Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szóstka Oceanic

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#41 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 28.02.2008 - |18:19|

Obawiam się, że wszyscy znani nam bohaterowie mają figurki...
Chyba nie spodziewasz się, że w Oceanic Six będą znajdowali się Steeve lub Scott (lub ludzie ich pokroju) ? :P

na 99% nie znajdą sie :) ale gdyby to całkiem by to było ciekawe ;P
  • 0

#42 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.02.2008 - |18:25|

Obawiam się, że wszyscy znani nam bohaterowie mają figurki...
Chyba nie spodziewasz się, że w Oceanic Six będą znajdowali się Steeve lub Scott (lub ludzie ich pokroju) ? :P

Nie przypuszczam by Rose i Bernard mieli swe figurki, a przeciez sa dobrymi kandydatami do uratowania. Poza tym ucina to spekulacje czy aaron jest jednym z szesciu. On na pewno nie ma swej figurki.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#43 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 28.02.2008 - |18:49|

Możliwe, że Aaron jest zawarty w figurce Claire :)
I czemu Rose i Bernard mieliby nie mieć figurek? Oni też mają swoich fanów..
  • 0

#44 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.02.2008 - |19:29|

Możliwe, że Aaron jest zawarty w figurce Claire :)
I czemu Rose i Bernard mieliby nie mieć figurek? Oni też mają swoich fanów..

Po opierwszym sezonie wydano figurki nastepujacych postaci:
Jack, Kate, Locke, Hurley, Charlie i Shanon

Po drugim dodano:
Sawyer, Sun, Jin i Eko

Po trzecim (te wedlug katalogu wytworcy sa wycofane, ale Cuse i Lindelof moga, a raczej musza je miec):
Sayid, Desmond, Claire i Ben.

Wykluczajac wiec tych ktorych juz znamy, zmarlych i nie pasazerow lista staje sie krotka:

Sun, Jin, Sawyer, Claire (prawdopodobnie z Aaronem na rekach).

W sumei niewiele nam to daje, gdzy i tak obracamy sie w kregu tych samych postaci. Z duzym prawdopodobienstwiem jednak mzoemy wykluczyc Sawyera (zdecydowany na pozostanie) i Claire (prawdopodobnei martwa) pozostaje Sun i Jin. Tak sie sklada ze sa bohaterami 7 odcinka a
Spoiler
.
  • 0
Genesis

#45 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.03.2008 - |03:30|

Po kolejnym odcinku doszedl kolejny pewniak - Sun (lecz nie Jin). Jest wiec piatka. Jesli wliczamy Arona to juz komplet. Jezeli nie to jest wolne miejsce dla Micheale.
  • 0
Genesis

#46 ShadowMK

ShadowMK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15.03.2008 - |01:29|

Witam wszystkich. To mój pierwszy post ma forum ale mam pewne spostrzeżenie, może nie odnośnie Oceanic 6 ale tej dwójki osób o których Jack wspominał w sądzie (przeżyli katastrofe zyjac kilka dni na wyspie ale prawdopodobnie zgineli tam). Myśle że jedną z tych osób jest Charlie. W końcu w odcinku "Through the Looking Glass" Charlie nawiazuje kontakt z Penny. Mówi jej dokładnie :"Jestem Charlie. Charlie Pace. Jestem rozbitkiem z lotu 815 linii Oceanic....Jesteśmy na wyspie. Żyjemy.". Penny słyszy go i widzi a wiemy że ona żyje sobie spokojnie poza wyspa i być może po powrocie naszej szóstki podała do wiadomości że nie ma wśród nich chłopaka z którym rozmawiała wcześniej. Nasza "oceaniczna szóstka" może kłamać co do reszty rozbitków bo nikt inny ich nie widzial ale w przypadku Charliego nie mogli skłamać bo było by to podejrzane.
Pozostaje jeszcze pytanie kto jest drugą osobą? Musi być to osoba o której wie ktoś ze świata zewnętrznego, wie że przeżył/a katastrofe i że był/a na wyspie ale z jakiś przyczyn (np. śmierć) nie powrócił/a z niej.
Na odpowiedz czekam z niecierpliwością ;)
  • 0

#47 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 15.03.2008 - |02:38|

Witam wszystkich. To mój pierwszy post ma forum ale mam pewne spostrzeżenie, może nie odnośnie Oceanic 6 ale tej dwójki osób o których Jack wspominał w sądzie (przeżyli katastrofe zyjac kilka dni na wyspie ale prawdopodobnie zgineli tam). Myśle że jedną z tych osób jest Charlie. W końcu w odcinku "Through the Looking Glass" Charlie nawiazuje kontakt z Penny. Mówi jej dokładnie :"Jestem Charlie. Charlie Pace. Jestem rozbitkiem z lotu 815 linii Oceanic....Jesteśmy na wyspie. Żyjemy.". Penny słyszy go i widzi a wiemy że ona żyje sobie spokojnie poza wyspa i być może po powrocie naszej szóstki podała do wiadomości że nie ma wśród nich chłopaka z którym rozmawiała wcześniej. Nasza "oceaniczna szóstka" może kłamać co do reszty rozbitków bo nikt inny ich nie widzial ale w przypadku Charliego nie mogli skłamać bo było by to podejrzane.
Pozostaje jeszcze pytanie kto jest drugą osobą? Musi być to osoba o której wie ktoś ze świata zewnętrznego, wie że przeżył/a katastrofe i że był/a na wyspie ale z jakiś przyczyn (np. śmierć) nie powrócił/a z niej.
Na odpowiedz czekam z niecierpliwością ;)

Cala historia Oceanic 6 opeira sie na jednym podstawowym klamstwie, ktore mozna strescic w pary zdaniach, ktore wypowiedzial Jack zeznajac jako swiadek w sprawie Kate. W tej historii nie bylo zadnycej tajemniczosci, zadnych spiskow, zadnych tajemniczych wydarzen. Rozbili sie, osmiu sie uratowala, szesciu przezylo. W tej historii nie bylo miejsca dla Penny.
  • 0
Genesis

#48 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 15.03.2008 - |09:32|

@ShadowMK
Bardzo trafne spostrzeżenie. Charlie nawiązał kontakt ze światem, więc nie mogli kłamać, że zginął w katastrofie jak reszta.
Mamy więc już pewną piątkę z Oceanic Six, i jedną z tych dwóch dodatkowych :)
  • 0

#49 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 15.03.2008 - |17:59|

no tak, ale przeciez tworcy czy ktos z obsady moze, mowili, ze po ostatnim odcinku(mam na mysli 4x07) bedziemy znali juz cala 6, wiec wychodzi na to, ze albo liczymy Aarona, albo sciema...
dobre spostrzezenie co do Charliego, ale kontakt nawiazal on tylko z Penny, a ona raczej nie powiadomila od razu prasy, wiec wiele moglo sie jeszcze wydarzyc, co skloniloby ja do dalszego milczenia:/ szczegolnie, ze watpie, czy wersja z podwodnym bunkrem i skomplikowana aparatura umozliwiajaca kontakt zmiesci sie w oficjalnej bajeczce, ktora zdaje sie pomijac istnienie bunkrow, othersow i calego dodatkowego zamieszania ;)
  • 0

#50 Agata_31

Agata_31

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 14.05.2008 - |17:26|

Witam, to mój pierwszy post na forum, mimo że czytam was juz długo ;)

Wszyscy zastanawiają się jak to jest z Aaronem, a właściwie co wie opinia publiczna na temat jego matki. Wg mnie nie ma co się tu doszukiwać jakiś przekrętów, bo sprawa jest prosta. Są dwie możliwości. Jack mówi w swoim zeznaniu, że przeżyło katastrofę 8 osób - jedną z tych osób które zmarły juz po katastrofie była Claire (zanim umarła, urodziła Aarona). Kate adoptowała Aarona, a to że mówi on do niej "mamo", a ona nazywa go swoim synem nie znaczy wcale że to jakaś wielka mistyfikacja. (Moja adoptowana koleżanka tez mówi do swoich rodzicow "mamo" i "tato" ). Zakładając jednak że matce Kate tak zależy na zobaczeniu wnuka, byc może dla dobra dziecka (żeby go nie stresować) adopcję przeprowadzono "po cichu", opinii publicznej powiedziano że kate była w ciąży (no bo jaki przecietny zjadacz chleba to sprawdzi :) ) mimo że część ludzi wie kto był jego prawdziwą matką.

Aaron jest też wg mnie powodem, dla którego Jack chce wrócić na wyspę. Po powrocie na pewno dowiedział się że Claire to jego siostra. (zapewne wszystkie media znały biografie pasażerów albo spotkała go ciotka Claire na pogrzebie Christiana albo pasażerów lotu Oceanic) Wiedząc że zostawił tam swoją siostrę i "osierocił" siostrzeńca, nie mógł na niego patrzeć i dlatego początkowo nie chciał byc z Kate. Potem Hurley powiedział mu że to nie on powinien wychowywać chłopca, co spowodowało pogłębienie wyrzutów sumienia u Jacka. Ostatecznie postanowił wrócić na wyspę żeby przede wszystkim odnaleźć Claire.

PS. Teraz wiemy dlaczego Jack latał rożnymi samolotami, a nie popłynął dokładnie tam gdzie popłynęła Khana - wyspa zmieniła położenie :P
  • 0

#51 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 20.05.2008 - |20:48|

Jack, Kate, Sayid, Sun i Hurley. Kogo przegapilam? Wiem, ze temat powoli juz zapomniany, ale wlasnie mi przyszlo do glowy, ze Aaron nie moze byc w Oceanic 6, skoro tymi liniami lecial jako plod. Wiec kto jest jeszcze wsrod "ocalonych"? Czy juz dostalismy pelny sklad?
  • 0
Living is easy with eyes closed

#52 kar89

kar89

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21.05.2008 - |09:49|

Aaron na pewno sie wlicza - na konferencji prasowej ta babka (przedstawicielka Oceanic) mowila o tym, ze rozbitkowie znalezli szalupe ratunkowa i poplyneli nia wszyscy 'wlaczajac dziecko pani Austen narodzone na wyspie' :)) wiec moim zdaniem nie ma co sie zastanawiac nad tym, nikt inny nie dotarl do cywilizacji, przynajmniej oficjalnie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych