Scrubs
Napisano 13.06.2009 - |17:12|
Ale 9 seria po wielkim finale to pomyłka.
Inna sprawa że w ewentualnym Scrubs:interns w tym samym szpitalu siłą rzeczy musieliby występować ci sami aktorzy.
Troche dziwne by bylo jakby wrzucili tych nowych starzystów a zabrakłoby Coxa, woźnego czy teda.
Napisano 13.06.2009 - |18:01|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali
Napisano 30.06.2009 - |19:51|
mam nadzieje ze dalsze sezony sa równie dobre i że nie jest tak jak w przypadku that 70' show gdzie do 4 sezonu mamy swietny serial ale 5 sezon to juz duży spadek formy
i mam pytanie bo obejrzałem narazie 2 odcinki 4 sezonu z napisami z napi projekt ale sa one dosyc cienki
mógłby ktos sie wypowiedziec czy lepiej ogladac 4 sezon z lektorem i ewentualnie stracic kilka spalonych dowcipów przez lektora czy katowac sie z kiepskimi napisami??
Użytkownik unnamed edytował ten post 30.06.2009 - |19:52|
Napisano 30.06.2009 - |21:29|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali
Napisano 18.11.2009 - |02:05|
Ja jestem współautorem napisów. Tu chciałbym przeprosić za to, że napisy powstawały tak długo, ale robiliśmy je ze słuchu i były to właściwie pierwsze nasze napisy na taką skalę. :] Jednak dużo się wydarzyło od tamtego sezonu, zdobyliśmy nowe zdolności i lepiej mówimy po angielsku, więc na pewno napisy do sezonu 9 będą szybciej.
======
Ta, już niedługo sezon 9. W sumie ze snaek peeka wygląda na stary, dobry Scrubs, a zwłaszcza Guy Love.
Ja myślę że trzeba by się jakoś zorganizować i przetłumaczyć wcześniejsze sezony bo ripy z comedy central są i angielskie napisy też, więc można się pokusić by usprawnić tłumacznie comedy central, które jest spoko ale czasami troche przeinacza żarty.
Ja niedawno jeszcze tłumaczyłem sezon 1.
Jednak nie rozumiem kompletnie pominięcia tego, że przecież Cox powinien być szefem? Bez sensu. Przecież mogło być chociaż jedno zdanie Cox'a - nie nadaje się do tego. I już, po sprawie, a tak mamy swego rodzaju dziurę.
Tak, zdaje się, że odcinek przed finałem sezonu 7 (który tak naprawdę nie był finałem) poszedł w niepamięć. Bo w tym odcinku np. Ted już przestał być Tedem, a stał się mężczyzną. A skoro już zapomnieli o tym odcinku, mogli go w ogóle nie wyemitować, dać My Princess przed finałem, a na finał odejście Kelso ze szpitala.
Co do nieobecności aktorów w poszczególnych odcinkach, to amerykańscy fani sugerują, że chodzi tutaj o względy budżetowe. Nie wiem, po co oszczędzać na głównych postaciach. Była w ogóle Jordan w tej serii?
Tak, mi się też zdaje, że cięcia. Po co ABC kupiło serial, skoro chce go puścić w marnej jakości. Chyba chcieli tylko kupić tytuł, a nie serial. Ale po obejrzeniu sezonu 8 w całości myślę, że jednym z czynników była ostatnia scena w szpitalu. Ktoś przecież tym ludziom musiał zapłacić za stanie w holu.
Rufusiku, gratuluję tłumaczeń, są naprawdę świetne! Oprócz jednej rzeczy... Dlaczego Janitor jest Sprzątaczem, a nie Woźnym, czy choćby Cieciem?
Byłoby to kontynuacją wcześniejszych tłumaczeń internetowych i tych z Comedy Central.
Tu właśnie ja wymyśliłem "sprzątacza". Nie oglądałem nigdy Scrubs z napisami, ani z lektorem, więc nie wiedziałem, jak tam mówią na postacie (np. na dr. Beardface'a
Napisano 02.12.2009 - |13:47|
Ze starych zostali J.D, Turk i Cox okazyjnie pokazują sie Kelso, Ted i Elliot. Z interns została Dennise.
Nowi to niestety kopie starych postaci.
Lucy - żeński D.J. z niewielką domieszką Elliot ale bez Turka.
Drew - Próbują z niego zrobić odmiane Dennise
Cole - czyli złagodzony Ted.
Ogólnie źle nie jest, nadal bawią ale to już nie to samo.
Napisano 02.12.2009 - |22:38|
Napisano 02.12.2009 - |23:51|
Okropnie było, że dali na Lucy aktorkę z pewnie anoreksją. Okropne to było, jak wstała z tego łóżka. Same kości. Za to Australijka niczego sobie.
Napisano 03.12.2009 - |15:09|
Scrubs bez J.D, Janitora, Carli, Elliot i Teda...
Szkoda, że jednak Zach Braff nie odszedł od razu po 8. sezonie i dał się namówić na 8. sezon. Po takim fajnym zakończeniu, zaserwowali nam to i to jeszcze z oryginalnym tytułem. Żal, nowe postacie to już nie to samo, mimo, że mogą się rozkręcić, to i tak nie to samo
Bill Lawrence też powinien sobie dać spokój po 8. sezonie. Teraz musi ciągnąć dwa seriale na raz...
SKANDAL!
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 03.12.2009 - |15:14|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »