Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Mentalist

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#41 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 24.03.2009 - |14:50|

Tylko jeśli się nie mylę schemat "pierwsza napotkana osoba jest tym zbrodniarzem" jest kontynuowana. Chyba robią to specjalnie, bo nie chce mi się wierzyć, żeby to był przypadek, w tylu odcinkach...

Użytkownik Magnes edytował ten post 24.03.2009 - |14:50|

• 0
http://magory.net - moja strona

#42 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 24.03.2009 - |14:50|

1x16

Jednak to wszystko jest tak naprawdę przedsmakiem do finału sezonu (miejmy nadzieję, w głównej roli z Red Johnem ;)).

Nie widzę nic innego jak finał z Red Johnem i mam taką nadzieję, że na finale sie nie zawiode:-) A serial jest w/g mnie najlepszy na chwile obecną i Lie To Me i Castle nie mają żadnych szans jak narazie. A co do odcinka był dobry, ale beż żadnej rewelacji, humor i relacje pomiędzy Van Pelt i Rigsby chyba idą w dobrym kierunku, chociaż przyznaję, że to mnie akurat najmniej interesuję w cały serialu, nie mniej jednak zawsze przyjemnie się patrzy na panią V.P:-)
  • 0

#43 monty24

monty24

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 26.03.2009 - |07:52|

Witam

Czy ktoś mógłby zdradzić gdzie najszybciej można znaleźć napisy do nowych odcinków The Mentalist ?
Do Heroes napisy pojawiają się z dnia na dzień, a tu trzeba czekać 5-7 dni.

Pozdr.

zm
  • 0

#44 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 26.03.2009 - |10:50|

Do Heroes napisy pojawiają się z dnia na dzień, a tu trzeba czekać 5-7 dni.

Ojej, straszne ! :D
Jak zrobisz napisy samemu - to beda napewno w 3 godziny po emisji odcinka :)
Powodzenia :D
  • 0

#45 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 26.03.2009 - |12:42|

Było już to wielokrotnie powtarzane na forum <_< że kiedy pojawi się tłumaczenie zależy tylko i wyłącznie od woli tłumacza...Im za to nie płacą to jest tylko i wyłącznie hobby ...
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#46 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.03.2009 - |18:35|

Tylko jeśli się nie mylę schemat "pierwsza napotkana osoba jest tym zbrodniarzem" jest kontynuowana. Chyba robią to specjalnie, bo nie chce mi się wierzyć, żeby to był przypadek, w tylu odcinkach...

Scenarzyści idą na totalną wydrę i powielają schemat bez opamiętania.

1x17
Jak zobaczyłem biznesmena i go rozpoznałem (gra w Big Love) to już wiedziałem. Najgorsze jest to że jego podwładni nie byli grani przez no name, wiec można było z czegoś wybrać.

Ale nie idą w zaparte i serwują nam ciągle to samo.

Żadnego zaskoczenia czy napięcia.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#47 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.03.2009 - |09:45|

Właśnie obejrzałem 16 odcinek i faktycznie schemat ten jest kontynuowany. I muszę przyznać że w tym odcinku zaczęło mi to już przeszkadzać.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#48 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 30.03.2009 - |15:42|

No tak, ostatni ep i tak przyjemny, choć schematyczny jak poprzednie. Cały czas czekamy na coś WIELKIEGO. No i niestety na coś solidnego, co wbije nas w fotel musimy czekać do końca sezonu, czyli do finałowego odcinka. Krótki spoilerek na temat obsady w finale oraz informacji na temat historii pokazanej w finale pierwszego sezonu (potwierdza się to o czym wspominałem w poprzednim poście):

Spoiler

źródło: showtv.pl

(zakryłem, gdyby ktoś wybitnie nie chciał wiedzieć o co chodzi)

No więc pozostaje tylko czekać na finał ;) Szkoda, że ten wątek przewija się stosunkwo rzadko...ponieważ jest jedyny "ciągły" w całym serialu.
  • 0

#49 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 01.04.2009 - |09:44|

Mam nadzieję, że już niebawem dostanie nominację Emmy na najlepszego aktora w serialu dramatycznym

Musiałby pobić Housa ^_^
  • 0

#50 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.04.2009 - |15:38|

Kiedy 2 ostatnie odcinki ?
  • 0

#51 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 26.04.2009 - |16:23|

Kiedy 2 ostatnie odcinki ?

Poszukaj tutaj: Klik
  • 0

#52 Jane Doe

Jane Doe

Kapral

• Grupa Hatak
  • 182 postów

Napisano 26.04.2009 - |19:41|

Kolejny odcinek ma być 28 kwietnia w Ameryce. Czyli 29 u nas. :)
  • 0

#53 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.04.2009 - |19:50|

Widze koelga Spearhawk jest na tyle przekumaty ze nie mogł mi powiedziec. Ale faktycznie w linku wszystko fajnie widac.

Dzieki Jane Doe. Rowniez dziekowka za napisy do mentala i life :)
  • 0

#54 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 26.04.2009 - |19:58|

Ile wyszło już odcinków, bo mi chyba dwa umknęły ? 19 ?
  • 0

#55 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 26.04.2009 - |20:03|

Ile wyszło już odcinków, bo mi chyba dwa umknęły ? 19 ?

Łącznie 19, w tym tygodniu emisja 20, a zakończenie sezonu 19 maja.

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 26.04.2009 - |20:03|

• 0

#56 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 20.05.2009 - |17:27|

1x23 Red John Footsteps

Final bardzo dobry choć trochę przewidywalny. Tak jak w postaći SN, nie pokazano lucka, tak tutaj było podobnie z Red Johnem. Ogólnie jestem zadowolny z tego serialu, ale też trzeba podkreślić, że wiele odcinków było po prostu zbyt łatwych do rozszyfrowania... i jeszcze mała ciekawostka. Początek i scena z samolotem była po prostu genialna, kto już oglądał wie o czym mówie, także za finał 8,5/10, a za cały sezon 8/10, krótko mówiąc było warto !
  • 0

#57 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 20.05.2009 - |18:51|

Prawda, ta scena była dobra. Sam finał taki przeciętny, też zwróciłem uwagę na to rzucie gumy przez tego szeryfa, ale jednak nie obstawiałem go tylko liczyłem, że pojawi się ktoś inny. Finał trochę zawodzi bo tak naprawdę to wrócili do punktu wyjścia. Kolejny sezon będzie zapewne wyglądał tak, że trzy odcinki będą o RJ, a reszta po staremu, ale nie można się dziwić. Schemat podobny jak przy Life, choć postać Crewsa bardziej podobała mi się, niż Jane. Bardziej w tym sezonie podobało mi się Lie to Me, były bardziej interesujące historie, ale trzeba też zwrócić uwagę na ilość odcinków obu seriali.

Ocena za cały sezon: 7/10
  • 0

#58 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 21.05.2009 - |06:55|

Za sezon daję 6/10 za finał 7,5/10.

O ile początek był bardzo dobry, to w momencie gdy szeryf zgodził się na wyprawę z Patrickiem to już było wiadome że jest w to jakoś zamieszany, a już wcześniej było to prawie pewne.
Najlepszą częścią tego serialu jest Simon Baker. Reszta obsady jest znacząco gorsza.

Co do kolejnych sezonów to zapewne będzie kilka odcinków o RJ, a jego złapanie będzie końcem współpracy CBI i Patricka.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#59 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 21.05.2009 - |14:23|

Za sezon daję 6/10 za finał 7,5/10.

Najlepszą częścią tego serialu jest Simon Baker. Reszta obsady jest znacząco gorsza.

Tak do końca, to się nie zgodze. Na pochwały zasługuję agent CHO ;-), a odcinek i scena gdzie wyrywał laski w restauracji była bombowa... no, ale co do reszty, to się zgodzę, Agentka Lisbon nic do nie jej osobiście nie mam, ale gra po prostu słabo. Van Pelt ja tylko zerkam na jej yhm, a Rigsby coś tam zawsze śmiesznego zrobi, ale to i tak nie wiele zmienia, że aktorem w tym serialu jest marnym.

Co do kolejnych sezonów to zapewne będzie kilka odcinków o RJ, a jego złapanie będzie końcem współpracy CBI i Patricka.

Po części liczyłem, że w tym serialu będzie jak w Dexie, na każdy sezon nowy poboczny wątek, ale niestety, to jest właśnie bolączka tego serialu w moich oczach;/ dlatego też trochę się rozczarowałem finałem;/

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 21.05.2009 - |14:24|

• 0

#60 Berith

Berith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 27.09.2009 - |10:29|

Jestem po pierwszym odcinku drugiego sezonu. Fajerwerków nie ma, ale jest nadzieja na mroczniejszą wersję Patricka - szczególnie po ostatniej scenie. Oczywiście sposób myślenie głównego bohatera wydaje mi się być kompletnie abstrakcyjny. O ile założenie pułapki nie było jeszcze takie bezsensowne (chociaż ryzykownym jest zakładanie, że zabójca nie jest kompletnym idiotą/lub jest - to kwestia punktu widzenia), to już stwierdzenie, że demolka oznacza nieznalezienie tego co się szuka jest bardzo, ale to bardzo naiwne.

No i coś bardzo dziwnego:

Gdy zacznie sprawdzać ślady, okaże się, iż|Miles Thorsen mieszka tuż za rogiem.

Na jakiej podstawie?! Coś przegapiłem? To zwykły dom; można założyć, że ktoś tutaj mieszkał... ktoś, z kim ofiara miała kontakt... ktoś, kto się wyprowadził/uciekł (pozostawiając dom na sprzedaż...), ale nie wiem jakim cudem można założyć, że natrafią na Milesa Thorsena. Jeśli to jakiegoś rodzaju metafora, to jestem w stanie to zrozumieć, ale podejrzewam, że po prostu trochę powycinano.

No i te biblioteki...
6.5/10
  • 0
10 Battlestar Galactica, Californication, Supernatural
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych