Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#41 Heru-ur

Heru-ur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 27.01.2010 - |22:48|

Skąd można pobrać Soundtracka Stargate Universe Air and Fire ?
  • 0

#42 jaxcromwell

jaxcromwell

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 27.02.2010 - |16:54|

Dla mnie muzyka to jeden z atutów, zresztą ogólnie realizacja techniczna mnie zachwyca. Jak był ten odcinek na lodowej planecie, i były ujęcia nieba - max.
  • 0
zagraj już dziś: quiz internetowy

#43 leshniak

leshniak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • Miasto/dev/null

Napisano 13.04.2010 - |14:05|

Załączam posiadane przeze mnie utwory. Jakość jest niska, to MP3 VBR ~160 kbps, tak więc jest to raczej jakość podglądowa zachęcająca do kupna płytki w przyszłości. Ale jeżeli ktoś nie jest audiofilem, powinna mu wystarczyć.

Stargate Universe OST - Air & Fire
Stargate Universe OST - Air Part 3
Stargate Universe OST - Light
  • 0
Dołączona grafika

#44 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 13.04.2010 - |21:48|

Wie ktoś może jak się nazywa ten moment (35:00 (trwa z 20 sekund max) odcinka 5 (light))
lub ma osta ?
Proszę o pomoc :D
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#45 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.04.2010 - |00:01|

OSTa to nikt nie ma, bo jeszcze nie wyszedł. Na razie trzeba się zadowolić utworami powycinanymi z odcinków.
  • 0

#46 leshniak

leshniak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • Miasto/dev/null

Napisano 14.04.2010 - |13:41|

Tak, wprowadziłem w błąd moim postem. To tzw. sountrack extraction, czyli muzyka odflitrowana z filmu.
  • 0
Dołączona grafika

#47 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 23.05.2010 - |20:24|

Czy wydanie OSTa jest pewne? Chętnie posłuchałabym sobie kilku kawałków w wersji poza serialowej, choćby z najnowszego odcinka 1x18.
  • 0

#48 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 15.06.2010 - |20:33|

Ej, leshniak, a mógłbyś więcej ekstraktów zarzucić?

Po odsłuchaniu tych trzech tracków troszeczkę zmieniam zdanie na temat muzyki. To jest nadal mam mieszane odczucia, ale widzę też, że świetnie się jej słucha...poza serialem. To bardzo solidny repertuar stylów i tematów na którym można zbudować nowe. To jak z muzyką w BSG-na początku nie pozwalali sobie na zbyt dużo, dopiero później pododawali nowe elementy. Mam nadzieję, że tutaj będzie podobnie.
Bardzo ładnie to kompozytorowi wyszło.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#49 merucii

merucii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 15.06.2010 - |21:18|

Bardzo ładnie to kompozytorowi wyszło.

Jak na częściowy remix ^^
Pierwszy z kawałków które zalinkował leshniak to jak nic przegenialny utwór Johna Murphyego "Surface of the sun" z filmu "Sunshine". Nie wiem skąd to wziąłeś ale zaraz wezmę się za szukanie tego w odcinkach bo aż nie wierzę że umknęło mi to podczas oglądania.

btw, mój pierwszy post tutaj. hello! :D

EDIT:
no i wszystko jasne.

Prostując: Pierwszy kawałek spośród tych które pokazał nam leshniak to utwór pochodzący z filmu Sunshine i praktycznie nie ma nic wspólnego z SG:U.

Użytkownik merucii edytował ten post 15.06.2010 - |21:54|

• 0

#50 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 15.06.2010 - |22:08|

Hmm... indeed :) faktycznie tak jest. Nie wiedziałem o tym, bo Sunshine to syfiarski film, więc się nim nie interesowałem, i muzyki z niego nie miałem. Teraz sobie załatwi :)
Zamiast tego pierwszego tracku puśćcie sobie ludziska to:

i wyobraźcie że to z odcinka jak Destiny nuża się w słońcu. Tak mogła wyglądać muza do SGU gdyby nie zmieniono stylu :)
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#51 merucii

merucii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 15.06.2010 - |22:52|

Zapewne byłoby to ... hm epickie? :D
Jednak jak dla mnie - ta forma strasznie przypadła mi do gustu. Ale to chyba dlatego że po obejrzeniu całego SG-1 i SG:A zapełniłem lukę oglądając BSG ^^
Muzyka jest strasznie klimatyczna i idealnie pasuje do klimatu SG:U. Oby tak dalej!
  • 0

#52 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.09.2010 - |20:54|

Końcówka odcinka 02x01 Intervention

• www.gwrota.com

#53 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 15.10.2010 - |20:05|

W trzecim odcinku drugiego sezonu sympatyczny jest nowy motyw związany z obcymi. Tak mi lekko przypomniało kawałek z wczesnego Pandereckiego, który był chyba wykorzystany w Egzorcyście ale to dalekie skojarzenie.
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#54 emmet brown

emmet brown

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 15.10.2010 - |20:29|

xetnoinu rzeczywiście masz dalekie skojarzenia.
  • 0
..I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

#55 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.01.2011 - |09:33|

Jeśli chodzi o muzykę to mnie się zwłaszcza podoba utwór, który leci na napisach końcowych.
  • 1
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#56 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 09.01.2011 - |12:31|

Ending theme

Countdown to Destiny

Death is Coming

Return to Destiny (tylko jakość niezbyt dobra :/

cztery utwory jak widzisz, z 5 odcinka nie ma utworu, został zablokowany

bonusik ;)

• 1
Dołączona grafika

#57 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.01.2011 - |13:13|

To wszystko niestety tylko muzyka zgrana z odcinków i ma marną jakość. Z resztą to akurat kwestia bardziej pasująca do tego tematu ;)
W każdym bądź razie zarzucanie SGU mało wyrazistej muzyki jest po prostu niesprawiedliwe. W SG-1 i SGA panowała pod tym względem wyraźna posucha.

Użytkownik wujek_szatan edytował ten post 09.01.2011 - |13:13|

• 0

#58 warnold

warnold

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.01.2011 - |20:04|

Po napisach końcowych mówicie ? A to dobre. Motyw przewodni serii jest to jak motto .SG i SGA miały je bardzo wyraźne. Mam płyty Joela Goldsmitha z w/w serii.O dziwo nie są bezbarwne.Słuchając tej muzyki jestem w stanie powiedzieć , którego odcinka dotyczą. Do muzyki z SGU jakoś widać nie dotarłem ( pewnie dlatego , że jest tak bezpłciowa ). I nie chodzi tu o niesprawiedliwość. Po prostu muza do tego tematu nie istnieje.Pobrzdąkiwania i przynudzania bynajmniej nie dodają do SGU nic sensownego. BSG do każdego sezonu miało osobną płytę z soudtrackiem. I to było coś .
  • 0

#59 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 09.01.2011 - |20:27|

Do muzyki z SGU jakoś widać nie dotarłem ( pewnie dlatego , że jest tak bezpłciowa ).

Może dlatego nie dotarłeś, ponieważ jeszcze nie ma OST. Nie jest żadna bezpłciowa, a wejście muzyczne z odcinka "divided" to istny majstersztyk i reszta SG może się skryć. Również open theme (pilot i pierwsze minuty jak jest pokazane destiny) jest wyśmienity. Z niecierpliwością czekam na oficjalny soundtrack.
  • 2

#60 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.01.2011 - |20:56|

Takich momentów jest znacznie więcej. Motywy, które słyszymy w 01x18 podczas przeszukiwania domu Telforda przez Rusha, podczas przelotu przez gazowego giganta, czy ten podczas skoku Rusha ze statku obcych na Destiny w 02x07 zdecydowanie się wyróżniają. Oglądając Sg-1 czy SGA jakoś nie zwracałem szczególnie uwagi na występującą tam muzykę. To oznacza jedno: nie zwalała z nóg.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych