Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skąd pomysł na avatar?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
276 odpowiedzi w tym temacie

#41 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 31.08.2003 - |18:53|

to teraz zapyta się moja cześć co jest lamą : a co to są sigi ??. Mysłałem ,ze to podpis (jak w usenecie) czyli to co mam poniżej wypisane.

To taki baner, mogący być jednocześnie podpisem. Ogólnie to po prostu grafika (taki większy avatar - dużo większy!). Sig to skrót od signature, czyli podpis właśnie. Umieszczanie sigów i wszelkich grafik w podpisie (miałem kiedyś taką grafikę John&Aeryn - pamięta ktoś?) jest zakazane, gdyż wydłuża czas ładowania się forum. Mamy dużo userów i gdyby chociaż co dziesiąty (a napewno najbardziej aktywni) wrzucił coś do podpisu to byłby niezły bajzel. Na zachodnich forach spotkałem się z czymś takim - podpis 2 razy wielkości mmiśka, tylko cały zawalony grafikami. Litości.
  • 0

#42 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.08.2003 - |18:59|

podpis 2 razy wielkości mmiśka, tylko cały zawalony grafikami.

Taaa...
ja juz myśle czy jakiegoś dwustronicowego fanfica nie wstawić w podpisie by pobić wielkością ;)
Log65: Happy camper

#43 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 31.08.2003 - |19:35|

Nie lubię czegoś takiego, bo zwalnia ładowanie.

Jak chceż SGTokar, to możesz wrzucić jakiś mój. :D
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#44 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -> Gocław

Napisano 03.09.2003 - |15:44|

Mam wreszcie nowego avatarka, to się wypowiem.
Otóż jest to postać z Farscape'a, a scena z odcinka 2x15. Odcinek sam w sobie jaest dosyć zakręcony, ale jak zobaczyłem tą scenę, to się dobre 15 min. Tarzałem się po podłodze ze śmiechu. Nie będę nic streszczał, ale scenka jest zaje...fajna.

Użytkownik artpi edytował ten post 03.09.2003 - |16:12|

• 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

#45 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.09.2003 - |16:20|

Dla mnie wygląda jak żółw ninja :D. I jeszcze jedno: lepiej podbij mu trochę jasność.
  • 0

#46 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 03.09.2003 - |16:50|

Dla mnie wygląda jak żółw ninja :D. I jeszcze jedno: lepiej podbij mu trochę jasność.

Faktycznie za dużo to na nim nie widać. Proponuję rozjaśnić i jeszce raz umięścić jako avatarek.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#47 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.09.2003 - |21:46|

Ja mojego znalazlem gdzies w zakatkach sieci. Teraz nawet nie pamietam dokladnie gdzie. Spodobal mi sie, wiec go sobie 'pozyczylem' :P
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#48 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2003 - |21:18|

Mnie jakos nie chce się robić sobie samemu avatara (wiwm leniuch ze mnie). Tak jak mmisiek wolę wykorzystać coś co daje forum. Wybrałem Hammonda, bo nikt go nie ma w avatarze. Jacków, Danieli i Sam jest lub było pełno, a Hammonda jakoś nikt nie wybrał.
Zresztą na starym forum przez długi czas nie miałem wcale avatara i dobrze mi z tym było. Tu myślałem czy nie zrobić tak samo, ale zauważyłem, że większość ludzi coś jednak ma.

Użytkownik rejm edytował ten post 04.09.2003 - |21:19|

• 0

#49 jasiu

jasiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 05.09.2003 - |12:28|

Mój Avatar mam z forum :P
  • 0

#50 xiao

xiao

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoLodz

Napisano 05.09.2003 - |12:55|

Ja swojego wzialem ze stronki, ktora kiedys podal Castor na starym forum. A wzialem dlatego ze wiekszosc uzytkownikow cos miala. Ale jesli znajde cos innego fajnego to nieomieszkam zamiescic zamiast tego. Czasami sygnaturke sobie zmieniam kilka razy dziennie, dlaczego wiec avatarek mialby sie byc ciagle ten sam:)
  • 0
,Ty ze swej drogi nie wracaj, choćby dogonił Cię krzyk.
Słowa nic przecież nie znaczą, to tylko umarł nikt...'

oak.rpg.pl Stawiamy na WIELKICH ludzi

#51 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 08.09.2003 - |18:19|

Własnie dzisiaj zrobiłem swojego pierszego avatara... Efekt można podziwiać obok. Nie jest w jakikolwiek sposób zaawansowany, ale ja dopiero raczkuję w tym temacie.

A miły jednooki pan na rysunku to Gareth (z komiksu Sojourn - wydawanego u nas jako Wyprawa) - świetny łucznik. Komiks polecałem w dziale polecanek...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#52 Domin

Domin

Curator of The Feeding Grounds

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.09.2003 - |17:27|

Hehe podoba wam sie moj nowy avatar i podpis pod nim???
TO JEST PRAWDZIWY FURLING!! :P :blink: :P
  • 0

#53 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 09.09.2003 - |18:34|

TO JEST PRAWDZIWY FURLING!! :P  :blink:  :P

Hmmm... mogę się mylić ale mnie on przypomina raczej takiego stwora z filmu "Super Mario Bros". Widziałem to wiele lat temu i nawet już nie pamiętam o czym było. Bardziej zapamiętałem piosenkę Roxette napisaną specjalnie na soundtrack. "Almost Unreal" :). Niemniej avatar zaj... eeee... fajny :D .
  • 0
"...something takes a part of me..."

#54 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.09.2003 - |19:03|

Ja od początku chciałem jakiegoś kaptura. nalazłem go na tej samej stronce co HooG. A adres stronki był podany na starym forum.

A jeszcze jedno - gratuluje HooG - twoj mi sie bardzo podoba - moze to dlatego ze cenie i lubie smoki (gdzie go znalazles? - moze bylo tam ich wiecej?)

A na specialne rzyczenie podaję adres. W dziale fantasy odrazu są dwa smoki. A dalej jeszcze więcej. :D

Użytkownik M.M edytował ten post 10.09.2003 - |10:42|

• 0

#55 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 09.09.2003 - |19:35|

Najbardziej oryginalne avatarki, to te, które przedstawiają zdjęcia własne (takie jak moje :)) Na avatarku, jest moja mordka, z fajka w gębusi i z lenonkami na nosie...
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#56 Rafik

Rafik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 11.09.2003 - |09:24|

Oto drugi kotek na forum:)
A że trochę przekorny, mam nadzieję, że nikogo to nie dotknie :)
Garfi to mój idol od chwili, gdy po raz pierwszy w "Fantastyce" po parę pasków drukowali. (Z 15 lat będzie)
  • 0

#57 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 11.09.2003 - |21:42|

Zmiana Avatarka na nowy . A jaki Piekny i słotki :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#58 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 12.09.2003 - |06:12|

Najbardziej oryginalne avatarki, to te, które przedstawiają zdjęcia własne (takie jak moje :)) Na avatarku, jest moja mordka, z fajka w gębusi i z lenonkami na nosie...

Żeby dzieci straszyć... :D :P
  • 0

#59 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 12.09.2003 - |08:27|

Żeby dzieci straszyć... :D :P

Plus za odwagę. Tylko ta fajka... :D . Raczej jestem anty palaczem więc nie popieram ale jeśli ktoś musi (bo znam wielu takich) to się mówi trudno.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#60 Luc_

Luc_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoJarosław

Napisano 12.09.2003 - |23:38|

No ja swojego avatara zmaściłem w 10 minut z nudów, ale musze pomysleć nad jakimś nowym bo ten trocha taki dziwny jest bo posklejany z kilku djęć, ale zawsze to nie gotowy avatarek, przynajmniej minimum jakiejkolwiek własnej inwencjii twórczej musi być :D

P.S.

TO JEST PRAWDZIWY FURLING!! :P  :blink:  :P

Te stwory z SMB nazywały sie GUMBASY :D, byli to przemienieni ludzie ehehehhe
Pamiętam SMB jeszcze z czasów podstawówki.
Ale i tak nie wiadomo jak furlingowie wygladają więc któż to wie ....... może Domin odkrył tajemnicę :D

Pozdrooffka :D

Użytkownik Luc_ edytował ten post 12.09.2003 - |23:42|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych