Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 145 - S07E13 - Grace

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (64 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (8 głosów [14.55%])

Procent z głosów: 14.55%

2. 9.5 (3 głosów [5.45%])

Procent z głosów: 5.45%

3. 9 (16 głosów [29.09%])

Procent z głosów: 29.09%

4. 8.5 (4 głosów [7.27%])

Procent z głosów: 7.27%

5. 8 (5 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

6. 7.5 (8 głosów [14.55%])

Procent z głosów: 14.55%

7. 7 (2 głosów [3.64%])

Procent z głosów: 3.64%

8. 6.5 (1 głosów [1.82%])

Procent z głosów: 1.82%

9. 6 (1 głosów [1.82%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (2 głosów [3.64%])

12. 4.5 (1 głosów [1.82%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (2 głosów [3.64%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (2 głosów [3.64%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 17.01.2004 - |19:39|

Nie uważam, że jest to super odcinek, tylko, że jest lepszy od innych w sezonie. Tutaj, między innymi, widać brak scenarzysty z prawdziwego zdarzenia. Zgadzam się, że takie przedstawienie Samanthy i innych powinno mieć miejsce na początku serialu, powiedzmy do trzeciej serii.

gulus
  • 0

#42 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 17.01.2004 - |19:48|

Ja również napisałem ze taki odcinek powinien być dawano temu jednak jego pojawianie się dopiero w sezonie 7 nie uznaję za szczególnie rażące. Nie zgodzę się też z opinią że powinien to być serial „akcji” w którym cały czas coś musi się dziać. Potrzebne są odcinki które będą pewnym urozmaiceniem i sprawią ze nie będzie stagnacji. Może i fakt że ten odcinek nie jest w miejscu którym być powinien ale nie zmieni mojej opinii że jest to naprawdę niezły odcinek
  • 0

#43 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 17.01.2004 - |20:57|

Niechodzi o to ze niema akcji a tym odcinku bo juz bylo pare takich odcinkow ale ten jest poprostu autentycznie nuudny widac brak pomyslu na jakies ciekawe rozwiazanie,brak dobrego scenariusza i poprostu niemilosiernie dluzy sie a pozatym SG1 ma byc serialem Przygodowo-sensacyjnym jak pisal Castor a nie jakas psychodrama :P
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#44 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 19.01.2004 - |20:00|

wreszcie obejżałem ten odcinek i ,,,,,,

...kurcze myslałem, że Teal'c strażak był szczytem głupoty scenarzysty ale odcinek Grace to dopiero głupota - po raz kolejny twórcy udowodnili,że komercja ponad wszystko, dożą do tego by zajechać serial swoim brakiem pomysłów na jakies porywające odcinki a jak najwięcej zarobić. Za niedługo bedzie sie porównywć upadłe seriale nie do ostatniej seri Archiwum X ale do SG1 .....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#45 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 19.01.2004 - |20:20|

Napisz, proszę, co takiego komercyjnego jest w tym odcinku? Chyba czegoś nie rozumiem?

gulus
  • 0

#46 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 19.01.2004 - |20:56|

mie chodziło mi o ten odcinek a raczej o cała serie - widzisz serial z tego co zauważam jest ciagnięty na siłe bo dalej przynosi zyski, producenci widząc ,ze można wycisnac jeszcze kase i pewnie zauważajac, że wielu fanów narzeka na płytkie odcinki seri 7. zdecydowali sie na produkcje jeszcze 8. serii
  • 0

Dołączona grafika

#47 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.01.2004 - |21:09|

SGTokar wzorem gulusa pytać czy jeden odcinek oznacza ocenę całego sezonu, lub całokształt sezonu wpływać na ocenę jednego odcinka. (for example... To że czwarty sezon był super nie oznacza że Crossroads było też super)
Stwierdzam że nie musze już w każdym poście powtarzać że chciałem końca na szóstym sezonie.
Log65: Happy camper

#48 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.01.2004 - |09:16|

Powiem tyle: lepiej bym się czuła oglądając zdjęcia i czytając spoiler niż oglądając cały odcinek. Bardziej pokręconego i bezsensownego to chyba nie było. Jedyna nadzieja w tym, ze w końcu wiemy, że to nie Jack ale Sam boi się nawiązania bliższych kontaktów. Jak dla mnie to jeden z niewielu odcinków, który był strata czasu. I dokonałam odkrycia..wręcz niebywałego...
W tym odcinku Jack wygląda o wiele przystojniej od Daniela...
A może po prostu byłąm śpiąca...:)

121277
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#49 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 20.01.2004 - |12:13|

Przy okazji dyskusji o Enterprise napisałem coś takiego: Czym sie różni dobry serial/seria od złego serialu/serii ?. Tym ze dobry serial/seria ma wszystkie odcinki super a jest tylko kilka odcinków słabszych a w słabym serialu/serii sa odcinki w wiekszosci bzdurne i słabe a tylko kilka jest interesujacych - tak jest własnie z 7. seria SG1 - nie chce byc tu postrzegany jako jakaś zrzeda, że ciagle mi sie coś nie podoba ale sadze, ze serial powinien sie zakończyć na 6. serii.

Dostrzegłem w tym odcinku dwa plusy:
+ Prometeusz
+ statek obcych
a minus :
- cała reszta
  • 0

Dołączona grafika

#50 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 21.01.2004 - |00:39|

Dostrzegłem w tym odcinku dwa plusy:
+ Prometeusz
+ statek obcych
a minus :
- cała reszta

hihi, no zupełnie się różnimy w ocenie odcinka, dla mnie były to dwa najsłabsze elementy :D
ale może wynika to z mojej awersji do prometeusza - tzn ze wogole istnieje.
ciekawe czy cos dowiemy sie o tych obcych. pewnie nie - i dlatego nie lubie takich nagle pojawiajacych sie i znikajacych watkow. stad dla mnie to .... minus, ale moge zmienić zdanie
(musze przyznać, że tak samo pisałem po odcinku Forsaken i jednak scenarzyści zaskoczyli mnie. choć jak każdy pamieta ze w tym przypadku nie skonczylo sie to zbyt dobrze, space race....)

absolutnie zgadzam się z toba co do oceny 7 sezonu... niestety... :(
tak sobie przejrzałem posty w starym forum temat sezon ósmy - tak wiele osób chciało kontynuacji... ciekawe jakie byłyby teraz wyniki analogicznej ankiety.

Użytkownik Merlin edytował ten post 21.01.2004 - |00:46|

• 0

#51 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 21.01.2004 - |22:55|

Wreszcie znalazłem trochę czasu i nadrobiłem zaległości. Odcinek niezbyt mi się podobał (tu nie jestem jak widzę jedyny), był nawet na tyle słaby, że poprzedni odcinek, (który wydawał mi się porażką) jest przy nim ciekawy. Właściwie wszystko co co mógłbym powiedzieć, zostało już tutaj napisane (tak to jest jak się ogląda odcinek 2 tygodnie po premierze) więc nie będę się dublował. Jedno jednak powiem nuuuuda...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#52 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.01.2004 - |22:34|

Raport USAF-SGC-260220041831-SGT
Temat: [b]Wspieramy Grace![b]
Żródło: GraceSupport

"Cześć wszystkim i witamy na stronie wspierania Grace, jakkolwiek chcecie to nazwać. Jak wielu was słysząło, Amanda w ostatnim chatcie stwierdziła że zrobiła błąd zaglądając na strony interetowe czytając złe komentarze dotyczące odcinka Grace. Oczywiście nie mamy pojęcia ktore strony odwiedziła, ale wiemy że Grace był wspaniałym odcikiem i niemal każdy go lubił. Dlatego też na wielu listach i stronach jest mowa o wsparciu Amandy wysyłając listy..."
Grupa fanów Amandy Tapping zorganizowała tą drobną akcję by wynagrodzić aktorce wkład jaki wniosła w grze aktorskiej w ten odcinek. W życzeniach Bożo Narodzeniowych na oficjalnej stronie (do bólu przypominam że nasz rodak ją prowadzi) polecała osobiście ten odcinek.

#53 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 27.01.2004 - |15:13|

Miałem to dzisiaj na Principles of Management - Reality and Perception, dwie różne rzeczy. To smutne, jak większość nie zauważa tak oczywistych błędów odcinka (teraz zagadka - czy stwierdzenie to wynika z Reality czy z Perception? :D )
  • 0

#54 gazeboo

gazeboo

Starszy kapral

• VIP
  • 341 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.01.2004 - |18:42|

Miałem to dzisiaj na Principles of Management - Reality and Perception, dwie różne rzeczy. To smutne, jak większość nie zauważa tak oczywistych błędów odcinka (teraz zagadka - czy stwierdzenie to wynika z Reality czy z Perception? :D )

eee a o co chodzi ? może mi ktoś wytłumaczyć?
  • 0

#55 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.01.2004 - |19:49|

Castor nie nazywaj tego tak skomplikowanie bo ja się nawet gubię...
Rzeczywistość, a postrzegania
A co Castor jeśli ta mniejszosć źle postrzega dane rzeczy. To ze są jakieś błędy odcinka to tylko twoje spostrzeżenie. Rzeczywistość może być zupełnie inna. Tak naprawdę trudno jest wogóle określic co jest rzeczywiste! Każdy z nas ma inną rzeczywistość i rzeczywistość zaczynają tworzyć spójność poglądów większości.
Pogląd Castor przypomina mi Matrixa. Co nazywamy rzeczywistością? To co odczuwamy za pomocą naszych zmysłów? Czy może coś innego, kto ustala w takim razie tę rzeczywistość....
Dobra... pogubiłem sie sam i na dodatek zszedłem z tematu...

#56 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 27.01.2004 - |20:23|

Niektórzy bronią tego odcinka... tylko nie wiem dlaczego? Przecież to kicha do potęgi entej!! Nie dość że najgłupszy odcinek sezonu (nie zapeszajmy, mogą byćjeszcze głupsze.....

Chyba pomyliłeś odecinki, piszesz o Chimerze, a to topic o Grace...
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#57 Rednecker

Rednecker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 27.01.2004 - |20:48|

Chyba pomyliłeś odecinki, piszesz o Chimerze, a to topic o Grace...

Sorry, nie to okno, ah te chol...ne windowsy, usunąłem posta i już jest tam gdzie trzeba, sorry za zamieszanie :(
  • 0
Pamiętajmy że układy elektroniczne
to też JAKIEŚ "UKŁADY"

#58 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.02.2004 - |00:43|

I tak jestem tuż po obejrzeniu tegoż odcineczka.Powiem wam,że nawet mi się podobał.Mało w nim akcji było,trochę na myślenie działał,ale był spox.Dużo znowu powiązań Carter i Jack'a,ale tego chyba większość Ship Maniaków by chciała.Ten pocałunek,który wyobrażała sobie Carter mówi,że coś zaiskrzy :lol: Wracając do "Grace".Odcinek trochę podobny do serii StarTrek :) Mógł przynudzać,ale wg mnie mieści się w czołówce 7 sezonu.W porównaniu np.do poprzednich to wymiata.
Teraz złapałem chrapkę na 14 odcinek :lol:
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#59 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 20.07.2004 - |16:06|

Carter wraca na planetę z odcinka S06E20 (Memonto), żeby odzyskać Prometheus'a. Ponieważ naquadria jest niestabilna, muszą wykonywać któtkie skoki w hiperprzestrzeni, a potem chłodzić silnik korzystający z tego źródła energii. W trakcie jednego z takich skoków dochodzi do zdarzenia, w którym Sam traci przytomność.
Kiedy się budzi, statek jest opustoszały, a wszystkie kapsuły ratunkowe zostały wystrzelone. Sam utknęła na Prometheus'u, którego stetrowanie przestało działać, a sam statek utknął w dziwnym obłoku gazowym. Okazuje się też, że Carter zaczyna doświadczać dziwnych halucynacji.
Cała sytuacja staje się wyścigiem z czasem, trzeba uruchomić przyrządy nawigacyjne i spróbować zrozumieć, co oznaczają te wszytskie wizje.
  • 0
Master of possimpible ;)

#60 Jarek

Jarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 04.08.2004 - |12:05|

Jeden z lepszych odcinków poświęcony tylko Carter najlepsza scena z O’Nillem
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych