Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pradawni

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
315 odpowiedzi w tym temacie

#41 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 31.08.2003 - |13:05|

Jesli chodzi o urzadzenie z 4x06 - [SPOILER]to ono nie dzialalo dobrze - wytwarzalo ppetle zamiast cofac czas[END OF SPOILER]

no tego nie jestem pewien - ale i tak nie ma to znaczenia - bo nie udalo ci sie obalic moich nowych argumentow ha! :D

argumenty:

1 - mogli sie zahibernowac - to powstrzymuje rozwoj wirusa w 100% - tego nie maja ludzie, a mieli pradawni i mogli z tego korzystac

2 - z takim poziomem technologii zaloze sie ze mogli po zamrozeniu nawet kazdego wirusa osobno wyciagnac/zniszczyc - to tez zalatwia problem

dodatkowo : co do izolatki - ja mysle ze tak rozwinieta cywilizacja moglaby odizolowac nawe cale miasta (nawet polem silowym - to zalatwia sprawe tez)

i jeszcze - ty patrzysz na pradawnych jak na ludzi ktorzy maja troche nowoczesnej technologii (statki, wrota itd.) a ja patrze na pradawnych, jak na baardzo rozwinieta cywilizacje we WSZYSTKICH dziedzinach. W miare rozwoju nauki pewne problemy znikaja - przykladowo - dla czlowieka bylo niemozliwe latac - teraz to nie jest problem. teraz czlowiek obawia sie asteroidow i meteorytow (moga zleciec na ziemie). ale za jakis czas (setki lat powiedzmy) ten problem zniknie - bo bedziemy w stanie zniszczyc asteroidy. i tak samo wirusy - za pewien bardzo dlugi czas to juz nie bedzie problem.
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#42 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 31.08.2003 - |15:12|

nie udalo ci sie obalic moich nowych argumentow ha!

Hmmm.... Ja nic nie chce obalac :D kazdy moze sadzic inaczej :D Skoro jednak nalegasz to sie do nich odniose :)

mogli sie zahibernowac - to powstrzymuje rozwoj wirusa w 100% - tego nie maja ludzie, a mieli pradawni i mogli z tego korzystac

Masz racje to powstrzymuje proces multiplikacji (namnazania) ale jednoczesnie uniepozliwia skuteczna z nim walke :D poza tym skad wniosek ze Pradawni wykorzystywali hibernacje?? (czy z faktu ze
Spoiler
), zreszta skoro zahibernowaliby sie wszyscy - kto walczylby z wirusem :). Poza tym zakladamy atak ziemskiego mikroba. np. mogl to byc wirus
Spoiler
lub podobny :D

z takim poziomem technologii zaloze sie ze mogli po zamrozeniu nawet kazdego wirusa osobno wyciagnac/zniszczyc - to tez zalatwia problem

Hmmm..... chyba jestem czlekiem malej wyobrazni - bo jakos nie wyobrazam sobie wyciagania z ciala wirusow pojedynczo - skoro wirusy sa tak male (na jednym zdjeciu mikroskopu elektronowego sa ich setki tysiecy a nawet miliony :)) to czym je wyciagac - pomijajac fakt ze to bylby dluuuuuuuuuuuuuuuuuuugi proces :lol:

co do izolatki - ja mysle ze tak rozwinieta cywilizacja moglaby odizolowac nawe cale miasta (nawet polem silowym - to zalatwia sprawe tez)

Hmm... Jesli uwazasz ze Pradawni (zdrowi) pozwoliliby sie zamknac z chorymi na smiertelna chorobe - coz...... Nie ulega watpliwosci ze byli zaawansowani technologicznie jaki i umyslowo (mam tu na mysli system wartosci), na pewno szukaliby innych bardziej humanitarnch rozwiazan. Zreszta pomimo ich zaawansowania cos prawie ich zniszczylo (w sensie materialnym nawet nie prawie).

i jeszcze - ty patrzysz na pradawnych jak na ludzi ktorzy maja troche nowoczesnej technologii (statki, wrota itd.) a ja patrze na pradawnych, jak na baardzo rozwinieta cywilizacje we WSZYSTKICH dziedzinach. W miare rozwoju nauki pewne problemy znikaja - przykladowo - dla czlowieka bylo niemozliwe latac - teraz to nie jest problem. teraz czlowiek obawia sie asteroidow i meteorytow (moga zleciec na ziemie). ale za jakis czas (setki lat powiedzmy) ten problem zniknie - bo bedziemy w stanie zniszczyc asteroidy. i tak samo wirusy - za pewien bardzo dlugi czas to juz nie bedzie problem.

Co do tej czesci wypowiedzi zachowam milczenie....
Zas mam nadzieje ze raczej nasza cywilizacja nauczy sie szacunku dla swiata na ktorym zyje, ze przestaniemy niszczyc - wtedy wirusy chyba nas nie beda atakowac (jest taka teoria ze sa one bronia w rekach Matki Ziemi ktora broni sie przed nami), ze zamiast niszczyc w kosmosie cos o czym nie wiemy skad pochodzi zmienimy po prostu jego orbite, tak aby nam nie zagrazala.
Ludzkosc wedlug mnie powinna sie nauczyc szacunku do wszystkiego co ja otacza.

to tyle....

Użytkownik Katharn edytował ten post 31.08.2003 - |15:13|

Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#43 XKris

XKris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWarszawa/Siemiatycze

Napisano 31.08.2003 - |15:19|

ufff ciezko bylo ale udalo mi sie to przeczytac bardzooo dlugi tekst :) ale to dobrze ,ciekawe przyznam sie ze nie wiedzialem tego wszystkiego choc ogladalem wszystkie odcinki :P
  • 0

#44 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 31.08.2003 - |15:26|

ufff ciezko bylo ale udalo mi sie to przeczytac bardzooo dlugi tekst :) ale to dobrze ,ciekawe przyznam sie ze nie wiedzialem tego wszystkiego choc ogladalem wszystkie odcinki :P

Hmm... jak wszystkie to prosimy o opinie lub hipotezy - wypowiedz sie - co zmusilo Pradawnych do przejscia na wyzszy stopien egzystencji :D

#45 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 31.08.2003 - |15:35|

w tamtym odcinku daniel powiedzial ze nie wie wszystkiego hmmm.. teoretycznie moglo by tak byc jak mowisz - chociaz nie pasuje mi z tym przewidywaniem przyszlosci - np z tego by wynikalo ze anubis nigdy nie przegra - bo skoro wiedzial wszystko (a jemu nie wykasowali pamieci) to tez wie co nalezy zrobic zeby nie przegrac - pozyjemy - zobaczymy

Nie sądzę, aby Daniel mógł widzieć przyszłość. Wskazują na to wydarzenia w 5x03. Orlin podzielił się z ludźmi na 636 swoją wiedzą i pomógł im zbudować broń do obrony przed Gauldami. Gdyby stan ascendend pozwalał widzieć przyszłość Orlin wiedział by, że tamci zechcą wykorzystać tę broń do podbojów innych światów i inni pradawni ich powstrzymają. To pokazuje, że Pradawni mogą ingerować w naszą rzeczywistość, chociaż starają się tego nie robić.
Zastanawia mnie jeszcze jedno. Sądząc po wyglądzie Azgardczyków mają za sobą długą ewolucję. Dłuższą niż Pradawni kiedy weszli w stan ascendend. Nawet jeśli uznamy, że to tylko efekt „ zabaw genetycznych”. Ich przodek w 5x22 wskazuje na to, że już w tedy byli „starsi” od Pradawnych. W takim wypadku współczesna technika Azgardu powinna być bardziej rozwinięta od techniki Pradawnych w chwili wstąpienia w stan ascendend. Jednak Anubis pokonał statek Thora, używając technologii Pradawnych. Więc może Pradawni nadal rozwijają swoją technologię i Anubis trochę z tego uczknął, gdy sam był w stanie ascedentnym?

Użytkownik M.M edytował ten post 31.08.2003 - |15:36|

• 0

#46 Raael

Raael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 31.08.2003 - |15:43|

Czytajac wasze wypowiedzi o wirusach przychodza mi na mysl nanonity. A co jezeli wirus - choroba Pradawnych to bron jakiegos ichniejszego wroga ? Moze cala koalicja czterech ras to jeden wielki pakt do walki ze wspolnym przeciwnikiem ? Moze taki przeciwnik wymyslil nanonity ktore mialy tylko zniszczyc organizmy zywe ( Pradawnych ) ale sie pomylil i sam tez doprowadzil do swego upadku,a Pradawni wymyslili jako jedyne rozwiazanie przeniesienie sie na wyzszy poziom. Zamiast walczyc z chorobom poprostu uciekli. Im bardziej rozinieta rasa tym trudniej mysli ( co widac przy kontaktach Asgard z ludzmi i walce z replikatorami )
  • 0

#47 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 31.08.2003 - |15:46|

Zastanawia mnie jeszcze jedno. Sądząc po wyglądzie Azgardczyków mają za sobą długą ewolucję. Dłuższą niż Pradawni kiedy weszli w stan ascendend. Nawet jeśli uznamy, że to tylko efekt „ zabaw genetycznych”. Ich przodek w 5x22 wskazuje na to, że już w tedy byli „starsi” od Pradawnych. W takim wypadku współczesna technika Azgardu powinna być bardziej rozwinięta od techniki Pradawnych w chwili wstąpienia w stan ascendend. Jednak Anubis pokonał statek Thora, używając technologii Pradawnych. Więc może Pradawni nadal rozwijają swoją technologię i Anubis trochę z tego uczknął, gdy sam był w stanie ascedentnym?

Jest to mozliwe... Lecz istnieje drugie wytlumaczenie, ktore padlo juz w serialu dla wyjasnienia troszke innej sytuacji: w odc 1x16 Enigma
Spoiler
Jest to co prawda hipoteza ale mozna ja przytoczyc:
Moze Asgard jako ze ich cywilizacja jest bardzo stara miala swoje Sredniowiecze (lepiej brzmi okreslenie po angielsku - Dark Ages - Ciemne wieki).

#48 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.08.2003 - |15:52|

A co jezeli wirus - choroba Pradawnych to bron jakiegos ichniejszego wroga ?

Np. Goauldów :>

Pradawni znający przyszłe wydarzenia.
Ta moja teoria sama w sobie ma wiele sprzeczności i dla mnie. Wkoppałem tutaj typowe wyjaśnienie rzeczy niemożliwych. Czyli inny wymiar, które ludzie z niższych wymiarów zasad nie mogą poznać.
Sprawę dlaczego się nie wtrącają można wyjaśnić o wiele łatwiej nie używając tej powyżej dziwnej mojej teori. Wiemy że Pradawni z wyższego wymiaru raz już pomogli jednej planecie (z 503) walczyć komuś i przerodziło się to w klęskę. Od tamtej pory jest to zakazane.
Log65: Happy camper

#49 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 31.08.2003 - |16:32|

Hmmm..... chyba jestem czlekiem malej wyobrazni - bo jakos nie wyobrazam sobie wyciagania z ciala wirusow pojedynczo - skoro wirusy sa tak male (na jednym zdjeciu mikroskopu elektronowego sa ich setki tysiecy a nawet miliony :)) to czym je wyciagac - pomijajac fakt ze to bylby dluuuuuuuuuuuuuuuuuuugi proces :lol:

a ja mysle ze to mozliwe - teraz czlowiek dysponuje narzedziami mogacymi zniszczyc maly nowotwor (cos takiego bylo ze wprowadza sie cienka elektrode , pozniej koncowka zamarza bodajze i w ten sposob niszczy komorki). a to jest dzis - w przyszlosci mysle ze bedzie to duuuzo bardziej rozwiniete (nie trzeba ich wyciagac - wystarczy niszczyc). zwykla mikrofalowka podgrzewa zdaje sie od srodka - troche nowoczesniejsza i bedzie niszczyc wirusy hehe

jak nie wyobrazasz, to pomysl, ze jeszcze w zeszlym wieku czlowiekowi sie w glowie nie miescilo, ze mozna "ogladac" pojedyncze atomy. a wiele osob mowilo, ze jest niemozliwe by operowac pojedynczymi atomami! mowili i mowili (moze tak jak ty?) - a co mamy teraz? ogladac mozemy (mikrokop tunelowy), a przemieszczac tez mozemy (napis IBM z pojedynczych atomow zostal zrobiony).

a wracajac - co z tego ze proces bylby dlugi, skoro mogly by go robic maszyny. wystarczylo by kilku wyleczyc w ten sposob - reszta by byla zahibernowana a ci wyleczeni by pracowali nad odtrutka.

jest taka teoria ze sa one bronia w rekach Matki Ziemi ktora broni sie przed nami

no tak - jest taka teoria, ale ja do niej podchodze raczej sceptycznie. a co do szacunku - i tak i nie - tzn szacunek jest potrzebny, ale nie zawsze tym co maja szacunek sie dobrze powodzi (cala ebola itd chyba z afryki pochodzi? i atakuje tez tych ktorzy zyja w zgodzie z przyroda hehe)

Im bardziej rozinieta rasa tym trudniej mysli ( co widac przy kontaktach Asgard z ludzmi i walce z replikatorami )

to jest wymysl tworcow sg1 - a czy jest zgodny z prawda tego nie wiadomo. ale mi sie nie wydaje prawdziwa - popatrz na dzisiejsze spoleczenstwo i to sprzed 2000lat. chyba jednak wiecej myslimy? ;)
  • 0

#50 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 31.08.2003 - |16:54|

Hmmm....
Odpowiem tak - ty masz swoja koncepcje i zdanie ja mam swoje. Kto wie - moze obaj mamy racje, moze obaj jej nie mamy. Ja tego nie bede osadzal.

#51 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 31.08.2003 - |17:08|

Hmmm....
Odpowiem tak - ty masz swoja koncepcje i zdanie ja mam swoje. Kto wie - moze obaj mamy racje, moze obaj jej nie mamy. Ja tego nie bede osadzal.

a ja wlasnie bede osadzal bo to jest ciekawe hehe jakby kazdy mial swoje zdanie i je trzymal dla siebie to nie wiem czy bysmy daleko zaszli (ale moze daleko - kto to wie ;))

a ja wbrew (woko?) pozorom potrafie zmienic zdanie jesli da mi sie dobre argumenty hehe
  • 0

#52 Raael

Raael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 31.08.2003 - |17:18|

A tak wogole to po co Pradawnym Wrota ? musieli je dostarczac na kazda planete statkiem, jezeli ta operacje nie miala z zalozenia trwac kilka set lat - bo posiadali statki superswietlne albo jakies tam. To po co wrota jak ma sie tak szybkie statki ?
Asgard jakos raczej preferuja wycieczki statkami ( no moze poza kilkoma wyjatkami ) i wrota traktuja raczej jako koniecznosc.
Moze ( teraz bedzie spekulacja ) wrota zostaly zrobione dla guldow ktorzy byli dobrze rokujaca rasa i stanowili odpowienik Jaffa dla Pradawnych. Wczesniejszy nosiciel ( patrz Pradawny ) gromadzil wiedze za posrednictwem "pamieci genetycznej" gulda i dzieki temu mogl przejsc na wyszy poziom rozwoju, oczywiscie posiadajac pelna wladze i kontrole nad "wezykiem". I tak bylo az do czasu buntu niewolnikow, co doprowadzilo do wymarcia rasy Pradawnych ( jaks wojna, bron biologiczna) - jak dla mnie niezly temat na nowy serial :lol:

Użytkownik Raael edytował ten post 31.08.2003 - |17:25|

• 0

#53 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 31.08.2003 - |17:45|

Jest to mozliwe... Lecz istnieje drugie wytlumaczenie, ktore padlo juz w serialu dla wyjasnienia troszke innej sytuacji: w odc 1x16 Enigma

Spoiler
Jest to co prawda hipoteza ale mozna ja przytoczyc:
Moze Asgard jako ze ich cywilizacja jest bardzo stara miala swoje Sredniowiecze (lepiej brzmi okreslenie po angielsku - Dark Ages - Ciemne wieki).

Możliwe, ale ten zamrożony gość w 5x22 wydawał się być na wyższym stopniu ewolucji biologicznej, a Pradawni wyglądają jak ludzie. Te ciemne wieki u Azgardu musiały by trwać kilka tysięcy lat. No i mamy ten sojusz jak było powiedziane do wymiany wiedzy.
Raael nie obronny, a poza tym jeśli walczyli ze wspólnym wrogiem to czemu tylko Pradawni byli zagrożeni?
Zgadzam się z twoim myśleniem Dag. A poza tym japończycy powtórzyli to doświadczenie. Może widziałeś te ich "hieroglify" :D . Musieli je stworzyć manipulując kilkudziesięcioma atomami.
Po co Pradawnym wrota? Bo są praktyczne. Łatwiej i szybciej jest wybrać numer i wyjść na "spacer" niż wsiąść na statek, uruchomić, wystartować, wylądować i wysiąść. Azgard preferuje statki? Nie koniecznie to może zależeć od sytuacji. Kilka razy przylecieli na Ziemię statkiem, ale też kilka razy przechodzili przez wrota. Zwłaszcza po tym jak "nawiązaliśmy" oficjalny kontakt. Może do jak odwiedzają Noxów, albo inne znane i bezpieczne miejsca robią to bez statków?
  • 0

#54 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 31.08.2003 - |18:02|

Hmmm....

a ja wlasnie bede osadzal bo to jest ciekawe hehe jakby kazdy mial swoje zdanie i je trzymal dla siebie to nie wiem czy bysmy daleko zaszli (ale moze daleko - kto to wie ;))

a ja wbrew (woko?) pozorom potrafie zmienic zdanie jesli da mi sie dobre argumenty hehe

Widzisz w tym co powyzej napisalem jakies twierdzenie typu: "Zamknij sie!"? Albo: Ja mam racje!"??????????????? Lub przekonywalem aby ktokolwiek zachowywal swe zdanie dla siebie?????
Wiesz odnosze wrazenie - przepraszam jesli cie to urazi - ze ty nie chcesz dzielic sie opiniami lub dyskutowac :) Postanowiles najwyrazniej narzucic nam swe opinie, a jesli ktos sie z nimi nie zgadza - wysmiewasz go - "hehe". Slyszales moze otzw. DEMOKRACJI???? PRAWIE CZLOWIEKA DO WLASNEGO ZDANIA????
Rzeczywistosc jest postrzegana przez kazdego czlowieka inaczej, majac de same dane wyjsciowe dwoch roznych ludzi moze dojsc do roznych wnioskow i za to jestem wdzieczny temu kto stworzyl czlowieka - niewazne czy to byl Bog czy Natura. A jesli chodzi o szacunek to ty zdajesz sie go nie miec nawet w stosunku do drugiego czlowieka.

Sorry ze off-topic ale sie troszke zdenerwowalem. :)

Możliwe, ale ten zamrożony gość w 5x22 wydawał się być na wyższym stopniu ewolucji biologicznej, a Pradawni wyglądają jak ludzie. Te ciemne wieki u Azgardu musiały by trwać kilka tysięcy lat. No i mamy ten sojusz jak było powiedziane do wymiany wiedzy.
Raael nie obronny, a poza tym jeśli walczyli ze wspólnym wrogiem to czemu tylko Pradawni byli zagrożeni?

Zgadzam sie z toba (ang good point :D :D) Chyba rzeczywiscie moj pomysl nie byl najlepszy :)

Użytkownik Katharn edytował ten post 31.08.2003 - |18:07|

#55 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 31.08.2003 - |18:14|

A tak wogole to po co Pradawnym Wrota ?

dodatkowo wrota mogly byc tansze w eksploatacji niz statki i np duze ilosci towaru przewozilo sie wrotami. mogli tez traktowac jako rodzaj wyjscia awaryjnego.

Moze ( teraz bedzie spekulacja ) wrota zostaly zrobione dla guldow ktorzy byli dobrze rokujaca rasa i stanowili odpowienik Jaffa dla Pradawnych. Wczesniejszy nosiciel ( patrz Pradawny ) gromadzil wiedze za posrednictwem "pamieci genetycznej" gulda i dzieki temu mogl przejsc na wyszy poziom rozwoju,

hmm ciekawa teoria - chociaz to by znaczylo ze wszyscy goauldowie znaja technologie pradawnych - a tak nie jest. ale z drugiej strony po ascendacji pradawni mogli im wykasowac ta wiedze. w kazdym razie - ciekawa teoria :D

Widzisz w tym co powyzej napisalem jakies twierdzenie typu: "Zamknij sie!"? Albo: Ja mam racje!"??????????????? (...)

spokojnie - nie chcialem cie urazic.
jak pisze "hehe" to raczej dlatego ze sie usmiecham w duchu a nie ze sie z kogos smieje. jesli to tak wyszlo to sory - nie chcialem cie urazic. ja cala dyskusje traktuje raczej jako maly pojedynek intelektualny (ale tak - friendly). ty wytaczasz swoje argumenty a ja swoje. jak mnie przekonasz to spoko - a jak nie to ja zostaje przy swoim (np Tokar mnie przekonal ze daniel mogl nie do konca ascendowac - o tym wogole nie pomyslalem wczesniej). wiec - spokojnie - naprawde nie chcialem nikogo urazic.

ps. ale zdania i tak nie zmienilem... :D

Użytkownik Dag edytował ten post 31.08.2003 - |18:15|

• 0

#56 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 31.08.2003 - |18:19|

O to ze nie zmieniasz zdania nie mam pretensji :) zreszta ja sie wcale nie trzymam takze tej teorii z wirusem :) - pisalem wyzej ze ma swoj wielki minus :) (moze jest ich wiecej zreszta).
Cieszy mnie natomiast fakt iz mylilem sie co do Ciebie :) - miedzy nami peace :D :D

#57 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 31.08.2003 - |18:25|

Nie sądzę, aby Daniel mógł widzieć przyszłość. Wskazują na to wydarzenia w 5x03. Orlin podzielił się z ludźmi na 636 swoją wiedzą i pomógł im zbudować broń do obrony przed Gauldami. Gdyby stan ascendend pozwalał widzieć przyszłość Orlin wiedział by, że tamci zechcą wykorzystać tę broń do podbojów innych światów i inni pradawni ich powstrzymają. To pokazuje, że Pradawni mogą ingerować w naszą rzeczywistość, chociaż starają się tego nie robić

Może posiadali moc zaglądania w przyszłość , a zdolność ta była obwarowana najwiekszymi zakazami w prawach ascendentów i po prost ani Orlin nie odważył się aż tak łamać prawa ani Daniel. Jak mamy na przykładzie za złamanie praw były różne kary : za przekazanie wiedzy po prostu izolacjia na jednej planecie , za bardziej bezpośrednią czyli próbę walki - odrzucenie z grona ascendentów i wymazanie pamieci . Natomiast za wejrzenie w przyszłość mogło grozić coś bardziej poważnego np. wymazanie osobowości albo nawet zniszczenie osoby .

Co do Ayany to w sumie wygladała jak człowiek (homo sapiens ) ale nie było dokładnie powiedziane ze to pradawna . A jesli nawet to prawdopodobnie została uwieżiona w lodzie na długo przed plagą i ascendacją. A wirós który był w jej organiżmie to poprostu mogła być miejscowa odmiana np. grypy , na która była uodporniona a ludzie nie . Dlatego uważam że to nie ta plaga co dopadła pradawnych ( zresztą symbiot szybko sobie znią poradził .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#58 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 31.08.2003 - |18:37|

Może posiadali moc zaglądania w przyszłość , a zdolność ta była obwarowana najwiekszymi zakazami w prawach ascendentów i po prost ani Orlin nie odważył się aż tak łamać prawa ani Daniel.

no ciekawe rozumowanie hmm.. ALE jesli byli w stanie tylko zagladac w przyszlosc, to chyba po to zeby ja zmienic? wiec skoro tak, to sie pojawia stary jak swiat paradoks - jesli cos zmienili zeby to sie nie stalo - to nie mogli by tego zobaczyc.

ps. a anubisowi nie mogli wymazac pamieci jakos.

Użytkownik Dag edytował ten post 31.08.2003 - |18:41|

• 0

#59 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 31.08.2003 - |18:53|

Jego nieudało się całkowicie wawlić z tego wesołego klubu. On gdześ utknoł i to mogł być powód dlaczego się z nim do konca nie rozprawiono . Zreszta wcieło go na kilka tysiecy lat , wiec mogł starcić pamieć a potem tak jak Daniel odzyskać . W tej chwili nie należy Anubis do ascendentów wiec mogąuważac oni że jedynym działaniem jakim mogą sie prtzeciwstawić jemu to ascendacja ofiar jego zbrodni . A jemu nic nie moga z powodu zakazów zrobić ewętualnie jakikolwiek działanie z ich stony może spowodować ponowne przeniesienie na wyszą plaszczyzne .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#60 Raael

Raael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 31.08.2003 - |19:06|

Jego nieudało się całkowicie wawlić z tego wesołego klubu. On gdześ utknoł i to mogł być powód dlaczego się z nim do konca nie rozprawiono . Zreszta wcieło go na kilka tysiecy lat , wiec mogł starcić pamieć a potem tak jak Daniel odzyskać . W tej chwili nie należy Anubis do ascendentów wiec mogąuważac oni że jedynym działaniem jakim mogą sie prtzeciwstawić jemu to ascendacja ofiar jego zbrodni . A jemu nic nie moga z powodu zakazów zrobić ewętualnie jakikolwiek działanie z ich stony może spowodować ponowne przeniesienie na wyszą plaszczyzne .

No wlasnie dlaczego Pradawni nic nie robia w sprawie Anubisa ? Jezeli beda tylko "przenoscic" jego ofiary to patrzac na szybkosc postepu dzialan kolesia, w koncu wszyscy mieszkancy galaktyki beda sie dzielic na zniewolona mniejszoc i wiekszoc na wyzszym poziomie. Skoro tak badzo nie chca sie wtracac i lamac swoich praw, tym bardziej powinni sie nim zajac
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych