Skocz do zawartości

Zdjęcie

Breaking Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#41 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 13.05.2009 - |19:50|

2x08

W skrócie to "Better call Saul" rozwaliło mnie na łopatki.

Mnie rozwaliła akcja z początku odcinka z konstytucją i policjantem. Zdecydowana tendencja zwyżkowa, a pętla na szyi zaciska się coraz mocniej, a do finału tuż tuż.
  • 0

#42 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.05.2009 - |19:22|

Nie ma co ukrywać jest to jeden z najlepszych seriali w tym sezonie.

Znakomicie napisana historia, świetnie zagrana.

Niebanalne, życiowe, wciągające.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#43 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 17.05.2009 - |21:25|

2x10

Faktycznie świetnie zagrane, ale jak dla mnie przeginają z oryginalnością. Patrzeć przez pół odcinka jak zakłada bojler albo wymienia w domu deski to lekka przesada.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#44 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 19.05.2009 - |16:10|

Oglądałem relka tego odcinka o nazwie Breaking.Bad.S02E11.HDTV-DocY i jakość jest dobra. Napisy zapewne będą na weekend więc spokojnie i bez bulwersu.

2x11

Robi się co raz ciekawiej na koniec sezonu. Następny odcinek zapowiada się znakomicie. Jesse jak zawsze stwarza problemy i już na całego odlatuje i poddaje się swojemu nałogowi razem z Jane (żyją prawie jak państwo Spooge :lol:). Nie wiem jak teraz Walt wytłumaczy się z tego, że ominął narodziny dziecka i cały czas początkowe sceny poprzednich odcinków pokazują, że finał będzie zapewne świetny. Różowa maskotka pokazywana na początku jest jakąś aluzją do Pinkmana? Z drugiej strony raczej pewne, że twórcy nie uśmiercą Jessiego, więc może to będzie Jane?

btw. świetna nowa postać Gusa Fringsa. Mam nadzieję, że ten aktor częściej będzie się pojawiał w trzecim sezonie.

ps. dla zainteresowanych dzisiaj wyszedł nowy relek odcinka 2x11 od grupy 0TV. Niektóre osoby miały problem z dźwiękiem w wersji DocY.
Tak tylko jakby ktoś się nie orientował :rolleyes:.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 21.05.2009 - |08:49|

• 0

#45 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 25.05.2009 - |09:59|

2x12

Spodziewałem się większych fajerwerków, ale ten odcinek to było takie wprowadzenie do tego co wydarzy się w finale sezonu. Czyżby to już koniec współpracy? Do ostatniej sceny myślałem, że Jane to pewniak do worka w kolejnym odcinku, a tutaj niespodzianka :P. Mam nadzieję, że twórcy nas zaskoczą i nie będzie to coś w stylu, że Jesse z zemsty zrobi zadymę w domu państwa White i dwa trupy. Teraz na myśl przychodzą, że swój żywot za tydzień zakończy żonka i synek, ale ja liczę na jakąś niespodziankę ze strony twórców i obstawiam na synek i ojciec Jane, który pewnie będzie chciał dorwać Jessiego.
  • 0

#46 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 28.05.2009 - |23:57|

Odcinek spokojniejszy wprowadzający do finału, a tam to wydaje mi się że będzie się już działo... Żonka i synek nie mogą umrzeć to by było bez sensu, za to zgadzam się, że ojciec Jane będzie jedną z głównych postaci finału.
W sumie to szkoda że jest tak mało odcinków w sezonie, chociaż jeszcze większe rozwlekanie fabuły mijałoby się z celem
  • 0

#47 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.05.2009 - |12:10|

za to zgadzam się, że ojciec Jane będzie jedną z głównych postaci finału.

A jak wiemy z Q żartów nie ma ;P
  • 0

#48 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 01.06.2009 - |09:22|

Po finale powiem tyle, że serial jest mocno nieprzewidywalny :P. Nie spodziewałem się takiego obrotu spraw, ostatnie sceny po operacji to jest raczej wprowadzenie już do trzeciego sezonu, ale sam nie wiem co myśleć o ostatniej scenie jaką zafundowali nam twórcy, po oglądnięciu czułem rozczarowanie.

Ciekawa sprawa jest z tą sceną na końcu i tytułami odcinków. 737 Phoenix (może stamtąd leciał) Down Over ABQ. :P
  • 0

#49 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 04.06.2009 - |17:05|

Heh. Twórcy pokazali figę wszystkim, którzy oczekiwali sieczki w finale (np. zemsty za śmierć Jane ;)). 3 sezon zapowiada się wyjątkowo smakowicie - Jesse w depresji (?), Walt z ogromnym problemem w rodzinie (wyprowadzka żony, no i Hank z nowu troszkę nabruździł nieświadomie rzecz jasna :P).
  • 0

#50 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 04.06.2009 - |18:03|

Już początek odcinka zwiastował, że nie będzie sieczki i bardzo dobrze się stało. Trzeci sezon zapowiada się smakowicie. ;)

#51 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 05.06.2009 - |13:46|

Nie wierze panowie, że nikt, nie zwrócił uwagi na yhm różowy pedalski sweterek Walta.:-) Wiele do śmiechu mi nie trzeba.:-) Jeszcze do tego dodać łysego gangste :-)

Posted Image
  • 0

#52 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 05.06.2009 - |17:23|

Właśnie na tym polega ten kontrast oraz już kolejny raz spotykany dobry-zły z sąsiedztwa. Na tej samej zasadzie funkcjonuje bohaterka Weeds handlująca marihuaną, Dexter jak by nie patrzeć oraz główni bohaterowie Chuck i Reaper.

Co do finału to jak cały serial zaskakujący, nietuzinkowy i zrealizowany z klasą. Ścisła czołówka tego sezonu.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#53 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 05.06.2009 - |19:07|

Finał świetny. Trochę może akcja za szybko przeskakiwała, jednak końcówka mnie zawiodła. Nie podobała mi się końcówka z wypadkiem z jednego względu - zapowiada nam się tasiemiec. Zobaczcie jednak Waltowi nic się nie stało, interes kwitnie. W przyszłym sezonie dostaniemy historie o uzależnieniu Jessiego. Gdyby pokazywana akcja z początku okazała się jakąś zemstą - zginęłaby Sky czy Junior to już by inna bajka była na kolejny sezon. Boję się o ten serial...
  • 0

#54 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 18.06.2009 - |22:52|

Was też irytuje żona i dzieciak Waltera? :D

EDIT:
Dopiero dziś skończyłam oglądać 2 sezon. Strasznie to rozwlekłam w czasie, bo okropnie mi się podobało i nie chciałam kończyć.

Sama końcówka mnie rozczarowała. Liczyłam na coś innego, na pewno nie na zderzenie dwóch samolotów, a jak już się czepiam to dodam, że mały jak na dwa samoloty pasażerskie ;)

Skyler i Walter Jr okropnie mnie irytują. Hank jak zwykle namieszał w interesach. Wiedziałam, że Jane kopnie w kalendarz i nie ukrywam, że jej śmierć mi pasuje. Sprawa tego adwokata też mi troszkę nie leży. Coraz więcej osób jest w to zaangażowanych, co oznacza coraz więcej kłopotów. I tu mi się wydaje, że będzie coraz więcej mało realistycznych prób z nich wychodzenia. Może ja jako szary człowieczek nie wyobrażam sobie mieć na koncie jakiegoś trupa i nie mieć wyrzutów sumienia ;)
Jesse rządzi! :) A co do sweterka Waltera, w malinowym kolorze wygląda uroczo :)

I dzięki wam wielkie, serial mi się bardzo spodobał i nie ukrywam, że ta druga część (drugi sezon) jest o niebo lepsze.

P.S. Aha. I tak jak już pisałam. Jesse rządzi! :)

Użytkownik Jara71 edytował ten post 24.06.2009 - |23:15|

• 0

#55 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 26.11.2009 - |17:45|

• 0

#56 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 26.11.2009 - |18:04|

Strasznie ciężko się ogląda. Fakt, serial świetny (jestem dopiero po 1x05) i myśli się o nim długo po zakończeniu odcinka. O to w końcu chodzi. Zdecydowanie nie należy do takich, które można pochłonąć w tempie 1 sezon / 1 dzień albo podobnie. W dużych dawkach pewnie mógłby wywołać depresję.
Z drugiej strony momentami wymiata w kategorii najlepsza komedia. Może mam skrzywione poczucie humoru, ale były sceny przy których myślałam że się uduszę ze śmiechu.
  • 0

#57 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 26.11.2009 - |18:05|

Zgubiłeś jedno. Te zapowiedzi są już dostępne 2 tyg. Ogólnie, to jak dla mnie te zapowiedzi są mylne, co do naszego wyobrażenia. Podejrzewam, że scenarzyści pójdą w całkiem innym kierunku.

Strasznie ciężko się ogląda. Fakt, serial świetny (jestem dopiero po 1x05).

To najlepsze przed tobą, zapnij pasy.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 26.11.2009 - |18:09|

• 0

#58 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.11.2009 - |18:56|

To jeszcze nic, zacznij oglądać Deadwood to jest rzeźnia nr1 wśród seriali i przebiła nawet Shield.
Serial fantastyczny ale bez lekkiego serialu jako przerywnika nie da się oglądnąć więcej jak 3 odcinki.
Przygody naszego chemika to przy tej masakrze lekko strawne danie.

Co do Breaking Bad to jest to dramat z elementami czarnej komedii miejscami tak zabójczy jak mało który serial, zwłaszcza napad na magazyn, czy gotowanie w piwnicy :D
  • 0

#59 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 26.11.2009 - |20:15|

Ok, pasy zapięte :D Na pewno nie zrezygnuję z oglądania. Najwyżej potrwa to dłużej niż w przypadku np. SoA.

Deadwood na razie widziałam 1 odcinek i też mam w planach resztę, ale trochę trudniej zdobyć i na razie wygrało BB.
  • 0

#60 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 02.12.2009 - |21:56|

Strasznie ciężko się ogląda. Fakt, serial świetny (jestem dopiero po 1x05) i myśli się o nim długo po zakończeniu odcinka.

Oj ja przyznam, że początki też miałam ciężkie, ale potem poszło gładko.

3 sezon już w marcu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych