Skocz do zawartości

Zdjęcie

Knight Rider

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Knight Rider 2008 (141 użytkowników oddało głos)

Jesteś za nakręceniem pełnego sezonu serialu?

1. Tak (84 głosów [63.64%])

Procent z głosów: 63.64%

2. Wisi mnie to i powiewa (31 głosów [23.48%])

Procent z głosów: 23.48%

3. Nie (17 głosów [12.88%])

Procent z głosów: 12.88%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 23.02.2008 - |19:27|

W nocy oglądałem nowego KR .

Nawet dobry , fajne nawiązania do oryginalnego KR .

Laska z FBI i ta córka twórcy KITT-a niczego sobie .

Nowy KITT ujdzie ale mogł by być bardziej aerodynamiczny , do wyglądu TransAma mu daleko .

Było też parę zgrzytów i błędów .

Dlaczego córka tego gostka od KR nie siedziała na miejscu kierowcy w KITT-cie , po jakimś czasie mogła się przesiąść , znacznie naturalniej by to wyglądało .

Nowy motyw muzyczny KR , co to jest u licha , fragment klasycznego motywu + trochę cieżkiego grania + muzyka klasyczna , ogólnie aranżacja do 4 liter .

Scena kiedy syn MK każe lasce uruchomić KITT-a i chwilę później zderzenie z tą terenówką.

Nienaturalnie to wyglądało , tak jak by KITT ważył 10+ ton i był przyssany do drogi .

Ogólnie wrażenia dobre , nic tylko czekać na kolejne odcinki , a nóż szykuje nam się kolejny serial na miarę nowej BSG .
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#42 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.02.2008 - |23:14|

Hit na miarę BSG :blink:

Miej waść UMIAR w banialukach i profanacji ARCYDZIEŁA jakim jest Battlestar Galactica.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#43 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 24.02.2008 - |21:02|

I like it :D dobra muzyka, ładne autko, i dziewczyna też niczego sobie :) Czekamy na więcej.
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#44 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 25.02.2008 - |21:51|

Hit na miarę BSG :blink:

Miej waść UMIAR w banialukach i profanacji ARCYDZIEŁA jakim jest Battlestar Galactica.

Czy ja wiem czy az takie arcydzielo. Owszem BSG ma swietny klimat no ale jak dla mnie czegos mu brakuje. Pozatym oryginalnych seri nie ogladalem. Kto wie moze z nowego KR cos bedzie. Bo porownalem sobie go z pilotem oryginalnego to ten pilot tez nie byl zbyt super. W kazdym badz razie oczekuje od nowego serialu jak wejdzie baaardzo duzo. Jest ogrom rzeczy ktore mi w pilocie nie pasowaly. Min. Czolowka, Nowy KITT(wnetrze no i Mustang, moim zdaniem w ogole nie pasuje do tej roli. Pozatym z takich "cool cars" mustang jest cienki, Lotus Elise ta wersja sportowa nie pamietam ktora bo jest pomaranczowa potem byla czarna i biala o ile sie nie myle to z palcem w d. miazdzy takiego mustanga mimo ze ma silnik 1.8) Ja bym wstawil Koenigsegga CCX na jego miejsce. Gdy w planach byl film powstawaly juz nawet plakaty z tym modelem
Dołączona grafika
Uwazam ze jest OK. Taki bym zaakceptowal. Co prawda zmiana auta jest niemozliwa ale moze jakies ulepszenia czy cos, wkoncu mamy do czynienia z nanotechnologia.
Druga sprawa, obsada. mam nadzieje ze sie rozkreci
No i te beznadziejne efekty komputerowe. Wolalbym juz w ogole sceny nie ogladac niz cos takiego. Uwazam ze mogli by zrobic jak w starym serialu czyli zwolnienie przyspieszenie itp predkosci filmu. Pozatym byloby to niezle nawiazanie i swego rodzaju hold dla oryginalu. Mamy w BSG z czyms takim do czynienia z tego co kiedys ktos pisal. Tutaj przyjeloby sie niezle no i wiecej $ by zostalo do przeznaczenia na co innego. Jak oni nakreca to sie okaze jak to bedzie wygladac.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 25.02.2008 - |21:55|

• 0

#45 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.02.2008 - |22:03|

Ta 1.8. Ale za to pewnie wyje jak kojot zamiast słodko bulgotać. Ja dziekuję za takie autko. Za to kocham amerykańskie V8, że są takie "naturalne", bez żadnego żyłowania do granic możliwości.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#46 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 25.02.2008 - |22:06|

No ja tez uwielbiam muscle cars ale tego mustanga bym niechcial.. te klasyki owszem. A co do Lotusa to jest on jak gokart a silnik ma bodajze od toyoty jakiejs
  • 0

#47 SteFan

SteFan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoSt-ce

Napisano 04.03.2008 - |12:51|

Mustang mi tu za bardzo nie pasuje o wiele lepsza była by corvetta.

Ja powiem tak co by nie mówić o serialu, co by mu nie wytykać to jak dlamnie ma jedną i bardzo dużą zaletę:
Trzyma klimat swojego poprzednika a ze wychowałem sie na nim to będę go oglądał.

Użytkownik SteFan edytował ten post 04.03.2008 - |12:55|

• 0
Dołączona grafika Dołączona grafika

#48 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.03.2008 - |17:34|

Co jest wogóle z tym serialem, pilota obejżeliśmy sobie, no ale co dalej, kolejnych odcinków nie widać, co to miało być, pilot taki tylko na smaka. :rolleyes:
  • 0

#49 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 04.03.2008 - |18:27|

No już było o tym mówione... będą dopiero kręcić jak się zdecydują na podstawie ilości osób, które oglądały pilota.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#50 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.04.2008 - |16:43|

Poczytałem trochę waszych postów i postanowiłem się dołączyć do dyskusji.

Za serialem jestem jak najbardziej na TAK. Wychowałem się na "Drużynie A" , Mac Gyverze, Airwolf-ie i oczywiście Nieustraszonym - tak to chyba tłumaczyli. Fajowy samochód (jak na tamte czasy), ciekawa technika niezniszczalnego auta, komentarze i rozmówki gadającego KITT-a z Prowadzącym go Macho.

Obejrzałem pilot i uważam że mimo drobnych potknięć widać że się starano nawiązać jakoś do tego starego serialu. Wiem że są ludzie którzy teraz patrzą na tamtą produkcję i się śmieją, jak to w ogóle można było oglądać. Ale ja pamiętam że to wciągało i było odjechane.

Samochód jak samochód przecież nie wystawią Toyoty Prius a że to amerykanie to walą swoją furę. W marę sensownie przedstawione kilka atutów autka, mam nadzieje na więcej (tylko proszę niech nie strzela laserem).

Zobaczymy w jakim to wszystko będzie szło kierunku, np w czasie lub po pierwszym sezonie. Była spora oglądalność i myśle że zachęci to pewnych ludzi do zainwestowania czasu i pieniędzy w tego "odgrzewanego kotlecika"

Pozdrawiam
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#51 ericdraven

ericdraven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.04.2008 - |11:09|

http://www.tv.com/kn...clk=headlinessh

No i będziemy mieli przyjemny serial na jesień. Mam nadzieję (jak zwykle:P) po udanym pilocie serialu, że nie zepsują potencjału w dalszych odcinkach ;)

Użytkownik ericdraven edytował ten post 22.04.2008 - |19:18|

• 0

#52 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.04.2008 - |17:47|

Nowej wersji Knight Rider nie wróże dobrej przyszłości.Pilot miał dużą oglądalność głównie dlatego że ludzie z sentymentu i z ciekawości chcieli zobaczyć jak nieustraszony wygląda w 2008 roku.Jak dla mnie bardzo średnio.Furka całkiem znośna aktorzy ujdą ale sama fabuła i akcja(a w zasadzie jej brak) wieje na kilometr nudą.Rozumiem że to pilot i serial pewnie się rozkręci ale na jakąś sensowną fabułę moim zdaniem nie ma co liczyć.W dzisiejszych czasach kiedy królują seriale takie jak Lost czy Prison Break Knight Rider ma niewiele do zaoferowania widzowi.Zakładam że serial ściągną z anteny góra po 8 może 10 odcinkach choć z sentymentu do wersji z Davidem Hasselhoffem życzę mu jak najlepiej.
  • 0

#53 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.04.2008 - |12:34|

Nie zgodzę się z tobą.

Troszkę oglądam seriali, i z tego co widzę i czytam serial taki jak Prison Brake trochę się już znudził. Ciągle to samo, wielka niezwyciężona firma i główny bohater zamykany w więzieniu :)

Obserwując też trochę rynek gier, zauważam że właśnie takie starsze seriale na nowo zrobione robią furorę. To własnie wcześniejsze fabuły filmów i gier sprawiają ze zasiadamy i cieszymy się z zaserwowanego remake-u. Nie przeczę że nie wszystkie takie produkcje wychodzą, ale są tez wyjątki (jak np BSG, czy z gier teraz Turok).

Wiemy że serial zależy od oglądalności. Jednak nikt nie wyłoży dużych pieniędzy na coś co może się nie udać. Tak też pewnie było i tu. Po co się angażować w coś co może nie być kontynuowane. Budżet też był nie najwyższy.

Cała prawda okaże się po kilku odcinkach.
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#54 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.04.2008 - |17:20|

Jakby go zrobić z głową to mogłoby wyjść. Przyznaję, że pilot obejrzałem głównie z sentymentu. Nie był nadzwyczajny. Już nie mówię o tym, że płytki i naiwny, ale akcji po prostu było za mało (a to co pomiędzy szybkimi scenami słabo się prezentuje).

Po pilocie widać, że twórcy nie mają potencjału, żeby zrobić z Knight Ridera dzieła na miarę BSG. Fabuła nie wciąga, bohaterowie są papierowi. Jedynym ratunkiem jest dobra akcja, a ta kosztuje, w końcu sama szybka jazda nie wystarczy, KITT musi skakać! :]
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#55 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.04.2008 - |18:25|

Pożyjemy i zobaczymy jak to będzie.Fakt pilot miał niezłą oglądalność ale podobnie była z Terminator:Sarah Connor Chronicles.Pilota Kronik oglądało bodajże 18 czy 19 mln. a następne odcinki już tylko 8-10 mln i do niedawna los tego serialu nie był pewien. Po prostu zadziałała magia tytułu i w przypadku Knight Ridera jest podobnie.Ludzie zobaczyli że robią nową wersję znanego hitu sprzed lat i z ciekawości to obejrzeli.Stąd dobre wyniki oglądalności(12-13 mln. ale nie jestem pewien).Przypuszczam że będzie podobnie jak w przypadku Terminatora czyli pierwsze odcinki zaliczą dobre wyniki oglądalności a później spadnie ona do takiego poziomu że serial zdejmą.Mimo wszystko cały czas życzę temu serialowi jak najlepiej!!
  • 0

#56 cobra456

cobra456

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoPłońsk

Napisano 29.04.2008 - |11:13|

Poczekajmy zobaczymy jak będą wyglądały nowe EP ;D to zaważy na losie :D Knight Rider
  • 0

#57 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.06.2008 - |14:31|

Jakby ktoś miał ochotę + kilka $$$$$$$ ---> http://cgi.ebay.com/...p;#ht_19619wt_0 ;)
Poniżej na tej stronie całkiem sporo ładnych zdjęć.

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.06.2008 - |14:33|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#58 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 25.09.2008 - |13:15|

Knight Rider 01x01
Obejrzalem odcinek i coz.. ciezko cos o nim powiedziec.. chaotyczny, slabe efekty specjalne.. fabuly jako takiej sie nie dopatrzylem.. niewiadomo o co chodzi.. no ale to pierwszy odcinek.. widac niski budzet serialu, kilka scen bylo chyba kreconych dla dzieci do lat 10. Nowy voicebox KITTa TRAGEDIA!.. no i napisze jeszcze raz efekty tragiczne.. mimo to to tylko pierwszy odcinek trzeba obejrzec jeszcze kilka.. co do wrazen.. nie mam ani pozytywnych ani negatywnych po tym odcinku.. jest tak nijaki..

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 25.09.2008 - |13:18|

• 0

#59 pogar

pogar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 25.09.2008 - |17:58|

wytrzymalem 6,5 minuty. potem to wylaczylem. Beznadzieja.
Pilot jeszcze byl calkiem calkiiem...
  • 0

#60 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 25.09.2008 - |21:32|

Obejrzalem odcinek i coz.. ciezko cos o nim powiedziec.. chaotyczny, slabe efekty specjalne.. fabuly jako takiej sie nie dopatrzylem.. niewiadomo o co chodzi.. no ale to pierwszy odcinek..

Nie wiem czego się spodziewałeś po KR , chyba nie jakiegoś super widowiska . Przy oglądaniu należy wziąć poprawkę na pierwszego KR , ze to był prosty serial (nieskomplikowany) i należy pamiętać ze ten będzie podobny , a nawet jeszcze mniej skomplikowany . I mi przy takim podejściu odcinek się podobał i z pewną niecierpliwością czekam na następne .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych