Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 071 - S04E01 - The Beginning of the End

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
332 odpowiedzi w tym temacie

#41 Campos

Campos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów
  • MiastoSOUTH - EAST

Napisano 01.02.2008 - |15:48|

Troche chore wg mnie, jest to że naomi dostaje nożem w plery w miejsce gdzie się znajduje kręgosłup, główna aorta oraz serce, po czym niezauważona znika i próbuje ich zmylić roznosząc dwa oddzielne ślady, ucieka dość daleko, wchodzi na drzewo i se siedzi a zaraz potem umiera :huh:
a odcinek ocenam na 7/10

To jest urok ej wyspy. Nie pamietasz jak Locke dostał kulke od Bena a teraz jest zdrowiutki...
  • 0

#42 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 01.02.2008 - |15:50|

Odcinek bardzo dobry :) .. ahh mój Lost w końcu wraca.. odcinek wciągał od samego początku ;). Chce już 2 odcinek ;(

Wiadomo ile będzie odcinków puszczonych? to prawda ze tylko 8 ?

KUka1 --> z tego co wiem to są miejsca na plecach blisko kręgosłupa, że można jeszcze przeżyć od rany kłutej.
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#43 KUKA1

KUKA1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • Miastoz doopy

To jest urok ej wyspy. Nie pamietasz jak Locke dostał kulke od Bena a teraz jest zdrowiutki...

W tamtym wypadku kula przeszła na wylot i możliwe że w miejsce gdzie została mu wycięta nerka :P

Użytkownik KUKA1 edytował ten post 01.02.2008 - |15:53|

• 0

Lost Kible - LINK

#44 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Ten odcinek można by zmieścić w 3x23, oceniam na 8/10. Komicznie brzmi tytuł pierwszego odcinka czwartego sezonu wiedząc, że sezonów będzie 5 lub 6 ;p

jak pokazal "Everything You Need to Know abou lost in 8 min and 15 sec" to cale trzy zesony moza zmiesci w niecale 10 min. Tylko po co?

Użytkownik Jonasz edytował ten post 01.02.2008 - |15:55|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#45 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.02.2008 - |15:52|

No dla mnie odcinek tak na 8/10
Tyle sie czekalo, ze az by sie z 5 naraz chcialo oblookac :)

Moze nr 4 i 5 to Claire i maly - jak to mowil Des, ze w jego wizji wsiadaja do helikoptera...

Obstawiam, ze ekipie Locka udalo sie znowu sprawic, ze wyspa jest niewidzialna
po tym jak 6 opuscila wyspe...

A nygus "z psychiatryka" hmm "inni" ktorzy znajduja sie poza wyspa ? I tez sie nie moga tam dostac ?
No chyba ze moga sie dostac na wyspe i chcieli tam spowrotem Hurleya wyslac
"pokoj z widokiem na ocean" zeby sie nie wygadal na temat wyspy ?
Bo skoro trafil do szpitala to sie wystraszyli, ze zacznie sypac - a jak widac
jakis pakt milczenia zawarli :P

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 01.02.2008 - |16:07|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#46 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.02.2008 - |16:09|

Bardzo dobry odcinek, oglądałem go z zainteresowaniem (w moim odczuciu 2x01 i 3x01 bardziej przynudzały). O ile PB się stacza, to LOST znów się chce oglądać (zupełnie jak pierwszy sezon). Dobrze, że znów nie było oka i na siłę wprowadzanie kolejnej postaci i opowiadania jej historii w retrospekcjach. Spadochroniarz jest naturalną kontynuacją wydarzeń na wyspie. Swoją drogą, bardzo podobny do Charliego, czy jego czasem nie gra ten sam aktor?

Oceanic 6 - moim zdaniem trzema osobami, które jeszcze się uratują to będą: Claire (widział ją Desmond w wizji, a on zwykle się nie myli), Michael (wydaje mi się że jednak Inni dotrzymają słowa) i Sayid (łebski gość, raczej nie da się zabić, czy zrobić w konia).

Flashforward świetny, bardzo intryguje mnie ten afroamerykanin, który odwiedził Hurley'a. Ciekawe czy jest tym gościem, o którym mówił Hugo (że "On" chce ściągnąć ich z powrotem), czy też dla niego pracuje. Wygląda na to że Lenny (facet, z retrospekcji Hugo z psychiatryka) musiał mieć podobne przeżycia co Hurley. Wygląda też na to, że tamci żyją, tylko zostali na wyspie. A cała szóstkę "On" próbuje też z powrotem ściągnąć na wyspę i wysyła ludzi. (?)

Szkoda tylko że znów odeszło w cień rozwiązywanie zagadek samej wyspy, czym jest, jaka jest jej mitologia, etc. Mimo wszystko: 9/10 :)
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#47 Curacao

Curacao

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoToruń,Polska

Napisano 01.02.2008 - |16:35|

1. Odcnikek według mnie genialny. Znacznie lepszy od 1 odcnika 3 sezonu. Ciagła akcja + cholernie tajameniczy FF.

2. Kim jest ten przerażajacy murzyn z ff Hurleya? Wygladał na kogos powiazanego z Dharma. Juz sama twarz moze przestarszyc!

3. Chatka Jacoba!? Czy to byla chatka Jacoba!? Przeciez lezała ona w zupełnie innym miejscu w 3 seoznie? No ale jest porteret psa. Były tam przybnajumniej 2 osoby : na krzesle prawdopobdonie CHRISTIAN (WTF!?), a druga !?.

4. Odcinek wyraznie blizszy terazniejszosci niz TTLG, Jack wrocil do szpitala, jeszcze nie zalamany.
Charlie "they need you" - chodzi tu o pozostalych na wyspie, czy moze o reszte uratowanych....

5 Olalla, niezle niezle!
  • 0
-Why do you find it so hard to believe?
-Why do you find it so easy?

#48 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 01.02.2008 - |16:37|

Odcinek Dobry.Troche zakręcili z Hurleyem,ale obejrze sobie jeszcze raz to może załapie bardziej o co biega.Ciekawe kto został na wyspie.I czy Naomi pomogła im czy nie.Bo pod koniec 3 sezonu Jack koniecznie chciał wracać na wyspe.
Może jakaś tajemnicza siła wyspy nakazuje im tam wracać(Jacob?)?
Pozostaje nam tylko czekać do następnego odcinka,który zapewne uchyli nam rąbka tajemnicy.
PozdRo
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#49 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.02.2008 - |16:37|

Odcinek bardzo dobry. Caly czas trzymal w napieciu. Z niecierpliwoscia czekam na kolejny.. 10/10
  • 0

#50 Listopad

Listopad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 01.02.2008 - |16:56|

3. Chatka Jacoba!? Czy to byla chatka Jacoba!? Przeciez lezała ona w zupełnie innym miejscu w 3 seoznie? No ale jest porteret psa. Były tam przybnajumniej 2 osoby : na krzesle prawdopobdonie CHRISTIAN (WTF!?), a druga !?.

a druga osoba to LOCK
  • 0

#51 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 01.02.2008 - |17:01|

Odcinek oceniam na 9/10. Bardzo dobry start jak po 9 miesiecznej przerwie :) Oczywiscie jesli wczesniej ogladaliscie spoilery to nie dowiecie sie za wiele nowosci :)
  • 0

#52 ZGi

ZGi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01.02.2008 - |17:16|

Jak zwykle mocno wszystko pokręcone. Trochę zawiodłem się początkiem. Poprzednie dwa sezony przyzwyczaiły do naprawdę ciekawych początków tutaj było trochę inaczej. 6 wydostało się z wyspy ale czy reszta zginęła czy została na tej wyspie? Bo wygląda na to drugie. Ogólnie jest dobrze (mogło być zawsze gorzej). Teraz czekam na tydzień na wersję HD w Nce (niestety mój komp za słaby na ripy w x264).

WItam wszystkich. A na czym w Nce leci serial ? Ja sie mecze i sciagam a moze pod nosem mam
  • 0

#53 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 01.02.2008 - |17:29|

Oceanic 6 - moim zdaniem trzema osobami, które jeszcze się uratują to będą: Claire (widział ją Desmond w wizji, a on zwykle się nie myli), Michael (wydaje mi się że jednak Inni dotrzymają słowa) i Sayid (łebski gość, raczej nie da się zabić, czy zrobić w konia).

Tylko
Spoiler

a druga osoba to LOCK

Locke był 3 osobą...oprócz niego był CS i prawdopodobnie Jacob.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#54 strawberry

strawberry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 01.02.2008 - |18:14|

super odcinek. akcja zaczyna nabierać tempa. mnóstwo ciekawych scen. moja ocena: 9,5/10

mnie zastanawia ten dialog podczas odwiedzin Jacka u Hurleya:
H:Przepraszam, że poszedłem z Lockiem.Powinienem był zostać z tobą.
J:Stare dzieje.
H:Chyba źle postąpiliśmy.On chyba chce, żebyśmy tam wrócili. Zrobi wszystko, żeby...
J: Nigdy tam nie wrócimy!
H:Nigdy nie mów nigdy.

ciekawi mnie ogromnie co się takiego stało, że Hugo żałuje swojej decyzji przyłączenia się do Locka... czas pokaże, teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać na kolejny czwartek ;)
  • 0
pozdrawiam wszystkich - strawberry

#55 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 01.02.2008 - |18:29|

Locke był 3 osobą...oprócz niego był CS i prawdopodobnie Jacob.

W sumie to nie jest spoiler, ale żeby nikt się nie rzucał ewentualnie.
Spoiler

• 0
...and Justice for All!

#56 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 01.02.2008 - |18:32|

ciekawi mnie ogromnie co się takiego stało, że Hugo żałuje swojej decyzji przyłączenia się do Locka... czas pokaże, teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać na kolejny czwartek ;)

Mnie ciekawi dlaczego Oceanic Six musza klamac w ralacjach z Wyspy. Hurley nie chcial powiedziec Big Mikowi o losach Anny-Luci, a Jack w czasie slynnego spotkania z Kate wykrzykuje, ze juz ma dosyc klamania. Coz takiego sie stalo, ze musza ukrywac prawde przed swiatem?

Użytkownik Jonasz edytował ten post 01.02.2008 - |18:33|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#57 strawberry

strawberry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 01.02.2008 - |18:37|

masz rację: albo nic nie mówią, albo kłamią... unikają rozmowy na temat wyspy, ludzi i wszystkiego co się tam działo.
ciekawe...
  • 0
pozdrawiam wszystkich - strawberry

#58 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 01.02.2008 - |18:39|

A orientujecie się kiedy będzie można się dowiedzieć o oglądalności pierwszego odcinka? A może już wiadomo?
  • 0
...and Justice for All!

#59 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.02.2008 - |18:45|

No i lost powrócił pełną gębą :) W sumie po przeczytaniu wszystkich postów nie mam za wiele do dodania. Ciekawy motyw z tą chatką, ciekawi mnie też czy ona faktycznie się pojawiła w tym drugim miejscu czy był to tylko objaw choroby Hurleya.

Charlie.. to jasne, że to zwid tak jak Dave. Tylko dlaczego tamten inny koleś go widział? Może dlatego, że był czubkiem :P

Czekam na kolejny odcinek! Przewalili nas z tą dwugodzinną premierą :( Ja bym sobie posiedział i trzy godziny :)

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 01.02.2008 - |18:47|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#60 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 01.02.2008 - |18:46|

Spoiler

TO CS. Ktoś w sieci rozjaśnił zrzut z tej sceny.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych