Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najlepszy serial sezonu 2008/2009

• Zamknięty Temat jest zamknięty
77 odpowiedzi w tym temacie

#41 MadziaM

MadziaM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 09.06.2009 - |22:31|

1.True Blood s1
2.Supernatural s4
3.Sons of Anarchy s1
4.House s5
5.Shield s7
6.Dexter s3
7.Lost s5
8.Californication s2
9.How I met your mother s4
10.Medium s5
  • 0
"Mówi się, że nie można żyć bez miłości. Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen" - Dr. Gregory House

#42 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 12.06.2009 - |02:06|

1. Merlin s1
2. Secret Diary of a Call Girl s2
3. Ashes to Ashes s2
4. True Blood s1

Do września z rzeczy mnie interesujących zostaje jeszcze tylko True Blood s2. Czy przebije s1, zobaczymy.
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

#43 tukcio

tukcio

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 93 postów

Napisano 17.06.2009 - |07:58|

1. Lost S5
2. Breaking Bad S2
3. Dexter S3
4. Meitantei no Okite S1 (serial japoński:) )
5. 24 S7
6. The Devil's Whore
7. Apparitions S1
8. The Big Bang Heory S2
9. How I Met Your Mother S4
10. Ashes to Ashes S2
11. Red Riding
12. Mutual Friends
13. Life on Mars US
14. Lie To Me

Użytkownik tukcio edytował ten post 17.06.2009 - |08:01|

• 0

#44 todr

todr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 20.06.2009 - |15:24|

wstepna lista:
1.Breaking Bad/s2
2.Lost/s5
3.House/s5
4.Reaper/s2
5.Psych/s3
6.Dexter/s3
7.My name is Earl/S ostatni

i mimo ze Earl jest ostatni to i tak duzo lepszy niz poprzedni sezon, szkoda ze cliff na koniec ;/
dojda zapewne jeszcze Crash, PB, TB

i pytanie: animowane tez?
  • 0

#45 pvd

pvd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 21.06.2009 - |18:41|

1.Dexter
2.TSCC
3.Fringe

duzo nie ogladam :)
  • 0

#46 i don't sleep

i don't sleep

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 02.07.2009 - |01:33|

Lost S5
Breaking Bad S2
Californiaction S2
How I Met Your Mother S4
Dexter S3
House S5
Family Guy S7
Weeds S4
True Blood S1
Desperate Housewives S5
  • 0

#47 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 10.07.2009 - |22:15|

Pewnie nikomu nie będzie się chciało tego czytać, ale co tam.

1. 15 | Lost s5 - Lost ponownie na pierwszym miejscu. Co prawda kilka motywów mnie denerwowało, a jeden odcinek (5x06 - 316) wręcz zniesmaczył (później to wrażenie zostało zatarte), ale ogólnie sezon bardzo dobry. Finał zaś jak zawsze znakomity i w pełni rekompensujący wszystkie niedociągnięcia. Momenty takie, jak ukazanie posągu kilku rozbitkom, czy też scena jak Richard niesie małego Bena do świątyni zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Tylko twórcy Lost tak potrafią - jedna scena i odcinek ze średniaka staje się znakomity. Zdecydowanie polecam. Czekam na 6 sezon i ostanie 18 odcinków. Mam nadzieję, że potem będzie można z czystym sumieniem napisać, że Lost to serial wszech czasów.

2. 14 | Supernatural s4 - Pierwszy sezon, który oglądałem w trakcie jego emisji w TV. Moim zdaniem serial idzie w dobrą stronę. Bohaterowie ewoluują, rozwijają się, nie tak jak w innej produkcji tej samej stacji (Smallviille oczywiście). Pomysł na sezon - świetny tak, jak i większość odcinków. Ostatni epizod trochę rozczarowujący (mało emocji), ale nie rzutuje to negatywnie na całości.

3. 13 | Battlestar Galactica s4 - Ciężka sprawa z tym sezonem (właściwie połówką sezonu). Gdyby nie ostatnie 30 minut finału i brak odpowiedzi na sporą liczbę pytań byłoby świetnie. Niestety pozostaje pewien niedosyt sprawiający, że nie da się serialu polecić z czystym sumieniem. Szkoda, że schrzaniono budowany przez lata wizerunek, kilkoma głupimi i nieprzemyślanymi rozwiązaniami (Bóg tak chciał jako pseudo odpowiedź na niektóre pytania? - litości). Zabrakło pomysłu? Odwagi? Nie wiem, ale strasznie szkoda. Niektóre odcinki wbijały w fotel (No Exit, Someone to Watch Over Me), inne były takie sobie (Deadlock), ale to i tak mało ważne. Każdy teraz patrzy na serial z perspektywy finału, a ten był rozczarowaniem. Czekam na The plan - pewnie będzie świetny, ale i tak nie wyjaśni najważniejszych spraw.

4. 12 | Desperate Housewives s5 - Dobry sezon, choć postać głównego czarnego charakteru nie do końca mnie nie przekonała. Do tego od połowy sezonu było wiadomo o co chodzi - to błąd niestety. Niektóre odcinki znakomite (odcinek 100 to jeden z najlepszych w całym serialu), a pomysł z przeniesieniem akcji o 5 lat wprzód bardzo udany. Chyba pierwszy z sezonów w którym lepiej oglądało mi się odcinki niezwiązane z głównym wątkiem.

5. 11 | Californication s2 - Sezon jeszcze lepszy niż poprzedni. Niektóre motywy i sceny były tak zabawne, że nie mogłem powstrzymać śmiechu (np. reakcja Hanka na narodziny jego rzekomego potomka). Wielki plus za wprowadzenie postaci Ashby'ego - świetna rola i dobrze dobrany aktor. Do tego znakomity soundtrack. Z niecierpliwością czekam na 3 sezon.

6. 10 | Fringe s1 - Pierwsza w moim zestawieniu nowość. Serial rozkręcał się z każdym odcinkiem, a dwa ostatnie po prostu znakomite. W prawdzie niektóre wątki trochę naciągane, a Walter często denerwujący, ale ogląda się bardzo przyjemnie. Oby drugi sezon był jeszcze lepszy.

7. 9 | 24 s7 - Formuła serialu powoli staje się mecząca. Ile można uganiać się za terrorystami? Ile różnych sposobów terroryzmu można jeszcze wymyślić? Dużo tutaj sytuacji i motywów znanych fanom serialu już wcześniej. Mimo to sezon dużo lepszy od poprzedniego i większość odcinków trzymała wysoki poziom. Końcówka, jak zwykle w tym serialu słabsza niż początek. Nie podobało mi się natomiast wyjaśnienie "zmartwychwstania" Tony'ego. Mogli się bardziej postarać. Także ciągłe zmienianie frontów przez tą postać było frustrujące, choć wyjaśnienie czemu to robił wyszło całkiem zgrabne i jest do przyjęcia.

8. 8 | Stargate Atlantis s5 - Nie podobały mi się właściwie tylko dwa pierwsze odcinki. Jakieś takie bez klimatu i polotu. Reszta jak najbardziej ok. Szkoda, że serial skasowano, a finał, który powinien być dwuczęściowy skompensowano do jednego odcinka. Znakomity podwójny epizod (5x10 i 5x11) i pomysłowo zrobiony Vegas (ehh ta muzyka) to według mnie największe perełki sezonu. Będzie mi brakować Atlantis, tym bardziej, że Universe zapowiada się niezbyt ciekawie.

9. 7 | Primeval s3 - Kretynów, którzy skasowali ten serial powinni ukamienować. Sezon zdecydowanie najlepszy ze wszystkich dotychczasowych. Twórcom udało się coś niemal niespotykanego - mimo odejścia z obsady kilku głównych bohaterów utrzymali wysoki poziom i pokazali, że potrafią pisać dobre, przemyślane scenariusze. Wielka szkoda, że nie będzie ciągu dalszego. Tyle pytań zostaje bez odpowiedzi...

10. 6 | Elevent Hour s1 - Na początku bez rewelacji, ale w połowie sezonu (okolice 8 odcinka) się rozkręca. Obawiałem sie trochę, że kojejny serial którego pomysłodawcą jest Bruckheimer (koleś ma chyba jakąś obsesję na punkcie zbrodni i nauki) strasznie mnie wymęczy, ale tak się nie stało. Produkcja jest bowiem całkiem inna niż rozmaite klony CSI. Szkoda, że nie zdecydowano się na drugi sezon.

11. 5 | The Simpsons s20 - Najlepszy sezon od dwóch, trzech lat. Było kilka naprawdę dobrych odcinków (mypody :D). Od połowy sezonu odcinki były nadawane w 16:9. To świetna decyzja, która znacząco wpłynęła na odświeżenie wizerunku serialu. Zastanawia mnie tylko jak długo Simpsonowie będą jeszcze nadawani? Moim zdaniem dwa trzy sezony to góra. Powinni skończyć dopóki jeszcze poziom serialu jest utrzymywany.

12. 4 | Heroes s3 - Zapowiadało się świetnie, ale wyszło relatywnie słabo w porównaniu z poprzednimi sezonami. Chwilami nie dało się tego oglądać. Najbardziej denerwują mnie Sylar (postać została wyeksploatowana do granic możliwości - powinien zginąć najpóźniej w drugim sezonie) i Angela (beznadziejna aktorka). Fabula też niestety się nie klei (wątek z Sylarem jako batem Petera i Nathana był żenujący. To samo z powrotem ojca - jak z telenoweli). Serial powinien zostać należycie zakończony wraz z 4 sezonem, choć obawiam się, że poziom tej produkcji dalej będzie spadał. Może to źle, że zamówiono kolejną serię?

13. 3 | Smallville s8 - Serial jaki jest każdy widzi. Moim zdaniem powinien się on zakończyć na 5 serii, bo to ostatni naprawdę dobry sezon. Wtedy byłby jednym z lepszych tego typu i na pewno zostałby zapamiętany na lata. Niestety chęć zarobiona kasy spowodowała, że produkcja stacza się z każdym kolejnym sezonem. W najnowszym dodatkowo pozbyto się dwóch najlepszych postaci (Lex i Lionel) i wyszła kaszanka. Dobrych odcinków było bardzo mało, a w przyszłym sezonie (po co, ja się pytam) pewnie będzie ich jeszcze mniej. No i nasz hero wciąż nie umie latać - żenujące to już się robi.

14. 2 | Prison Break s4 - Połowa drugiego sezonu. Wtedy właśnie ten serial powinien się skończyć. Wszystko co było potem zostało nakręcone na siłę. Mimo tego 4 sezon aż do zimowej przerwy był całkiem znośny. Potem zaczęły się powroty zza grobu, motywy rodem z telenoweli (on nie jest twoim bratem!) i skrajnie (oczywiście jak na poziom PB) głupawe akcje. Właściwie w drugie połówce sezonu dobra była tylko końcówka, czyli wydarzenia przedstawione 4 lata później. Niestety kogoś podkusiło i dokręcił do tego jeszcze dwa kolejne, beznadziejne odcinki. Nie było w nich absolutnie nic dobrego. Tylko kaseta nagrana przez Michaela trzymała jakiś poziom. Dobrze, że to już koniec serialu. To świetny przykład jak można zniszczyć dobrą produkcję - oby ktoś tym razem nauczył się na błędach.

15. 1 | Sanctuary s1 - Nie wiem czy to przez drętwego lektora z AXN, czy też przez inne czynniki, ale serial mi się wcale nie podobał. Męczyłem się na każdym odcinku i wręcz musiałem zmuszać się do oglądania (szczególnie drętwe odcinki to Folding Man i Warriors). Co ciekawe webisody były niezłe. Lepiej lepiej nakręcone, jakby bardziej dynamiczne. Drugi sezon chyba sobie odpuszczam.

W planach do obejrzenia:

1. Harper's Island - Podobno serial się rozkręca i jest to całkiem udana produkcja. Czekam na zakończenie sezonu i opinię oglądających na temat tego, czy warto. Nie ukrywam, że na podjecie decyzji o oglądaniu (lub nie) ma tutaj wpływ to, czy historia będzie poprawnie zakończona, a wszystkie wątki wyjaśnione.

Perspektywy na przyszłość:

W nadchodzącym sezonie, oprócz kontynuacji wymienionych przeze mnie seriali interesują mnie w zasadzie tylko:

1. Caprica - rewelacyjny, absolutnie rewelacyjny pilot. Świetny scenariusz, muzyka i fabuła. Zrobił na mnie o wiele lepsze wrażenie niż swojego czasu pilot BSG (ten mi się za pierwszym razem nie podobał wcale). Czekam z niecierpliwością do 2010 na premierę.

2. Flash Forward - Ciekawy pomysł i może z tego wyjść dobry serial na dwa/trzy sezony.

3. Stargate Universe - Ani zapowiedzi prasowe, ani dostępne w sieci zwiastuny nie przekonały mnie do tej produkcji. Wszystko wydaje się mdłe i bez polotu - jakby całkowicie wyprane z klimatu Stargate. oglądał oczywiście będę, ale mam duże obawy co do jakości Universe. Obym się mylił.

3. V - Nie oglądałem klasycznego serialu pod tym samym tytułem, ale remake wydaje się ciekawy. Mam nadzieje, że postawią głównie na klimat, a nie potyczki z ufokami.

4. The Pacific - To może być rewelacja na miarę Band of Brothers. Spielberg i Hanks pokazali już, że potrafią tworzyć tego typu widowiska. Tym razem zapewne też się uda.

5. Day One - Właściwie wcześniej nie słyszałem o tej nowości, ale wydany ostatnio trailer wygląda obiecująco. Chyba dam serialowi szansę, tym bardziej, że planowany jest 1 sezon.

Użytkownik baku edytował ten post 21.08.2009 - |17:04|

• 0

#48 morfiks

morfiks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 13.07.2009 - |09:11|

1. Chuck
2. Supernatural
3. Scrubs
4. House
5. 24
6. Greys anatomy
7. Dexter
8. Fringe
9. Bones
10. Life
11. Burn Notice
12. Heroes
  • 0

#49 snight

snight

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.07.2009 - |22:55|

Jak na razie:

1 Shield s7 FX
2 House s5 FOX
3 Supernatural s4 The CW
4 24 s7
5 Leverage s1
6 Castle s1
7 How I Met Your Mother S4 CBS
8 Dexter s3 Showtime
9 Harper's Island s1 CBS - na szczescie juz koniec
10 Star Wars: The Clone Wars s1 Cartoon Network
11 Lie to me s1
12 Lost s5 ABC
13 Prison Break s4 FOX - oby takie sieriale konczyly sie po pierwszym, lub polowie 2 sezonu
14 IT Crowd
15 My name is Earl - chyba najgorszy z tego calego zestawienia

W planach do obejrzenia:

1. Harper's Island - Podobno serial się rozkręca i jest to całkiem udana produkcja. Czekam na zakończenie sezonu i opinię oglądających na temat tego, czy warto. Nie ukrywam, że na podjecie decyzji o oglądaniu (lub nie) ma tutaj wpływ to, czy historia będzie poprawnie zakończona, a wszystkie wątki wyjaśnione.

Serial sie rozkrecil, ale ostatnie 2 albo 3 odcinki byly na prawde kiepskie... mimo, ze trzyma w napieciu od poczatku, to koncowka niszczy cale dobre wrazenie, ale cieszmy sie, ze tylko jeden sezon i dalej juz nikt zabijac nie bedzie :)
  • 0

#50 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 12.08.2009 - |23:11|

1. LOST s5 - Wbija w fotel jak żaden. Zdecydowanie numer 1
2. CHUCK s2 - Kocham ten klimat, to jest wyjątkowy serial.
3. SUPERNATURAL s4 - Geniusz Kripke, oraz fenomenalny Jensen. Szkoda że druga połowa sezonu słabsza.
4. BSG - Bardzo klimatyczne zakończenie, a nawet ciary były w niektórych epizodach.
5. ENTOURAGE s5 - wciąż ta sama niepowtarzalna ekipa, 5 miejsce bo zabrakło mi czegoś w tym sezonie.
6. CALIFORNICATION s2 - fenomenalne. Jedna z lepszych komedi.
7. SONS OF ANARCHY s1 - najlepszy s1 jaki przyszło mi oglądać od czasu Prison Break i Dextera.
8. DEXTER s3 - dobry początek, słaba końcówka. Brakło tego czegoś, co zaskoczyło nas w s1.
9. BREAKING BAD s2 - Za długie dialogi Walt - Sky. Ale Pinkman czy Pinkman - Walt świetne.
10.TRUE BLOOD s1 - bardzo fajny klimat, zakończenie banalne jak w Dexterze s3.
11.PRISON BREAK s4 - koniec tego serialu to był finał drugiego sezonu. Momentami 4 sezon bardzo dobry. Ostatnie odcinki spaprane.
12.KYLE XY s3 - początek beznadziejny, ale wszystko się zaczeło rozkręcać, szkoda że to koniec.
13.HEROES s3 - ten serial nie ma klimatu.
14.SKINS s3 - własciwie nie wiem dlaczego to oglądam.

Z bólem serca robię tę listę ponieważ większość topowych pozycji była sobie równe.

Użytkownik pulsar[b] edytował ten post 13.08.2009 - |13:35|

• 0

#51 auri_chebzie

auri_chebzie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 13.08.2009 - |09:09|

Witam i podaję moją listę

1. Boston Legal 5- ze best of ze best wif onor :)
2. Battlestar Galactica 4 - choć końcówka mocno naciągana
3. True Blood 1 & 2
4. Californication 2
5. How I Met Your Mother 4
6. Warehouse 13

I tyle

Pozdrawiam
  • 0

#52 Asturas

Asturas

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 95 postów
  • MiastoRovaniemi

Napisano 13.08.2009 - |09:40|

Z żalem stwierdzam, że przed końcem września nie dam rady już żadnego serialu więcej obejrzeć. A jeśli jakimś cudem uda się, to zawsze jest opcja edit ;)

1. Entourage - dawno nic mnie tak nie zaskoczyło i oczarowało. Serial prawie doskonały. Zdecydowanie zdeklasował moich faworytów, w tym Chucka. Rewelacyjna obsada, doskonała gra aktorska, humor, Ari Gold ( :D ), panienki, niepowtarzalna atmosfera. Zdecydowany zwycięzca sezonu 2008/2009.
2. Chuck - byłem przekonany, że wygra, ale pojawił się Entourage. W zasadzie mógłbym napisać to samo co wyżej, ale jednak w mojej klasyfikacji Chuck przegrał. Nie mniej kanapki z Subwaya są przepyszne ;)
3. Lie to me - może to i kopia House'a, ale w tym sezonie uczeń (kopia?) przerósł mistrza. Poza tym nie codziennie ogląda się w serialu takiego mistrza aktorskiego jakim jest Tim Roth. Czekam na s2 :)
4. Grey's Anatomy - s5 znacznie gorszy od poprzednich i dlatego nie został moim zwycięzcą :( Klimat troszkę siadł, pomysły się wyczerpują. Wysokie miejsce uratowała druga część sezonu i poniekąd season finale. Troszkę obawiam się o następny sezon.
5. Lost - Pozostaje jednym z najlepszych seriali wszechczasów, ale wyższe miejsce jest zarezerwowane dla finalnego sezonu ;) A tak poważnie, to "tylko" piąta lokata, bo sezon niczym się nie wybił in plus.
6. Battlestar Galactica - Wyjątkowo nierówny sezon z wybitnym finale. Ale kilka odcinków było słabiutkich, kilka irytująco zbędnych. Za season finale szósta pozycja, bo s4 był najgorszym z sezonów.
7. House MD - tak House jest serialem wybitnym, tak s5 był prawdopodobnie najlepszym sezonem, ale ja od serialu, który dla niektórych jest obiektem kultu wymagam więcej ;) I rzeczywiście chyba ciągle nie jestem fanem Housa, bo inaczej to byłby zwyciezca :P
8. The Big Bang Theory - wypaśna komedia. Ale ciągle czekam na coś co mogłoby się choć częściowo równać z That 70's Show.
9. How I Met Your Mother - jak wyżej, z tą różnicą, że środek sezonu był wg mnie słabutki i dlatego znalazł się s4 za TBBT.
10. Stargate Atlantis - why?? why tylko 5 sezonów? :D :D Dobry sezon, dobry serial, ale kilka odcinków w drugiej połowie sezonu było bardzo słabych. I oczywiście "skompresowany" season finale. Wielka szkoda, że w sumie bez klasy zakończono ten dla mnie bardzo ważny serial.
11. True Blood
12. The Tudors
13. CSI: NY
14. Bones
15. Dexter
16. Numb3rs
17. CSI: Miami
18. CSI
19. Monk
20. The Simpsons
21. Krod Mandoon and the Flaming Sword of Fire
22. Private Practice
23. IT Crowd
24. Harper's Island
25. Fringe
26. Apparitions
27. Supernatural

Nie ma na liście Prison Break, bo takeij tandety to świat dawno nie widział. No chyba, że oglądał akurat Star Wars The Clone Wars. Też nie ma, bo gównianym serialikm mówę "nie".
Zastanawiałem się czy nie wyrzucić tragicznego s4 Supernatural, ale z sentymentu dostał 1 pkt. Jakim cudem z tak fajnego serialu stał sie takim badziewiem? Jakim cudem aktorzy stracili nagle umiejętności aktorskie? Apparitions znalazł się raczej przypadkowo, bo tematyka mnie zniesmaczyła. Nienawidzę produkcji gloryfikujących KK w jakikolwiek sposób. Chyba tylko za Shawa są 2pkt.
  • 0
Najlepszy serial? Chyba nie da się udzielić odpowiedzi.
-------
Mój blog
z33k.com

#53 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 13.08.2009 - |15:28|

Mój subiektywny głos. Aktualne sezony więc nie będę podawał, bo każdy wie co i jak.
1. BSG
2. Lost
3. South Park
4. Heroes
5. True Blood
6. Chuck
7. Dexter
8. SGA
9. T:SCC
10.Merlin
11.Eureka
  • 0
Dołączona grafika

#54 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.08.2009 - |16:17|

Przed końcem sierpnia na pewno jeszcze jakąś małą aktualizację zrobię, ale teraz daję żeby potem nie zapomnieć.

1. BSG
2. True Blood – debiut roku
3. Life on Mars US
4. Fringe
5. Lie to Me
6. The Mentalist
7. Lost
8. Crash
9. Leverage
10. Pushing Daisies
11. Chuck
12. Dexter
13. The Big Bang Theory
14. Primeval
15. Californication
16. CSI
17. CSI NY
18. CSI Miami
19. Dollhouse
20. Legend of the Seeker
21. Desperate Housewives
22. Harper’s Island
23. Heroes
24. Sanctuary
25. My Own Worst Enemy
26. Criminal Minds
27. 90210

W pierwszej dziesiątce aż 7 zeszłosezonowych nowości.

edit: Miała być aktualizacja ale nie będzie. Nie zdążyłem już nic więcej obejrzeć, więc zostaje tak jak jest.

Użytkownik Pawel edytował ten post 30.08.2009 - |17:24|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#55 Berith

Berith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 15.08.2009 - |10:35|

1. Battlestar Galactica s4
2. Californication s2
3. Ashes to Ashes s2
4. Supernatural s4
5. The Mentalist s1
6. House M.D. s5
7. True Blood s1
8. Leverage s1
9. Fringe s1
10. Dexter s3
11. Lie to Me s1
12. Dollhouse s1
13. Heroes
  • 0
10 Battlestar Galactica, Californication, Supernatural
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island

#56 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 18.08.2009 - |17:09|

1. Supernatural
2. BSG
3. True Blood
4. Chuck
5. 24
6. Bones
7. House M.D.
8. CSI:NY
9. Californication
10. CSI:LV
11. The Tudors
12. Gossip Girl
13. Elevent Hour

O miejsca 2-5 trwała zażarta walka do ostatniej kropli krwi i właściwie każda inna kolejność też byłaby dobra.
Innych seriali albo nie oglądałam wcale, albo miałam dość po kilku odcinkach (m.in. Lost, Harper’s Island, Merlin, T:SCC).
  • 0

#57 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.08.2009 - |16:36|

Przypominam że już tylko kilka dni do końca głosowania.

Proszę więc o uzupełnienia rankingów oraz na głosy osób jeszcze nie uczestniczących w głosowaniu.

Ja rzutem na taśmę zaliczyłem Entourage s5, HBO biorę się za Rescue Me s5, FX a może uda się i Brotherhood s3, Showtime. 24 s7 na 100% nie zdążę bo utknąłem na s6 jakieś pół roku temu ;)

Użytkownik Quendi edytował ten post 29.08.2009 - |16:38|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#58 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 29.08.2009 - |16:59|

1 - Battelstar Galactica S4 SciFi
2 - Stargate Atlantis S5 SciFi
3 - How I Met Your Mother S4 CBS
4 - Lost s5 ABC
5 - Heroes S3 NBC
6 - House s5 FOX
7 - Closer TNT
8 - Numb3rs S5 CBS
9 - Medium s5 NBC
10 - Prison Break S4 FOX
11 - Terminator The Sarah Connor Chronicles s2 FOX
12 - Legend of the Seeker S1 Syndicated
13 - Merlin s1 BBC-1
  • 0
Zawsze po grudzie

#59 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.08.2009 - |01:10|

Łatwo nie było, ale się udało...

1. [23 pkt] Sons of Anarchy S01 - FX
2. [22 pkt] Californication S02 - Showtime
3. [21 pkt] True Blood S01 - HBO
4. [20 pkt] Dexter S03 - Showtime
5. [19 pkt] Breaking Bad S02 - AMC
6. [18 pkt] Chuck S02 - NBC
7. [17 pkt] Supernatural S04 - The CW
8. [16 pkt] Lost S05 - ABC
9. [15 pkt] Crash S01 - Starz
10. [14 pkt] Weeds S04 - Showtime
11. [13 pkt] Leverage S01 - TNT
12. [12 pkt] 24 S07 - FOX
13. [11 pkt] Włatcy Móch S05 - TV4
14. [10 pkt] Family Guy S07 - FOX
15. [9 pkt] 39 i Pół S02 - TVN
16. [8 pkt] Survivors S01 - BBC
17. [7 pkt] American Dad! S04 - FOX
18. [6 pkt] South Park S12 - Comedy Central
19. [5 pkt] Harper's Island S01 - CBS
20. [4 pkt] 1000 Złych Uczynków S01 - TV4
21. [3 pkt] Prison Break S04 - FOX
22. [2 pkt] Heroes S03 - NBC
23. [1 pkt] Twarzą w Twarz S02 - TVN

Użytkownik johnass edytował ten post 30.08.2009 - |01:22|

#60 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 30.08.2009 - |09:51|

Wstępną listę usunąłem czas na ostateczny ranking:)
Jest tego trochę, sporo się pozmieniało w stosunku do tego co wcześniej umieściłem:)

1 Battlestar Galactica s4
2 True Blood s1
3 The L Word s6
4 Californication s2
5 Chuck s2
6 Lost s5
7 Leverage s1
8 Burn Notice s2
9 In plain sight s1
10 Mad Men s2
11 Sanctuary s1
12 Crash s1