Nazywam sie Wojtek i od stycznia 2008 jestem BSG-holikiem czyli odkad odkrylem pilota,
najpierw bylo tylko regularne ogladanie odcinka po odcinku, z poczatku w mniejszych dawkach
lecz poniej poszlo jak z bicza - niekontrolowane maratony (wraz moja kobieta )po kilka odcinkow
naraz i sciaganie kolejnych. Pod sam koniec czekalismy tylko do poczatku koncowych napisow,
przerwa ewntualnie na WC lub jedzenie i dalej, dalej, dalej....
Oczywiscie bycie BSG-holikiem nie jest teraz latwe, gdyz trzeba czekac az tydzien na kolejny odcinek
- uwazam, ze jest to jawna niesprawiedliwosc wobec fanow BSG, ktorzy musza teraz cierpiac katusze
w oczekiwaniu na kolejny odcinek i zapadaja na ta powiedzmy sobie szczerze chorobe coraz glebiej....
Podziwiam wszaystkich kolegow w podobnym stanie zawansowania za wyczekiwanie rok lub wiecej
Sorry za lekiego off top-a ale musialem sie gdzies przywitac i zwierzyc
OK - do rzeczy dokladnie wypowiedziec sie na temat tego odcinka moglbym dopiero jak beda napisy.
Mieszkam od 5ciu lat w UK i pracuje w anglojezycznej firmie ale niektorych niuansow niezalapalem
- moze gdybym przeanalizowal scene po kilka razy zalapal bym wszystkie wypowiedzi ale niebardzo tak
chce wiec poczekam na napisy. Niektorzy z was takich klopotow nie mieli ale pewnie maja angielski
(amerykanski) bardziej obcykany...
Jezeli chodzi o Kare to mam takie odczucie jakby producenci chcieli wpierw ja usmiercic a pozniej zmienili
zdanie ale moze wybronia sie z tego w nastepnych odcinkach. Zreszta takie dopisywanie/zmiana watkow
w tym serialu wyczolem w paru odcinkach i niebardzo to mi sie podoba...
4ka wiadomo dylemat morlny i wielkie rozdarcie - kto by nie mial ale tu wlasnie mam klopoty z niuansami
Baltar wiadomo nawiazanie do mitu o Chrystusie i nie tylko zreszta. Jest pare mitow praktycznie identycznych
z mitem o Chrystusie ale pieknie pokazuje tworzenie sie u zarania tego typu mitow/religi
Sorry, ze sie tak rozpisalem
PS. Aha czy ktos z was rozumie fanow SG1?Zachecony serialem, jako fan S/F postanowilem siegnac po SG1
(kilka odcinkow) i obszedlem sie tylko niesmakiem - zwlaszcz porownujac ten serial do oryginalnego filmu SG
z 1984, ktory jest jednym z moich ulubionych.
Pozdrawiam wszystkch forumowiczow i fanow BSG
Użytkownik woytas edytował ten post 06.04.2008 - |23:21|