Skocz do zawartości

Zdjęcie

Scrubs

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#41 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 13.06.2009 - |17:12|

Jakiś Spin-off bym zrozumiał.
Ale 9 seria po wielkim finale to pomyłka.
Inna sprawa że w ewentualnym Scrubs:interns w tym samym szpitalu siłą rzeczy musieliby występować ci sami aktorzy.
Troche dziwne by bylo jakby wrzucili tych nowych starzystów a zabrakłoby Coxa, woźnego czy teda.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#42 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 13.06.2009 - |18:01|

Cox raczej będzie, bo nic nie mówili, że on rezygnuje.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#43 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 30.06.2009 - |19:51|

serial od jakiegos czasu ogladałem na comedy central - teraz wziąłem sie na serio i w pare dni przeleciałem 3 sezony - i jak na razie mile zaskoczony jestem
mam nadzieje ze dalsze sezony sa równie dobre i że nie jest tak jak w przypadku that 70' show gdzie do 4 sezonu mamy swietny serial ale 5 sezon to juz duży spadek formy

i mam pytanie bo obejrzałem narazie 2 odcinki 4 sezonu z napisami z napi projekt ale sa one dosyc cienki
mógłby ktos sie wypowiedziec czy lepiej ogladac 4 sezon z lektorem i ewentualnie stracic kilka spalonych dowcipów przez lektora czy katowac sie z kiepskimi napisami??

Użytkownik unnamed edytował ten post 30.06.2009 - |19:52|

• 0

#44 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 30.06.2009 - |21:29|

Chyba lepiej z napisami, bo to mniejsze zło niż ci partacze z TV, którzy nie tłumaczą co drugiego zdania. A napisy to faktycznie nowy wymiar dna.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#45 Henioo

Henioo

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 14 postów

Napisano 18.11.2009 - |02:05|

Ha, dopiero teraz znalazłem ten temat, przypadkiem. :P

Ja jestem współautorem napisów. Tu chciałbym przeprosić za to, że napisy powstawały tak długo, ale robiliśmy je ze słuchu i były to właściwie pierwsze nasze napisy na taką skalę. :] Jednak dużo się wydarzyło od tamtego sezonu, zdobyliśmy nowe zdolności i lepiej mówimy po angielsku, więc na pewno napisy do sezonu 9 będą szybciej. :P

======

Ta, już niedługo sezon 9. W sumie ze snaek peeka wygląda na stary, dobry Scrubs, a zwłaszcza Guy Love. :P Ale dobre moga być złego początki. I nawet w trailerze mówią, że wszystko jest nowe poza tytułem. No z kogo oni idiotów robią? Daliby Spin-off i rozumiem, a nie... Anyway, najważniejsze jest, żeby postacie były fajne, bo z nowych statystów z sezonu 8 chyba tylko Denise była taka w stylu Scrubs, reszta to tacy statyści jak z innych sezonów.

Ja myślę że trzeba by się jakoś zorganizować i przetłumaczyć wcześniejsze sezony bo ripy z comedy central są i angielskie napisy też, więc można się pokusić by usprawnić tłumacznie comedy central, które jest spoko ale czasami troche przeinacza żarty.

Ja niedawno jeszcze tłumaczyłem sezon 1. :) Jak będę miał chwilę czasu, to dokończę i inne sezony. :] Na razie zrobionych jest 13 czy 14 odcinków. :> A skoro serial wciąż żyje, można się rzeczywiście pokusić o tłumaczenie całości, a przynajmniej tych odcinków, do ktorych napisy są słabe.

Jednak nie rozumiem kompletnie pominięcia tego, że przecież Cox powinien być szefem? Bez sensu. Przecież mogło być chociaż jedno zdanie Cox'a - nie nadaje się do tego. I już, po sprawie, a tak mamy swego rodzaju dziurę.

Tak, zdaje się, że odcinek przed finałem sezonu 7 (który tak naprawdę nie był finałem) poszedł w niepamięć. Bo w tym odcinku np. Ted już przestał być Tedem, a stał się mężczyzną. A skoro już zapomnieli o tym odcinku, mogli go w ogóle nie wyemitować, dać My Princess przed finałem, a na finał odejście Kelso ze szpitala.

Co do nieobecności aktorów w poszczególnych odcinkach, to amerykańscy fani sugerują, że chodzi tutaj o względy budżetowe. Nie wiem, po co oszczędzać na głównych postaciach. Była w ogóle Jordan w tej serii?

Tak, mi się też zdaje, że cięcia. Po co ABC kupiło serial, skoro chce go puścić w marnej jakości. Chyba chcieli tylko kupić tytuł, a nie serial. Ale po obejrzeniu sezonu 8 w całości myślę, że jednym z czynników była ostatnia scena w szpitalu. Ktoś przecież tym ludziom musiał zapłacić za stanie w holu. :)

Rufusiku, gratuluję tłumaczeń, są naprawdę świetne! Oprócz jednej rzeczy... Dlaczego Janitor jest Sprzątaczem, a nie Woźnym, czy choćby Cieciem? :D Byłoby to kontynuacją wcześniejszych tłumaczeń internetowych i tych z Comedy Central.

Tu właśnie ja wymyśliłem "sprzątacza". Nie oglądałem nigdy Scrubs z napisami, ani z lektorem, więc nie wiedziałem, jak tam mówią na postacie (np. na dr. Beardface'a :P ). Chyba jednym z powodów była definicja słowa "woźny" i "cieć", które niezbyt mi pasują do pracownika szpitala, przynajmniej w Polsce. :)
  • 0

#46 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 02.12.2009 - |13:47|

No to mamy jednak 9 serię i dwa wyemitowane odcinki. Tym razem [Med school]
Ze starych zostali J.D, Turk i Cox okazyjnie pokazują sie Kelso, Ted i Elliot. Z interns została Dennise.
Nowi to niestety kopie starych postaci.
Lucy - żeński D.J. z niewielką domieszką Elliot ale bez Turka.
Drew - Próbują z niego zrobić odmiane Dennise
Cole - czyli złagodzony Ted.

Ogólnie źle nie jest, nadal bawią ale to już nie to samo.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#47 Lvk45

Lvk45

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoWieliczka

Napisano 02.12.2009 - |22:38|

Obawiałem się tej serii ale będąc po pierwszym odcinku jestem nastawiony pozytywnie. Poprzedni temat chyba został wyczerpany. Dr prof. Cox :P Scrubs to Scrubs trzeba oglądać. IMO jest dobrze :)
  • 0
L.R: "Bo życie się rozciąga i wena jest king konga!"

#48 Henioo

Henioo

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 14 postów

Napisano 02.12.2009 - |23:51|

W sumie nie jest źle, ale J.D. na długo nie zostanie - wtedy mogą być schody. Ale ogólnie jakoś wybrnęli ze zmiany tła. Tylko trochę idą na łatwiznę i kopiują postacie. Denise już nie leci na grubych - jest bardziej jak Elliot. Ten nowy jej chłopak to taki J.D. + Turk. Najmniej mi się podoba ten bogaty laluś. Potem Lucy. A tego Number One nawet polubiłem. :)

Okropnie było, że dali na Lucy aktorkę z pewnie anoreksją. Okropne to było, jak wstała z tego łóżka. Same kości. Za to Australijka niczego sobie. :P
  • 0

#49 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 03.12.2009 - |15:09|

Ogólnie poziom dwóch odcinków nie jest zły, w porównaniu z niektórymi z ostatnich sezonów, to były niezłe, ale...
Scrubs bez J.D, Janitora, Carli, Elliot i Teda...

Szkoda, że jednak Zach Braff nie odszedł od razu po 8. sezonie i dał się namówić na 8. sezon. Po takim fajnym zakończeniu, zaserwowali nam to i to jeszcze z oryginalnym tytułem. Żal, nowe postacie to już nie to samo, mimo, że mogą się rozkręcić, to i tak nie to samo :D. Ciężko mi sobie wyobrazić Turka bez J.D.
Bill Lawrence też powinien sobie dać spokój po 8. sezonie. Teraz musi ciągnąć dwa seriale na raz...
SKANDAL! :D.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 03.12.2009 - |15:14|

• 0

#50 suluf

suluf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoMieszkanie

Napisano 01.02.2010 - |21:18|

Link
Wygląda na to, że koniec z 9 sezonu nastąpił