Skocz do zawartości

Zdjęcie

True Blood

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
121 odpowiedzi w tym temacie

#41 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.02.2009 - |16:51|

A co do akcentu to wszyscy w tym serialu mają ciekawą wymowę, w końcu to południe USA.

No toteż właśnie :). Luizjana, moje ukochane rejony.
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

#42 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 10.02.2009 - |17:57|

Powtórzę to jeszcze raz:

True Blood s1 to według mnie serial tego sezonu zmiatający resztę niesamowitym KLIMATEM.

P.S. Południe USA to jest to co lubię. God Save the South ! :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#43 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 11.02.2009 - |15:02|

A ja myślałem, że nie da się już opowiedzieć ciekawej historii o wampirach, ale się pomyliłem. Serial wgniata, w fotel. Dalej sprawdza się u mnie to, że czego dotknie HBO, zamienia się w złoto. Klimatem serial zabija, każdą inną pordukcję. Świetne postacie, wspaniała gra aktorska, troche fajnych efektów, szczególnie po wampirzym soczku :lol: . No i Anna Paquin, którą w X-menie uważałem za brzydkie kaczątko, pokazała że jest ładną dziewczyną, szczególnie jako blondynka :rolleyes: , do tego swoją grą, a szczególnie akcentem powala na kolana.

Tu nie ma co oceniać 10/10 i czekam z utęsknieniem na drugi sezon.
  • 0

#44 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 11.02.2009 - |17:59|

Na uwagę zasługuje kapitalna czołówka. HBO zresztą słynie z tego. Wprawdzie najlepsza była w Carnivale ale ta też daje radę.

Trochę szkoda że nie pokazują tego prawdziwego południa USA: zaściankowe, i skrajnie chrześcijańskie i nietolerancyjne.

Co ciekawe kapitalnie udało się to ekipie TopGear. Dosłownie mało brakowało a wszystkich by zlinczowano (ledwo uciekli, autentycznie groziła im śmierć). Wszystko dlatego że na samochodach dla jaj napisali: NASCAR Sucks, Niech żyje Hilary Clinton oraz Miłość między facetami jest OK. To ostatnie na różowo.
  • 0

#45 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.02.2009 - |21:03|

No wszyscy wiedzą jakie jest Południe, prawda? Zresztą serial przecież ukazuje stosunek mieszkańców miasteczka do wampirów (nawet w pierwszym odcinku to widać), co dość ładnie oddaje temat tolerancji panującej w tamtym regionie. Co nie zmienia faktu, że Nowy Orlean i okolice to miejsce magiczne, bez dwóch zdań (pozwolę sobie w tym miejscu polecić genialny horror Klucz do koszmaru, sam smak). Btw, podobał mi się ukłon w stronę Anne Rice (wzmianka o Nowym Orleanie jako o mekce wampirów).

Użytkownik owczarnia edytował ten post 11.02.2009 - |21:06|

• 0

#46 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 11.02.2009 - |22:43|

Na uwagę zasługuje kapitalna czołówka. HBO zresztą słynie z tego. Wprawdzie najlepsza była w Carnivale ale ta też daje radę.

Trochę szkoda że nie pokazują tego prawdziwego południa USA: zaściankowe, i skrajnie chrześcijańskie i nietolerancyjne.

Co ciekawe kapitalnie udało się to ekipie TopGear. Dosłownie mało brakowało a wszystkich by zlinczowano (ledwo uciekli, autentycznie groziła im śmierć). Wszystko dlatego że na samochodach dla jaj napisali: NASCAR Sucks, Niech żyje Hilary Clinton oraz Miłość między facetami jest OK. To ostatnie na różowo.

No fakt trochę poszperałem i jest ;-) faktycznie to południe jest 'troche' zaściankowe :-P
dla zainteresowanych kawałek z Top gear: http://www.videosift...ched-in-Alabama
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#47 Dwango

Dwango

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11.02.2009 - |23:06|

A koleżanki i koledzy to tylko tak z telewizji i zasłyszanych opowieści to wszystko wiedzą, czy też może ktoś jednak ruszył cztery litery z naszego europejskiego grajdoła i własną osobą nawiedził Dixie's Land?

Bo tak się przez przypadek składa, że spędziłem trochę czasu w Tennessee oraz Virginii i przyznać muszę, że rzeczywiście trochę jest jak w serialu, ale nie zmienia to faktu że jak dla mnie to najbardziej gościnny region w USA.

Dobra, koniec tego offtopa, mam nadzieję że mod wielkodusznie mi wybaczy.

wybaczam :) zawsze się przyda rzeczywisty punkt odniesienia

ps. i koniec wątku o TopGear
//biku

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.02.2009 - |23:53|

• 0

#48 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 12.02.2009 - |09:54|

Z tym Południem USA to prawie jak z niektórymi regionami w Polsce. :P
  • 0

#49 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 26.04.2009 - |03:21|

tydzień po tygodniu musiało się to wam straszliwie nudno oglądać.

A skąd taki wniosek ;)? Osobiście bywam staroświecka i znacznie bardziej wolę oglądać co tydzień, niż spędzić dwanaście godzin ciurkiem przy laptopie - zwłaszcza, kiedy mam do dyspozycji jakość HBO HD. Oglądanie wszystkich odcinków naraz na komputerze zawsze kojarzyło mi się z rozpakowywaniem prezentów przed Gwiazdką i kiedy tylko mogę, staram się tego unikać. Duużo więcej przyjemności sprawia mi zasiadanie przed telewizorem z rodziną, dobrą kawą, na wygodnej kanapie. Bardzo lubiłam te sobotnie wieczory z "Czystą krwią" i w sumie szkoda, że już koniec. Pewnie drugą serię już nie wytrzymam i sobie ściągnę, bo zanim nasi puszczą to z pół roku zejdzie lekko - a szkoda.

Na pocieszenie czytam sobie w tej chwili drugi już tom serii o Sookie Stackhouse (a jest tego... że ho ho, bo dziewięć tomów póki co i powstają dalsze), na której podstawie powstał serial. Trochę to przemieszane jest względem powieści, ale główna oś pozostała zachowana. Sookie właśnie wylądowała w Dallas, ale w jakim celu to już nie powiem, bo nie chcę spojlerować ;).
  • 0

#50 Firestarter

Firestarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoPabianice

Napisano 07.05.2009 - |09:04|

Serial to kpina na całej linii. Nie spodziewałem się, że twórca genialnego Six Feet Under, upadnie tak nisko. Oczekiwałem realistycznego horroru z lekką nutką czarnego humoru, jak to zwykło robić HBO, a nie obyczajowy erotyk.
Wady:
- obsada to katastrofa
- scenariusz to kompletny idiotyzm
- mało interesujące postacie
- aktorzy nie potrafią trzymać się jednego akcentu
- wieje nudą
- seks, seks, seks - ile można?
Ale jednak to co uderza najbardziej, to kompletnie bezcelowe i nieprzemyślane dialogi. Znakiem rozpoznawczym seriali HBO, (prawie) zawsze są kapitalnie napisane dialogi, jakich nie spotkamy nigdzie indziej. Tutaj jednak ma się wrażenie, jakby oglądało się serial MTV.
Wampir = strach, HBO = inteligentna telewizja. Niestety tych rzeczy tutaj po prostu nie ma.

Ocena 2/10
  • 0

#51 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.05.2009 - |16:12|

Powiem krótko: jeśli druga seria będzie choć w połowie tak dobra, jak książka, zapowiada się rewelacyjnie. Living Dead in Dallas jest znacznie ciekawsze niż część pierwsza (czyli Dead Until Dark), więc potencjał mają gigantyczny. Sądząc po tym, co wyciągnęli z książki numer jeden, jestem pełna entuzjazmu ;).

PS
Eric zdecydowanie awansował na moją ulubioną postać :lol:. Najlepsze kawałki z książki dotyczyły jego i Sookie.

Użytkownik owczarnia edytował ten post 07.05.2009 - |16:16|

• 0

#52 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.05.2009 - |19:26|

Już odliczam dni do OBJAWIENIA jakim był True Blood.

Dla mnie serial nr 1 kończącego się sezonu.

P.S. Bardzo dobre i stylowe te zapowiedzi s2
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#53 janek555

janek555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 17.05.2009 - |20:54|

Podobnie serial nr jeden tego sezonu.
Doczekać się nie mogę.
Ostatnie sneek peaki narobiły jeszcze więcej smaku. Mam nadzieję, że S02 nie będzie odstępował od pierwszego w niczym, a nawet będzie lepszy.
No to do 15 czerwca.
  • 0
6.0 - Battlestar Galactica, Supernatural, True Blood
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries

#54 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.06.2009 - |18:18|

Mnie najbardziej chyba kręci to jak doskonale uchwycili w tym spocie samego Erica. Spointować taką osobowość w piętnastu sekundach, to trzeba mieć łeb na karku. No i cholernie dobrego aktora (którym Alexander Skarsgård niewątpliwie jest)...
  • 0

#55 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.06.2009 - |18:30|

Mnie najbardziej chyba kręci to jak doskonale uchwycili w tym spocie samego Erica.

A mnie kręci B) ta osoba i niezmiernie ciekawią mnie jej dalsze losy, szczególnie, że się znalazła pomiędzy dwoma zmiennokształtnymi - Maryann i Sam.

Dołączona grafika

No i cholernie dobrego aktora (którym Alexander Skarsgård niewątpliwie jest)...

Rozumiem, z tego co piszesz, że w tym sezonie powinno go być więcej ?
Jeśli tak to teraz się przekonamy co potrafi bo dotąd był jednak bardzo tajemniczy i raczej pojawiał się epizodycznie.

Ciekawi mnie też to co powiedział Sam jak Sookie odkryła, że jest Zmiennym - istnieje jeszcze wiele innych stworzeń. Czy je też nam pokażą ?

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.06.2009 - |18:38|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#56 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.06.2009 - |18:50|

Nie wiem, na ile scenarzyści pozostaną wierni książkom - dotychczas co prawda lubili miejscami podryfować, ale generalnie trzymali się osi. Jeśli tak pozostanie, to Erica będzie coraz więcej (jeszcze może nie w tym sezonie, bo rozumując na zasadzie jeden tom książki = jeden sezon serialu, Eric zacznie wychodzić na plan pierwszy dopiero od części trzeciej; aczkolwiek w serii powieściowej taka na przykład Tara wypłynęła na szersze wody dopiero gdzieś w okolicach czwartego tomu, w pierwszym nawet o niej nie wspomniano, więc... w każdym razie - oby jak najszybciej, bo Eric to zdecydowanie najbarwniejsza postać :)), duuuużo więcej :).

Co do stworzeń, to oceniając na podstawie promosów można z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że nie tylko je nam wszystkie pokażą, ale jeszcze maksymalnie podkręcą (jak na przykład zrobili z Maryann) ... A jest ich sporo. Nudno na pewno nie będzie.

I jeśli prawdą okażą się doniesienia, jakoby Anna Paquin podpisała z HBO kontrakt na siedem lat, możemy spokojnie nastawiać się na wiele sezonów doskonałej zabawy.

Haha, nie no tym mnie po prostu rozwalili kompletnie :lol:.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |12:42|

• 0

#57 MadziaM

MadziaM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 09.06.2009 - |22:22|

Jejku już 14 nowe odcinki :) Dopiero teraz zobaczyłam filmiki promujące 2 sezon - teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać :D

I zauważyłam, że będzie więcej cudnego Erica (Alexander Skarsgård) :wub: :D Wydaje mi się, że 2 sezon będzie lepszy od 1 ;)
  • 0
"Mówi się, że nie można żyć bez miłości. Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen" - Dr. Gregory House

#58 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.06.2009 - |22:06|

Proszę nie spoilerować książkami :P

Sądząc z tego co się dzieje na ekranie (jestem w trakcie oglądania), chyba nawet nie byłabym w stanie ;). Za dużo zmieniają. Ale ksiązki świetne, świet-ne. Polecam bardzo gorąco każdemu, ponoć mają się ukazać wreszcie w Polsce (pierwsza część już nawet była, ale nakład się wyczerpał i tylko z sieci albo na Allegro po złodziejskich cenach). Bardzo dobra seria, aż się zmuszam żeby wolniej czytać, bo już niedługo wyczerpię wszystkie dotychczasowo powstałe tomy (kończę szósty, a jest ich na razie w sumie dziewięć) i aż do jesieni sobie poczekam na kolejny... Grunt, że babeczka nie ma zamiaru kończyć w żadnej przewidywalnej przeszłości (jak sama twierdzi) ;). Btw, ze smaczków jakby kogoś interesowało, to w międzyczasie w rozmaitych kompilacjach pojawiło się też kilka opowiadań tej autorki z Sookie w roli głównej, umieszczonych chronologicznie pomiędzy różnymi częściami serii i można z nich paru ciekawostek się dowiedzieć (mają się wszystkie ukazać niedługo zebrane do kupy w jednej książce, też chyba jakoś na jesieni). Generalnie niezwykle płodna kobitka, ale w tym wypadku to dobrze, bo na jakość nie wpływa to w najmniejszym stopniu. Chyba że pozytywnie.
  • 0

#59 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 15.06.2009 - |22:26|

Proszę nie spoilerować książkami.

Co do serialu to pierwsza klasa. Jak już było wspomniane dużo smaczków oraz bardzo dobry początek tego sezonu.

Użytkownik Quendi edytował ten post 15.06.2009 - |22:27|

• 0

#60 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.06.2009 - |23:12|

Skończyłam :). Nie, no spokojnie, już widzę że o żadnych spojlerach książkowych to chyba nie może być mowy, choćbym pękła. Sama jestem co chwilę zaskakiwana. Ale to chyba dobrze w sumie :).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych