No toteż właśnieA co do akcentu to wszyscy w tym serialu mają ciekawą wymowę, w końcu to południe USA.
True Blood
Napisano 10.02.2009 - |16:51|
Napisano 10.02.2009 - |17:57|
True Blood s1 to według mnie serial tego sezonu zmiatający resztę niesamowitym KLIMATEM.
P.S. Południe USA to jest to co lubię. God Save the South !
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 11.02.2009 - |15:02|
Tu nie ma co oceniać 10/10 i czekam z utęsknieniem na drugi sezon.
Napisano 11.02.2009 - |17:59|
Trochę szkoda że nie pokazują tego prawdziwego południa USA: zaściankowe, i skrajnie chrześcijańskie i nietolerancyjne.
Co ciekawe kapitalnie udało się to ekipie TopGear. Dosłownie mało brakowało a wszystkich by zlinczowano (ledwo uciekli, autentycznie groziła im śmierć). Wszystko dlatego że na samochodach dla jaj napisali: NASCAR Sucks, Niech żyje Hilary Clinton oraz Miłość między facetami jest OK. To ostatnie na różowo.
Napisano 11.02.2009 - |21:03|
Użytkownik owczarnia edytował ten post 11.02.2009 - |21:06|
Napisano 11.02.2009 - |22:43|
Na uwagę zasługuje kapitalna czołówka. HBO zresztą słynie z tego. Wprawdzie najlepsza była w Carnivale ale ta też daje radę.
Trochę szkoda że nie pokazują tego prawdziwego południa USA: zaściankowe, i skrajnie chrześcijańskie i nietolerancyjne.
Co ciekawe kapitalnie udało się to ekipie TopGear. Dosłownie mało brakowało a wszystkich by zlinczowano (ledwo uciekli, autentycznie groziła im śmierć). Wszystko dlatego że na samochodach dla jaj napisali: NASCAR Sucks, Niech żyje Hilary Clinton oraz Miłość między facetami jest OK. To ostatnie na różowo.
No fakt trochę poszperałem i jest ;-) faktycznie to południe jest 'troche' zaściankowe :-P
dla zainteresowanych kawałek z Top gear: http://www.videosift...ched-in-Alabama
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy
Napisano 11.02.2009 - |23:06|
Bo tak się przez przypadek składa, że spędziłem trochę czasu w Tennessee oraz Virginii i przyznać muszę, że rzeczywiście trochę jest jak w serialu, ale nie zmienia to faktu że jak dla mnie to najbardziej gościnny region w USA.
Dobra, koniec tego offtopa, mam nadzieję że mod wielkodusznie mi wybaczy.
wybaczam
ps. i koniec wątku o TopGear
//biku
Użytkownik biku1 edytował ten post 11.02.2009 - |23:53|
Napisano 12.02.2009 - |09:54|
Napisano 26.04.2009 - |03:21|
A skąd taki wniosektydzień po tygodniu musiało się to wam straszliwie nudno oglądać.
Na pocieszenie czytam sobie w tej chwili drugi już tom serii o Sookie Stackhouse (a jest tego... że ho ho, bo dziewięć tomów póki co i powstają dalsze), na której podstawie powstał serial. Trochę to przemieszane jest względem powieści, ale główna oś pozostała zachowana. Sookie właśnie wylądowała w Dallas, ale w jakim celu to już nie powiem, bo nie chcę spojlerować
Napisano 07.05.2009 - |09:04|
Wady:
- obsada to katastrofa
- scenariusz to kompletny idiotyzm
- mało interesujące postacie
- aktorzy nie potrafią trzymać się jednego akcentu
- wieje nudą
- seks, seks, seks - ile można?
Ale jednak to co uderza najbardziej, to kompletnie bezcelowe i nieprzemyślane dialogi. Znakiem rozpoznawczym seriali HBO, (prawie) zawsze są kapitalnie napisane dialogi, jakich nie spotkamy nigdzie indziej. Tutaj jednak ma się wrażenie, jakby oglądało się serial MTV.
Wampir = strach, HBO = inteligentna telewizja. Niestety tych rzeczy tutaj po prostu nie ma.
Ocena 2/10
Napisano 07.05.2009 - |16:12|
PS
Eric zdecydowanie awansował na moją ulubioną postać
Użytkownik owczarnia edytował ten post 07.05.2009 - |16:16|
Napisano 17.05.2009 - |19:26|
Dla mnie serial nr 1 kończącego się sezonu.
P.S. Bardzo dobre i stylowe te zapowiedzi s2
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 17.05.2009 - |20:54|
Doczekać się nie mogę.
Ostatnie sneek peaki narobiły jeszcze więcej smaku. Mam nadzieję, że S02 nie będzie odstępował od pierwszego w niczym, a nawet będzie lepszy.
No to do 15 czerwca.
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries
Napisano 04.06.2009 - |18:18|
Napisano 04.06.2009 - |18:30|
A mnie kręciMnie najbardziej chyba kręci to jak doskonale uchwycili w tym spocie samego Erica.

Rozumiem, z tego co piszesz, że w tym sezonie powinno go być więcej ?No i cholernie dobrego aktora (którym Alexander Skarsgård niewątpliwie jest)...
Jeśli tak to teraz się przekonamy co potrafi bo dotąd był jednak bardzo tajemniczy i raczej pojawiał się epizodycznie.
Ciekawi mnie też to co powiedział Sam jak Sookie odkryła, że jest Zmiennym - istnieje jeszcze wiele innych stworzeń. Czy je też nam pokażą ?
Użytkownik biku1 edytował ten post 04.06.2009 - |18:38|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 04.06.2009 - |18:50|
Co do stworzeń, to oceniając na podstawie promosów można z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że nie tylko je nam wszystkie pokażą, ale jeszcze maksymalnie podkręcą (jak na przykład zrobili z Maryann) ... A jest ich sporo. Nudno na pewno nie będzie.
I jeśli prawdą okażą się doniesienia, jakoby Anna Paquin podpisała z HBO kontrakt na siedem lat, możemy spokojnie nastawiać się na wiele sezonów doskonałej zabawy.
Haha, nie no tym mnie po prostu rozwalili kompletnie
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |12:42|
Napisano 09.06.2009 - |22:22|
I zauważyłam, że będzie więcej cudnego Erica (Alexander Skarsgård)
Napisano 15.06.2009 - |22:06|
Sądząc z tego co się dzieje na ekranie (jestem w trakcie oglądania), chyba nawet nie byłabym w stanieProszę nie spoilerować książkami
Napisano 15.06.2009 - |22:26|
Co do serialu to pierwsza klasa. Jak już było wspomniane dużo smaczków oraz bardzo dobry początek tego sezonu.
Użytkownik Quendi edytował ten post 15.06.2009 - |22:27|
Napisano 15.06.2009 - |23:12|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »