. 5 (44 głosów [25.43%])

Procent z głosów: 25.43%

6. 6 (12 głosów [6.94%])

Procent z głosów: 6.94%

7. 7 (5 głosów [2.89%])

Procent z głosów: 2.89%

8. 8 (5 głosów [2.89%])

Procent z głosów: 2.89%

9. 9 (1 głosów [0.58%])

Procent z głosów: 0.58%

10. 10 (3 głosów [1.73%])

Procent z głosów: 1.73%

11. 11 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

12. 12+ (9 głosów [5.20%])

Procent z głosów: 5.20%

Głosuj

#41 Zaleś

Zaleś

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 17.10.2009 - |22:13|

Po obejrzeniu czwartego odcinka daję SGU 16 odcinków do cancela (czyli do końca sezonu).

Ale zobaczymy jak się to rozwinie, po każdym odcinku będę aktualizował swoją prognozę :)

Po obejrzeniu 4 odcinka coraz bardziej jestem przekonany, że serial doczeka się sporej ilości sezonów.
  • 0

#42 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 17.10.2009 - |22:57|

Po obejrzeniu 4 odc. myślę , iż Sgu doczeka z min. 10 sezonów ;) A mam nadzieje że z 20 ;)
  • -1
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#43 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 18.10.2009 - |02:19|

Po 1-04 widze lepiej przyszłość SGU i oceniam potencjał wstępnie ne na 2-4 sesony czyli średnio na 3.
To nie jest źle wg mnie, ale realnie i sensownie coś oceniać będzie można po połówce sezonu. N adzis to jednak wszystko zbyt nowe i zbyt mało widzieliśmy.
  • -1

#44 freyr

freyr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • Miastołódź

Napisano 18.10.2009 - |02:23|

po dzisiejszym odcinku daję minimum 3 sezony
  • -1

#45 mjmartino

mjmartino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 18.10.2009 - |11:16|

Myślę sobie że 4 max 6 Sezonów Sg-U wytrwa :)
  • -1

#46 captein morgan

captein morgan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.10.2009 - |13:31|

przejrzałem 4 odcinek i podnoszę ilość serii do 3 ale tylko dlatego że będą bazowali na na fanach SG-1
  • 0

#47 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 18.10.2009 - |14:17|

Witam Ja temu serialowi wbrew innym i wbrew mojej negatywnej opini która wyrażam raz po razie z odcinka na odcinek o serialu SGU daje +12 i oby jak najdlużej bo tak naprawde nic nie wypelni tej luki z gatunku scfi&fantasy .Bo i tak malo w temacie scfi&fantasy sie dzieje wiec co wypelni ta luke jak nie serial SGU jedynie na co czekam to na dalszy zwrot akcji oby nadszedl jak najszybciej bo tymczasem od poczatku odcinka 1 SGU AIR a konczac na dzien dzisiejszy na odcinku 4 ten czas i ta historia ktora nam serwuja w tym serialu jest wypelniana potretami psychologicznymi bohaterow oby kiedys w nastepnych odcinkach nadszedl temu kres moja ocena odcinkow 3 ale mimo wszytko zycze temu serialowi powodzenia na nastepnych +12 sezonów )

Pozdrawiam

Użytkownik mario537 edytował ten post 18.10.2009 - |14:18|

• -1
Dołączona grafika

#48 captein morgan

captein morgan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.10.2009 - |20:45|

właśnie dlaczego nie sfilmują cyklu Honor Harrington czy książek Petera F. Hamiltona lub serial oparty o "Formy chaosu" broni która teoretycznie jest wstanie zniszczyć wszechświat

.

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.10.2009 - |21:23|
zbędny całościowy cytat poprzedniego postu

• 0

#49 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 18.10.2009 - |21:19|

Cześc widze że jestes nieżle obeznany w tym temacie Tzn Harringtona jest rewelacyjny :) Zgadza się .Z mojej strony ja juz wole nie wnikac w szczegóły w sumie i tak nie mamy zbyt wielkiego wplywu na scenariusze filmów które nam chca przedstawić scenarzyści wiec pozostaje nam brac to co daja
;)

Użytkownik mario537 edytował ten post 18.10.2009 - |21:27|
zbędny całościowy cytat poprzedniego postu

• 0
Dołączona grafika

#50 captein morgan

captein morgan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.10.2009 - |07:40|

Cześc widze że jestes nieżle obeznany w tym temacie Tzn Harringtona jest rewelacyjny :) Zgadza się .Z mojej strony ja juz wole nie wnikac w szczegóły w sumie i tak nie mamy zbyt wielkiego wplywu na scenariusze filmów które nam chca przedstawić scenarzyści wiec pozostaje nam brac to co daja
;)

i tu masz świętą rację natomiast ubolewam nad faktem że z rynku znikają seriale wymagające od ludzi myślenia :D
  • 0

#51 infango

infango

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 96 postów
  • MiastoStrzegom

Napisano 21.10.2009 - |20:11|

Serial będzie miał od 6 do 8 sezonów, bo jest bardziej nastawiony na masowego odbiorcę. Chociaż z drugiej strony przy serialach takich jak Flashforward który morze ściągnąć sporą cześć widowni po Lost i niecałych 100 dniach do Capric morze być ciężko, no ale serial jest w 100% poprawny politycznie więc mam nadzieje na długi związek bez bujnych uniesień ot jest co zobaczyć w sobotę przed Dollhouse, Flashforward, Fringe i Spupernatural tak na zaostrzenie apetytu :)

ps.: sporym problemem mogą okazać się starzy fani którzy niekoniecznie są zadowoleni z kierunku jaki został obrany ale to pierwszy sezon więc morze się wszystko zmienić ( oby bo zaraz jak zaczną stawiać kaplicę na statku przestaje oglądać )
  • 0

#52 Dark Man

Dark Man

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoLegnica

Napisano 21.10.2009 - |21:12|

Jak zapewne każdy tu wypowiadający się, oglądał wszystko co SG.

Im więcej oglądam odcinków SGU, to robi się on coraz nudniejszy - nic się w sumie takiego nie dzieje.
Ostatni odcinek (Dr Rush szalał i wysiadł prąd) to przecież jakaś żenada, pokazywać jak DR wariuje, a w między czasie pokazują co tam nudnego na ziemi się dzieje.

Na tą chwilę to bym powiedział, że zakończą serial na 1 sezonie.

Na razie najlepszym momentem było dla mnie końcówka odcinka z naprawieniem filtra powietrza, a do tego ta świetnie dobrana muzyka ... :]
  • 0

#53 Raistand

Raistand

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 22.10.2009 - |08:45|

Po obejrzeniu czterech pierwszych odcinków... marnie. Jeden sezon. Ewentualnie drugi, przy czym ten drugi już z dynamiczniejszą akcją. Z ostateczną decyzją trzeba by się jednak wstrzymać do momentu aż nowa załoga Destiny nieco okrzepnie i załata nieco statek. IMHO tak od szóstego, siódmego odcinka. Wszyscy widzimy, że twórcy podążają inną drogą niż przy SG1/SGA; pytanie tylko czy nie okaże sie to droga na manowce.
  • 0

#54 captein morgan

captein morgan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.10.2009 - |13:51|

Jak zapewne każdy tu wypowiadający się, oglądał wszystko co SG.

Im więcej oglądam odcinków SGU, to robi się on coraz nudniejszy - nic się w sumie takiego nie dzieje.
Ostatni odcinek (Dr Rush szalał i wysiadł prąd) to przecież jakaś żenada, pokazywać jak DR wariuje, a w między czasie pokazują co tam nudnego na ziemi się dzieje.

Na tą chwilę to bym powiedział, że zakończą serial na 1 sezonie.

Na razie najlepszym momentem było dla mnie końcówka odcinka z naprawieniem filtra powietrza, a do tego ta świetnie dobrana muzyka ... :]

tak widok mleczka wapiennego w filtrze rodzi nadzieję :D
  • -2

#55 Dark Man

Dark Man

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoLegnica

Napisano 22.10.2009 - |22:44|

wiesz, nie dokładnie mi o same mleczko chodziło (skoro pewnie ty je uwielbiasz a ja nie przepadam) :D
tylko bardziej spodobała mi się muzyka w tym momencie ;]
  • 0

#56 captein morgan

captein morgan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.10.2009 - |05:45|

wiesz, nie dokładnie mi o same mleczko chodziło (skoro pewnie ty je uwielbiasz a ja nie przepadam) :D
tylko bardziej spodobała mi się muzyka w tym momencie ;]

zapomniałem, że film jest sztuka dźwięków a nie obrazów, wybacz moja wina :lol:
  • -2

#57 captein morgan

captein morgan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.10.2009 - |08:00|

podtrzymuje zdolność serialu na przeżycie trzech sezonów, możemy się najwyżej modlić o lepszych scenarzystów w drugiej serii
  • 0

#58 misiekk

misiekk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 26.10.2009 - |11:41|

moim zdaniem 2 sezony będą co najmniej, a akcja w 1 sezonie zacznie się gdzieś od 8 do 10 odcinka.

Na razie serial mi się podoba, chociaż te 5 odcinków można by zrobić w 3 lub 4.

:)
  • 0

#59 Reikgao

Reikgao

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 26.10.2009 - |16:33|

Bez czytania wszystkich postów. Odnoszę wrażenie, ale to moja subiektywna ocena, że SGU za bardzo idzie w kierunku "dokument" nie rozumiem, co na Destiny robi Eli, zagubiona postać?! kim jest, co tam robi i po co tam jest. Zresztą wszyscy są tam ciężko przestraszeni i zagubieni. Czy wyobraża sobie ktoś drużynę SG1 w takiej sytuacji? Carter siedziałaby i powtarzała wszystko padło, nic się nie da zrobić. Albo z SGA, Shepard poklepałby po plecach Rodney'a i powiedział, - idź sobie posiedź bo i tak nic się nie da zrobić bo wszystko padło. Zaraz odezwą się głosy że serial dopiero się rozkręca, taaaak a SG1 i SGA też się tak rozkręcały? Powiem szczerze że nie wiem czy tak Chronologicznie wszystko o wszystkich chcę wiedzieć, bardziej fascynuje mnie poznawanie innych ras, zakątków wszechświata, a tu nic, po prostu wieje nudą. Jeśli tak dalej pójdzie to nie wiem czy będzie więcej niż dwa sezony. Byłbym skłonny rzucić hasło - zalejmy syfy mailami o reaktywację SG1. :mellow:
  • 0

#60 Jamesemperor

Jamesemperor

Szeregowy

• VIP
  • 50 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 26.10.2009 - |20:59|

Naprawdę nudne są osobiste wstawki z kamery Kino i wspomnienia głównych bohaterów z Ziemi. Jeśli chciałbym obejrzeć egzystencjalny film o życiu, przemijaniu, nieuchronności śmierci itp. itd. to bym poszedł na jakiś mocno ambitny film do niszowego kina dla krytyków filmowych. Rozumiem zamiar scenarzystów żeby widz mógł lepiej poznać postaci ale w Stargate zawsze najbardziej ceniłem niebanalne pomysły, akcję i błyskotliwy humor. Bardzo mi tego brakuje. :(
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych