Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lie to Me

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#41 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 01.10.2009 - |00:49|

A ja zakończyłem dwudniowy seans pierwszego sezonu i będę kontynuował oglądanie.

#42 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 01.10.2009 - |09:26|

Mnie się też serial podoba. Jest jednym z nielicznych takich seriali ze schematem, gdzie przypadki mnie wciągają. Od tego sezonu showrunnerem serialu został Shawn Ryan, twórca The Shield. Może i z tego serialu wyciśnie jakieś ciekawe wątki poboczne.
  • 0

#43 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 02.10.2009 - |09:25|

Druga seria rozpoczęła się na zadowalającym poziomie, ale oczekiwałem trochę więcej. 7/10
  • 0

#44 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 02.10.2009 - |14:54|

Na pewno solidny początek drugiego sezonu. W pierwszym sezonie serial trzymał dosyć równy poziom i liczę że podobnie będzie teraz.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#45 gryf

gryf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06.10.2009 - |18:15|

Czy ja przypadkiem w dzisiejszym odcinku nie widziałem zdjęcia pana Polańskiego :)
  • 0

#46 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.10.2009 - |20:16|

Czy ja przypadkiem w dzisiejszym odcinku nie widziałem zdjęcia pana Polańskiego :)

W galerii gwalcicieli nieletnich. Odcinek byl chyba nakrecony przed problemami naszego wielkiego rodaka, ale dobrze trafili.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#47 bishop

bishop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 10.10.2009 - |17:29|

Póki co po dwóch odcinkach jest dobrze ale tylko dobrze mogło by być lepiej. To dopiero początek sezonu tak więc z każdym odcinkiem powinniśmy się spodziewać czegoś lepszego.
  • 0

#48 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 20.10.2009 - |22:18|

Trzeci odcinek średnio się mnie podobał, ale za to czwarty odcinek był dobry, można rzec, że wręcz bardzo dobry.
Motyw z zakładnikiem już się przewinął przez wiele seriali, ale nieźle tutaj z tym wybrnęli. Tylko po cholerę oni tego Reynoldsa trzymają w serialu? Facet ani pomocny, a do tego jeszcze problemy stwarza :D. Może trzymają dla niego jakiś wątek, ale facet zbędny jest.
  • 0

#49 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 22.10.2009 - |08:35|

Ja dopiero jestem na 2x01, ale podobał mi się :)
  • 0

#50 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 27.10.2009 - |12:52|

Kolejny bardzo dobry odcinek. Pojawia się stary przyjaciel Cala z Anglii i zaczynają się problemy.
Odcinek był znakomicie zagrany, w roli kolegi Cala zagrał kolejny Brytyjczyk Lenni James (Hawkins z Jericho), on i Roth świetnie zagrali. Ogólnie obstawiałem, że będzie coś w stylu rozgrywka Cala i jego kolegi i on będzie miał kamizelkę, ale jednak inaczej to rozegrali i się trochę zdziwiłem, to na plus.

Grrr... jak lecą napisy na początku i jak widzę nazwiska, które odpowiadały za Prison Break, to mnie trochę trzęsie, ale serial utrzymuje poziom poprzedniego sezonu, a nawet ostatnie odcinki były lepsze.
Jeszcze jakby zatrudniali trochę lepszych scenarzystów, to już by w ogóle ładny serial się zrobił, ale nie jest z tym źle.

Najlepsze jest to, że ktoś na zagranicznym forum wstawił link do wywiadu z Rothem, gdzie było powiedziane, że Reynolds jest tam tylko po to, aby móc ich wprowadzić do miejsca zbrodni. Rzeczywiście użyteczna postać w serialu.
Też nie do końca nie rozumiem, po co mielą dwie sprawy na raz? No w sumie tutaj, to przy przygodach Cala reszta grupy nie miała by, co począć, ale jak dla mnie dobrze napisana jedna historia by starczyła.
  • 0

#51 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 20.11.2009 - |22:53|

2x06 też bardzo dobry :)

widać, że na historiach głównych bohaterów ( lightman i teraz reynolds ) można zrobić fajne sprawy, wychodzące poza kanion "normalnych spraw"
  • 0

#52 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 21.11.2009 - |21:14|

No ostatnie odcinki są bardzo dobre, trzeba to przyznać. Ostatni odcinek kręcił się wokół Reynoldsa. Wreszcie ruszyli tą postać.
  • 0

#53 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 19.12.2009 - |22:49|

Druga seria trzyma bardzo dobry, równy poziom od jakiegoś czasu. Bardzo dobry ostatni odcinek z rolnikiem w traktorze czy jeden z ostatnich gdy Cal musiał lecieć do Afganistanu. Moim zdaniem, na dobre wychodzi serialowi, że z reguły jest tylko jedna sprawa. :)
  • 0

#54 cebit

cebit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 11.01.2010 - |12:22|

A jak wygląda sprawa z kontynuacją? Będą kolejne odcinki czy tylko 10 tych co zostały wyemitowane i koniec sezonu?
  • 0

#55 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.01.2010 - |14:13|

Teraz jest przerwa. 2 sezon ma mieć 22 odcinki.

#56 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.01.2010 - |18:35|

FOX jeszcze nie zapowiedział dokładnie, kiedy serial wróci, ale wiadomo, że nastąpi to późną wiosną.
  • 0

#57 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 11.01.2010 - |18:51|

Mi się obił o uszy kwiecień, ale mogę się mylić.
  • 0

#58 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 17.01.2010 - |13:05|

imo odcinek 2x10 byłby dobry w momencie gdyby chcieli zakończyć serial tzn. mam na myśli

Spoiler

ale oczywiście dobrze, że uraczą nas jeszcze kolejnymi odcinkami bo to jeden z moich ulubionych seriali :)

Użytkownik elpaco edytował ten post 17.01.2010 - |13:06|

• 0

#59 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 17.01.2010 - |14:24|

Co do powrotu Lie to Me, to FOX chce wzmocnić swoja letnią...ramówkę i kontynuacja serialu przewidziana jest właśnie na czerwiec/lipiec 2010. Trochę dziwnie, że będą marnować potencjał takiego serialu, emitując go w lecie. Gdyby FOX uruchomił trzy godziny prime time, a nie dwie tak jak ma obecnie, to na pewno miejsce by się znalazło.
  • 0

#60 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 11.09.2010 - |18:58|

Zaczęłam oglądać ze względu na Rotha i faktycznie, dobry jest :D
Sam serial na początku mnie nie wciągnął, ale potem dość szybko poleciały dwa sezony. Pewnie, że nic super oryginalnego, ale jak na procedural jest dobrze.
Poza tym ciekawe są dla mnie występy gościnne. Chyba nigdzie nie widziałam tylu twarzy znanych z innych seriali.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych