Skocz do zawartości

Zdjęcie

Harper's Island

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
284 odpowiedzi w tym temacie

#41 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 18.04.2009 - |00:01|

No niestety, ale ten serial jest po prostu słaby. Kolejna wariacja opowieści o psychopacie polującym na ludzi. Ja to już widziałem setki razy i nic nie wskazuje na to, aby nagle powstała tu nowa jakość. Nudziarstwo, ględzenie o d. Maryni i klisza na kliszy, żadnej oryginalnej myśli. Dam jeszcze szansę, ale jak będą dalej przynudzać jak w pilocie, to powiem bye bye.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 18.04.2009 - |00:02|

• 0

#42 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.04.2009 - |10:55|

Straszniej? Tak. Szybsza akcja? Tak. Więcej trupów? Tak. Lepiej niż Whap? Nie...

Dołączona grafika

Było ok, ale jakoś nie podobał mi się tak jak pierwszy odcinek... Może dlatego że nie było widać nagich pleców Katie Cassidy?

Czekam na dalszy ciąg.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#43 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 18.04.2009 - |14:02|

Scenka pod koniec drugiego odcinka spoko:-) niestety śledczym to ja chyba niezostane:-) chłopaki od patroszenia rybek odpadają :-) JD chyba też.... natomiast mam nowy typ a jest nią wytatuowana Scully:-)

:blink: przeciez Scully zginela ... "powiesila sie" w swoim wlasnym domu :unsure: :lol: :lol:

Ps. I to nie jest Scully tylko Kelly :)

Wybacz bystrzaku poprostu kobitka zwisająca jak żyrandol nie przypominała mi tej pięknej brunetki z długimi włosami :-)

Proponuję obejrzeć jeszcze raz fragment rozmowy w barze pomiędzy barmanką i Elaine, wyrażnie mówi, że ta kobitka zwie się Scully. :-)

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 18.04.2009 - |14:04|

• 0

#44 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.04.2009 - |15:09|

Scenka pod koniec drugiego odcinka spoko:-) niestety śledczym to ja chyba niezostane:-) chłopaki od patroszenia rybek odpadają :-) JD chyba też.... natomiast mam nowy typ a jest nią wytatuowana Scully:-)

:blink: przeciez Scully zginela ... "powiesila sie" w swoim wlasnym domu :unsure: :lol: :lol:

Ps. I to nie jest Scully tylko Kelly :)

Wybacz bystrzaku poprostu kobitka zwisająca jak żyrandol nie przypominała mi tej pięknej brunetki z długimi włosami :-)

Proponuję obejrzeć jeszcze raz fragment rozmowy w barze pomiędzy barmanką i Elaine, wyrażnie mówi, że ta kobitka zwie się Scully. :-)

1. Tu niema co bystrzakowac, 0:35:18 jest ona ladnie z przodu pokazana i widac tatuaze.
2. ze strony cbs (to ta na ktorej leci serial):

Biography
Kelly Seaver (played by Ana Mae Routledge) has a unique connection with Abby; both of their mothers were killed by John Wakefield. But where Abby left the island, Kelly stayed behind and has never gotten over her mother’s murder. She’s struggled with depression and suicide attempts and a secret belief that John Wakefield is still alive and coming back for her.

Mam nadzieje ze rozwialem wszelkie watpliwosci ;).

Ps. Tez myslalem ze ma na imie Scully dopoki nie trafilem na strone cbs.

edit: pozatym jaki sens byloby "typowanie" mordercy jakby to ona byla morderca i zostawila u siebie w domu powieszone cialo i zniknela?

Użytkownik Modes edytował ten post 18.04.2009 - |15:17|

• 0

#45 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.04.2009 - |22:52|

A kto inny mógłby tam wisieć jak nie Kelly Seaver?
Jeśli chodzi o serial, zapowiedź daje nadzieję, że będzie lepiej.

#46 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 18.04.2009 - |23:03|

Zaplanowano 16 odcinkow obejmujacych cala fabule.

Odciknów będzie 13 ;)

Drugi odcinek według mnie nieco słabszy od poprzedniego. Było więcej napięcia, mamy więcej ofiar, jednak czegoś mi w tym serialu jeszcze brakuje. Szkoda, że w ogóle nie pojawiła się mała dziewczynka, która szczerze mówiąc - przerażała mnie w poprzednim epie :) Oglądam nadal i raczej nie zrezygnuje, biorąc pod uwagę, że finał serialu wyemitowany zostanie dopiero 2 lipca (o ile nie będzie przerw po drodze, na które raczej się nie zanosi), więc przynajmniej przez ten jeden miesiąc (czerwiec) będzie co oglądać, bo reszta sezonów najpopularniejszych produkcji zostanie zakończona już w maju.

A co do typu zabójcy - cały czas obstaję przy kumplach pana młodego (ciężko okreslić, który z nich), ale póki co to mój typ ;) Jak narazie wszyscy oddychają... Zobaczymy jak długo ;)
  • 0

#47 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.04.2009 - |23:11|

A co do typu zabójcy - cały czas obstaję przy kumplach pana młodego (ciężko okreslić, który z nich), ale póki co to mój typ ;) Jak narazie wszyscy oddychają... Zobaczymy jak długo ;)

3 z tych kumpli widzimy jak biora udzial w "polowaniu" i ida na cmentarz z Chloe. Zakladajac ze kolejnosc pokazywanych scen jest kolejnoscia wydarzen to ksiadz zostal zabity po tym jak druzyna sie zebrala i zaczela "polowanie". Tak wiec jak dla mnie oni odpadaja jako podejrzani poniewaz zaden z nich nie mogl sie oddalic od reszty na tyle dlugo by zabic ksiedza.
Z znajomych pana mlodego nie pokazano nam tylko Malcolm'a co porabia w tym czasie (ale jak dla mnie to on odpada ze wzgledu na wage).
  • 0

#48 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 19.04.2009 - |09:02|

Zabójcą przecież nie musi być ktoś z gości weselnych, prawda? :P
  • 0

#49 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.04.2009 - |10:11|

Zabójcą przecież nie musi być ktoś z gości weselnych, prawda? :P

Masz racje ale nie moze byc nim pierwsza lepsza osoba. Na stronie cbs jest lista bohaterow i wsrod nich jest morderca: http://www.cbs.com/p...ers_island/bio/

Użytkownik Modes edytował ten post 19.04.2009 - |11:03|

• 0

#50 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 19.04.2009 - |10:36|

2. ze strony cbs (to ta na ktorej leci serial):

Nie wiedziałem. Dzięki za oświecenie. Naprawdę spisałeś się na medal :-)

Biography
Kelly Seaver (played by Ana Mae Routledge) has a unique connection with Abby; both of their mothers were killed by John Wakefield. But where Abby left the island, Kelly stayed behind and has never gotten over her mother’s murder. She’s struggled with depression and suicide attempts and a secret belief that John Wakefield is still alive and coming back for her.

No dobrze, skoro tak pięknie ładnie wszystko nam wyjaśniasz, to może podzielisz się własnym śledctwem i powiesz nam kto to może być ?

P.S Wiem, że nie powinnienem odpisywać w taki sposób, ale jak ktoś próbuję rznąć cfaniaka i przy tym zgrywać filozofa, to takim odpisuje w podobny sposób.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 19.04.2009 - |10:37|

• 0

#51 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.04.2009 - |11:13|

No dobrze, skoro tak pięknie ładnie wszystko nam wyjaśniasz, to może podzielisz się własnym śledctwem i powiesz nam kto to może być ?

Napisanem caly esej o tym kogo uwazam za zabojce i dlaczego ale mi sie skasowal, tak wiec w skrocie napisze ze moim zdaniem to Szeryf. Poprzednie morderstwa 7 lat temu takze szeryf popelnil a tego Wakefielda wrobil w morderstwa, moze z przypadku moze nakryl on go na kolejnym morderstwie ale szeryf wiedzial ze nikt z miejscowych nie stanie w obronie kogos z poza wyspy tymbardziej ze jest on martwy a morderstwa zaprzestaly.
A dlaczego mialby zaczac znow mordowac? Niewiem, moze przybycie corki cos w nim "obudzilo" a moze ona bedac mala widziala cos czego nie powinna i teraz jak przyjechala na wyspe to sie boi ze jej pamiec wroci wiec chce ja zabic ale by podejrzenie nie padlo na niego pozoruje kolejnego seryjnego morderce.
  • 0

#52 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 19.04.2009 - |12:43|

Ja również obstaję przy Szeryfie. Raczej nikt z młodych - 7 lat temu ile mogli mieć lat? Ze 20? Jak dla mnie za mało jak na seryjnego mordercę. No chyba, że któryś z nich bawi się w naśladowcę. Szeryf mógł mieć motyw do zabicia swojej żony. Nie znamy okoliczności w jakich 'niby' zabił Wakefielda. Być może to wszystko było ukartowane.
Zastawione pułapki w lesie, świadczą iż jest to osoba doświadczona i dobrze znająca wyspę. Szeryf pasuje idealnie.
Do tego ostatnie dwie osoby, które zginęły miały bliską styczność z Abby: Lucy i Kelly. Może tatuś w jakiś sposób chce chronić swoją córkę? Może chce aby wesele się nie odbyło? Pasowałyby do tego morderstwa księdza i Wujaszka.

I jeszcze ciekawy tekścik ze strony CBS o Szeryfie: "But times have changed, and Sheriff Mills has some dark secrets he has no intention of sharing with his daughter."

Co do drugiego odcinka. Jest spoko, ale to jeszcze nie to, czego oczekiwałem. Końcowy trailer świetny - dynamiczny i tajemniczy. Akcja zacznie się wtedy, gdy ludziska zorientują się, że ktoś na nich poluje. Stawiam, że będzie to już w następnym odcinku.

EDIT:
A na wiki zrobili bardzo fajną tabeleczkę:
http://en.wikipedia....and#Death_chart

Użytkownik Rufusik edytował ten post 19.04.2009 - |13:02|

• 0

#53 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 19.04.2009 - |12:53|

Napisanem caly esej o tym kogo uwazam za zabojce i dlaczego ale mi sie skasowal, tak wiec w skrocie napisze ze moim zdaniem to Szeryf. Poprzednie morderstwa 7 lat temu takze szeryf popelnil a tego Wakefielda wrobil w morderstwa,

Dobra albo przespałem dwa seanse albo nie wiem skąd te wnioski? :mellow:
  • 0

#54 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.04.2009 - |13:07|

Napisanem caly esej o tym kogo uwazam za zabojce i dlaczego ale mi sie skasowal, tak wiec w skrocie napisze ze moim zdaniem to Szeryf. Poprzednie morderstwa 7 lat temu takze szeryf popelnil a tego Wakefielda wrobil w morderstwa,

Dobra albo przespałem dwa seanse albo nie wiem skąd te wnioski? :mellow:

Nic nie przespales, poprostu mam takie wrazenie ze szeryf tutaj idelnie pasuje na morderce a jesli jest teraz morderca to musial byc i 7 lat temu a Wakefiled byl idealnym kozlem ofiarnym.
  • 0

#55 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.04.2009 - |17:31|

Ponoć na VODzie już HI jest, tak dla zainteresowanych :D.
  • 0
Dołączona grafika

#56 Ted

Ted

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 19.04.2009 - |20:31|

Witam wszystkich :)
Co do mordercy, moim zdaniem szeryfa należy postawić raczej na jednym z ostatnich miejsc. Prywatnie uważam, że mamy do czynienia albo z naśladowcą mordów z poprzednich lat, albo kimś, kto postanawia załatwić parę prywatnych porachunków, a dodatkowe osoby dla zaciemnienia obrazu. Typowy psychopata. Postawiłbym zdecydowanie na kogoś z "młodszego pokolenia". I na pewno nie kogoś, kto może być szybko podejrzanym (vide Hunter), ale raczej na jakieś miłego, spokojnego, nie rzucającego się w oczy gościa. Modelowego obywatela :P Za wcześnie, by rzucać nazwiskami, poczekajmy z 1,2 odcinki.
Pozdrawiam
  • 0

#57 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 19.04.2009 - |21:27|

Tak sobie przejrzałem liste kandydatów na potencjalnego psychopate i zaskoczyła mnie jedna osoba, która tam się pojawiła, a mianowicie Maggie Krell, czy to jest ta babka która witała się w pierwszym odcinku z Elaine przed hotelem ? trochę to dziwne babka miała może 30 sekund czasu antenowego w dwóch odcinkach jak do tej pory :-)

Edit:

to ona:-)

http://www.cbs.com/p...bio.php?season=

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 19.04.2009 - |21:29|

• 0

#58 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.04.2009 - |22:09|

Tak sobie przejrzałem liste kandydatów na potencjalnego psychopate i zaskoczyła mnie jedna osoba, która tam się pojawiła, a mianowicie Maggie Krell, czy to jest ta babka która witała się w pierwszym odcinku z Elaine przed hotelem ? trochę to dziwne babka miała może 30 sekund czasu antenowego w dwóch odcinkach jak do tej pory :-)

Edit:

to ona:-)

http://www.cbs.com/p...bio.php?season=

Ona takze dawala koszyk z welonem i krawatem (muszka?) ksiadzu krotko przed jego morderstwem.
  • 0

#59 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.04.2009 - |11:36|

Ona mi na mordercę nie wygląda... choć to chyba o to chodzi, nie?
  • 0
Dołączona grafika

#60 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 20.04.2009 - |12:48|

Napisanem caly esej o tym kogo uwazam za zabojce i dlaczego ale mi sie skasowal, tak wiec w skrocie napisze ze moim zdaniem to Szeryf.

No chyba nie bardzo. Skoro twierdzisz, że to szeryf, bo gdyby tak było, to oznaczałoby, że psocił już na statku :-) a na statku go nie było:-)

Dołączona grafika

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 20.04.2009 - |12:49|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych