Star Wars - The Clone Wars - sezon 1
Napisano 30.10.2008 - |21:23|
Z 2 strony to JJ uratował Jedi na arenie bo gdyby nie armia klonów to Republika by klękła pod naporem droidow. To była wielka intryga, która miała doprowadzić do upadku Jedi, JJ był tylko płotką, nie on to kto inny, to było total bez znaczenia dla sprawy.
Napisano 09.11.2008 - |15:29|
Jak dla mnie słabszy niż poprzedni.
Znowu za dużo tych dowciapóf droidowych no i jakoś łatwo było przewidzieć, że ten nowy R3 został lekko zmodyfikowany przez tego "śmieciarza" na niekorzyść Anakina.
Co mi się podobało to śmiały manewr Anakina z tymi statkami w tym pasie asteroidów.
A jeszcze jedna sprawa była dla mnie na minus w tym epie , że co chwila Grievous dostawał po pupie i miał niszczone statki a praktycznie "za chwilę" pojawiał się z kolejną porcją statków do rozwałki. Jakieś to takie niedorobione było.
Jak zwykle podobała mi się postać Ahsoki i jej sposób walki odwróconym mieczem.
Użytkownik biku1 edytował ten post 09.11.2008 - |15:35|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 09.11.2008 - |20:33|
Napisano 09.11.2008 - |21:28|
Napisano 09.11.2008 - |21:55|
Ahsoka Tano to dla mnie właśnie ulubiona postać z tej nowej produkcji.Ashoka (Ahsoka?) jest najjaśniejszym punktem Clone Wars. Ten odcinek na razie najciemniejszym.
Jej podejście do Anakina zawsze mnie rozwala.
Krusty masz rację, niech pokazują jak najwięcej innych postaci w końcu wojna nie toczyła się tylko wokół Skywalkera.
Dlatego dla mnie najlepszym odcinkiem był ten o placówce klonów.
ps. ale też nie może zabraknąć Ahsoki.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 09.11.2008 - |22:05|
Użytkownik Krusty edytował ten post 09.11.2008 - |22:14|
Napisano 09.11.2008 - |22:13|
Więc sie powtórzę: "... Ahsoka Tano to dla mnie właśnie ulubiona postać z tej nowej produkcji...." .
Niby powinna bo potem jej już nie znamy tyle, że wystarczy wpisać ją w google i w różnych stronach kompendiach-encyklopediach-star wars są właściwie różne opisy Ahsoka .ale Ashoka zginie i to raczej jest pewne
Więc..... pytanie jest czy mister Dżordż zdecyduje się jej pozbyć skoro w końcu jest jej całkiem sporo w necie i innych materiałach promujących tą nową produkcję. A wiadomo to = się więcej $$$$ a o to tu w końcu chodzi.
Użytkownik biku1 edytował ten post 09.11.2008 - |22:36|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 10.11.2008 - |00:04|
...
Najlepszy to był Yoda potem Plo Kon potem klony...
Użytkownik Krusty edytował ten post 10.11.2008 - |00:05|
Napisano 10.11.2008 - |15:56|
Napisano 10.11.2008 - |17:04|
Napisano 10.11.2008 - |17:24|
Przecież z filmu-pilota już jest to jak coś to będzie i z odcinków serialu ---> http://www.amazon.co.../...3807&sr=8-5Będzie wydany OST?
Zresztą niebawem będzie można sobie zadać pytanie a czego to jeszcze nie ma z tego filmu bo w tej chwili jest już tego całkiem sporo.
Widać, że maszyna $$$ Dżordża ruszyła i wystarczy wpisać na amazonie "The Clone Wars" i zobaczyć ile się tego pojawia - gry, filmy, powieści, albumy, płyty cd, figurki, plakaty, zabawki, kalendarze itp itd : http://www.amazon.co...s...p;x=12&y=23
Użytkownik biku1 edytował ten post 10.11.2008 - |17:29|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 12.11.2008 - |08:37|
Użytkownik Magnes edytował ten post 12.11.2008 - |08:38|
Napisano 15.11.2008 - |23:26|
Odcinek w którym sporo się działo o ciekawym pomyśle.
Mianowicie poszukiwanie tajnej bazy nasłuchowej Grievousa a przy okazji udaję się odnaleźć w niej naszego zaginionego R2.
Sama baza przypomina mi Gwiazdę Śmierci, w każdym razie dobrze, że naszym udało się ją w końcu zniszczyć a Grievous jak zwykle musi uciekać.
Powoli już robi się tak schemat.
Dobrze też ,że w końcu Anakin&co odkryli prawdę o nowym R3, że jest szpiegiem-dywersantem podstawionym przez Grievousa.
No i ta bitwa pomiędzy naszym R2 i podstępnym R3.
Normalnie nie mogłem jaka walka - chłopaki naparzali się, że aż iskry leciały. LOL
Kolejny plus dam za jeden tekst droidów [chyba po raz pierwszy] ten - ".... idź tam to ci głowę ustawią...." jakoś tak fajnie to zabrzmiało.
Ale już złapanie tego grantu ogłuszającego przez tego drugiego droida to było głupie.
I na koniec zostawiłem sobie podsumowanie chyba pierwszego prawdziwego śmiertelnego wyzwania dla Ahsoki czyli pojedynek sam na sam z generałem Grievousem.
No no trzeba jej przyznać, że ma dziewczyna jaja choć było widać, że na samym początku jak odrazu zarobiła w łeb to nie zdawała sobie sprawy z niebezpieczeństwa na jakie się zdecydowała.
Ale potem przynajmniej sprostała wyzwaniu choć oczywiście postępowała rozsądnie schodząc Grievousowi z drogi i starając się zminimalizować liczbę pojedynków na miecze.
A to ujęcie które mi się spodobało jak uchroniła jednego z klonów przed niechybną śmiercią.
Muszę powiedzieć, że jestem dumny z mojej ulubionej postaci [w tej edycji SW] , że nie daje sobie w kaszę dmuchać i nie boi się zaryzykować życia aby wykonać misję i ocalić swoich podwładnych.
Podsumowując kolejny raz separatyści dostali od naszych łupnia, do tego pozbyliśmy się szpiega R3, odzyskaliśmy naszego R2 z cennymi danymi. Zniszczyliśmy ważną placówkę wroga, mieliśmy sporo strzelanek, sporo walk na miecze .............. czyli było ok.
Teraz tylko czekanie na następny odcinek.
Użytkownik biku1 edytował ten post 15.11.2008 - |23:31|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 22.11.2008 - |21:14|
No i tak jak się spodziewałem cały odcinek to jeden wielki ciąg głupot najgłupszej postaci z świata SW Jar Jara i jego sztucznych żartów.
Jedno co wyszło na plus to tak jak w powiedzeniu , że "głupi ma zawsze szczęście".
Tak samo rozwalająca naiwność Padme na samym początku: "....nie chcę eskorty klonów bo lecę w misji dyplomatycznej a ja wierzę w dyplomację....." - aż zęby bolą jak się tego słucha.
Dobrze, że się potem dziewczyna poprawiła i dawała łupnia droidom aż miło.
Jeszcze fajnie było popatrzeć na zawsze ostrożnego C3PO.
Nie wspominając już o tym jakie cięgi musiał zbierać od swojego kompana JJ , aż się dziwię, że C3PO nie został doszczętnie zniszczony podczas obcowania z Binksem.
Jest jeszcze jedna dobra sprawa w tym odcinku to pojmanie wicekróla Gunraya.
Fajne były nawiązania do starej trylogii - pojmanie Padme przez zdradę niczym Lando zdradzający Hana Solo i mówiący "Nie miałem wyboru" i jeszcze kilka tekstów.
Mogliśmy też zobaczyć planetę Rodian do których należał nasz stary znajomy z "Nowej nadziei" - Greedo.
Podsumowując odcinek całkowicie luźny - mimo polowania na Padmę i "Jedi" Binksa , raczej w ogóle przeznaczony dla dzieci którym to miał dostarczyć lekkiej rozrywki na ich poziomie.
Użytkownik biku1 edytował ten post 22.11.2008 - |21:19|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 23.11.2008 - |09:12|
Poza tym to kolejny cytat z filmowych starłorsów - dyplomacja z argumentem w ręku.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 08.12.2008 - |13:40|
Napisano 08.12.2008 - |18:00|
Ahsoka i Luminara Unduli kontra Asajj Ventress - tylu walk na miecze to jeszcze chyba nie mieliśmy w tym serialu.
I to w jakim pięknym wykonaniu w zakamarkach tego statku a do tego oczywiście pojawia się jeszcze jakiś zdrajca.
A gnida wicekról Gunray jak zwykle się wywinął.
W takim razie jak to zauważył Krusty czekamy na kolejny odcinek.
ps. tym razem podobał mi się motyw z tym robocikiem, biedak zawsze patrzył nie tam gdzie trzeba.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 08.12.2008 - |18:24|
PS. Szkoda że SGA nie ma takiego poziomu jak ta kreskówka
Użytkownik Krusty edytował ten post 08.12.2008 - |18:26|
Napisano 08.12.2008 - |18:32|
Mi tam Ahsoka już od dawna pasuje ,oczywiście w konwencji tego serialu.dodam jeszcze że Ashoka coraz bardziej mi się podoba.
Jątrzenie i prowokacja oznaką ciemnej strony jest, oczyść swój umysł.PS. Szkoda że SGA nie ma takiego poziomu jak ta kreskówka
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych