Knight Rider
Napisano 23.02.2008 - |19:27|
Nawet dobry , fajne nawiązania do oryginalnego KR .
Laska z FBI i ta córka twórcy KITT-a niczego sobie .
Nowy KITT ujdzie ale mogł by być bardziej aerodynamiczny , do wyglądu TransAma mu daleko .
Było też parę zgrzytów i błędów .
Dlaczego córka tego gostka od KR nie siedziała na miejscu kierowcy w KITT-cie , po jakimś czasie mogła się przesiąść , znacznie naturalniej by to wyglądało .
Nowy motyw muzyczny KR , co to jest u licha , fragment klasycznego motywu + trochę cieżkiego grania + muzyka klasyczna , ogólnie aranżacja do 4 liter .
Scena kiedy syn MK każe lasce uruchomić KITT-a i chwilę później zderzenie z tą terenówką.
Nienaturalnie to wyglądało , tak jak by KITT ważył 10+ ton i był przyssany do drogi .
Ogólnie wrażenia dobre , nic tylko czekać na kolejne odcinki , a nóż szykuje nam się kolejny serial na miarę nowej BSG .
We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One
Napisano 23.02.2008 - |23:14|
Miej waść UMIAR w banialukach i profanacji ARCYDZIEŁA jakim jest Battlestar Galactica.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 24.02.2008 - |21:02|
Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu
Napisano 25.02.2008 - |21:51|
Hit na miarę BSG
Miej waść UMIAR w banialukach i profanacji ARCYDZIEŁA jakim jest Battlestar Galactica.
Czy ja wiem czy az takie arcydzielo. Owszem BSG ma swietny klimat no ale jak dla mnie czegos mu brakuje. Pozatym oryginalnych seri nie ogladalem. Kto wie moze z nowego KR cos bedzie. Bo porownalem sobie go z pilotem oryginalnego to ten pilot tez nie byl zbyt super. W kazdym badz razie oczekuje od nowego serialu jak wejdzie baaardzo duzo. Jest ogrom rzeczy ktore mi w pilocie nie pasowaly. Min. Czolowka, Nowy KITT(wnetrze no i Mustang, moim zdaniem w ogole nie pasuje do tej roli. Pozatym z takich "cool cars" mustang jest cienki, Lotus Elise ta wersja sportowa nie pamietam ktora bo jest pomaranczowa potem byla czarna i biala o ile sie nie myle to z palcem w d. miazdzy takiego mustanga mimo ze ma silnik 1.8) Ja bym wstawil Koenigsegga CCX na jego miejsce. Gdy w planach byl film powstawaly juz nawet plakaty z tym modelem
Uwazam ze jest OK. Taki bym zaakceptowal. Co prawda zmiana auta jest niemozliwa ale moze jakies ulepszenia czy cos, wkoncu mamy do czynienia z nanotechnologia.
Druga sprawa, obsada. mam nadzieje ze sie rozkreci
No i te beznadziejne efekty komputerowe. Wolalbym juz w ogole sceny nie ogladac niz cos takiego. Uwazam ze mogli by zrobic jak w starym serialu czyli zwolnienie przyspieszenie itp predkosci filmu. Pozatym byloby to niezle nawiazanie i swego rodzaju hold dla oryginalu. Mamy w BSG z czyms takim do czynienia z tego co kiedys ktos pisal. Tutaj przyjeloby sie niezle no i wiecej $ by zostalo do przeznaczenia na co innego. Jak oni nakreca to sie okaze jak to bedzie wygladac.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 25.02.2008 - |21:55|
Napisano 25.02.2008 - |22:03|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 25.02.2008 - |22:06|
Napisano 04.03.2008 - |12:51|
Ja powiem tak co by nie mówić o serialu, co by mu nie wytykać to jak dlamnie ma jedną i bardzo dużą zaletę:
Trzyma klimat swojego poprzednika a ze wychowałem sie na nim to będę go oglądał.
Użytkownik SteFan edytował ten post 04.03.2008 - |12:55|
Napisano 04.03.2008 - |17:34|
Napisano 04.03.2008 - |18:27|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#50
Napisano 06.04.2008 - |16:43|
Za serialem jestem jak najbardziej na TAK. Wychowałem się na "Drużynie A" , Mac Gyverze, Airwolf-ie i oczywiście Nieustraszonym - tak to chyba tłumaczyli. Fajowy samochód (jak na tamte czasy), ciekawa technika niezniszczalnego auta, komentarze i rozmówki gadającego KITT-a z Prowadzącym go Macho.
Obejrzałem pilot i uważam że mimo drobnych potknięć widać że się starano nawiązać jakoś do tego starego serialu. Wiem że są ludzie którzy teraz patrzą na tamtą produkcję i się śmieją, jak to w ogóle można było oglądać. Ale ja pamiętam że to wciągało i było odjechane.
Samochód jak samochód przecież nie wystawią Toyoty Prius a że to amerykanie to walą swoją furę. W marę sensownie przedstawione kilka atutów autka, mam nadzieje na więcej (tylko proszę niech nie strzela laserem).
Zobaczymy w jakim to wszystko będzie szło kierunku, np w czasie lub po pierwszym sezonie. Była spora oglądalność i myśle że zachęci to pewnych ludzi do zainwestowania czasu i pieniędzy w tego "odgrzewanego kotlecika"
Pozdrawiam
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Napisano 08.04.2008 - |11:09|
No i będziemy mieli przyjemny serial na jesień. Mam nadzieję (jak zwykle:P) po udanym pilocie serialu, że nie zepsują potencjału w dalszych odcinkach
Użytkownik ericdraven edytował ten post 22.04.2008 - |19:18|
Napisano 19.04.2008 - |17:47|
Napisano 25.04.2008 - |12:34|
Troszkę oglądam seriali, i z tego co widzę i czytam serial taki jak Prison Brake trochę się już znudził. Ciągle to samo, wielka niezwyciężona firma i główny bohater zamykany w więzieniu
Obserwując też trochę rynek gier, zauważam że właśnie takie starsze seriale na nowo zrobione robią furorę. To własnie wcześniejsze fabuły filmów i gier sprawiają ze zasiadamy i cieszymy się z zaserwowanego remake-u. Nie przeczę że nie wszystkie takie produkcje wychodzą, ale są tez wyjątki (jak np BSG, czy z gier teraz Turok).
Wiemy że serial zależy od oglądalności. Jednak nikt nie wyłoży dużych pieniędzy na coś co może się nie udać. Tak też pewnie było i tu. Po co się angażować w coś co może nie być kontynuowane. Budżet też był nie najwyższy.
Cała prawda okaże się po kilku odcinkach.
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Napisano 25.04.2008 - |17:20|
Po pilocie widać, że twórcy nie mają potencjału, żeby zrobić z Knight Ridera dzieła na miarę BSG. Fabuła nie wciąga, bohaterowie są papierowi. Jedynym ratunkiem jest dobra akcja, a ta kosztuje, w końcu sama szybka jazda nie wystarczy, KITT musi skakać! :]
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 25.04.2008 - |18:25|
Napisano 29.04.2008 - |11:13|
Napisano 13.06.2008 - |14:31|
Poniżej na tej stronie całkiem sporo ładnych zdjęć.
Użytkownik biku1 edytował ten post 13.06.2008 - |14:33|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 25.09.2008 - |13:15|
Obejrzalem odcinek i coz.. ciezko cos o nim powiedziec.. chaotyczny, slabe efekty specjalne.. fabuly jako takiej sie nie dopatrzylem.. niewiadomo o co chodzi.. no ale to pierwszy odcinek.. widac niski budzet serialu, kilka scen bylo chyba kreconych dla dzieci do lat 10. Nowy voicebox KITTa TRAGEDIA!.. no i napisze jeszcze raz efekty tragiczne.. mimo to to tylko pierwszy odcinek trzeba obejrzec jeszcze kilka.. co do wrazen.. nie mam ani pozytywnych ani negatywnych po tym odcinku.. jest tak nijaki..
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 25.09.2008 - |13:18|
Napisano 25.09.2008 - |17:58|
Pilot jeszcze byl calkiem calkiiem...
Napisano 25.09.2008 - |21:32|
Nie wiem czego się spodziewałeś po KR , chyba nie jakiegoś super widowiska . Przy oglądaniu należy wziąć poprawkę na pierwszego KR , ze to był prosty serial (nieskomplikowany) i należy pamiętać ze ten będzie podobny , a nawet jeszcze mniej skomplikowany . I mi przy takim podejściu odcinek się podobał i z pewną niecierpliwością czekam na następne .Obejrzalem odcinek i coz.. ciezko cos o nim powiedziec.. chaotyczny, slabe efekty specjalne.. fabuly jako takiej sie nie dopatrzylem.. niewiadomo o co chodzi.. no ale to pierwszy odcinek..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych