Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hung

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#41 Van Tommy

Van Tommy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 26.08.2009 - |00:42|

Po siedmiu odcinkach powiem tak: niemal zupełnie zmarnowany czas. Nie sposób wykrzesać z siebie zainteresowania, co było dalej (a to w końcu podstawowy cel każdego scenarzysty). Właściwie każdy bohater jest mi obojętny. Przez ekran przewijają się poszczególne postacie, powiedzą to i owo i znikają. Sporo klasycznych i zgranych klisz (popaprane życie głównego bohatera, pazerna eksżona, pazerna eksteściowa, motywacyjne gadki trenerskie, cudowna przemiana drużyny, zły sąsiad ale życzliwa jego ślubna itd.). Cienizna.
Gdyby nie tych kilka całkiem foremnie ukształtowanych kobitek (choć jest ich znacznie mniej niż choćby jedna na odcinek), to w ogóle zjadłbym własną klawiaturę z żalu za zmarnowanymi minutami.
Serdecznie odradzam oglądanie "Hunga". Ani "Californication", ani "True Blood" mi się nie podobały, ale przy "Hungu" to są normalnie oscarowe arcydzieła.
  • 0

#42 girux

girux

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 29.08.2009 - |13:44|

To ja dodam swój głos wspierający johnassa w tym zalewie negatywizmu i krytykanctwa.
Mi się serial spodobał, ale podobnie oglądałem więcej (bodajże 5) odcinków pod rząd.
Postów parę przeczytałem przed seansem, ale też nie mogę powiedzieć żebym się negatywnie nastawił.
Może faktycznie jest to jeden z tych seriali, który trzeba ocenić z perspektywy całego sezonu i dopiero jako taka całość się obroni?
Doskonałym potwierdzeniem tego może być Van Tommy, który o ile dobrze kojarzę jest fanem seriali typu: jeden odcinek=jedna sprawa ;p
Skoro jemu się nie podoba tzn że ma spore szanse spodobać się komuś kto jest poświęcić serialowi więcej uwagi, a nie oczekiwać rozrywki do zapchania wieczoru co parę tygodni, kiedy to można sobie obejrzeć jeden odcinek i nie martwić się obciążeniem powiązań z poprzednimi wydarzeniami i fabułą,
  • 0

#43 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 11.09.2009 - |10:55|

W ramach ciekawostki od 9 października na HBO będzie pokazywany 1 sezon serialu "Hung". A teraz uwaga - polski tytuł - "Wyposażony" :)
  • 0

#44 Van Tommy

Van Tommy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 13.09.2009 - |22:42|

Doskonałym potwierdzeniem tego może być Van Tommy, który o ile dobrze kojarzę jest fanem seriali typu: jeden odcinek=jedna sprawa ;p
Skoro jemu się nie podoba tzn że ma spore szanse spodobać się komuś kto jest poświęcić serialowi więcej uwagi, a nie oczekiwać rozrywki do zapchania wieczoru co parę tygodni, kiedy to można sobie obejrzeć jeden odcinek i nie martwić się obciążeniem powiązań z poprzednimi wydarzeniami i fabułą,

Też stosuję taką metodę- mam swoich upatrzonych recenzentów i niemal zawsze jest tak, że jeśli temu się coś podoba, to mi na pewno nie (generalnie literatura, chwalona przez "Gaz.Wyb." nie trafi mi do przekonania). To zacny sposób pozyskiwania wiedzy- no i jaka oszczędność czas!
  • 0

#45 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 16.09.2009 - |10:46|

No i koniec sezonu. Przewidywania na drugi? Będzie jeszcze gorzej u Raya, wszechobecny kryzys się wdarł też do tego serialu. Ja jednak drugi sezon chyba sobie odpuszczę.
  • 0

#46 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 16.09.2009 - |11:22|

No i koniec sezonu. Przewidywania na drugi? Będzie jeszcze gorzej u Raya, wszechobecny kryzys się wdarł też do tego serialu. Ja jednak drugi sezon chyba sobie odpuszczę.

Who doesnt , ale wroce do niego tylko spowodu wakacji i zastoju w dziedzinie seriali...
  • 0

#47 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.09.2009 - |11:49|

Odcinek finałowy (i końcówka sezonu) trochę mnie rozczarował, bo w zasadzie nic nie wskazywało na to, iż jest to finał sezonu, a odkąd Jessica spotkała Lenore, spodziewałem się, że będą dążyli do konfrontacji z Rayem.
Ogólnie było nieźle, jednak zdecydowanie lepiej ogląda się go jednym ciągiem, więc z drugim sezonem wstrzymam się raczej do zakończenia emisji w telewizji.

#48 buzol

buzol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.09.2009 - |22:04|

Podsumowując cały sezon - bardzo średni serial, taki trochę bez polotu. Miała to być komedia, a ja nie widziałem żadnych śmiesznych scenek. Myślałem, że jednak zakończą sezon spotkaniem Raya z Jessicą, co by było moim zdaniem mocne i w sam raz na season finale, a tak to ostatni odcinek był słaby. 6/10 - niestety tu HBO się nie popisało. Na początku wszyscy myśleliśmy, że serial będzie Californications HBO, a serial poszedł w zupełnie innym kierunku, zdecydowanie słabszym. Nie chcieli zrobić kopii serialu Showtime, ale im nie wyszło.
  • 0

#49 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 28.03.2010 - |19:52|

Tak jak pisaliście wyżej najlepszym sposobem na oglądanie tego serialu jest obejrzeć od razu kilka odcinków, obejrzałem pierwsze 3 odcinki i mi się podoba. Nie ma rewelacji, ale przyjemnie się ogląda. Jest to typowy dramat, trochę seksu, raczej bez humoru. Czy oglądanie go dołuje? Nie sądzę, główny bohater mimo wielu przeciwności idzie do przodu przez życie tak jak wielu z nas tyle tylko że wybrał nietypową drogę....

Napisano 03.07.2010 - |13:34|

sezon II odcinek 1
oprócz kilku dobrych scen to cały odcinek nudny jak flaki z olejem, dlaczego tak słaba odpowiedź na Californication z Showtime dostaje II sezon? za scenę z alfonsem 5,5/10.

II.02
odrobinę lepszy od pierwszego ale też słaby, nie wiem chyba za dużo jest wstawek z eks-żoną Raya, wszystkie sceny z nią aż porażają nudą i tendencyjnością, ciekawie się robi jak się pojawia Lenore i momentami zabawna jest Claire. I jeszcze jedno - Hung zupełnie nie jest śmieszny...bliżej mu do dramatu 6/10

III.03
jestem normalnie masochistą że ciągle to oglądam, ale jakoś po prostu wierzę w HBO że rozkręci ten serial, i nawet ten odcinek nie był słaby jak poprzednie był średnio dobry, a to już coś. Nawet się ze dwa razy roześmiałem, szczególnie zabawna sytaucja była ze swetrem Claire i całkiem zgrabna końcówka - 7/10.

Użytkownik johnass edytował ten post 21.10.2011 - |16:08|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#50 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 13.08.2010 - |14:02|

Generalnie nie ogladalem jeszcze Sex and the city, ale HBO z komediami sie nie sprawdza i nie trafia do mnie, ale jako nie-komedia, ten serial uchodzi w tle, calkiem interesujace postacie, choc dosc pokrecone rowniez. Nie chcialbymtylko zebysie skonczylo jakims slodkim cukierkowym finalem. Mysle ze mozna poogladac, ale nie jest to zaden mus, no i jednak lepiej ze zrobili z tego 30 minut bo kazda minuta dluzej to bylaby meczarnia. Serial dobry na odprezenie.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

#51 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 17.08.2010 - |13:28|

OD 24 września 2 sezon będzie można oglądać na HBO.
  • 0

#52 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.08.2010 - |19:06|

II.04
no chyba jednak HBO już tego nie rozkręci, strasznie ciężko zakwalifikować ten serial do jakiejś kategorii, ni to komedia, ni to dramat, ni to zwyczajny obyczaj, największy minus że ciężko się to ogląda, jest ekstra scena ze śpiewaniem życzeń urodzinowych podczas posuwania by za chwilę uraczyć nas ciężkostrawnymi wierszami na wieczorku poetów, jako całości tego nie kupuję - 5/10.
II.05
myślałem że gorzej być nie może, ale ten epizod sam siebie przeszedł w nudzie i beznadziejności, ale przede wszystkim nuda... nie było nawet jednej ciekawej sceny - 3/10 tylko za dobranie wyjątkowo brzydkich aktorów, w tym kilku kobiet (Tanya, dzieci Raya, szefowa Tanyi) pasztet na pasztecie:)

Napisano 04.10.2010 - |21:49|

II.06 - typowy dramat obyczajowy, z nutką czarnej komedii, nawet ciekawe wątki są pozawiązywane, akcja toczy się wolno, ale scenarzyści konsekwentnie realizują swój pomysł i nawet nie najgorzej to momentami wychodzi, dobry motyw z bobrem:) - 7/10.
II.07 - dużo golizny, całkiem atrakcyjnej, ale generalnie jest to obyczaj do bólu, niezwyczajne życie zwyczajnych, szarych ludzi, taki średniaczek - 7/10.

Użytkownik johnass edytował ten post 21.10.2011 - |16:09|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#53 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 04.10.2010 - |21:07|

akcja toczy się wolno

To prawda. Dlatego tym razem dłużej poczekałem i drugi sezon obejrzałem praktycznie na raz. Oglądało się całkiem przyjemnie.

#54 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.10.2010 - |17:25|

II.08 - ogląda się dobrze, tylko ten brak humoru. Właściwie trudno przez cały odcinek było się uśmiechnąć, chyba że przez łzy:) to taki smutny, obyczajowo - społeczny serial, wielu napewno nie przypadnie do gustu - 6,5/10.

Napisano 03.11.2010 - |23:17|

II.09 - czyżby Ray miał jednak zejść się z Jessiką? Akurat ten odcinek był całkiem zabawny, głównie za sprawą Ronniego i mimo wszystko Tanyi, bardzo brzydkiej, ale uzdolnionej aktorki. Generalnie jednak wyziera z ekranu smutek i szarzyzna dnia codziennego.
Po finale wszystko wiadomo, nie tak prosto się spotkać Rayowi i Jess, dziwna ta ich miłość, gorzkie zakończenie, sugerujące jednak dalszą część... orientuje się ktoś czy planowana jest kolejna seria? i jak wyglądała oglądalność?
Momentami słaby, momentami całkiem dobry serial, napewno w żaden sposób nie przesłodzony i to mi się podobało, takie gorzkie, prawdziwe, ciężkie życie, w którym ciągle brakuje szczęścia i pieniędzy - za całość 7/10.

Napisano 21.10.2011 - |15:43|

III.01
trzeci sezon już od kilku tygodni, ale nie dziwi mnie brak jakichkolwiek komentarzy bo jakoś serial jest niesłusznie imho uważany za "gorszego" brata Californication.
A mimo, że daleki od rewelacji jednak ukazuje znacznie bardziej prawdziwe, cięższe życie, choć na początku sezonu numer 3 chyba jednak idzie w ślady losów Hanka Moody'ego.
Wreszcie do głównych bohaterów uśmiechnął się los i otworzyli swoją działalność, bardzo dużo odważnej erotyki, całkiem zgrabne laski, w miarę zgrabna historia, na pewno będę oglądał dalej.

Użytkownik johnass edytował ten post 20.12.2011 - |23:21|

• 0

#55 TomHaverford

TomHaverford

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoTarnowskie Góry

Napisano 20.12.2011 - |23:09|

Serial został anulowany
  • 0

#56 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 20.12.2011 - |23:15|

Szkoda. Niedawno nadrobiłem trzeci sezon i liczyłem na więcej.

#57 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.08.2012 - |21:35|

Dociągnąłem w wolnych chwilach 3 sezon i raczej dobrze że go anulowali, wszystko brnęło w ślepy zaułek, pomysły się już dawno skończyły, Ray po raz kolejny próbował wrócić do Jess, główny wątek nudny, dookoła też niewiele się działo, poza tym ja osobiście nie mogłem już patrzeć na Tanyę i jej brzydotę, chyba najbrzydsza laska jaką w życiu widziałem. Serial na 5/10.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych