Skocz do zawartości

Zdjęcie

Postacie i zespół SGA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Kto jest największym kozakiem w serialu? (105 użytkowników oddało głos)

Kto jest największym kozakiem w serialu?

1. Milutki Shepard (19 głosów [19.79%])

Procent z głosów: 19.79%

2. Boski Rodney (43 głosów [44.79%])

Procent z głosów: 44.79%

3. Lodowata Weir (9 głosów [9.38%])

Procent z głosów: 9.38%

4. Wesołek Ford (5 głosów [5.21%])

Procent z głosów: 5.21%

5. Egzotyczna Teyla (7 głosów [7.29%])

Procent z głosów: 7.29%

6. Zagubiony Dr. Beckett (13 głosów [13.54%])

Procent z głosów: 13.54%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 10.10.2004 - |10:20|

Ojej! Dopiero spostrzegłem, że jeszcze tu nie głosowałem. Trzeba naprawić ten błąd.

A więc głos na Rodney'a. Jeeee!! :clap: Ten gość jest bombowy. Gdyby nie on to Atlantis byłby dość smutnym serialem. I ten jego instynkt przetrwania :lol: .

Oprócz niego podobają mi się postaci Shepparda i... Weir. Może rzeczywiście lodowata ale ma w sobie coś. Za to zupełnie nie przemawiają do mnie Teyla i Ford. Nieciekawe postacie jak do tej pory. A Beckett? Hmmm... fajna postać ale jakby z drugiego planu. Niemniej jednak jest OK a jego polemiki z Rodney'em są rozbrajające :).

Użytkownik JoVisH edytował ten post 10.10.2004 - |10:20|

• 0
"...something takes a part of me..."

#42 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.10.2004 - |18:23|

Jak widać nie potrzeba mieć bicepsów,przystojnej gęby i roli przywódcy,aby być idolem fanów :) Rodney jest zabawny i na pewno ratuje swoją osobą ten serial,aczkolwiek i on ma wady :] Nie mówie tu o cechach zewnętrznych,bo nie mi go oceniać,ale o cechach wewnętrznych :P Jest roztrzepany,dużo mówi,chciałby wszystko wiedzieć,ale każdy z nas ma wady.Dobrze,że przynajmniej zdania są podzielone :) Dla mnie tylko Ford,Aiden Ford !!! Nie,żebym był nieteges :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#43 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.10.2004 - |20:21|

W SG1 Jack pełnił rolę komika, natomiast w SGA tą rolę pełni ...Rodney. A ponieważ ja bardzo lubię humor dlatego też na niego zagłosuję.

Tyle,że Jack był 2 in 1 :] I moim zdaniem Sheppard również będzie tym 2 in 1 :] Mogę się założyć,bo wkońcu ma to być przedłużenie naszego kochanego SG-1 :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#44 LordJJ

LordJJ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 27.10.2004 - |12:08|

Witam wszystkich
chcialbym sie równiez podzielic moimi uwagami odnosnie obsady oraz pomyslu na SGA:
Obsada:
Shepard - mlodsza wersja O'neila - dobra posta wprowadzajca kolorystyke i zainteresowanie do serialu. Taki lekki buntownik z nastawieniem na lojalnosc i honor , postac jak najbardziej pozytywna
Teyla - Bardzo piekna kobieta ale jak do tychczas nic poza tym nie pokazala, pomyskem chyba byklo zrobienie z niej amazonki jednak dotychczas przypomina zagubiona kure domowa , czas to zmienic, z tego co widzialem to zna jakis rodzaj sztuki walki ( co akurat do kobiety bardzo pasuje ) szkoda tylko ze tak malo jest on uwidoczniany. Producenci faktycznie mogli by to zmienic a co dojej opieki nad "swoim ludem" to sorry rekiny bardziej sie opiekuja swoimi dziecmi .
porucznik Ford - hmm na chwile obecna brak mi slow jak dotychczas to on sie mi zlewa z otoczeniem i od czasu do czasu jakos blysnie zupelnie nieopracowana postac i niedopracowana.
Rodney - bufon straszny jak cholera drazni cala swoja osobowoscia nie mowiac juz co sie dzieje jak tylko sie odezwie, mimo to chyba zdecydowanie najbarwniejsza postac w serialu. osobiscie i tak wolalbym Jonasa , uwazam iz on by dodal "smaczku" serialowi
Dr Weir - w tym nazwisku zabraklo ostatniej litery "d" wtedy by idealnie pasowalo do tej postaci 9granej przez te aktorke) , uwazam iz jest to kolejny blad producentow , blondyneczka z SG1 z czesci 7 byla o nieeeeeeeeeeeeeeeeeeebo lepsza a ta to wyglada jakby chcieli polaczyc SG1 ze Startrekiem - TOTALNA PORAZKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ta aktorka jest nudna jak flaki z olejem samym wygladaem i zachowanie wzbudza litosc i zal zamiast wladczosci i zdecydowania. KATASTROFA.
Oki tyle o glownych postaciach ................ aaaaaaaa
WRATH - jednym zdaniem to Mearlyn Manson w kosmosie. Sa niesamowicie wymysleni , czuje sie klimat Bleada , ogolnie lekko horrorowaci co dodaje im swego rodzaju magii, tylko ci ich straznicy jak zawsze w amerykanskich filmach durnie bez szkoly o ilorazie inteligencji pozwalajacej im sie ubrac i naciskac spusty broniii (zenada)
Co do pomyslu serialu to jak na razie jest to slaby klon SG1 z domieszka jeszcze kilku hitowych seriali jak Star Trek i niestey buffy postrach wampirow albo Aniol ciemnosci . caly serial jest tak jakby porownac sex z krokodylem
troszke strasznie ale i troszke smiesznie.
SG1 ogladam od samego poczatki i ten serial na prawde mnie zainteresowal i interesuje do dzis jednak przydalo by sie sprowadzic pare postaci do Atlantis . Brak Jonasa to 1 - serialu ( w koncu niby najlepszych posylali na atlantis a on jako naukowiec i do tego odpowiednio zmutowany bylby najlepszy) niezrownowazony sklad druzyny to 2 - 2 postacie dominujaco barwne 2 pozostale zlewajace sie z tlemotoczenia lub ukazujace tylko swoje walory.
No to starczy jak na 1 raz
Suma sumarum to i tak idzie to ogladac
Pozdrowienia mam nadzieje ze nie zanudzilem nikogo na smierc
Ave
  • 0

#45 Astra

Astra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów
  • MiastoEłk

Napisano 27.10.2004 - |13:21|

Jak do tej pory , to zdecydowanie najlepszy jest dr.Rodnej Mckay-przynajmiej można się pośmiać.Natomiast jeżeli chodzi o postać która najmniej wnosi do serialu, to jest nią drWeir-mogli wybrać kogoś innego do tej roli.
  • 0

#46 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 27.10.2004 - |15:22|

Natomiast jeżeli chodzi o postać która najmniej wnosi do serialu, to jest nią drWeir

MASZ RACJĘ!!!!! :clap: :clap:

:ph34r: KILL HER!!!!! :ph34r:

Spoiler

Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#47 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 16.11.2004 - |14:18|

Weir jest beznadziejna.Ciekawe czy ktos zauwazyl te jej miny robi okropne miny bleeeee.Moglaby zginac gdzies po drodze w serialu;)
  • 0

#48 Wildtom

Wildtom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 20.11.2004 - |16:16|

bez dwoch zdan - Rodney. Za caloksztalt. Chyba najlepiej przygotowana i zagrana postac. Na miejscu drugim Weir. Sam nie wiem za co - ma w sobie "cos" co sprawia ze jak lubie
  • 0

#49 stona

stona

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoPoznan

Napisano 23.11.2004 - |12:43|

jak sadzicie dlaczego bohaterowie serialu wlasnie tak sie nazywaja jak nazywaja?
czy to ot tak sobie ktos wymyslil ? czy to moze miec z czym kolwiek zwiazek ?

zobaczmy:

a) Dr. Rodney McKay - naukowiec;

czy nazwisko moze miec cos wspolnego z prawdziwym panem McKay pracujacym w NASA ?
link z biografia

B) Dr. Beckett - lekarz; byc moze nazwisko wziete od znanego amerykanskiego profesora toksykologii : William S. Beckett link ??

c) Sheppard : z encyklopedii ameryk. :
American astronaut who on a 15-minute flight on May 5, 1961, became the first American in space. He also commanded the Apollo 14 mission to the moon (1971).
  • 0

#50 bulasty666

bulasty666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 31.12.2004 - |13:31|

Witam.
Moim skromnym zdaniem najmniej interesującą postacią jest Teyla. Nie wnosi nic do fabuły, a poza tym jej umiejętności aktorskie nie stoją na zbyt wysokim poziomie. Mam wrażenie, że w drugiej serii już jej nie będzie.
A tak przy okazji: aktor grający Carsona wystąpił chyba w SG 1X10 (ten facet co w 1945 roku przeszedł przez wrota w kombinezonie nurka). Może się mylę, więc proszę o ewentualne sprostowanie.
  • 0

#51 Bethek

Bethek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 31.12.2004 - |16:27|

A tak przy okazji: aktor grający Carsona wystąpił chyba w SG 1X10 (ten facet co w 1945 roku przeszedł przez wrota w kombinezonie nurka). Może się mylę, więc proszę o ewentualne sprostowanie.

I sie nie mylisz. :) IMDB to potwierdza:

"Stargate SG-1" playing "Young Ernest Littlefield" in episode: "The Torment of Tantalus" (episode # 1.10) 3 October 1997

BTW. Witaj na forum. :D
  • 0
SUBEDIT forever!

#52 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 31.12.2004 - |17:05|

Jedyną postacią, w tym serialu która zrobiła na mnie jakiekolwiek wrażenie jest Rodney Mckay. Bardzo mi przypadło do gustu jego specyficzne poczucie humoru. Jednak w miarę upływu czasu jego postaci coraz bardziej blaknie. Oby to się szybko zmieniło :)
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#53 Aga

Aga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 14.01.2005 - |20:10|

Zagłosowałam na Boskiego Rodneya :hyhy: bo jest boski! rewelacyjna postać. Wprowadza specyficzny humor w drużynie SG A.
  • 0

#54 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.01.2005 - |12:30|

A właśnie że nie , To Becket Rządzi :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#55 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 15.01.2005 - |13:36|

A właśnie że nie , To Becket  Rządzi :D .

Wyświetl post

Całe trio doktorków rządzi. Rodney >> Becket >> Zelenka.

Ostatnio się zastanawiałem dlaczego wybrali Czecha, a nie np. Polaka. I tak sobie pomyślałem, że Kanada uwielbia hokej, a w NHL jest wielu Czechów, a i reprezentacja Czech jest mocna, więc może dlatego Czech ??

Użytkownik VeeDee edytował ten post 15.01.2005 - |13:42|

• 0
VeeDee

#56 Bethek

Bethek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 15.01.2005 - |14:07|

Ostatnio się zastanawiałem dlaczego wybrali Czecha, a nie np. Polaka. I tak sobie pomyślałem, że Kanada uwielbia hokej, a w NHL jest wielu Czechów, a i reprezentacja Czech jest mocna, więc może dlatego Czech ??

Dla Amerykanow Polska i Czechy to to samo... Oba kraje leza gdzies kolo Afryki... ;)
  • 0
SUBEDIT forever!

#57 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 15.01.2005 - |14:42|

No i mamy pierwsza osobę wykopana z SGA. Jest nią porucznik Ford. Brawo producenci, kto na stępy poleci? :/
  • 0

#58 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 15.01.2005 - |15:33|

No i mamy pierwsza osobę wykopana z SGA. Jest nią porucznik Ford. Brawo producenci, kto na stępy poleci? :/

Wyświetl post

On od samego początku nie pasował. Aczkolwiek zapowiada się z nim dziwna historia... i kto wie czy nie pozwoli mu się ona pokazać z dobrej strony...

Jak wiemy też dr.Weir nie będzie miała łatwego życia. (pewnie przez tego gostka z kitką z Letters...) Co też jest dobrym posunięciem, bo ona jest dziwna...

Ale za to Beckett wejdzie do czołówki. I ktoś jeszcze...

PS Napiszmy może petycję do producentów, że chcemy Polaka w ekipie SGA?
PPS Jakby co to ja mogę zagrać :lol:

Użytkownik VeeDee edytował ten post 15.01.2005 - |15:38|

• 0
VeeDee

#59 Aga

Aga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 15.01.2005 - |16:44|

Wyświetl post

Myślę, że nie wybrali Polaka - bo niestety Polacy mają niskie notowania w Stanach.
W USA jest wielu polaków - naukowców, lekarzy - ok. Ale jesteśmy postrzegani przez stereotypy: niechluje, głupcy..... :(
Niestety...
A pamiętacie nasz "wkład" w SG 1? Pamiętacie Kowalskiego? Taki sobie...
  • 0

#60 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 15.01.2005 - |18:05|

aaa po co tu k** zajrzałem :censored:
Sokar mógłbys pisac ,że spoilerujesz :(
  • 0
WISŁA KRAKÓW