Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial na AXN Sci Fi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#41 Chopin_l

Chopin_l

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.11.2008 - |23:13|

Jakoś się dziwnie ogląda z lektorem... I to jeszcze tym AXNowym...

Ale plus za to że w panoramie leci i na panoramicznym TV mogę obciąć wszystkie czarne paski:)
  • 0

#42 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 11.12.2008 - |09:40|

gdyby to leciało na HBO, to pewnie mielibyśmy obraz anamorphic, a tak mamy letterboxa, ale też super, bo bym się chyba pocięła, jakby komuś przyszło robić z tego pan&scan do formatu 4:3 :D

te "reaktory naquadachowe" też mnie drażnią, podobnie jak "doktorze Weir", tak jakby w naszym Na Dobre i Na Złe (;>) mówili "doktorze Orlicka", jakby ktoś przysłuchiwał się samym dialogom, to był pomyślał, że Weir to facet :> Ale takie drobnostki można przeżyć, pozostaje się modlić, żeby AXN puścił całość :D
  • 0
Dołączona grafika

#43 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.12.2008 - |19:42|

Ano takie bywają minusy lektora, a szczególnie niektórych specyficznych nazw jakich zazwyczaj pełno w serialach SF, że bywają różnie i dziwnie czytane.
Podobnie sprawa ma się z Farscape na AXNie , o czym już wspominałem w odpowiednim temacie, że tam też zdarzają się dziwolągi słowne. ;)

Ale takie drobnostki można przeżyć, pozostaje się modlić, żeby AXN puścił całość :D

Ja się spodziewam, że jeśli AXN wyemituje nam 10 sezonów SG-1 to otrzymamy przynajmniej 3 sezony SG-A a dalej kto wie ..........
Choć to świeże pozycje może się uda i je również wyemitują i będziemy mieli również Atlantisa pokazanego w komplecie.

W każdym razie ważne ,że znaleźli się ludzie i stacja która chce, może i puszcza różne pozycje SF. :D
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#44 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.12.2008 - |20:02|

No właśnie. Zastanwia mnie tylko dlaczego stacja Sci Fi Channel dostępna na platformie cyfrowej tv N nie puszcza takich seriali jak SG-1 czy Atlantis. W końcu to miał być polski odpowiednik kanału Amerykańskiego. W zasadzie ta stacja to był jeden z głównych powodów dla któych zdecydowałem się na tą telewizje a jedyne co tam można obejrzeć to powtarzane po n-ty raz Czarodziejki, Zagubiony w Czasie i Enterprise. Jedyne co w tym dobre to że na tej platformie dostepne jest również AXN Sci fi, które zdecydowało się w końcu na obydwie serie Stargate.
  • 0
don't try

#45 pinks

pinks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 19.12.2008 - |10:09|

Ze smutkiem stwierdzam że chuda pani doktor, artystycznie rozwichrzony major, rozdarty naukowiec i podróbka Jennifer Lopez są ponad moje siły. Czarny ujdzie. Starałam się, naprawdę się starałam :(
  • 0

#46 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.12.2008 - |19:08|

No właśnie. Zastanwia mnie tylko dlaczego stacja Sci Fi Channel dostępna na platformie cyfrowej tv N nie puszcza takich seriali jak SG-1 czy Atlantis. W końcu to miał być polski odpowiednik kanału Amerykańskiego.

W każdym z krajów Sci Fi Channel ma różną ramówkę. A to dlatego że prawa na emisję danego seriali, w każdym kraju mają różne stacje. AXN sobie szybciej zakupiło na Polskę Stargate i dlatego je emituje. To co mają wspólnego kanały spod znaku Sci Fi Channel to nazwę.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#47 cirocco

cirocco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.12.2008 - |14:04|

W programie na 24.12 jest 9 sezon SG-1 ale powtórka 1 sezonu Atlantis. Czyli chyba nie zobaczymy od razu drugiej serii :(
  • 0

#48 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.12.2008 - |14:49|

Niekoniecznie, to może być ich "zwykła literówka". Co już nieraz się zdarzało, że mieli źle opisane sezony.
Poczekamy zobaczymy to już niedługo.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#49 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 22.12.2008 - |02:01|

kurde, wydawało mi się, że to jest II/1, ale jak tak się bliżej przyjrzeć, to rzeczywiście wychodzi na to, że to jest SGA I i numeracja I/1, czyli [beeep] blada i będą powtarzać s1 :( jak się kliknie na opis serialu, to po prawej jest rozpiska dat emisji i wszystko jest rozpisane na s1 :( :( :(

no to mnie wk....li, już się cieszyłam, że niedługo kolejne fajne odcinki z Rodneyem będę mogła zaliczyć z lektorem :/
  • 0
Dołączona grafika

#50 Moriquendi

Moriquendi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 24.12.2008 - |23:19|

Dzisiaj siadłem przy telewizorze, włączyłem AXN Sci-Fi z nadzieją na obejżenie kolejnego odcinku Gwiezdne Wrota Atlantyda.
Jak się doczytałem w miniony poniedziałek leciał ostatni odcinek 1 sezonu (Oblężenie część 2).

Myślałem, że dzisiaj zacznie się drugi sezon...A tu.... Od początku 1 sezon <_< :blink: :o

Coś wiadomo o drugim sezonie w AXN Sci-Fi? Kiedy będzie transmitowany?
  • 0

#51 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.12.2008 - |00:04|

Wiadomo tyle co napisaliśmy powyżej, czyli nic.
Pewnie lektor "się nie wyrobił" i trzeba czekać, aż zrobią kolejną pętlę z pierwszym sezonem a wtedy puszczą drugi czyli pewnie gdzieś w okolicach luty/marzec.
Szkoda bo tak ładnie czasowo szli z 9 sezonem SG-1.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#52 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 01.01.2009 - |12:10|

ej, po cliffhangerze z siege pt 2 wszyscy ludzie oglądający serial tylko na axn muszą być WSZECHPOTĘŻNIE WŚCIEKLI ;D
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#53 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.01.2009 - |12:51|

Ja bym się nawet przestał czepiać tego lektora, po tylu odcinkach z trudem zacząłem ignorować tą jego bezemecjonalną wymowę każdej linijki tekstu. Ale ten kto robił tłumaczenie chyba na siłe chciał je zrobić inaczej niż to z HBO. Przeinaczanie niektórych dialogów jest nie do wybaczenia. Oglądałem wersje angielską i mimo tego że lektor zagłusza oryginalne wypowiedzi pamiętam niektóre rzeczy a tłumaczenie ich woła o pomstę. Płacą lektorowi od słowa i starają się żeby jak najmniej tych słów było. Wejście w napisy byłoby dużo lepszym posunięciem. Oczywiście zakładając że ktoś przetłumaczyłby to jak należy.
  • 0
don't try

#54 Moriquendi

Moriquendi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01.01.2009 - |12:56|

Po części się zgadzam, ale z drugiej strony czytanie napisów też ma swoje minusy...

Osobiście jestem zwolennikiem napisów, gdy naprawdę bardzo ważne jest to JAK aktor coś mówi. Chociażby film A.I Sztuczna Inteligencja - Haley osman w roli głównej. Oglądałem z napisami - popłakałem się, z lektorem - nudziłem się.

Ale gwiezdne wrota to czy ja wiem. Tutaj bardziej mnie interesuje akcja, a nie dialogi (chociaż oczywiście - niektóre wstawki aktorów są rozbrajające :lol: ;) ).

Lektor jest też bardziej uniwersalny dla wszystkich. Co by nie było, niektórzy czytają bardzo wolno, albo mają inne problemy - np. moja siostra, jakoś od urodzenia wolno czytała. Chodziła na zajęcia i trochę się niby poprawiało, ale sama mówi, że jak ogląda z napisami film to bardziej się musi skupiać na napisach niż na tym co się dzieje na ekranie.
//////////////////////////

Hm...wiadomo już coś na temat drugiego sezonu w AXN Sci-Fi? Kiedy będzie?
  • 0

#55 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.01.2009 - |13:26|

Zgodzę się że często lektor jest najlepszym rozwiązaniem. Ale akurat w SG-1 i SG Atlantis pojawiają się różne gry słowne pomiędzy postaciami a tłumacz opisuje to ogólnikowo wyłapując tylko sens całości, lektor swoim anemicznym głosem dokłada swoje trzy grosze i z zabawnej scenki wychodzi nudna konwersacja. Chociaż muszę przyznać że to może być wina AXN bo na HBO nie przeszkadzało mi aż tak bardzo że oglądam z lektorem.
  • 0
don't try

#56 Zoreno

Zoreno

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 05.02.2009 - |10:32|

Od 14 lutego na zwykłym AXN będzie emitowany pierwszy sezon Atlantydy :)
  • 0

#57 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 05.02.2009 - |11:50|

A od marca wreszcie drugi sezon Atlantis w AXN Sci Fi:

Już od marca AXN Sci Fi wznawia emisję premierowych odcinków obu seriali. Finałowy, dziesiąty sezon Gwiezdnych Wrót emitowany będzie w poniedziałki, środy i piątki o godz. 22:00. Natomiast drugi sezon serialu Gwiezdne Wrota: Atlantyda emitowany będzie w te same dni, ale o godzinie 23:00.

http://primetime.blo...AXN-Sci-Fi.html
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#58 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 06.02.2009 - |13:01|

Od 14 lutego na zwykłym AXN będzie emitowany pierwszy sezon Atlantydy :)

Drobna pomyłka, serial będzie emitowany w niedziele od 15 lutego ;) Będą 3 odcinki pod rząd, o 9.00, 10.00 i 11.00
  • 0

#59 Crusier

Crusier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoMarki

Napisano 07.02.2009 - |17:33|

No a ja tak czekałem że będą nowe odcinki w lutym a tu nie ma! ;/
  • 0

#60 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.03.2009 - |16:53|

Tak dla przypomnienia, teoretycznie dzisiaj o ile AXN SCI FI czegoś nie wywinie to wieczorem będzie premiera sezonu 2 SG-A.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych