Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 098 – S05E18 – Identity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek? (92 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek?

1. 10 (9 głosów [11.69%])

Procent z głosów: 11.69%

2. 9.5 (1 głosów [1.30%])

Procent z głosów: 1.30%

3. 9 (5 głosów [6.49%])

Procent z głosów: 6.49%

4. 8.5 (3 głosów [3.90%])

Procent z głosów: 3.90%

5. 8 (7 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

6. 7.5 (6 głosów [7.79%])

Procent z głosów: 7.79%

7. 7 (15 głosów [19.48%])

Procent z głosów: 19.48%

8. 6.5 (3 głosów [3.90%])

9. 6 (10 głosów [12.99%])

Procent z głosów: 12.99%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (5 głosów [6.49%])

Procent z głosów: 6.49%

12. 4.5 (2 głosów [2.60%])

Procent z głosów: 2.60%

13. 4 (2 głosów [2.60%])

14. 3.5 (2 głosów [2.60%])

15. 3 (2 głosów [2.60%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (2 głosów [2.60%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (3 głosów [3.90%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 14.12.2008 - |00:27|

Hmm... No nie... Do konca serialu dwa odcinki, tyle watkow do zakonczenia, a oni tu bezczelnie takiego zapychacza serwuja... Zamiast łoić Wraith, bic Geni, whatever, to biegaja po kanadyjskich lasach, odgrzewaja kotlety i co gorsza wprowadzaja kolejny watek pani, ktora pewnie zabili, ale moze jednak uciekla. To w koncu Atlantis, jak nie pokaza ciala, to nigdy nic nie wiadomo!!!... :lol:

Bardzo przyzwoity oddcinek. Co prawda nic szczegolnie rewelacyjnego, ale zasluguje na solidne 7. Troche sobie popsulem wrazenia tym, ze wczesniej czytalem posty na forum. Trudno podac jakies plusy i minusy, bo jakis specjalnych ani jednych ani drugich nie bylo.
Z plusow:
Podobal mi sie widok na Atlantyde, kiedy Neela (chyba tak sie ta kobieta nazywala) wyszla na balkon. Nikt nie zwrocil na to wczesniej uwagi. Nie wiem moze mam tak spaczony gust...
Z minusow:
Z tego co pamietam, to po aktywacji tego urzadzenia to raczej sie nie jest do konca przytomnym ;)
Keller na prawde ladniej wyglada w mundurze niz w takim D&Dkowym wdzianku.
Zlo zostalo pokonane...

Ja wcale nie narzekalem ze dostal cancela ;)
Wiedzialem ze zaraz ktos cos napisze w tym stylu. I tak w TSCC mi nie przeszkadzaja(choc niektore przeszkadzaja patrz koszula Cromartiego :lol:) tutaj tak..Bo TSCC ma cos w sobie i mozna mu darowac bledy. A SGA nie ma nic w sobie... To tak jak np ladny chlopak zeby zdobyc dziewczyne prawie nie musi robic nic.. natomiast ten mniej obdarzony uroda musi nadrabiac osobowoscia.

Zetnktel, wiesz, ze masochizm to zaburzenie psychiczne? Na prawde nikt nie kaze Ci sie meczyc i ogladac SGA. No chyba, ze robisz to tylko po to, zeby sie nad nim poznecac, a wtedy to sie nazywa sadyzmem i tez jest zaburzeniem.

Użytkownik graffi edytował ten post 14.12.2008 - |00:34|

• 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#42 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.12.2008 - |00:33|

Chodzi o to że na ten temat można spojrzeć z kilku stron nie tylko tej negatywnej. Faktycznie pojawiła się nieścisłość ale tylko względem odcinka SG-1 w którym nie wykorzystano wszystkich opcji związanych z omawianym urządzeniem. Poza tym tą nieścisłość da się w prosty sposób wytłumaczyć i przyjąć.

Z tego co pamietam, to po aktywacji tego urzadzenia to raczej sie nie jest do konca przytomnym

Czy wy wogóle czytacie tematy zanim coś napiszecie? Są tu dwie strony postów w tej kwestii.
  • 0
don't try

#43 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 14.12.2008 - |00:36|

Zetnktel, wiesz, ze masochizm to zaburzenie psychiczne? Na prawde nikt nie kaze Ci sie meczyc i ogladac SGA. No chyba, ze robisz to tylko po to, zeby sie nad nim poznecac.

2 odcinki do konca... Juz wytrwam do konca, zwlaszcza ze w sobote z rana nudno. A noz trafi sie jakis dobry odc jak 10-ty tego sezonu. Pozatym lubie postac Rodneya. Pozatym przeczytaj edit posta tam po krotce opisalem.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 14.12.2008 - |00:39|

• 0

#44 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 14.12.2008 - |00:39|

Chodzi o to że na ten temat można spojrzeć z kilku stron nie tylko tej negatywnej. Faktycznie pojawiła się nieścisłość ale tylko względem odcinka SG-1 w którym nie wykorzystano wszystkich opcji związanych z omawianym urządzeniem. Poza tym tą nieścisłość da się w prosty sposób wytłumaczyć i przyjąć.
Czy wy wogóle czytacie tematy zanim coś napiszecie? Są tu dwie strony postów w tej kwestii.

Co do "wstepu" do mojego posta - czy mam pisac TAKIMI DUZYMI LITERAMI: "UWAGA TO JEST IRONIA", albo "UWAGA PODPUCHA"? Jakbys czytal moje wczesniejsze posty, to bys wiedzial jaki jest moj stosunek do tzw. "zapychaczy".

Jak pisze o plusach i minusach, to staram sie napisac to co uwazam za plusy i minusy. Moze na przyszlosc powinenem pisac: "reszta zalet i wad odcinka zostala przedstawiona juz wczesniej". Problem pojawi sie wtedy jak nie bede jakiejs wady uzanwal za wade, albo nie bede sie zgadzal z jakas dobra strona...

[EDIT]
@Zetnktel:
Moja przygoda z SGA zaczela sie tak, ze ogladnalem pilota, kilka pierwszych odcinkow i powiedzialem buee.... Wkurzal mnie Shepperd, Teyla, Wier, Ford i jeszcze kilka innych osob, ktore byly na tyle malo znaczace, ze ich nie pamietam. Chwile trwalo, zanim sie przedkonalem.

Chodzi o to, ze jak Ci jest serial nie podoba, tak po prostu, to napisz, ze Ci sie NIE PODOBA, a nie, ze jest do D...Y. Albo starasz sie cos ocenic obiektywnie, albo nie pisz, ze jest OBIEKTYWNIE beznadziejne.

@Tom_Logan
Ad pierwszy akapit - przepraszam, troche sie zapedzilem.

Tak na marginesie: znalazlem babola (chociaz pewnie nie wszyscy sie ze mna zgodza): kamery w SGA pojawiaja sie wtedy, kiedy sa potrzebne scenarzystom, wtedy kiedy sa im nie na reke, to sie o nich zapomina. W kazdym badz razie to dziwne, ze w tym laboratorium, gdzie Neela pchnela Zelenke kombinerkami ich nie bylo. No ale to zdecydowanie zepsuloby cala zabawe.

Użytkownik graffi edytował ten post 14.12.2008 - |01:32|

• 0

#45 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 14.12.2008 - |02:04|

Ja jeszcze tak gwoli wyjasnienia.. To nie jest tak ze traktuje TSCC jak swieta krowe.. ze nie wypominam bledow itp. Poprostu jezeli cos mi przeszkadza lub sie nie podoba w TSCC to pisze to(chyba ze mi sieniechce i inni juz to rozwalkowali), a ze tego jest bardzo malo to inna sprawa. A w SGA tez wiele bledow przepuszczam naprawde. Ale jaki kolwiek serial by to nie byl to jak cos mi sie nie pododba to o tym napisze i bede roztrzygal to do najmniejszych szczegolow. Tak sie stalo dzisiaj z tym urzadzeniem w SGA.
Zeby nie bylo tak OT to moge powiedziec ze fajnie wygladal ten kat.
  • 0

#46 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 14.12.2008 - |10:48|

Zeby nie bylo tak OT to moge powiedziec ze fajnie wygladal ten kat.

Dobre. Pierwszy raz udało ci się mnie rozbawić...
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#47 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.12.2008 - |14:05|

@Tom_Logan
Ad pierwszy akapit - przepraszam, troche sie zapedzilem.

Nie wziąłem tego do siebie. Chodzi mi tylko o agresje z jaką niektórzy piszą o błędach. Zdarzają się i tyle nikt nie jest nieomylny. Można o nich podyskutować ale czasami wytykanie ich przekracza pewne granice.
  • 0
don't try

#48 cobis

cobis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoInowrocław

Napisano 14.12.2008 - |23:20|

Pierwszy rzut oka na nowy odcinek, oglądam 5 sekund, 10, 15. CO TO ZA KOBIETA? TO JEST KELLER? Może zmarła i kogoś na zastępstwo dali? Ufff... Jednak nie, Kller żyje a oni znowu odgrzewają jedzenie, które mi smakowało... 4 lata temu.... NO DO JASNEJ ..... 3 ODCINKI DO KOŃCA SERIALU A ONI SIĘ BAWIĄ W POWTARZANIE SG-1? Ludzie wysilcie się, jeszcze tylko 2 odcinki się pomęczycie po czym odbierzecie ciężkie pięniądze za (w sumie) 1 porządny sezon (podliczając wszystkie porządne odcinki z różnych sezonów) 2 średnie i 2 gniotowate, to wszystko jeszcze znając życie gównianie zakończą. Normalnie dałbym za coś takiego 5.5, ale jako że to już było w SG-1 to będzie 3.5.
  • 0
Dołączona grafika
`````````` /((
````````` /``\\
```````` /````))
````````>>-------->
`````````\````))
``````````\``//
```````````\((

#49 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.12.2008 - |23:28|

NO DO JASNEJ ..... 3 ODCINKI DO KOŃCA SERIALU A ONI SIĘ BAWIĄ W POWTARZANIE SG-1? Ludzie wysilcie się, jeszcze tylko 2 odcinki się pomęczycie po czym odbierzecie ciężkie pięniądze.......

A już wydawało mi się ,że udało się to wbić piszącym do głowy. :(

KOLEJNY RAZ TO SAMO WIĘC CYTAT - ponownie :( :

A jednak , już myślałem, że nie a jednak się doczekałem kolejnego............. minusa tak uzasadnionego. B)

Czyli co akcja kopiuj/wklej z tematu o poprzednim odcinku?
A co mi tam, może dotrze.

No właśnie "HELLOOŁ" :blink: - czy to w końcu do niektórych dotrze - że te odcinki powstawały kiedy nie było cancela serialu.

Ludzie ILE RAZY trzeba to powtarzać - niestety spodziewam sie, że pewnie już do końca tego sezonu. :( :( :(

Jedyną zmianą jaką przynajmniej teraz widać według daty kręcenia/produkcji jest zamiana miejscami odcinków "Vegas" i "Enemy at the Gate" który to wylądował jako ostatni odcinek.
Jedyną zmianą jaką twórcy dokonają - EWENTUALNIE - może być właśnie w ostatnim odcinku - pod warunkiem, że im się by chciało, że dostaliby fundusze i mieli dostępnych aktorów. A tak nie jest i jedyne co mogą i będą zmieniać jako, że jeszcze nie mają scenariuszy to treść filmów z SG-A.
Nikt nie będzie sobie specjalnie robił kosztów w odcinkach które są ukończone tudzież trwa już końcowy etap postprodukcji jak udźwiękowienie, dopracowywanie efektów itp skoro to wszystko mogą/mają zamiar wyjaśnić [być może] w filmach.

Więc chrzanienie przy każdym kolejnym odcinku Atlantisa czemu to oni nie wyjaśniają tych cholernych ;) wątków a są "zapychacze" i robienie z tego minusa jest lekko mówiąc nieuzasadnione.
Bo po co do diabła mieli je wyjaśnić skoro nie mieli jeszcze takiej potrzeby BO SERIAL MIAŁ SIĘ TOCZYĆ DALEJ.

ps. chyba sobie zrobię kopiuj/wklej tego posta odrazu do tematów z następnymi odcinkami. :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.12.2008 - |23:28|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#50 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 15.12.2008 - |08:39|

Do tych co narzekają, że trzy odcinki do końca taki odcinek: gdy podjęto decyzję o anulowaniu prawdopodobnie nie nie było już czasu (i budżetu pewnie też nie, hehe) nic zmieniać poza może finałowymi odcinkami.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#51 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 15.12.2008 - |11:31|

Do tych co narzekają, że trzy odcinki do końca taki odcinek: gdy podjęto decyzję o anulowaniu prawdopodobnie nie nie było już czasu (i budżetu pewnie też nie, hehe) nic zmieniać poza może finałowymi odcinkami.

Jeśli dobrze pamiętam, puszczany był wtedy trzeci albo czwarty epizod sezonu, a na ukończeniu, to jest po zdjęciach, było do szesnastego czy piętnastego. Tak więc było już pozamiatane.

Ale...

Magnes, biku, do kogo wy to mówicie? Żeby to odniosło skutek, to trzeba by wpisać to do regulaminu i banowacć sukinkotów, banować, żeby głupot nie wypisywali już więcej. A na to się nie zanosi.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#52 Vasir

Vasir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 15.12.2008 - |17:22|

Rozumiem, że sezon był kręcony przed cancelem, ale ten odcinek był najgorszy z całej serii SGA. Nie podoba mi się wpychanie na siłę ładnych lasek, które nic nie wnoszą do fabuły. Dobrze, że ją na koniec odcinka unicestwili, bo gdyby cancela nie było, to ten wątek byłby tragedią samą w sobie. I ten kat. Kto do ciężkiej #%&#*#!?#% wpadł na taki durny pomysł. W tym odcinku NIC się nie działo. Trochę pobiegali po lesie, trochę postrzelali i tyle. Obejrzałem dla świętego spokoju i z racji sympatii do całego universum. Mam nadzieję, że dwa ostatnie odcinki będą lepsze.

1/10
  • 0

#53 Kirył

Kirył

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 15.12.2008 - |17:44|

Kat jak z 3 części Harrego Pottera, jak by nie patrzeć moooooocno nie na miejscu. Sam odcinek w pierwszej połowie był znośny, ale dało się ( a przynajmniej ta to zrobiłem ) odgadnąć że to będzie odgrzewany kotlet z SG-1. Jedyny plus tej sytuacji to fajna laska a nie łysawy fryzjer :)

Ogólne wrażenie nie najgorsze, bo na tle innych odcinków SGA ten był niezły - może dlatego że opierał się na sprawdzonym pomyśle a 9 sezon SG-1 był już kilka lat temu.

Co do banowania za narzekanie na temat ostatnich odcinków to nie zgodzę się z przodownikami forum. Nawet jeżeli większość była już nagrana, a główny wątek mają zamiar zakończyć w filmie to nie powinni tak totalnie olać widzów. Mogli odżałować te parę milionów i zrobić dobrego trzyodcinkowca na finał. W końcu te odcinki które puścili w zamian i tak nie były wiele warte więc nie żal nagranego materiału.

Oczywiście rozumiem pełną zniechęcenia atmosferę przy SGA i uniesienia przy SGU, więc nie dziwi mnie ich postawa za bardzo. Tylko czuje się olany... i tyle.

Pozdrawiam!
  • 0

#54 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 15.12.2008 - |17:58|

Co do banowania za narzekanie na temat ostatnich odcinków to nie zgodzę się z przodownikami forum. Nawet jeżeli większość była już nagrana, a główny wątek mają zamiar zakończyć w filmie to nie powinni tak totalnie olać widzów. Mogli odżałować te parę milionów i zrobić dobrego trzyodcinkowca na finał. W końcu te odcinki które puścili w zamian i tak nie były wiele warte więc nie żal nagranego materiału.

Nawet nie wiesz, jak bardzo jest śmieszne to co mówisz. Kto miałby niby dać te parę milionów, co? Ty może, krezusie? I niby dlaczego ktoś miałby to zrobić? Ekipa SGA walczyła o kontynuację serialu, ale poległa, klamka zapadła i nikt by im nie dał złamanego grosza na cokolwiek związanego z serialem. Wydębili filmy SGA tylko i cieszcie się, barany, że chociaż tyle, bo mogli faktycznie olać widzów i robić tak, jak przy innych cancelach czyli CIACH i do piachu.

Ban.

Co do panienek-ja to już pisałem, też mam tego dość. Czy tam nie ma brzydkich panienek? Dlaczego tam nie pracują/żyją normalni ludzie, wszyscy wypacykowani, na żel, odpicowani, z różem na policzkach? Wy***ać mi z tym syfem! Wszystko mogę darować, ale tej barbitowatości nie! Ale guess what, SGU będzie nawet gorsze (tylko niby jak tam znajdą rzeczy do mak-upu, skoro będą od Ziemi odcięci? Pożycza od sexi-forehead-female-aliens, które maja secret crush on young, vivid tauri pilots? Pewnie tak. Na pohybel.
  • 0
Winchell Chung

#55 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.12.2008 - |18:01|

No właśnie odżałują te pare milionów i nakręcą pełnometrażowy film z Atlantis. Ale jakby się jednak postarali i np. w ramach zadośćuczynienia dla fanów serii dokręcili 21 i 22 odcinek przekraczając próg 100 odcinków wcale bym się nie obraził. Byłyby sto dwa Atlantisy ;)

Z tym katem faktycznie się nie postarali. Wprawdzie wspominali że planety które odwiedzają są podobne do Ziemi ale bez przesady. Mogli wymyślić coś nowego i dać mu zamiast topora jakiś miecz świetlny albo skonstruować jakąś demoniczną maszynę do egzekucji żeby zaspokoić krwiożerczych fanów ;)

A skąd wiesz że w SGU będzie gorzej? Po tym aktorze którego wybrali na dowódcę raczej stwierdzić tego nie można.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 15.12.2008 - |18:03|

• 0
don't try

#56 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 15.12.2008 - |18:01|

Rozumiem, że sezon był kręcony przed cancelem, ale ten odcinek był najgorszy z całej serii SGA. Nie podoba mi się wpychanie na siłę ładnych lasek, które nic nie wnoszą do fabuły. Dobrze, że ją na koniec odcinka unicestwili, bo gdyby cancela nie było, to ten wątek byłby tragedią samą w sobie. I ten kat. Kto do ciężkiej #%&#*#!?#% wpadł na taki durny pomysł. W tym odcinku NIC się nie działo. Trochę pobiegali po lesie, trochę postrzelali i tyle. Obejrzałem dla świętego spokoju i z racji sympatii do całego universum. Mam nadzieję, że dwa ostatnie odcinki będą lepsze.

Zastanawiam sie czy w ogole warto z czyms takim walczyc, ale krotko mowiac szlag mnie trafia jak ktos wypisuje takie rzczeczy.
Czlowieku czy kiedykolwiek ogladales StarTreka czy ograniczasz sie do oper mydlanych w rodzaju LOST a w przyplywie ambicji do BSG?
W SGA odcinki sa z zalozenia typu "stand alone". Nie ma jedynej slusznej fabuly, ktorej bylby podporzadkowany caly serial. W zalozaniach takie odcinki jak ten maja "wzbogacac" universum, dodawac jakis kontekst. To, ze czesto sie to srednio udaje, albo sa robione wg. podobnego schematu to juz inna sprawa.
Jak dajesz 1/10 to wypada napisac troche szerzej dlaczego, a nie tylko ograniczyc sie do tego, ze nic sie nie dzialo a w ogole to odcinek byl do d...
Nie wiem na czym polega Twoja sympatia do tego uniwersum, bo jesli taki epizod uznajesz za dno, to powinienes za dno uwazac tez cale Stargate - w koncu ten odcinek to takie Stargate w miniaturze - wszystko jest kanoniczne poczawszy od wiesniakow, artefaktow, skonczywszy na tym ze zlo zostaje pokonane i wszyscy wlasciwi przezywaja i maja sie dobrze. Jak ktos tego nie lubi to nie rozumiem po co sie meczy przez 40 min co tydzien. Chyba nie po to, zeby od czasu do czasu zobaczyc jak wybucha Hiveship, bo to zrobilo sie nudne juz jakis czas temu.

Z innej strony to nie rozumiem dlaczego wszyscy tak jada na "Koalicje Wszystkowiedzacych Wiesniakow Pegaza". Gdyby nie cancel to mogloby sie to calkiem ciekawie rozwinac. Po praktycznej kasacji Geni jakos tak pusto zrobilo sie w tej galaktyce (z drugiej stronych zawsze bylo troche pusto, w porownaniu do SG-1).

Czepialstwa wzgledem kata tez nie rozumiem. Oczywiscie wiadomo - inna galaktyka, inna kultura, itd., ale jest bardzo prawdopodobne, ze rozwoj broni bialej (i wyglada na to, ze palnej tez) mogl przebiegac bardzo podobnie jak na ziemi. Zreszta trudno wyobrazic sobie, zeby jakas cywilizacja nie wymyslila narzedzi do rabania, ciecia, pchniecia, itd. Juz czlowiek pierwotny uzywal czegos takiego jak piesciaki. Od piesciakow do toporka juz nie daleko - wystarczy trzonek. Zarzut, ze we wiosce z +/- XIX wieku scinaja toporem a nie gilotyna, jest troche absurdalny - gilotyna sluzyla do scinania masowego, wiec jej obecnosc we wsi jest zbedna. Jak trzeba kogos ubic od czasu do czasu, to wystarczy kat z toporkiem.
  • 0

#57 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.12.2008 - |18:08|

Czuje się jak po zjedzeniu 3x odgrzewanego obiadu...

5 Od biedy...
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#58 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.12.2008 - |18:12|

Fajnie się to ma do twojego avatarka ;)

Ale podzielam fakt z tym twierdzeniem o wszystkowiedzących wieśniakach. Zakładam że nawiązujesz tu do wątku w którym Niva wzięła pistolet ze skoczka. W końcu Geni też mieli pistolety i to bardzo podobne, jej towarzysze podobnie więc jak zobaczyła coś w kształcie klamki ze spustem to każdy by wydedukował że to broń. Jedyne co mogło ją zdziwić że broń mogła nie wypalić z powodu zablokowanego mechanizmu ale nie jest powiedziane że broń z Pegaza nie posiada czegoś podobnego. Ogólnie budowa broni jest tylko trochę bardziej skomplikowana niż budowa cepa.
  • 0
don't try

#59 Kirył

Kirył

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 15.12.2008 - |18:17|

Ja nadal pozostanę przy swoim: dokręcić 3 finałowe odcinki i zrezygnować z fabuł. Koszt raczej nie będzie większy a zakończenie było by bardziej składne i logiczne niż nie wiadomo jaka przygoda w filmie. W sumie miałem na myśli zastąpienie odcinka 18-20, ale zgadzam się z Tomem_Loganem że 102 czy 103 odcinki nie były by gorsze.

Oczywiście wszyscy zgodziliśmy się na uproszczenia w stylu podobnego przebiegu ewolucji łącznie z wynalazkami. Nie razi mnie to. Po prostu sama postać kata była groteskowa.
  • 0

#60 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 15.12.2008 - |18:23|

Oczywiście wszyscy zgodziliśmy się na uproszczenia w stylu podobnego przebiegu ewolucji łącznie z wynalazkami. Nie razi mnie to. Po prostu sama postać kata była groteskowa.

1. To wcale nie musza byc jakies specjalne uproszczenia - kwestia fizyki, funkcjonalnosci, dostepnosci surowcow, etc. Porownaj polska szable i japonska katane. Gdzie Polska a gdzie Japonia, a jednak podobne...
2. To jest Stargate - groteskowosc jest wpisana w to uniwersum. Nie zauwazyles tego, ze w Stargate wiekszosc zlych jest w jakis sposob groteskowa (w gruncie rzeczy wiekszosc zlych jest po prostu debilami, wyjatki Anubis, Baal, Todd, mozna by znalezc jeszcze kilku).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych