Skocz do zawartości

Zdjęcie

BSG: The Face of the Enemy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#41 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 23.12.2008 - |10:03|

No to juz wiemy jaki mial wklad Gaeta w liste. Robi sie coraz ciekawiej, a ja nie moge sie doczekac konca stycznia i drugiej czesci sezonu 4 :)
  • 0

#42 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.12.2008 - |22:21|

Kanadyjscy fani mogą w końcu również oglądać nowe webisody.
Pojawiać się będą na stronie stacji SPACE ---> http://www.spacecast...g/webisodes.asp

WEBISOD 5 ---> http://www.youtube.c...re=channel_page

Ok poczekałem z opisywaniem webisodu 5 aż się pokaże na youtube.
To jednak ta lista służyła Gaecie i Ósemce do ratowania ludzi. No, no co to się porobiło Cylonka "sama z siebie" tak przejmująca się losem ludzi.
Ten model ewidentnie ma coś schrzanione w oprogramowaniu. ;)
Poza tym ginie kolejna osoba w czasie gdy reszta "śpi". I oczywiście podejrzenie pada na Cylonkę choć użyto strzykawek Felixa.
Atmosfera robi się coraz bardziej duszna - a powietrza i czasu coraz mniej. :D

Ciekawe co wymyślą z tym czasem skoro powietrza mieli na określoną ilość godzin a jak wiemy ratunkowy Raptor wyruszył ponad 2 doby po ich zaginięciu. Co się z nimi w tym czasie działo?
Zobaczymy co nam pokażą i niezłe by było gdyby się okazało, że Felix i reszta odbyli podobną do Starbuck "podróż" w zaświaty a potem wrócili cali i zdrowi.

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.12.2008 - |12:00|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#43 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 25.12.2008 - |11:57|

No robi sie ciekawiej i mroczniej. Atmosfera jak z kryminalu. Cos takiego: Gasnie swiatlo, pada strzal. Lezy trup. Kto zabil? :D
  • 0

#44 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.12.2008 - |13:39|

:)
Powiem kulturalnie :P amazon.com "się walnęło" i dało już webisody do 10. - [zresztą nie poraz pierwszy robią takie babole, że jakiś odcinek serialu dają przed czasem]
amazon.com ----> http://www.amazon.co...ocId=1000128561

Dołączona grafika

Tu poniżej to widać lepiej , na str dotyczącej BSG, że ostatnie odcinki są dostępne do oglądania przed datą właściwą. :D

Dołączona grafika

BSGamazon.com ---> http://www.amazon.co...duct/B001ODUXVI

Oczywiście to wszystko jest dostępne dla widzów w USA i oj po zobaczeniu mogę stwierdzić, że podobało mi się i dobre są te webisody a już końcówka. B)
Więc póki to nie wypłynie na youtube czy gdzie indziej ogólnodostępne ja powiem tylko, że usłyszymy ponownie słynny już śpiew Gaety. [<---- za taki "spoiler" chyba się nie obrazicie :D].

Dołączona grafika

ps. acha bym zapomniał w tym Raptorze mordercą jest................................ :rolleyes:

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.12.2008 - |13:55|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#45 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 27.12.2008 - |19:52|

No mi ten link nie działa - nic się nie wyświetla niestety :) .
To skąd wziąść pozostałe weby 6-10?
  • 0

#46 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.12.2008 - |20:17|

Gaj przecież napisałem - musisz mieszkać w USA lub mieć ochotę co może zadziałać na zabawy w proxy.
A jak nie to musisz poczekać na YouTube albo jak gdzieś indziej to wypłynie od kogoś kto to zgra.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#47 nihil novi

nihil novi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 27.12.2008 - |21:43|

Gaj przecież napisałem - musisz mieszkać w USA lub mieć ochotę co może zadziałać na zabawy w proxy.
A jak nie to musisz poczekać na YouTube albo jak gdzieś indziej to wypłynie od kogoś kto to zgra.

widzialem .... warto bylo rewelacja, ale nic nie powiem trzeba obejrzec osobicie,

Do biku jestem ciekaw co i jak sie z tego rozwinie, no i mina pulkownika bezcenna
  • 0

#48 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.12.2008 - |22:09|

Z szczegółowym omawianiem poczekajmy aż więcej osób będzie miało szanse to zobaczyć.

Tak Tigh niezła minkę zrobił, no i
Spoiler

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.12.2008 - |22:18|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#49 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.12.2008 - |15:25|

Proszę oto coś do pooglądania specjalnie w osobnym poscie dla wyróżnienia.

WEBISOD 6 --->
WEBISOD 7 --->
WEBISOD 8 ---> http://www.youtube.com/watch?v=dOLpc3_j5jg
WEBISOD 9 --->
WEBISOD 10 ---> http://www.youtube.com/watch?v=Ao6Q63cYL2Q

Dodałem nr 10. :)
Niestety 9 webisod nie został przedwcześnie ujawniony i być może trzeba będzie czekać aż do emisji na str SciFi.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#50 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.12.2008 - |17:54|

Faktycznie Ósemka musiała coś ciekawego powiedzieć w nieujawnionym odcinku. Sądzę, że Gaeta teraz zawiąże jakiś sojusz z Zarekiem (z trailerów wynika, że będą mieli jakieś konszachty) w celu rozbicia sojuszu z Cylonami (pytanie tylko czego mógł się tak ważnego dowiedzieć od Sharon, że od razu chce się spotkać z Adamą).

Generalnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tymi webisodami, nie sądziłem że tak się wkręcę, bo szczerze mówiąc dwie poprzednie serie jakoś nie specjalnie mi przypadły do gustu.
  • 0

#51 nihil novi

nihil novi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 28.12.2008 - |21:47|

Przejrzalem trailery na scf... i jest ciekawa rozmowa baltara z felixem na koniec ktorej on mowi ze w koncu moze ludzie zrozumieja kim on jest...
2 Czy ktos zauwazyl rozmowe Adamy z Tigh - you will know the truth kiedy mowi siadaj cylonie.....
3 co robi Adama w sluzie powietrznej ?? The FF ?

Plus co leviathan, rzeczywiscie moze Geata skreci cos z Zarekiem, ale ciezko jest przewidziec co i jak ? W sumie mialo to by sens wraz z okrzykiem Roslin ze ide po was w spoilerach......Nie ma co trzeba poczekac i zobaczyc co nam przygotowali fachowcy...
  • 0

#52 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 29.12.2008 - |02:29|

Z tego materiału jaki widać w webach i wskazówkach w "You will know the truth" to wygląda, że postać Felixa urasta do pierwszoplanowej. Być może to Final Cylon. ALe mnie najvardziej zafrasował filmik z rozwaloną częścią łazienki Adamy - sabotaż czy syndrom uaktywniającej się Boomer - w powiązaniu z: siadaj cylonie???
Coś za proste to byłoby, ale czemu i nie. W końcu mieliśmy to powiedziane już w 1 sezonie :) .
Co by nie mówić to ostro zakręcają nami producenci bo mnoży się tych filmików i czarowania widza... Podejrzewam, że w oczywisty sposób wszelkie te informacje i wskazówki odkrywają tylko fragment puzzli w taki sposób, że nie miał nikt realnej szansy wykoncypować o co biega. Ponadto wydaje mi się, że wszelkie zajawki są podobnie jak przed sezonem nr 4 z kilku pierwszych odcinków tak pomiędzy 11-14, a zero tak naprawdę odkryte jest przed nami z późniejszych, gdzie się będzie najwięcej działo :) .

Co do webów to brak 9 odcinka utrudnia ocenę całości. Prawdopodobnie musiała nasz 8-ka coś istotnego powiedzieć czy zrobić co na tyle wstrząsnęło Felixem, że przystąpił do dalszego działania. Ogólnie Weby 4.5 są najlepsze z dotychczasowych, ale nie jest to jednak jakaś niesamowita rewelacja. We wcześniejszych wątkach o Final Cylonie pojawił się motyw, że tenże ma za sobą jakiś ciężki grzech na sumieniu, nie pamiętam gdzie, ale było tak powiedziane. Dotąd ta wskazówka pchała nas w objęcia Baltara i jego wkłądu w unicestwienie kolonii. Tym razem dzięki webom może ten element szykować akcję pod Felixa. Miałyby wtedy te web episody naprawdę spore znaczenie - uajwniając sens i historię listy z New Caprici i pośrednią czy nieumyślną, ale jednak odpowiedzialność i winę Felixa.

Biorąc weby dość prosto to trzeba w nawiązaniu do tytułu intepretować je tak, że Oblicze WRoga jest po prostu bezwględnie i okrutnie przebiegłe, fałszywe i mordercze. Niby prosta ta konstatacja, ale być może autorzy wprowadzają nas webami w finałową rozgrywkę. Tak czy owak to weby pod koniec serii muszą i powinny wiele znaczyć :) .

Użytkownik Gaj edytował ten post 29.12.2008 - |02:33|

• 0

#53 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.12.2008 - |15:21|

Jeżeli chodzi o tę wskazówkę z rozpadającym się sufitem, to wydaje mi się, że raczej chodzi o uzmysłowienie nam, że Galactica to jest już strasznie stary statek i zaczyna pomału się rozpadać, więc to już jest naprawdę koniec i nie mają wiele czasu do znalezienia nowego lądu (wg mnie mogliby spokojnie wrócić na planetę alg). Jeżeli chodzi o FC, to w sumie pewnie każdy z głównych bohaterów ma coś na sumieniu, za co mógłby szukać odkupienia. Teraz faktycznie na pierwszy plan wysunął się Gaeta. W sumie dobrze, że webisody poszły jednak w stronę nieufności do Cylonów. Dla mnie ten cały pomysł "dobra zabiliście kilkadziesiąt miliardów naszych braci, ale bądźmy przyjaciółmi" od początku wydawał się strasznie naciągany. No i wychodzi na to, że jednak Ósemki nie są takie słodkie i przyjazne (co może być ciekawe biorąc pod uwagę, że Atena też może mieć jakiś podstępny plan w zanadrzu).
  • 0

#54 turin

turin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.12.2008 - |17:29|

Z planety alg to raczej dużo nie zostało po wybuchu supernowy :rolleyes: .
  • 0

#55 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.12.2008 - |20:45|

Z planety alg to raczej dużo nie zostało po wybuchu supernowy :rolleyes: .

Hehe no tak faktycznie jakoś wyleciało mi z głowy :P
  • 0

#56 andys

andys

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30.12.2008 - |06:11|

Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania zgłoszenia o posiadaniu praw autorskich przez NBC Universal.

To sobie poogladalem;/..... Sciągnął ktoś te filmiki na hdd?
  • 0

#57 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.12.2008 - |09:15|

Spokojnie widzę, że te wcześniejsze nie zostały usunięta tylko te co wyszły wcześniej więc trzeba tylko poczekać na odpowiednie pierwotne terminy ich nadawania.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#58 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 30.12.2008 - |10:50|

jeśli gejta będzie ostatnim cylonem, przysięgam uroczyście, że odcinkowi, który mnie o tym poinformuje, dam 0 pkt z czystej awersji do tej postaci ;P
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#59 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.12.2008 - |16:31|

To sobie poogladalem;/..... Sciągnął ktoś te filmiki na hdd?

Nowy link:
WEBISOD 6 ---> http://www.youtube.c...re=channel_page

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#60 andys

andys

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30.12.2008 - |21:35|

6 nie byla skasowana poniewaz oficjalnie juz byla. Po prostu nie chce mi sie co tydzien czekac na kilka minut kiedy juz prawie wszystko od was przeczytalem;p
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych