Skocz do zawartości

Zdjęcie

SGU - plotki, ciekawostki, fakty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
313 odpowiedzi w tym temacie

#41 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 06.06.2009 - |14:06|

Nowy materiał prezentuje się...kurde, smakowicie:
http://www.gateworld...w-sci-fi-promo/
Miałem momentami wrażenie, że patrzę na pierwszy film kinowy, a nie na serial z rodziny action. Zobaczymy, co z tego wyjdzie...
PS Destiny nadal ssie.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#42 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.06.2009 - |14:13|

Ja tam nadal czekam, aż pokażą coś konkretnego w kosmosie, choć tutaj ma tego niby nie być tak dużo jak w SG-A. :( Ale tu chyba trzeba będzie niestety poczekać do piątku 2 października na premierę.

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.06.2009 - |14:15|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#43 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 06.06.2009 - |23:24|

No a właśnie mnie cieszy mniejsza ilość kosmosu, bo w SGA było już tego za dużo. Stargate to zawsze było łażenie przez Wrota na inne planety, jakieś hieroglify i ogień zaporowy z P-90 jak się wycofywaliśmy, wbijając adres na DHD i modląc się, by na czas otwarto przesłonę. A w Atlantis Wrót właściwe nie było, wszędzie jakieś Dedale-srale, teleportacja z kłopotów i inne takie. Słowem-taka wersja action ST. W SG-1 od 9 sezonu też w tym kierunku zmierzano. Powrót do korzeni wyjdzie nam na dobre.
Poza tym zawsze w Hollywood SF jak jest coś z kosmosem to wizualizacja tego dąży do bzdurnej efektowności, która mi już gra na nerwach (czy kiedyś statek strzelał do drugiego będąc do góry nogami? i inne kliszowe zagrywki)
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#44 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.06.2009 - |00:05|

No a właśnie mnie cieszy mniejsza ilość kosmosu, .... Powrót do korzeni wyjdzie nam na dobre.

Wiesz tylko jest takie "problem" ,że my już posiadamy statki międzygwiezdne, teleportację i całą resztę więc się nie ma co dziwić, że z tego korzystają a Wrota przestały być jedynym punktem kontaktu z kosmosem.
W końcu to dorobek kilku sezonów SG-1 to wypadałoby zacząć używać poznawanej/zdobywanej technologi, a i tak wiele osób zarzucało wykorzystywanie w tak minimalnym stopniu obcych technologi. Przykładowo archaiczna obrona sali wrót przez karabiny maszynowe i pancerną osłonę opuszczaną na stanowisko kontroli - przecież to żenada, a gdzie automatyczne działka, pola siłowe i cała reszta o której nie pamiętam. ;) A jakby tak ktoś z drugiej strony wypieprz...ł z jakiegoś porządnego zaawansowanego działa prosto we Wrota jak wraca drużyna SG i osłona jest otwarta to takie stanowisko dowodzenia z Hammondem czy Landrym poszłoby się ..... paść.
Tak więc ja się nie dziwiłem ,że pojawiły się Dedale/Odyseje itp choć oczywiście bywało wkurzające iście na łatwiznę z teleportacją.
Tu oczywiście znowu będzie coś na kształt przybycia jak do Atlantydy i poznawanie wszystkiego od nowa na tym statku.

A więc :) poczekamy zobaczymy co i jak nam tu zaprezentują i ja nie mówiłem, że ma się dziać dużo w kosmosie tylko ,że na razie nic nam nie pokazali.
Dobre będzie jak nigdy albo przez kilkanaście odcinków w ogóle nie zobaczymy Destiny z zewnątrz, LOL to by dopiero było.
I tak zapowiadali, że chcą się skupić na interakcjach personalnych , ma to iść w stronę dramatu a nie action oby się tylko nie okazało ,że to będzie nudne bo to by był dopiero dramat. ;)
Zresztą IMO Stargate nie był tego typu serialem tylko rozrywkowym w dobrym tego słowa znaczeniu.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#45 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 07.06.2009 - |00:51|

Czy ja wiem czy rozrywkowy? Początki były nieco inne, to w miarę upływu czasu SG zaczął zmierzać do formy jaką znamy dzisiaj, by potem zamienić się w luźny action & comedy sunday show nie wstydzący się kiczu. Od początku zaś podobna formę miał np. Lexx czy Farscape. SG zaś zaczynał z ambicjami, ale potem mu się odechciało.

Nie mam nic do wykorzystywania technologii w SG, to było w sumie dobre i nigdy przecież na to nie narzekałem. Co mi się nie podobało to to, że Wrota nie tyle zostały zepchnięte, co wyrzucone z ekranu. Co jakoś takoś nie współgrało mi z założeniami serialu. O ile w SGA koncepcja była inna i tam to pasowało (rajd na Asuras-epicka bitwa i ropzierducha: nasze teamy jako spece od galaktycznych problemów), to o tyle w SG-1 jakoś się gryzło. Pogubiono proporcje.

SGU ma, jak sadze, to naprawić. Odcinają naszych od wszystkich znajdziek i każą sobie radzić. Coś jak pierwsze sezony SGA. A ponieważ z sentymentem patrzę na czasy, gdy problemem było jak po drugiej stronie nie było działającego DHD, to nic dziwnego że mi się pomysł podoba.
  • 0
Winchell Chung

#46 CZYSTY

CZYSTY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 08.06.2009 - |19:08|

Dobre będzie jak nigdy albo przez kilkanaście odcinków w ogóle nie zobaczymy Destiny z zewnątrz, LOL to by dopiero było.

Noo wtedy wszyscy by czekali z niecierpliwością na kolejny odcinek, bo może pokażą :)
Ale znając życie pewnie jeszcze w drugiej części pierwszego odcinka, ktoś z głównej ekipy dojdzie na mostek, stanie, zrobi straszną minę, a kamera będzie się oddalać tyłem od niego przez szybę i tak ukaże się cały statek na tle kosmosu :P a wszystko to z muzyczką grozy :)

Użytkownik CZYSTY edytował ten post 08.06.2009 - |19:08|

• 0
http://www.AsBest.u2.pl/

Sciągnij Licznik LOST !

#47 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 07.07.2009 - |10:29|

Moim zdaniem powinni wybrac pierwsze zdjecie promocyjne, bo to z 7.07.09 praktycznie nic nie przedstawia ale moze o to chodzi, bo przeciekow jest i tak mniej niz z Atlantyda ;)

http://www.gateworld.net/gallery/displayimage.php?pos=-243484

Użytkownik maciej edytował ten post 07.07.2009 - |10:30|

• 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#48 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 07.07.2009 - |11:20|

Ludzie, kiedy to am dokładnie wyjść? Bo serio, może i głupie będzie, ale już oglądam 4 raz całe serie SG1 i Atlantis ;d
  • 0

#49 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 07.07.2009 - |13:25|

W Pażdzierniku podobno chyba że się myle ?

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 09.07.2009 - |07:31|
pisanie kursywą

• 0
Dołączona grafika

#50 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.07.2009 - |15:26|

Ludzie, kiedy to am dokładnie wyjść?

Tak ciężko spojrzeć <_< , ledwo aż 6 postów wcześniej napisałem , że 2 października. Jak dotąd nic się w tej materii nie zmieniło choć przebąkiwano o sierpniu ale obecnie jest wciąż październik.

Użytkownik biku1 edytował ten post 07.07.2009 - |15:33|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#51 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 07.07.2009 - |21:59|

Nowy teaser-trailer SGU - Survive:
http://www.gateworld...teaser-survive/
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#52 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 07.07.2009 - |22:16|

Jaja sobie robicie? Wrota które się krecą? (Nie w takim znaczeniu jak normalne), wymoderowane

Użytkownik Toudi edytował ten post 07.07.2009 - |22:33|

• 0

#53 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 08.07.2009 - |13:04|

A jaki masz z tym problem? Dostajesz przy nich zawrotu głowy?
  • 0

#54 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 08.07.2009 - |19:33|

Może i dostaje, ale co cię to obchodzi? Podoba się? To mogłeś napisać, że super pięknie itp. Dla mnie jest to po prostu żenada, chociaż jak zobacze film (pilot) to wtedy może zmienię zdanie, ale w tej chwili wychodzi tak jak jest.
  • 0

#55 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.07.2009 - |22:28|

Jest nowa strona stargate.mgm.com
a na niej: 3d widoczki na korytarz i sale wrót. twórcy polecają szukać "smaczków" na tych obrazkach.
ja jak na razie znalazłem jeden
Spoiler

• 0

#56 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 09.07.2009 - |00:02|

Wiemy już, że emisja Stargate Universe rozpoczyna się dwugodzinnym pilotem z dniem 2. października 2009 roku.

Znamy również tytuły kolejnych 3 odcinków: Faith, Darkness i Light.

Znamy także obsadę serialu, natomiast w dalszej części artykułu podajemy obsadę kolejnych odcinków :-)

Wszystkie nazwiska podane są w kolejności alfabetycznej. W końcu fakt, iż mamy głównych aktorów nie musi oznaczać, że odgrywają najistotniejszą rolę w danym odcinku a łatwiej jest odnaleźć w porządku alfabetycznym.

W rolach głównych (wszystkie 11 odcinków):

David Blue - Eli Wallace
Robert Carlyle - David Rush
Alaina Kalanj - Tamara Johansen
Elyse Levesque - Chloe Armstrong
Justin Louis - Everett Young
Brian J. Smith - Matthew Scott
Jamil Walker Smith - Ronald Greer

W pozostałych rolach (aktorzy grający więcej niż w 5 odcinkach):

http://sajfaj.net/in...n...&Itemid=622

Nie wiem czy to bylo ale zapozyczylem to z innej strony dotyczące nowego filmu Stargate: Extinction ,Znamy już tytuł najnowszej pełnometrażowej produkcji spod szyldu Gwiezdnych Wrót, a mianowicie jest to "Stargate: Extinction". Film będzie kontynuacją zakończonego niedawno serialu Stargate Atlantis, będąc przy okazji pierwszą pełnometrażową produkcją bazującą na tym serialu, natomiast czwartą bazującą na motywach Stargate (pierwsze trzy to: Stargate z 1994 roku, Stargate: The Ark of Truth (2008) oraz Stargate: Continuum (2008).

Zdjęcia kręcono również w Vancouver.

W rozwinięciu newsa zamieściliśmy obsadę filmu.

Andy Mikita - reżyseria
Brad Wright – scenariusz
Robert C. Cooper - scenariusz
Joseph Mallozzi - scenariusz
Paul Mullie - scenariusz
Carl Binder - producent wykonawczy
Robert C. Cooper - producent wykonawczy
Martin Gero - producent wykonawczy
Joseph Mallozzi - producent wykonawczy
Paul Mullie - producent wykonawczy
Brad Wright - producent wykonawczy

Jewel Staite - Jennifer Keller
Amanda Tapping - Samantha Carter
Robert Picardo - Richard Woolsey
Joe Flanigan - John Sheppard
Jason Momoa - Ronon Dex
David Hewlett - Rodney McKay
Rachel Luttrell - Teyla Emmagan
David Nykl - Radek Zelenka

http://sajfaj.net/in...n...&Itemid=622

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 09.07.2009 - |08:06|
;)

• 0
Dołączona grafika

#57 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.07.2009 - |07:29|

Po pierwsze miło by było, żebyś podał źródło tych informacji ;)
Po drugie po co piszesz kursywą?
Po trzecie jak już podasz źródło, to nie ma potrzeby pisania tego wszystkiego na Forum ;)
  • 0

->1019<-

#58 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 09.07.2009 - |07:44|

Po pierwsze miło by było, żebyś podał źródło tych informacji ;)

SajFaj.net

Po drugie po co piszesz kursywą?

Z przyzwyczajenia ;)

Po trzecie jak już podasz źródło, to nie ma potrzeby pisania tego wszystkiego na Forum ;)

Będe pamiętal na przyszlość ;)

Pozdrawiam
  • 0
Dołączona grafika

#59 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 09.07.2009 - |17:08|

Wnetrze ladnie sie prezentuje:
http://stargate.mgm.com/photosynth/index.html

PS: Niestety Silverlight ;(
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#60 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 09.07.2009 - |20:40|

Robert Carlyle, ten gościu mi bardzo pasuje do klimatu w tym filmiku ;)

Poza tym, tekst "the ship is falling apart" mnie trochę niepokoi, w sumie po milionach lat, nie dziwić się.

PS, nie rozumiem o czym mówi ten Robert gdy wypowiada coś takiego:

"Some said it was a key to universe itself, once unlocked it would gain untold power".

Użytkownik bolek edytował ten post 09.07.2009 - |21:40|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych