SGU - plotki, ciekawostki, fakty
Napisano 06.06.2009 - |14:06|
http://www.gateworld...w-sci-fi-promo/
Miałem momentami wrażenie, że patrzę na pierwszy film kinowy, a nie na serial z rodziny action. Zobaczymy, co z tego wyjdzie...
PS Destiny nadal ssie.
Winchell Chung
Napisano 06.06.2009 - |14:13|
Użytkownik biku1 edytował ten post 06.06.2009 - |14:15|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 06.06.2009 - |23:24|
Poza tym zawsze w Hollywood SF jak jest coś z kosmosem to wizualizacja tego dąży do bzdurnej efektowności, która mi już gra na nerwach (czy kiedyś statek strzelał do drugiego będąc do góry nogami? i inne kliszowe zagrywki)
Winchell Chung
Napisano 07.06.2009 - |00:05|
Wiesz tylko jest takie "problem" ,że my już posiadamy statki międzygwiezdne, teleportację i całą resztę więc się nie ma co dziwić, że z tego korzystają a Wrota przestały być jedynym punktem kontaktu z kosmosem.No a właśnie mnie cieszy mniejsza ilość kosmosu, .... Powrót do korzeni wyjdzie nam na dobre.
W końcu to dorobek kilku sezonów SG-1 to wypadałoby zacząć używać poznawanej/zdobywanej technologi, a i tak wiele osób zarzucało wykorzystywanie w tak minimalnym stopniu obcych technologi. Przykładowo archaiczna obrona sali wrót przez karabiny maszynowe i pancerną osłonę opuszczaną na stanowisko kontroli - przecież to żenada, a gdzie automatyczne działka, pola siłowe i cała reszta o której nie pamiętam. A jakby tak ktoś z drugiej strony wypieprz...ł z jakiegoś porządnego zaawansowanego działa prosto we Wrota jak wraca drużyna SG i osłona jest otwarta to takie stanowisko dowodzenia z Hammondem czy Landrym poszłoby się ..... paść.
Tak więc ja się nie dziwiłem ,że pojawiły się Dedale/Odyseje itp choć oczywiście bywało wkurzające iście na łatwiznę z teleportacją.
Tu oczywiście znowu będzie coś na kształt przybycia jak do Atlantydy i poznawanie wszystkiego od nowa na tym statku.
A więc poczekamy zobaczymy co i jak nam tu zaprezentują i ja nie mówiłem, że ma się dziać dużo w kosmosie tylko ,że na razie nic nam nie pokazali.
Dobre będzie jak nigdy albo przez kilkanaście odcinków w ogóle nie zobaczymy Destiny z zewnątrz, LOL to by dopiero było.
I tak zapowiadali, że chcą się skupić na interakcjach personalnych , ma to iść w stronę dramatu a nie action oby się tylko nie okazało ,że to będzie nudne bo to by był dopiero dramat.
Zresztą IMO Stargate nie był tego typu serialem tylko rozrywkowym w dobrym tego słowa znaczeniu.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 07.06.2009 - |00:51|
Nie mam nic do wykorzystywania technologii w SG, to było w sumie dobre i nigdy przecież na to nie narzekałem. Co mi się nie podobało to to, że Wrota nie tyle zostały zepchnięte, co wyrzucone z ekranu. Co jakoś takoś nie współgrało mi z założeniami serialu. O ile w SGA koncepcja była inna i tam to pasowało (rajd na Asuras-epicka bitwa i ropzierducha: nasze teamy jako spece od galaktycznych problemów), to o tyle w SG-1 jakoś się gryzło. Pogubiono proporcje.
SGU ma, jak sadze, to naprawić. Odcinają naszych od wszystkich znajdziek i każą sobie radzić. Coś jak pierwsze sezony SGA. A ponieważ z sentymentem patrzę na czasy, gdy problemem było jak po drugiej stronie nie było działającego DHD, to nic dziwnego że mi się pomysł podoba.
Winchell Chung
Napisano 08.06.2009 - |19:08|
Noo wtedy wszyscy by czekali z niecierpliwością na kolejny odcinek, bo może pokażąDobre będzie jak nigdy albo przez kilkanaście odcinków w ogóle nie zobaczymy Destiny z zewnątrz, LOL to by dopiero było.
Ale znając życie pewnie jeszcze w drugiej części pierwszego odcinka, ktoś z głównej ekipy dojdzie na mostek, stanie, zrobi straszną minę, a kamera będzie się oddalać tyłem od niego przez szybę i tak ukaże się cały statek na tle kosmosu a wszystko to z muzyczką grozy
Użytkownik CZYSTY edytował ten post 08.06.2009 - |19:08|
Napisano 07.07.2009 - |10:29|
http://www.gateworld.net/gallery/displayimage.php?pos=-243484
Użytkownik maciej edytował ten post 07.07.2009 - |10:30|
Napisano 07.07.2009 - |11:20|
Napisano 07.07.2009 - |13:25|
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 09.07.2009 - |07:31|
pisanie kursywą
Napisano 07.07.2009 - |15:26|
Tak ciężko spojrzeć , ledwo aż 6 postów wcześniej napisałem , że 2 października. Jak dotąd nic się w tej materii nie zmieniło choć przebąkiwano o sierpniu ale obecnie jest wciąż październik.Ludzie, kiedy to am dokładnie wyjść?
Użytkownik biku1 edytował ten post 07.07.2009 - |15:33|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 07.07.2009 - |21:59|
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
Napisano 07.07.2009 - |22:16|
Użytkownik Toudi edytował ten post 07.07.2009 - |22:33|
Napisano 08.07.2009 - |13:04|
Napisano 08.07.2009 - |19:33|
Napisano 08.07.2009 - |22:28|
a na niej: 3d widoczki na korytarz i sale wrót. twórcy polecają szukać "smaczków" na tych obrazkach.
ja jak na razie znalazłem jeden
Napisano 09.07.2009 - |00:02|
Znamy również tytuły kolejnych 3 odcinków: Faith, Darkness i Light.
Znamy także obsadę serialu, natomiast w dalszej części artykułu podajemy obsadę kolejnych odcinków :-)
Wszystkie nazwiska podane są w kolejności alfabetycznej. W końcu fakt, iż mamy głównych aktorów nie musi oznaczać, że odgrywają najistotniejszą rolę w danym odcinku a łatwiej jest odnaleźć w porządku alfabetycznym.
W rolach głównych (wszystkie 11 odcinków):
David Blue - Eli Wallace
Robert Carlyle - David Rush
Alaina Kalanj - Tamara Johansen
Elyse Levesque - Chloe Armstrong
Justin Louis - Everett Young
Brian J. Smith - Matthew Scott
Jamil Walker Smith - Ronald Greer
W pozostałych rolach (aktorzy grający więcej niż w 5 odcinkach):
http://sajfaj.net/in...n...&Itemid=622
Nie wiem czy to bylo ale zapozyczylem to z innej strony dotyczące nowego filmu Stargate: Extinction ,Znamy już tytuł najnowszej pełnometrażowej produkcji spod szyldu Gwiezdnych Wrót, a mianowicie jest to "Stargate: Extinction". Film będzie kontynuacją zakończonego niedawno serialu Stargate Atlantis, będąc przy okazji pierwszą pełnometrażową produkcją bazującą na tym serialu, natomiast czwartą bazującą na motywach Stargate (pierwsze trzy to: Stargate z 1994 roku, Stargate: The Ark of Truth (2008) oraz Stargate: Continuum (2008).
Zdjęcia kręcono również w Vancouver.
W rozwinięciu newsa zamieściliśmy obsadę filmu.
Andy Mikita - reżyseria
Brad Wright – scenariusz
Robert C. Cooper - scenariusz
Joseph Mallozzi - scenariusz
Paul Mullie - scenariusz
Carl Binder - producent wykonawczy
Robert C. Cooper - producent wykonawczy
Martin Gero - producent wykonawczy
Joseph Mallozzi - producent wykonawczy
Paul Mullie - producent wykonawczy
Brad Wright - producent wykonawczy
Jewel Staite - Jennifer Keller
Amanda Tapping - Samantha Carter
Robert Picardo - Richard Woolsey
Joe Flanigan - John Sheppard
Jason Momoa - Ronon Dex
David Hewlett - Rodney McKay
Rachel Luttrell - Teyla Emmagan
David Nykl - Radek Zelenka
http://sajfaj.net/in...n...&Itemid=622
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 09.07.2009 - |08:06|
;)
Napisano 09.07.2009 - |07:44|
SajFaj.netPo pierwsze miło by było, żebyś podał źródło tych informacji
Z przyzwyczajeniaPo drugie po co piszesz kursywą?
Będe pamiętal na przyszlośćPo trzecie jak już podasz źródło, to nie ma potrzeby pisania tego wszystkiego na Forum
Pozdrawiam
Napisano 09.07.2009 - |17:08|
http://stargate.mgm.com/photosynth/index.html
PS: Niestety Silverlight ;(
Napisano 09.07.2009 - |20:40|
Poza tym, tekst "the ship is falling apart" mnie trochę niepokoi, w sumie po milionach lat, nie dziwić się.
PS, nie rozumiem o czym mówi ten Robert gdy wypowiada coś takiego:
"Some said it was a key to universe itself, once unlocked it would gain untold power".
Użytkownik bolek edytował ten post 09.07.2009 - |21:40|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych