Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skins

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

#41 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 31.01.2009 - |20:16|

Odcinek lepszy niż poprzedni. Miło zobaczyć Powolniaka. Cook zdaje się wpakował się w niezłe bagno, co może być ciekawym motywem przewodnim dla całego sezonu.

Motorhead - Ace Of Spades genialny kawałek który tu pierwszy raz słyszałem:P
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#42 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 03.02.2009 - |18:17|

3x2

Odcinek na maksa naciągany: śpiewający Cook, gangster postury 6klasisty, który lubi być dominowany. Póki co klapa jak dla mnie.
  • 0

#43 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 03.02.2009 - |21:08|

Odcinek hmmm zły nie był, ale jakoś póki co nie przywiązałem się do tych bohaterów, nie powalają na kolana, żaden z nich jakoś mnie nie zaciekawił za bardzo. Przy 1 i 2 sezonie, zaraz po obejrzeniu jednego odcinka miałem ochotę na kolejny. Teraz nie czuję takiego parcia by obejrzeć kolejny odcinek( nawet jakby już wszystkie były emitowane). Brakuje starych bohaterów...przynajmniej mi.

Użytkownik Skaara edytował ten post 03.02.2009 - |21:10|

• 0

#44 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 04.02.2009 - |17:53|

O wiele gorszy odcinek, jak już ktoś wspomniał bardzo naciągany. Cook bardzo mnie zirytował, a reszta była bezbarwna. Byle się poprawiło ><
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#45 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 06.02.2009 - |06:46|

jedno słowo:
CIOCIA :D

i nie mogę odżałować tego, że thomas nie jest jednak polakiem.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#46 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 08.02.2009 - |14:28|

Było źle po pierwszych odcinkach a teraz jest jeszcze gorzej . Pojedynek na papryczki WTF.
Gdyby Thomas był Polakiem pewnie mielibyśmy pojedynek picia wódki bez zapojki. Zapowiedź kolejnego odcinka niestety również nie porywająca.

Jedyny plus 3 sezonu to Effy :P

Użytkownik majkel78 edytował ten post 08.02.2009 - |14:28|

• 0

#47 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 08.02.2009 - |17:45|

Z odcinka na odcinek coraz gorzej. Effy nadal się puszcza i puszczać się będzie (oglądając zwiastun kolejnego). Gangster, który został skopany przez tłum i wymyśla wojnę na papryczki. Żenada.
  • 0

#48 buzol

buzol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.02.2009 - |00:59|

Co oni zrobili z tym serialem?! Przecież zmiana bohaterów nie musiała być aż taką wpadką. Wszystkie historie z 3 odcinków są wzięte z czapy. Ciocia i herbatka, papryczki, strach się bać co będzie dalej. Jedyny plus to Effy i Pandora (pewnie większość się ze mną nie zgodzi, ale dziewczyna śmieszne teksty ma) ;)
  • 0

#49 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 09.02.2009 - |01:17|

męska część ekipy jest nietypowo jak na skinsów słaba ;P. imho coś ciekawszego prezentuje tylko cook, no i ten thomas też może być.
z babsztyli: kejt-bliźniaczka jest straszna. emily-bliźniaczka ma potencjał. naomi -- oby nie zrobiła się z niej druga jal. pandora -- zgadzam się z buzolem; ma śmieszne teksty ;-). a effy [zdecydowanie najmocniejsza postać]] 'puszczała się' od pierwszego odcinka pierwszego sezonu i nie ma w tym chyba nic niezwykłego.

baaardzo brakuje mi porytej osobowości w rodzaju cassie.

no cóż; pierwotne skóry też musiały się przez jakiś czas rozkręcać. może i z tych coś wyrośnie.
  • 0

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#50 yaten

yaten

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 09.02.2009 - |01:23|

Jak już to nie "Skóry", ale raczej "Bletki" ;p

A mi się pierwszy sezon bardzo podoba - cieszy mnie właśnie zmiana konwencji, a nie wykorzystywanie tych samych schematów, tylko z innymi bohaterami. Ci, którzy narzekają na aspekty komediowe i absurd - przypomnijcie sobie pierwszy sezon Skins i akcje w Rosji czy choćby postać PhD - Mad Twattera.

Postacie niezwykle ciekawe i intrygujące, choć jeszcze nie miały za wiele czasu, żeby się wykazać - może się wciąż okazać, że twórcy coś schrzanią. Taką postacią pierwszego ryzyka jest Freddie - strasznie łatwo będzie wpaść w takie mdłe i emo tony, na co na razie się zapowiada, ale cóż, zobaczymy.

I czy tylko ja kocham postać Jacka White'a? (Gangstera). Scena z piciem chińskiej zupki, pojedynek na papryczki - takie to właśnie niestereotypowe... i zabawne. Za każdym razem uśmiecham się, jak tylko pojawia się na ekranie.

Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek :)
  • 0

#51 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 09.02.2009 - |13:45|

a nie wykorzystywanie tych samych schematów

Póki co to ja widzę powielanie, tyle że w o wiele bardziej żałosnej formie.

I czy tylko ja kocham postać Jacka White'a? (Gangstera). Scena z piciem chińskiej zupki, pojedynek na papryczki - takie to właśnie niestereotypowe... i zabawne. Za każdym razem uśmiecham się, jak tylko pojawia się na ekranie.

To raczej wygląda na parodię, a nie dramat. Co to za gangster co został skopany przez tłum tańczącej młodzieży i wymyśla wojnę na papryczki rodem z parodii z L.Nielsenem.
  • 0

#52 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 15.02.2009 - |18:01|

03x04 Pandora

Najlepszy odcinek do tej pory, chociaz powrót Thomasa mogli sobie odpuścić.
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#53 Grubas

Grubas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 15.02.2009 - |18:05|

Za mało tego Freddiego czy jak mu tam z grzywka i czarnymi wlosami. Jedyna ciekawa postac. Nie przerysowana i z realnymi problemami.

Użytkownik Grubas edytował ten post 15.02.2009 - |18:05|

• 0

#54 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 15.02.2009 - |18:18|

Fakt, do tej pory najlepszy odcinek z 3 sezonu skins to 3x04, co do Freddiego to wg mnie najgorsza postać, słabo zarysowana, mało charakterystyczna, po prostu tło...
Jeśli kolejne odcinki będą miały poziom 3x04 to naprawdę będzie nieźle :-)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#55 SlippingPill

SlippingPill

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15.02.2009 - |20:42|

A ja się zawiodłam na Effy w tym sezonie. Poprzednio była tajemnicza, chodziła na [beeep] imprezy (w hali w 1 sezonie). Teraz przychodzi na beznadziejne imprezy z jakimiś frajerami. Nie taką Effy uwielbiałam. I nie rozumiem jak się możecie Cookiem zachwycać. On jest straszny i bełkocze. Mam nadzieje że ta seria się rozkręci tak jak rozkręciła się 1.

Użytkownik SlippingPill edytował ten post 15.02.2009 - |20:47|

• 0

#56 tukcio

tukcio

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 93 postów

Napisano 24.02.2009 - |00:07|

jakby ktoś był fanem durnowatej piosenki "Ass 2 Ass" z odcinka o Frrediem to można pobrać TUTAJ
  • 0

#57 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 24.02.2009 - |07:38|

koniec odcinka z fredim naprawdę zasługuje na szacunek ;-)
  • 0

#58 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 24.02.2009 - |15:44|

Odcinek o Freddim (pomijając durny konkurs...) całkiem przyzwoity, taki w stylu 1 i 2 sezonu, pewnie dlatego, że Fred jest jedną z najmniej przerysowanych postaci. Cook naprawdę jest coraz bardziej wnerwiający...
  • 0

#59 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 01.03.2009 - |12:53|

On jest straszny i bełkocze

Eeee tam, mówi jak każdy angol i irol :lol:

Póki co ściąga mi się 6 odcinek - Naomi. Jakoś nie zachwycił mnie ten sezon, ale nie uważam, że to kompletna klapa. Jednak nie działa na mnie jak dwa poprzednie.

Chciałabym żeby było więcej nawiązań do poprzednich bohaterów. Wzmianka o Tonym przez Katie czy szafka Sida to za mało.
No jeszcze Cook wspomniał coś o Anwarze (odc 4 - kiedy Cook i JJ wchodzą do szopy, w której siedzi Freddy i Effy), ale czy to o tego samego bohatera chodziło? Szkoda, że Effy zajęła pokój Tonego, fajniej by było gdyby pokój nadal został, z tą samą pościelą, a ona by tam przesiadywała. Szkoda też, że kiedy

Spoiler

Taki mały posmak starych bohaterów jest całkiem wskazany.

Co do bohaterów. Pandora staje się coraz lepszą postacią, wychodzącą na prostą. Póki co przoduje u mnie Cook, oraz relacje Naomi + Katie. Nie znoszę Freddiego, chociaż jak widzę po innych forach ma wzięcie u nastolatek.

edit:

Poprawiam się: reacje Naomi + Emily

Użytkownik Jara71 edytował ten post 02.03.2009 - |16:38|

• 0

#60 yaten

yaten

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 02.03.2009 - |15:48|

No i po 06 - sezon miał tandencję zwyżkową, a tu nagle zaliczył taką wpadkę. Scenarzystów najwyraźniej ogranicza, i za bardzo nie potrafią wybrnąć z faktu, że bohaterowie zamiast paczką przyjaciół, jak w pierwszych sezonach, są raczej luźną grupką znajomych, którzy od czasu do czasu sobie poimprezują.

Dawniej, mimo że epizody miały też formę centryczną, to jednak więcej było wszystkich - teraz tak naprawdę Naomi zdominowała odcinek i miałem odczucie, że poprzednie epizody jakoś wcale nie miały miejsca (uśmiechy Pandory do Thomasa, krótka rozmowa z Freddiem). No i jeszcze ta cała beznadziejna akcja z przewrotem, buntem, czy jak to nazwać.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych