To wszystko tłumaczy. Niestety rozczarowałeś mnie tym postem okrutnie. Mam jednak nadzieję, że po "Ósmym Pasażerze..." przyjdzie pora na wypuszczenie "Decydującego Starcia" w wersji oczyszczonej i rozszerzonej .Reżyserska wersja jest tylko w tv a nie mozna jej dostać ani na dvd ani na wideo ani obejżec w kinie tak więc należy ogladać poprostu obcych w tv lub nagranych na domowym wideo
Alien
Napisano 13.11.2003 - |21:52|
Napisano 14.11.2003 - |12:18|
Napisano 14.11.2003 - |21:34|
To jest właśnie wersja reżyserska po remastringu - nastepnej nie bedzie - a przynajmiej nie zapowiada się w tyj 5-latce .Chyba jednak wyszedł, ja mam 2 płytowa wersje i to tą rozszerzoną, ze znalezieniem statku, obcych, pierwszym atakiem obcych odpartym na zdalnie sterowanych działkach
Ale podejżewam że pokuszą się o poprawienie 3 Obcego .
Napisano 18.11.2003 - |17:03|
Mam wersje reżyserską Obcego 2 (1 cd - 690 mb z tłumaczeniem)
jeśli będzie taka potrzeba mogę udostępnić, lub jakoś przerzucić na serwer.
Mogę też wysłąć pocztą.
Pozdrowienia
ARTURS
Napisano 21.11.2003 - |16:55|
Właśnie na Allegro znalazłem BOX'a 9 DVD z Obcym
http://www.allegro.p...p?item=18035416
Obcy 1 - "Na płycie znajdą się dwie wersje filmu - kinowa (111 min. 46 s.)
i reżyserska (111 min. 2 s.)"
Obcy 2 - "Na płycie znajdą się dwie wersje filmu - kinowa (131 min. 34 s.) i reżyserska (148 min. 1 s.)"
Obcy 3 - cytat - "Na płycie znajdą się dwie wersje filmu - kinowa (110 min. 47 s.)
i rozszerzona (David Fincher nie zgodził się, żeby nazwać ją reżyserską)
(138 min. 53 s.)".
Obcy 4 - "Na płycie znajdą się dwie wersje filmu - kinowa (104 min. 18 s.) i rozszerzona (111 min. 19 s.)".
Więc jak widać, wszystkie filmy z serii Obcy mają wersje rozszerzone.
Cytat: "Wysyłka po 3 grudnia (premiera) EDYCJA MOCNO LIMITOWANA"
Jednak łyżka dziegciu - trzeba jeszcze ciut poczekać, ustawić się w kolejce,
i oczywiście mieć trochę kasy, hi.
Mam nadzieje, że ktoś "kasowy" zlituje się nad biednymi fanami SF.
Pozdrowienia
ARTURS
Napisano 08.12.2003 - |23:32|
Napisano 09.12.2003 - |09:47|
Przeladuja film efektami specjalnym by pobic Matrixa i wyjdzie jedna wielka sieczka.
W 1 czesci prawie nie ma Obcych, a film trzyma w napieciu.
Klimatem przypomina Lśnienie.
Moj ranking to:
1- za klimat i realnosc swiata
2- akcja
4- efekty spacjalne i spojnosc fabuly
3- najslabsza
Posiadam polskie wydanie kolekcjonerskie na VHS.
Larry Linville
Napisano 09.12.2003 - |20:25|
nie wiem jak wyszedł im obcy podczas tego klonowania, ale raczej powinna wyjść hybryda człowiek-obcy a nie tak jak pokazali.
Napisano 09.12.2003 - |20:56|
Klonowanie człowieka z kilku komurek krwi , wciąż jest dla nas jako SF - niestety poza kilkoma przypadkami skolonowania zwiężąt , które zresztą dosyć szybko umierały , nie udało się sklonować nic bardziej skomplikowanego.A u mnie no cóż jedynka i dwojka a potem nic ot takie sobie filmiki, najśmieśniejszy był ten z klonowaniem, totalna bzdura, sam pomysł to nawet nie sf.
nie wiem jak wyszedł im obcy podczas tego klonowania, ale raczej powinna wyjść hybryda człowiek-obcy a nie tak jak pokazali
Po drugie , dlaczego sądzisz że powinna wyjść hybryda .Według teorji i zasad klonowania coś takiego jak hybryda ( przy poprawnym kodzie DNA ) niema prawa powstać . Zmieszanie cech aliena i człowiek w sposób jaki pokazali w Alien:Resurecion jest niemożliwe (kwasowa krew Ripley) , ponieważ zaszkodziło by to obydwu organizmom.Więc jest to jak najbardziej SF ( i to raczej Fiction niż Science ).
Napisano 09.12.2003 - |21:52|
I tak niorąc pod uwagę że z każdym odcinkiem było gorzej to ten powinien chyba być przeładowana efektami specjalnymi chałką, coś w rodzaju roky5
Napisano 14.01.2004 - |20:15|
Mysle, ze po prostu obcy dorastajac w ciele czlowieka korzysta z wszelkich jego zasobow. Jest czasowo 'podlaczony' do czlowieka do momentu osiagniecia stadium, w ktorym musi opuscic cialo ludzkie. Odnaleziona probka DNA Ripley najwidoczniej musiala pochodzic z okresu przed wyjsciem obcego z niej samej, coby sie oczywiscie zgadzalo, bo obcy zaczal wydobywac sie z niej na swiatlo dzienne dopiero w koncowce filmu 'Obcy 3', kiedy Ripley spadala do lawy.. czy co to tam bylo.. nie wiem dokladnieJeżeli dobrze pamiętam to ripley nosiła w sobie obcego, to w jaki sposób mozna było sklonować ją żeby po klonowaniu nadal nosiła obcego w sobie. z jej komórki sklonowano 2 zupełnie różne istoty, człowieka i obcego. Dziwne to na pewno nawet nie fikcja a raczej słaba bajka
I tak niorąc pod uwagę że z każdym odcinkiem było gorzej to ten powinien chyba być przeładowana efektami specjalnymi chałką, coś w rodzaju roky5
Napisano 14.01.2004 - |23:58|
Napisano 29.04.2004 - |00:28|
Napisano 29.04.2004 - |08:34|
Pozwól, że Cię poprawię - "ŁOWCA ANDROIDÓW" , nie robotów. Takie jest przynajmniej oficjalne tłumaczenie. Ale składam to na barki Twojego zmęczenia (po wybraniu funkcji "Nowe posty" zostałem zalany Twoimi 16 wypowiedziami ) Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieć nowego marszałka"Alien: Ósmy Pasażer Nostromo" to po prostu arcydzieło sf, majstersztyk reżyserski Ridley'a Scott'a ( ten od Łowcy Robotów, Gladiatora, Pojedynku i jescze kilku innych)
Co do pierwszego Aliena, to nie mogę zaprzeczyć. Klasyk sf i myślę, że horroru też. Reszta serii..hmmm...róznie z tym bywało Dwójka najbardziej militarna i pod tym względem doskonale zrealizowana. Transporter jest wciąż inspiracją dla wielu rysowników, jeśli chodzi o tworzenie pojazdów bojowych przyszłości.
Trójka...specyficzna. Trzeba na nią spojrzeć z dystansu. Bardzo klimatyczna, w zasadzie próba odtworzenia jedynki.
No, a czwórka... jest jak pyszna pizza, ale odgrzana. Wspomienie jej świeżości powoduje, że smakuje nam całkiem całkiem, ale to jednak nie to samo Jean-Pierre Jeunet'a reżyserował "City of The Lost Children" i muszę przyznać, że film robił wrażenie. W "Obcym 4" można tego zasmakować. Szkoda tylko, że scenariusz był taki "holywoodzki".
Napisano 16.07.2004 - |19:35|
2,1,4,3 - taka kolejność części pod względem "fajności" :-)
Mam wszystkie 4 na DVD, więc co jakiś czas mogę sobie przypomnieć całość
Na koniec dodam, że jedynie drugą część (Aliens) oglądałem w kinie i byłem pod wielkim wrażeniem.
Na tamte czasy (1986) film IMO nie do pobicia. Były momenty, że się mało nie posikałem ze strachu
Dodam, że miałem wtedy 12 lat.
Smokun
"Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe,
a już na pewno nie pożądane, bo zwiewa czapkę."- Woody Allen
Napisano 02.08.2004 - |21:06|
właśnie widzialem zapowiedź na Polsacie
O B C Y 4
poniedziałek 9 sierpień 20.30
chociaż już się wqrwiłem, bo 4:3 obraz,
kiedy to się nauczą, że ludzie mają już telewizory 16:9
ARTURS
PS. Zastanawiam sie czy nie jest to spamowanie . Dwa identyczne posty , jeden tu , drugi w Sci-fi w TV, tej dostepnej u nas .
Użytkownik Obi edytował ten post 02.08.2004 - |21:31|
Napisano 02.08.2004 - |21:09|
Napisano 02.08.2004 - |23:10|
jakbyś dobrze poczytał to nie są dwa identyczne
a z innej strony, dobrze to wpływa na licznik postów, hi
niestety pełny ekran TV i pół filmu obcięte
ARTURS
Napisano 21.03.2005 - |13:10|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych