Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 074 - S04E04 - Eggtown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
274 odpowiedzi w tym temacie

#41 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 22.02.2008 - |15:59|

Nie w tym serialu.

Tak, to prawda.

Jedna ważna uwaga - ten wróżbista z pierwszego sezonu (chyba) co go Claire odwiedziła - co on tam jej powiedział?
Żeby to koniecznie ONA wychowywała swoje dziecko? Nie pamiętam.
  • 0

#42 Himera

Himera

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoChicago

Napisano 22.02.2008 - |16:01|

Od kiedy tylko Kate powiedziala do swego prawnika ze nie moze wprowadzic jej syna na swiadka- wiedzialam ze to Aaron, jakos takie przewidywalne. Tylko teraz dlaczego Jack nie chce zobaczyc Aaron’a?
Rozmowa Milesa I Bena, niezly szok, dlaczego on chce akurat 3.2 milliony? Czy znow ma to cos wspolnego z liczbami?
No I pojawiajacy sie motyw – 6 przezylo, 8 uratowalo sie z katastrofy, Kate samarytanka :D. Musza chronic reszte, jest jakis powod. Claire zapewne jest miedzy tymi co zostali na wyspie tyle ze przed wylotem smiglowca dala Aarona Kate. No I teraz wiemy o kim Kate mowila pod koniec 3 sezonu ze musi ‘do niego wracac’.
Narazie tyle z przemyslen. Ogolnie odcinek na poziomie
  • 0

Nothing inspires forgiveness quite like revenge.
Scott Adams (1957 - )

#43 Aza

Aza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 22.02.2008 - |16:10|

Tak, to prawda.

Jedna ważna uwaga - ten wróżbista z pierwszego sezonu (chyba) co go Claire odwiedziła - co on tam jej powiedział?
Żeby to koniecznie ONA wychowywała swoje dziecko? Nie pamiętam.

Oooo, chyba trafiles na wazny watek, tez pamietam jak ja zastrzegal zeby ona wychowyala swoje dziecko, bo to bardzo wazne dla....ludzkosci?juz nie pamietam, ale jest to bardzo wazne i trzeba ten odcinek jeszcze raz zobaczyc (z 1 serii)
  • 0
And have you found it?-Hurley
No, It found me(The Island)-Locke

Dołączona grafika
1.Lost
2.The L word

#44 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.02.2008 - |16:14|

Oooo, chyba trafiles na wazny watek, tez pamietam jak ja zastrzegal zeby ona wychowyala swoje dziecko, bo to bardzo wazne dla....ludzkosci?juz nie pamietam, ale jest to bardzo wazne i trzeba ten odcinek jeszcze raz zobaczyc (z 1 serii)

Nie zapominajmy jednak, ze Malkin przyznal sie Mr. Eko, ze jest oszustem.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#45 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 22.02.2008 - |16:14|

Ona mu nie pokazala, on zgadywal zakryte karty.

Oczywiście, że zakryte. Miałem to na myśli. Ale czy zgadnąć trzy zakryte karty to jest wielki problem? Ja mam kłopoty z pamięcią, biorę tabletki, ale 3 karty to bym przecież sam zgadł.
  • 0

#46 Wicuch

Wicuch

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów
  • MiastoWrocLOVE

Napisano 22.02.2008 - |16:22|

Oczywiście, że zakryte. Miałem to na myśli. Ale czy zgadnąć trzy zakryte karty to jest wielki problem? Ja mam kłopoty z pamięcią, biorę tabletki, ale 3 karty to bym przecież sam zgadł.

z tym, że raczej Charlotte również nie wiedziała jakie to są karty, dopiero po odkryciu wszystko stało się jasne. znaczy się twórcy serialu odkrywają przed nami karty...coś zgadujemy ale jeszcze nie wszystko :)
  • 0

#47 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.02.2008 - |16:28|

Naprawde. Prawdopodobienstwo zgadniecie jednej karty (prawdopodobienstwo sukcesu) wynosi 1/52, czyli wynosi 0.019, a porazki 0.981. Trzy niezalezne proby, trzy sukcesy. Scemat Bernuliego. Sam sobie oblicz prawdopodobienstwo takiego zdarzenia.
  • 0
Genesis

#48 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 22.02.2008 - |16:29|

Niby mało akcji ale odcinek naprawdę bardzo wciągający i jednym słowem świetny.

Aaron - dzieckiem Kate przypuszczałem tak już od finału 3x23-24 ;) ale i mimo to, zaskoczyło mnie. Więc Claire zginęła a szkoda .. Tylko tak czemu Jack nie chce dziecka zobaczyć? rozumiem gdyby to było dziecko saywera ale jednak chyba nie.. dziwne.

A czy to jest pewne ze to dziecko Claire ? mogła dać imię dziecku tak samo jak dała Claire :)
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#49 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 22.02.2008 - |16:31|

Być może Aaron się tylko nazywa Aaron i nie ma nic wspólnego z dzieckiem Claire? Kto wie?

Wlasnie to samo pomyslalem sobie i jestem tego pewien, ze Kate nazwala go poprostu po dziecku Claire, proste jak kotek
  • 0

#50 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 22.02.2008 - |16:32|

z tym, że raczej Charlotte również nie wiedziała jakie to są karty, dopiero po odkryciu wszystko stało się jasne. znaczy się twórcy serialu odkrywają przed nami karty...coś zgadujemy ale jeszcze nie wszystko :)

Skąd wniosek, że nie wiedziała?
  • 0

#51 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 22.02.2008 - |16:40|

Odcinek bardzo ciekawy :)

Aaron niezle wyrósł :D Pewnie to kolejny dowod na to, ze dzieci szybko rosną na wyspie. Kompletnie nie rozumiem o co chodzi z tymi trzema kartami :P Dziwne. Dziwne jest tez to, ze produkty spozywcze z Otherville są oznaczone z logo Łabędzia. Czy tylko tamta stacja nie miala czasem takiego oznaczenia? ;)

I wreszcie... co sie dzieje z napisami? Powtarza sie sytuacja sprzed tygodnia. Inni tłumacze szybko wstawiają swoje wersje (co prawda beznadziejne), a na te najlepsze napisy czekamy cały dzien. Dotychczas było sprawniej. Mam nadzieję, ze od przyszłego tygodnia powróci tradycja szybkiego tłumaczenia.
  • 0

#52 tomek

tomek

Szeregowy

• Email
  • 34 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.02.2008 - |16:53|

Wymiar sprawiedliwosci w USA dziala wlasnie tak. Strona oskarzajaca zglosila Diane, jako swego najwazniejszego swiadka, ktorej zeznania popieraly cale oskarzenie. Swiadek nie zjawil sie by zeznawac, brane jest to na korzysc oskarzonego. To nie Polska, gdzie odracza sie rozprawe na cale tygodnie, bo ktos pokazuje zwolnienie lekarskie. Po tym pozostalo juz tylko poprozmienie pozasadowe. Obrona miala wszelkie atuty w reku.

Tylko co to ma wspólnego ze sprawiedliwością? Ja mam nadzieję, że do takich sytuacji w USA nie dochodzi w rzeczywistości, bo to jest parodia i kompromitacja sądu :lol:
Pomyliłeś 2 sprawy, przynajmniej tak zgaduje z sensu wypowiedzi. Jeśli pokrzywdzony/oskarżony przedkłada zwolnienie i nie jest to wykręt (bo sprawdza się), a jego obecność jest niezbędna, to się wyznacza następny termin. Identycznie musi być w USA. Ale nigdy nie dochodzi do tego, by przez zwolnienie lekarskie umorzyć sprawę. Ale zgaduję, że to tylko tak na użytek filmu. BTW, w USA i innych krajach anglosaskich, z tego co wiem prąd reformatorski ciągle rośnie w siłę i chyba osobiście doczekam dnia, w którym zmienią się zasady procesu.

(pogrubienie moje)

Co do serialu: odcinek w porządku, jak dla mnie wielkich rewelacji nie było, ale to z tego względu, że preferuje w Lost inną tematykę i za dużo czasu zmarnowana na Kate B)
Z tym helikopterem to wydaje się, że to prosta sprawa. Skoro pocisk, jak to pocisk leciał z ogromną prędkością i opóźnienie wyniosło ok 30 minut (poprawcie mnie) to lecący baaardzo wolno (w porównaniu do pocisku) helikopter musi lecieć proporcjonalnie dłużej i do statku jeszcze nie dotarł.. Hmm, mógłby się wypowiedzieć w tym temacie jakiś kompetentny "ścisłowiec"/tudzież ktoś z odrobiną czasu na obliczenia?

Pozdrawiam.

Użytkownik tomek edytował ten post 22.02.2008 - |16:54|

• 0

#53 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 22.02.2008 - |16:54|

Nikt nie zauważył, że najprawdopodobniej jack i kate nie wracali razem z wyspy. W przeciwnym razie kate nie mówiłaby przy jacku "mój syn" tylko po prostu Aaron.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#54 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.02.2008 - |16:57|

Tylko co to ma wspólnego ze sprawiedliwością? Ja mam nadzieję, że do takich sytuacji w USA nie dochodzi w rzeczywistości, bo to jest parodia i kompromitacja sądu :lol:
Pomyliłeś 2 sprawy, przynajmniej tak zgaduje z sensu wypowiedzi. Jeśli świadek/oskarżony przedkłada zwolnienie i nie jest to wykręt (bo sprawdza się) , to się wyznacza następny termin. Identycznie musi być w USA. Ale nigdy nie dochodzi do tego, by przez zwolnienie lekarskie umorzyć sprawę. Ale zgaduję, że to tylko tak na użytek filmu. BTW, w USA i innych krajach anglosaskich, z tego co wiem prąd reformatorski ciągle rośnie w siłę i chyba osobiście doczekam dnia, w którym zmienią się zasady procesu.

Nie rozumiesz sytuacji. Diana nie przedstawia zwolnienia laarskiego, lecz nie pojawia sie w sadzie w wyznaczonym terminie. Mowienie, ze przeziebila sobie nogi, to juz czysta ironia. Diana postanowila nie skladac zeznan obciazajacych corke i cala sprawa upadla.

Nikt nie zauważył, że najprawdopodobniej jack i kate nie wracali razem z wyspy. W przeciwnym razie kate nie mówiłaby przy jacku "mój syn" tylko po prostu Aaron.

Ni mowila Aaron, by nie zepsuc dramaturgii. Presonalia dziecka meilismy poznac w finalowej scenie.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 22.02.2008 - |16:58|

• 0
Genesis

#55 ajka74

ajka74

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.02.2008 - |17:03|

też mi się wydaje że Jack może myśleć ze to dziecko Kate (z Sawyerem, i dlatego nie chce go oglądać)
przecież wcale nie musieli utrzymywać ze sobą kontaktu po powrocie z wyspy i Kate łatwo mogła udać ze to jej dziecko...

dziwne dla mnie jest ze matka Kate tyle przeżyla już skoro lekarze dawali jej 6 mies życia 4 lata temu?

i skąd Ben nagromadził taką kasę? (bo domyslam się ze Miles musi znać stan jego konta, ze podał taką sumę)

PS. Claire nie została na wyspie wg mnie, czemu niby by miała dać dziecko Kate i zostać sama? Musiała zginąć
  • 0

#56 Fisher

Fisher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 22.02.2008 - |17:04|

Hah, dziwiło mnie czemu nie chcą pokazać dziecka Kate. Gdy zaczeła się scena w domu Kate byłem pewien że dziecko ma długie włosy i zarost jak Sawyer :D Zaliczyłem opad szczeny :D Aaron x| ;p
4 sezon jest niezły - FF wyszły LOST na dobre.
-------------------
Ciekawe były słowa 'Busa Lee ze statku' (czy jakoś tak :) ):

do Bena: Nie mów do mnie tak jak do nich, tak jak bym nie wiedział kim jesteś.

Kim jest tak naprawdę Ben? - pomijając to co wiemy z FB
Przychodzi ma myśl Dharma lecz to chyba nie możliwe żeby Dharma wspierała go po zabiciu całej załogi wyspy...

Użytkownik Fisher edytował ten post 22.02.2008 - |17:11|

• 0
Сделано в СССР

#57 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 22.02.2008 - |17:15|

Naprawde. Prawdopodobienstwo zgadniecie jednej karty (prawdopodobienstwo sukcesu) wynosi 1/52, czyli wynosi 0.019, a porazki 0.981. Trzy niezalezne proby, trzy sukcesy. Scemat Bernuliego. Sam sobie oblicz prawdopodobienstwo takiego zdarzenia.

Acha, no dobra, rozumiem o co ci chodzi. Tylko mi się wydawało, że najpierw ona mu pokazała te karty, zakryła je, a potem wymieniał te które zapamiętał. Ale mogę się mylić, bo oglądałem bez napisów mogłem czegoś nie zrozumieć. Ale jeżeli nie jest to jasno wyjaśnione to nie możemy być pewni o co z tym chodzi. W sumie Dan to i tak najciekawsza z nowych postaci na wyspie.
  • 0

#58 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 22.02.2008 - |17:38|

A mi się wydaje że naukowiec jest po prostu chory - ulotna pamięć, chyba nie Alzheimer :/ ... Wiedzą że na wyspie *ma* mu się polepszyć, dlatego robią ten test... To by tłumaczyło jego zachowanie.

Użytkownik Myszaqu edytował ten post 22.02.2008 - |17:39|

• 0

#59 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 22.02.2008 - |17:45|

dziwne dla mnie jest ze matka Kate tyle przeżyla już skoro lekarze dawali jej 6 mies życia 4 lata temu?

A dla mnie w ogóle nie dziwne. A to mało takich przypadków było w stylu - lekarze przepowiadali komuś najwyżej 2 tygodnie, a ta osoba po 5 latach zupełnie wyzdrowiała?

i skąd Ben nagromadził taką kasę? (bo domyslam się ze Miles musi znać stan jego konta, ze podał taką sumę)

PS. Claire nie została na wyspie wg mnie, czemu niby by miała dać dziecko Kate i zostać sama? Musiała zginąć

Ben jest oszustem i przestępcą. Oszuści i przestępcy przeważnie tym się wyróżniają od zwykłego człowieka, że mają kupę forsy.

Claire mogła zostać na wyspie (być może dlatego Kate po powrocie do świata rzeczywistego nie chciała ratować rozbitków - bo wtedy Claire by się domagała dziecka?). A jak to się mogło stać? Ano tak, że skoro Kate jest oszustką i przestępczynią, to mogła tego dzieciaka ukraść najzwyczajniej, wsiąść do helikoptera i odlecieć.

A jak się to stało, to się dowiemy kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt odcinków później.
  • 0

#60 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.02.2008 - |17:48|

Hah, dziwiło mnie czemu nie chcą pokazać dziecka Kate. Gdy zaczeła się scena w domu Kate byłem pewien że dziecko ma długie włosy i zarost jak Sawyer :D

Hehe tak samo sobie pomyslalem, ze dziecko ma zarost i wyglad Sawyera :D

Odcinek dobry, nie rewelacyjny. Ciekawi mnie watek z poprzedniego odcinka odnosnie Sayida, kim jest tak na prawde Ben.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych