Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#41 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 13.11.2003 - |21:52|

Reżyserska wersja jest tylko w tv a nie mozna jej dostać ani na dvd ani na wideo ani obejżec w kinie tak więc należy ogladać poprostu obcych w tv lub nagranych na domowym wideo

To wszystko tłumaczy. Niestety rozczarowałeś mnie tym postem okrutnie. Mam jednak nadzieję, że po "Ósmym Pasażerze..." przyjdzie pora na wypuszczenie "Decydującego Starcia" w wersji oczyszczonej i rozszerzonej :).
  • 0
"...something takes a part of me..."

#42 dziordzio

dziordzio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 14.11.2003 - |12:18|

Chyba jednak wyszedł, ja mam 2 płytowa wersje i to tą rozszerzoną, ze znalezieniem statku, obcych, pierwszym atakiem obcych odpartym na zdalnie sterowanych działkach. Ale może ją też oczyszczą i dalej rozszerzą. :)
  • 0

#43 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 14.11.2003 - |21:34|

Chyba jednak wyszedł, ja mam 2 płytowa wersje i to tą rozszerzoną, ze znalezieniem statku, obcych, pierwszym atakiem obcych odpartym na zdalnie sterowanych działkach

To jest właśnie wersja reżyserska po remastringu - nastepnej nie bedzie - a przynajmiej nie zapowiada się w tyj 5-latce :) .
Ale podejżewam że pokuszą się o poprawienie 3 Obcego .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#44 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 18.11.2003 - |17:03|

Witam

Mam wersje reżyserską Obcego 2 (1 cd - 690 mb z tłumaczeniem)
jeśli będzie taka potrzeba mogę udostępnić, lub jakoś przerzucić na serwer.

Mogę też wysłąć pocztą.

Pozdrowienia

ARTURS
  • 0

#45 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 21.11.2003 - |16:55|

Witam

Właśnie na Allegro znalazłem BOX'a 9 DVD z Obcym

http://www.allegro.p...p?item=18035416

Obcy 1 - "Na płycie znajdą się dwie wersje filmu - kinowa (111 min. 46 s.)
i reżyserska (111 min. 2 s.)"
Obcy 2 - "Na płycie znajdą się dwie wersje filmu - kinowa (131 min. 34 s.) i reżyserska (148 min. 1 s.)"
Obcy 3 - cytat - "Na płycie znajdą się dwie wersje filmu - kinowa (110 min. 47 s.)
i rozszerzona (David Fincher nie zgodził się, żeby nazwać ją reżyserską)
(138 min. 53 s.)".
Obcy 4 - "Na płycie znajdą się dwie wersje filmu - kinowa (104 min. 18 s.) i rozszerzona (111 min. 19 s.)".

Więc jak widać, wszystkie filmy z serii Obcy mają wersje rozszerzone.

Cytat: "Wysyłka po 3 grudnia (premiera) EDYCJA MOCNO LIMITOWANA"
Jednak łyżka dziegciu - trzeba jeszcze ciut poczekać, ustawić się w kolejce,
i oczywiście mieć trochę kasy, hi.

Mam nadzieje, że ktoś "kasowy" zlituje się nad biednymi fanami SF.

Pozdrowienia

ARTURS
  • 0

#46 miro82

miro82

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 08.12.2003 - |23:32|

nie ma to jak seria ALIENS nigdy niezapomne jak sie balem ogladajac 1 czesc uff az ciarki przechadza po plecach i popieram przedmowcow ten film to arcydzielo nalezace do klasyki SF calkiem slusznie
  • 0
NIE WAZNE JEST KTO GLOSUJE, WAZNE JET KTO LICZY GLOSY Jozef S

#47 Gelerth

Gelerth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 09.12.2003 - |09:47|

V czesc ciekawe ale boje sie ze moze byc klapa.
Przeladuja film efektami specjalnym by pobic Matrixa i wyjdzie jedna wielka sieczka.
W 1 czesci prawie nie ma Obcych, a film trzyma w napieciu.
Klimatem przypomina Lśnienie.

Moj ranking to:
1- za klimat i realnosc swiata
2- akcja
4- efekty spacjalne i spojnosc fabuly
3- najslabsza

Posiadam polskie wydanie kolekcjonerskie na VHS.
  • 0
"W każdym z nas żyje jakiś Frank Burns"
Larry Linville

#48 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 09.12.2003 - |18:44|

Umnie rannking ukłąda siuę troszeczkę innaczej :
Na 1 : jedynak i dwójka egzekwo
Na 2 : Czwórka
Na 3 :

Na n+1 : Trujka .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#49 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 09.12.2003 - |20:25|

A u mnie no cóż jedynka i dwojka a potem nic ot takie sobie filmiki, najśmieśniejszy był ten z klonowaniem, totalna bzdura, sam pomysł to nawet nie sf.
nie wiem jak wyszedł im obcy podczas tego klonowania, ale raczej powinna wyjść hybryda człowiek-obcy a nie tak jak pokazali. :angry:
  • 0

#50 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 09.12.2003 - |20:56|

A u mnie no cóż jedynka i dwojka a potem nic ot takie sobie filmiki, najśmieśniejszy był ten z klonowaniem, totalna bzdura, sam pomysł to nawet nie sf.
nie wiem jak wyszedł im obcy podczas tego klonowania, ale raczej powinna wyjść hybryda człowiek-obcy a nie tak jak pokazali

Klonowanie człowieka z kilku komurek krwi , wciąż jest dla nas jako SF - niestety poza kilkoma przypadkami skolonowania zwiężąt , które zresztą dosyć szybko umierały , nie udało się sklonować nic bardziej skomplikowanego.
Po drugie , dlaczego sądzisz że powinna wyjść hybryda .Według teorji i zasad klonowania coś takiego jak hybryda ( przy poprawnym kodzie DNA ) niema prawa powstać . Zmieszanie cech aliena i człowiek w sposób jaki pokazali w Alien:Resurecion jest niemożliwe (kwasowa krew Ripley) , ponieważ zaszkodziło by to obydwu organizmom.Więc jest to jak najbardziej SF ( i to raczej Fiction niż Science :D).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#51 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 09.12.2003 - |21:52|

Jeżeli dobrze pamiętam to ripley nosiła w sobie obcego, to w jaki sposób mozna było sklonować ją żeby po klonowaniu nadal nosiła obcego w sobie. z jej komórki sklonowano 2 zupełnie różne istoty, człowieka i obcego. Dziwne to na pewno nawet nie fikcja a raczej słaba bajka :D
I tak niorąc pod uwagę że z każdym odcinkiem było gorzej to ten powinien chyba być przeładowana efektami specjalnymi chałką, coś w rodzaju roky5 :lol: :lol:
  • 0

#52 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 14.01.2004 - |20:15|

Jeżeli dobrze pamiętam to ripley nosiła w sobie obcego, to w jaki sposób mozna było sklonować ją żeby po klonowaniu nadal nosiła obcego w sobie. z jej komórki sklonowano 2 zupełnie różne istoty, człowieka i obcego. Dziwne to na pewno nawet nie fikcja a raczej słaba bajka :D
I tak niorąc pod uwagę że z każdym odcinkiem było gorzej to ten powinien chyba być przeładowana efektami specjalnymi chałką, coś w rodzaju roky5 :lol:  :lol:

Mysle, ze po prostu obcy dorastajac w ciele czlowieka korzysta z wszelkich jego zasobow. Jest czasowo 'podlaczony' do czlowieka do momentu osiagniecia stadium, w ktorym musi opuscic cialo ludzkie. Odnaleziona probka DNA Ripley najwidoczniej musiala pochodzic z okresu przed wyjsciem obcego z niej samej, coby sie oczywiscie zgadzalo, bo obcy zaczal wydobywac sie z niej na swiatlo dzienne dopiero w koncowce filmu 'Obcy 3', kiedy Ripley spadala do lawy.. czy co to tam bylo.. nie wiem dokladnie ;)
  • 0

#53 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 14.01.2004 - |23:58|

Yeeeep Aliens wymiata 2 część to jeden z najlepszych filmów jakie widziałem. Hmmmm no dobra to najlepszy film zaraz po MAD MAX ie jaki widziałem. Tak przy okazji to moja teoria to karaluchy zewoluowały i chcą podbić wszechświat. Dobra już bzdury wypisuje ale dopiero co z baru wróciłem.
  • 0

#54 phrazes

phrazes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 29.04.2004 - |00:28|

"Alien: Ósmy Pasażer Nostromo" to po prostu arcydzieło sf, majstersztyk reżyserski Ridley'a Scott'a ( ten od Łowcy Robotów, Gladiatora, Pojedynku i jescze kilku innych), porywająca klimatyczna mózyka - zwyczajnie CUDO. potem dobra część 3 i 4 ( każde na swój sposób ). Druga natomiast nie mieści mi się w rankignu z pewnego powodu. Owszem jest tam klimat Aliena, niezaprzeczalnie, świadczy o tym chociażby muzyka, jednakże są tam też USCM ( United Space Colonial Marines ) , którzy sami w sobie tworzą rewelacyjny klimat i są klasą samą w sobie.
  • 0

#55 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.04.2004 - |08:34|

"Alien: Ósmy Pasażer Nostromo" to po prostu arcydzieło sf, majstersztyk reżyserski Ridley'a Scott'a ( ten od Łowcy Robotów, Gladiatora, Pojedynku i jescze kilku innych)

Pozwól, że Cię poprawię - "ŁOWCA ANDROIDÓW" :P :D, nie robotów. Takie jest przynajmniej oficjalne tłumaczenie. Ale składam to na barki Twojego zmęczenia :P (po wybraniu funkcji "Nowe posty" zostałem zalany Twoimi 16 wypowiedziami :D) Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieć nowego marszałka :P :P :D
Co do pierwszego Aliena, to nie mogę zaprzeczyć. Klasyk sf i myślę, że horroru też. Reszta serii..hmmm...róznie z tym bywało :) Dwójka najbardziej militarna i pod tym względem doskonale zrealizowana. Transporter jest wciąż inspiracją dla wielu rysowników, jeśli chodzi o tworzenie pojazdów bojowych przyszłości. :)
Trójka...specyficzna. Trzeba na nią spojrzeć z dystansu. Bardzo klimatyczna, w zasadzie próba odtworzenia jedynki.
No, a czwórka... jest jak pyszna pizza, ale odgrzana. Wspomienie jej świeżości powoduje, że smakuje nam całkiem całkiem, ale to jednak nie to samo :D Jean-Pierre Jeunet'a reżyserował "City of The Lost Children" i muszę przyznać, że film robił wrażenie. W "Obcym 4" można tego zasmakować. Szkoda tylko, że scenariusz był taki "holywoodzki".
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#56 Smokun

Smokun

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.07.2004 - |19:35|

Ja nie ma żadnych dylematów z oceną .
2,1,4,3 - taka kolejność części pod względem "fajności" :-)

Mam wszystkie 4 na DVD, więc co jakiś czas mogę sobie przypomnieć całość :D

Na koniec dodam, że jedynie drugą część (Aliens) oglądałem w kinie i byłem pod wielkim wrażeniem.
Na tamte czasy (1986) film IMO nie do pobicia. Były momenty, że się mało nie posikałem ze strachu ;)
Dodam, że miałem wtedy 12 lat.
  • 0
Dołączona grafika

Smokun
"Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe,
a już na pewno nie pożądane, bo zwiewa czapkę."
- Woody Allen

#57 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 02.08.2004 - |21:06|

WITAM

właśnie widzialem zapowiedź na Polsacie

O B C Y 4

poniedziałek 9 sierpień 20.30

chociaż już się wqrwiłem, bo 4:3 obraz,
kiedy to się nauczą, że ludzie mają już telewizory 16:9

ARTURS

PS. Zastanawiam sie czy nie jest to spamowanie . Dwa identyczne posty , jeden tu , drugi w Sci-fi w TV, tej dostepnej u nas :).

Użytkownik Obi edytował ten post 02.08.2004 - |21:31|

• 0

#58 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 02.08.2004 - |21:09|

To co - znowu fullscreen i przycięty obraz na bokach? :angry:
  • 0

#59 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 02.08.2004 - |23:10|

WITAM

jakbyś dobrze poczytał to nie są dwa identyczne
a z innej strony, dobrze to wpływa na licznik postów, hi

niestety pełny ekran TV i pół filmu obcięte

ARTURS
  • 0

#60 pastor

pastor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 21.03.2005 - |13:10|

Jedynka swietny klimat,2 moja ulubiona widziałem chyba ze40 razy,3 niepodobała mi się wolałbym żeby było tak jak było mieć że to był sen Ripley podczas lotu na ziemię ,4 trochę przesadzili że sklonowali ją z krwi pobranej na Furi sądze że jest trochę naciągana z tego co wiem to Ridlay i Cameron maja robic 5i6 któara ma przypominać klimatem 1 oby tak było czekam z niecierpliwością .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych