Odcinek 082 - S04E22 - Lucifer Rising
Napisano 17.05.2009 - |19:52|
Supernatural jak mało który serial jest lepszy z sezonu na sezon.
Co więcej ten sezon był rewelacyjny, jeden z najlepszych seriali w tym sezonie.
Za to następny zapowiada się znakomicie bo cóż może być mocniejszego i dającego większy popis scenarzystom jak APOKALIPSA !!
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 17.05.2009 - |20:57|
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes
Napisano 17.05.2009 - |21:24|
Ode mnie dla odcinka tak jakoś około 6,5 - 7, bo na więcej raczej nie zasługuje. Sezon to co innego, ale tu nie o tym mowa
->1019<-
Napisano 17.05.2009 - |23:00|
No to niebo ma teraz co chciało Lucka na zewnatrz, więc pewnie w 5 sezonie bedzie wiecej potężnych aniołków walczyło z Luckiem, ale znajac ten serial to pewnie główna fabuła bedzie w odcinkach: 1-4 i 20-24 cała reszta bedzie jak to zwykle potworek do zabicia, laska do przygruchania, no i kanapka do zjedzenia
Napisano 17.05.2009 - |23:36|
W 1972 zabil.Ludzie co wy szyjecie, Lucyfer czekał na uwolnienie, jak dobrze pamiętam 30 lat? w 1975 Azazel zabił te zakonnice?
A Lucek nie czekal 30 lat, raczej setki jesli nie tysiace lat. Azazel mowi ze wiele lat spedzil na poszukiwaniu lucka, ze inni juz dawno stracili wiare, ze on sam prawie stracil wiare. Biorac pod uwage ze 4 miesiace tutaj to 40 lat w piekle to nie wydaje mi sie by demony po kilku/kilkunastu latach poszukiwan daly za wygrana.
Tak wiecej osobiscie obstaje przy okolo 500 lat (koniec sredniowiecza, tzw. wieki ciemne).
Azazel, ALister przy nim to byl zwykly zolnierzyk .A nie prościej założyć, że zadaniem Alistera było stworzenie hybrydy która da radę pokonać Lilith ?
Napisano 20.05.2009 - |19:56|
Wielu z was pisze,czemu Lilith nie zabiła się sama,po co ten cały cyrk z Samem.Żółtooki miał cel,wybrać najsilniejszego.Ruby miała go poprowadzić,zaś Lilith miała mu się dać pokonać.Jednakże,czemu czy to Alastair czy inni chcieli zabić Sam'a skoro to on miał przywrócić ich Pana na ziemie ?
Powróćmy jednak do samego finału.Zachariasz i Castiel mieli dopuścić do zerwania ostatniej 66 pieczęci.Wykonywali "podobno" rozkazy Boga.Tylko,gdzie ten Bóg jest ? Gdzie on do cholery cały czas był ?! Dlaczego Annie została odebrana łaska ? Dlaczego Anna nie była pozytywnie nastawiona do uwolnienia Sam'a ? Wg mnie jest coś na rzeczy.Nie wiem czy ktoś o tym już pisał,czy nie,ale mam swoją teorię.
Skoro nikt nie widział Boga to celem Zachariasza zapewne było wywołanie Boga.Anna tego nie chciała,wolała by zostało po staremu.Ujrzenie Boga w zamian za powstanie Lucyfera ? Są rzeczy ważniejsze.Zach powiedział Dean'owi,że Bóg już dawno opuścił to miejsce.Opuścił ? Nie wydaje mi się Bóg się ukrywa i jedynym sposobem na odnalezienie go było zerwanie pieczęci i uwolnienie Lucyfera.Myślicie,że co teraz będzie robił Lucyfer ? Przejmie się jakimiś tam chłystkami ? Kilku miliardową warstwą ludzi ? Lucyfer teraz będzie szukał Boga,by ostatecznie potwierdzić swoją potęgę ! Tak to powinno się zakończyć.Dlatego Castiel przekazał Dean'owi iż tylko on będzie mógł powstrzymać Lucyfera.Tylko dlaczego on ?
Dlatego wg mnie 5 sezon powinien kręcić się wokół Lucyfera i Boga...chyba,że to rzeczywiście Bóg zażyczył sobie na powstanie Lucyfera,swego brata by w końcu zakończyć nieuniknione od tysięcy lat.
Panie Kripke...wymyśl coś dobrego !
Napisano 20.05.2009 - |20:12|
Napisano 20.05.2009 - |20:20|
Teoria troche naciągana. Czemu? Bo Lucyfer nie jest żadnym bratem Boga, a jedynie jednym z aniołów to raz. Dwa że zupełnie nie może się równać potęgą z Bogiem (no chyba ze oni zamierzają wymyślić swoją własną pseudo-chrześcijańską religię na potrzeby serialu).
Lucyfer był prawą ręką Boga to raz.Dwa podobno był jego bratem(nie pamiętam czy jest o tym mowa w serialu).Po trzecie skoro nie może się równać z potęgą Boga,to czemu jest tyle zła na świecie?Czemu ciągle zło przezwycięża dobro ? Teoria naciągana ? Gdyby Bóg był na tyle silny to o Lucyferze by nikt nie wspominał...nie widzę w tym nic naciąganego :]
Napisano 20.05.2009 - |21:21|
Za przeproszeniem ale pleciesz glupoty.Teoria troche naciągana. Czemu? Bo Lucyfer nie jest żadnym bratem Boga, a jedynie jednym z aniołów to raz. Dwa że zupełnie nie może się równać potęgą z Bogiem (no chyba ze oni zamierzają wymyślić swoją własną pseudo-chrześcijańską religię na potrzeby serialu).
Lucyfer był prawą ręką Boga to raz.Dwa podobno był jego bratem(nie pamiętam czy jest o tym mowa w serialu).Po trzecie skoro nie może się równać z potęgą Boga,to czemu jest tyle zła na świecie?Czemu ciągle zło przezwycięża dobro ? Teoria naciągana ? Gdyby Bóg był na tyle silny to o Lucyferze by nikt nie wspominał...nie widzę w tym nic naciąganego :]
Zgoda, byl archaniolem najblizszym Bogu.Lucyfer był prawą ręką Boga to raz
Byl archaniolem, jednym z 4 ktorych wymienia pismo swiete. Jego imie oznacza "niosący światło".Dwa podobno był jego bratem
Niebylo.Dwa podobno był jego bratem(nie pamiętam czy jest o tym mowa w serialu)
Zlo sie nie bierze poniewaz Lucyfer jest tak silny jak Bog, zlo sie bierze poniewaz czlowiek bedac slabej woli popelnia zle uczynki (a czy za namowa Lucyfera czy nie to juz kwestia wiary)..Po trzecie skoro nie może się równać z potęgą Boga,to czemu jest tyle zła na świecie?
Czlowiek jest slabej woli, jesli widzi dla siebie okazje by podniesc swoj status tak by nikt go nie przylapal to to zrobi.Gdyby Bóg był na tyle silny to o Lucyferze by nikt nie wspominał...nie widzę w tym nic naciąganego
Czy naprawde myslisz ze gdyby bog zniszczyl lucyfera to by nie bylo zlych czynow? By nie bylo zbrodni, wlaman, zabojstw, pijanych kierowcow, pedofili?
Napisano 20.05.2009 - |21:23|
Co do zła na świecie. Bóg obdarował człowiekowi wolną wolę i świadomość właśnie po to by mógł rozróżniać dobro od zła. Mamy wolny wybór co do naszego postępowania. A po drugie wg Biblii Bóg jest tak nieskończony w swoim miłosierdziu, ze wciąż czeka na nawrócenie Lucka.
Użytkownik Wodzu edytował ten post 20.05.2009 - |21:24|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 20.05.2009 - |21:46|
Mimo tu niezbyt pozytywnych ocen uzytkowniku, mi osobiscie finał przypadł do gustu. Ogladałem z zapartym tchem.
Napisano 20.05.2009 - |22:27|
Naprawdę pięknie powiedziane. Aż się za głowę łapałem czytając wasze teksty o Lucyferze jako bracie Boga i o przezwyciężaniu dobra przez zło...Nie pamiętam by gdziekolwiek była mowa, że Lucek jest bratem Boga. Co za bzdura. Jest upadłym aniołem i tyle.
Co do zła na świecie. Bóg obdarował człowiekowi wolną wolę i świadomość właśnie po to by mógł rozróżniać dobro od zła. Mamy wolny wybór co do naszego postępowania. A po drugie wg Biblii Bóg jest tak nieskończony w swoim miłosierdziu, ze wciąż czeka na nawrócenie Lucka.
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 21.05.2009 - |08:18|
A serialowy wszechmogący, jak zresztą kiedyś wspomniałem, pobawił sie po czym przeszdł do innej piaskownicy bo nasza sie mu znudziła.
To nie jest "Kaznodzieja"Bóg się ukrywa i jedynym sposobem na odnalezienie go było zerwanie pieczęci i uwolnienie Lucyfera.
Wolna wola.Po trzecie skoro nie może się równać z potęgą Boga,to czemu jest tyle zła na świecie?Czemu ciągle zło przezwycięża dobro ? Teoria naciągana ? Gdyby Bóg był na tyle silny to o Lucyferze by nikt nie wspominał...nie widzę w tym nic naciąganego :]
To że zastrzelisz sąsiada nie jest wynikiem bezpośredniej działalności diabła.
Użytkownik LunatiK edytował ten post 21.05.2009 - |08:23|
Napisano 23.05.2009 - |09:08|
Napisano 04.06.2009 - |18:11|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 04.06.2009 - |20:44|
mocne czekam z niecierpliwością
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes
Napisano 05.09.2009 - |11:26|
Napisano 27.07.2010 - |12:38|
A już sobie w głowie układałem że Lucek wejdzie w ciało Sama, natomiast w Deana wstąpi Bóg i dopiero będzie to jazda, a tutaj nic, zupełnie nic zaskakującego. Jedynie końcówka zaprasza na sezon V - 7/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych