Ciekawe co z Sayidem i jak Ben wróci do wioski
edit: Tom Logan mnie ubiegł
Użytkownik MAF edytował ten post 17.04.2009 - |06:58|
Napisano 17.04.2009 - |06:57|
Użytkownik MAF edytował ten post 17.04.2009 - |06:58|
Napisano 17.04.2009 - |07:52|
W każdym razie - wiemy, że Miles zawozi ciało do Orchidei. Z filmiku instruktażowego możemy wywnioskować, że Orchidea służy do badania czasu i przestrzeni - może za pomocą jakichś aparatur bądź starożytnych urządzeń możliwe jest "cofnięcie" ciała w czasie i przywrócenie go do żywych? To tłumaczyłoby, dlaczego ciała zostały zabierane przez Othersów, a w tym odcinku także przez Changa.
Napisano 17.04.2009 - |11:03|
Ja to odebrałam jako test, czy Miles naprawdę umie wyciągać wiadomości od zmarłych.to po co niby ten felix miał mu dostarczyć wiadomości o których widmore doskonale wiedział?
A dlaczego? Tytuł może sugerować tyle, że wydarzy się Incydent, po czym wrócą do swoich czasówBTW. Teraz jak wrócił Dan, to może uda sie lostowiczom wrócić do teraźniejszości. Zakładam, że Daniel bąków nie zbijał jak był poza wyspą.
ostatni odcinek sezonu to "the incidient" takze nie wroca do tego czasu bo to incydent z czasow dharmy
Czemu ze Swanem? Incydent raczej będzie powiązany z Orchid, w końcu to tę stację budował Daniel w 5x1.Tylko co wtedy z Phillem- Swan będzie budowany jeszcze dłuuugo
Napisano 17.04.2009 - |13:57|
Czemu ze Swanem? Incydent raczej będzie powiązany z Orchid, w końcu to tę stację budował Daniel w 5x1.
Napisano 17.04.2009 - |17:28|
Napisano 17.04.2009 - |18:02|
Ja to odebrałam jako test, czy Miles naprawdę umie wyciągać wiadomości od zmarłych.to po co niby ten felix miał mu dostarczyć wiadomości o których widmore doskonale wiedział?
Z drugiej strony, Ilana i Bram faktycznie mogą być z Dharmy, więc teraz już nic nie jest oczywiste
Użytkownik Wicuch edytował ten post 17.04.2009 - |19:21|
Napisano 17.04.2009 - |19:51|
tylko w takim razie jak dziala orchidea po implozji swana?tak sie zastanawiam...
W odcinku "The Incident" mozliwe ze wszyscy beda chcieli powrocic do swoich czasow poprzez Orchidee. Moze Orchidea potrzebowala duzo mocy (dzieki Swanowi) nastapilo jakies przeciazenie i mamy incydent?
Napisano 17.04.2009 - |20:49|
Po przekręceniu koła pod Orchideą wyspa się przesuwa a szczęśliwiec, który to robi ląduje w tunezji parę lat później i do tego Swan jest niepotrzebny. Rozbitkowie najprawdopodobniej będą musieli użyć Swana żeby przekręcenie koła przeniosło ich w teraźniejszość. Nikt nie powiedział że to będzie łatwetylko w takim razie jak dziala orchidea po implozji swana?
Napisano 17.04.2009 - |21:58|
Najprawdopodobniej? To tylko domysły... Obie stacje są jeszcze w zbyt wczesnej fazie budowy aby mogły zacząć normalnie funkcjonować w ciągu kilku serialowych dni.Po przekręceniu koła pod Orchideą wyspa się przesuwa a szczęśliwiec, który to robi ląduje w tunezji parę lat później i do tego Swan jest niepotrzebny. Rozbitkowie najprawdopodobniej będą musieli użyć Swana żeby przekręcenie koła przeniosło ich w teraźniejszość. Nikt nie powiedział że to będzie łatwe
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 18.04.2009 - |10:25|
A kogo obchodzi jakiś dzieciak? Said gdyby był innym już dawno by był u swoich. A dzieciak to i tak na doczepkę z "tatą workmenem".
Mieli zapalić pochodnię i pobiec na wojnę z Innymi?
Czy ja wiem... nie odniosłam wrażenia, żeby tego było za dużo.Złym pomysłem jest wg mnie pokazywanie wszystkich ważniejszych punktów historii Dharmy o jakich wiedzieliśmy/słyszeliśmy wcześniej w tak krótkim czasie - chodzi mi np. o powiedzmy okres 2 tygodni w serialu. to jest totalna głupota. Twórcy powinni spowolnić nieco akcję, zaczynać odcinki od słów "miesiąc później", "rok później
Też się zastanawiam, o czym będzie ostatni sezon. Co do śmierci Radzinskiego, to może nic więcej nie wyjaśnią, w sumie było o tym w 2 sezonie. Przycisk mogliby (chyba) zmieścić jeszcze w ty sezonie... Ale właśnie, dalsze losy Dharmy - też mnie to ciekawi, zwłaszcza, dlaczego Inni podjęli decyzję o zagazowaniu Dharmowców.Sam ostatni odcinek o którym tak chętnie dyskutujecie i incydent nie powinien spowodować przeniesienia się naszych rozbitków do teraźniejszości. Zapytacie dlaczego? Otóż:
-jak wtedy poznamy dalsze losy Dharmy, okoliczności śmierci Radzińskiego
-powód stworzenia przycisku i 108 minut
-o czym będzie ostatni sezon? - znowu będą jęczeć o wydostaniu się z wyspy? czy może zobaczymy jak buduja na niej zalążek nowej społeczności?
Napisano 18.04.2009 - |10:52|
Nie chodzi mi o żadne bieganie z pochodniami. Uważam, że spokój panujący w wiosce jest zupełnie bez sensu. Przecież uciekł groźny więzień, ciężko ranny chłopak zniknął, mało tego - w 5x9 Jin świrował przed Radzinskim o rozbitym samolocie. Ba, zmusił go, żeby zawiadomił o tym wszystkie stacje. I nagle nikt się nie zainteresował, o co chodziło Jinowi? Ten Radzinski jest strasznie podejrzliwy, a tu nic, żadnej reakcji, jakby tej sytuacji w ogóle nie było.
Nie pokazano, żeby ktoś szukał Sayida czy Bena, nikt się denerwuje, może oprócz Phila. Wszyscy zajmują się budową bunkrów, tak jakby nic ważnego się wydarzyło. W wiosce panuje sielska atmosfera i niestety, jak dla mnie to duży błąd. Kompletnie niewiarygodne
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 18.04.2009 - |15:28|
Użytkownik MAF edytował ten post 18.04.2009 - |15:28|
Napisano 18.04.2009 - |16:02|
Napisano 18.04.2009 - |16:16|
@Maf
No teoretycznie może być tak, że Hurley przez całe życie oglądał Imperium Strikes Back nie wiedząc, że to on sam napisał scenariusz, a Lucas i tak wytnie te 'najfajniejsze sceny'
Napisano 18.04.2009 - |16:23|
Napisano 18.04.2009 - |17:05|
Scena ktora widzielismy na poczatku sezonu mogla miec miejsce niedlugo po tym jak nasi bohaterowie trafili do lat 70 i jednoczesnie zanim Daniel opuscil wyspe, a nie po tym jak na nia wrocil (r. 77). Czyli teraz (3 lata pozniej) stacja ta moze juz dzialac pelna para, a prace budowlane kontynuowane sa jedynie na powierzchni.
Napisano 18.04.2009 - |22:11|
Użytkownik Brodi edytował ten post 18.04.2009 - |22:14|
Napisano 18.04.2009 - |22:45|
Użytkownik SnikerS edytował ten post 18.04.2009 - |22:46|
Napisano 18.04.2009 - |23:19|
Napisano 19.04.2009 - |00:15|
Użytkownik katja edytował ten post 19.04.2009 - |00:16|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych