Odcinek 04 - S01E04 - Thirty Eight Minutes
Napisano 05.08.2004 - |18:51|
jedyne co mi się podobało w tym odcnku to McKay, jego dowcip z batonikiem był przedni a i zawiodłem się jescze, że tak mało pokazałi doktorka, rozmówki Beckett-a z McKayem są zawsze zabawne.
daje ocene 6 bo pomijając parę scen odcinek był nudny, sądziłem, że pokażą troche więcej akcji poza miastem.
Napisano 05.08.2004 - |21:38|
Trudno ocenić odcinek, bo trochę brakuje porównania. Myślę, że 7,5 będzie punktacją odpowiednią.
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 06.08.2004 - |00:07|
To dobry opis(...) Nie podobała mi się rozmowa międzi Weir a tym Amerykańcem, wypadło to strasznie sztucznie. Aktorzy nie do końca czują swoje postacie, ale miejmy nadzieję, że z czasem się przyzwyczają. B.T.W. czy zawsze czas musi upłynąć niemal do końca? Rozbrajanie bomb sekundę przed eksplozją to straszna sztampa.
Najbardziej mnie wkurzyl moment zlapania robala przez Sheppard-a. Przeciez on jest zolnierzem i to z konkretnym doswiadczeniem. Jak on mogl wpasc na "pajeczyne" wielkosci czlowieka rozpostarta na trasie ucieczki. Fakt, ze sie oglądal, ale tak zaden zolnierz by nie zrobil - mogli wymyslic cos innego
Naukowcy zachowuja sie smiesznie (nieprofesjonalnie), zolnierze robia fuszerki... rozumiem, ze to bardzo ludzkie, ale przeciez tu aż w oczy kluje eksperyment, a nie fachowa robota filmowcow...
Moze jeszcze watek innych ras sie rozwinie.
Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !!
Napisano 06.08.2004 - |18:43|
Ocena -8,5
Plusy:
-Mckay
-Mckay
-fajny pomysl na odcinek,utkniecie we wrotach i dodatkowo dla dramaturgi to cos przyczepione do szyji Majora
Minusy:
-hmmmm nie wiem
hmmm widze ze duzo osob kreuje już shipa weir&John a tak nie bedzie według mnie bardziej powinien być ship John&Teyla.
Co do tych 5 syboli......ja niezauwazylem tego wiec duzo ludzi tez moze nie
Użytkownik Michał edytował ten post 06.08.2004 - |18:56|
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 11.08.2004 - |16:33|
Dramaturgia rozwija się powoli aczkolwiek czały czas potęguje się napięcie.
Bardzo dobty pomysł z zablokowaniem się pojazdu we wrotach i upływającym czasem.
Coś co warto obejżeć.
Pzd
Napisano 17.08.2004 - |21:28|
Tak czy inaczej 8, może dałbym i 8.5 ale szczerze wierzę, że Atlantis stać jeszcze na więcej, widać jak polepsza się też zrganie aktórów, z którym były lekkie problemy, jak już pisałem przy okazji "Hide and Seek".
PS
W założeniu serialu było, że Teyla będzie się wiązać uczuciowo w jakiś sposób z Sheppard'em, czy też on z nią, jak kto woli Już w "Rising" było widać pewne delikatne napięcie między nimi. Nie zmienia to faktu, że Ship jest nie na miejscu - zaraz SGTokar mnie pobijehmmm widze ze duzo osob kreuje już shipa weir&John a tak nie bedzie według mnie bardziej powinien być ship John&Teyla.
Napisano 22.08.2004 - |16:19|
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...
Napisano 25.08.2004 - |11:17|
Dlaczego wrota mają sie zamknąc po 38 min skoro w nich "coś" jest?
Po 38 min zamykają sie chyba jak są puste...
W SG-1 6x01 jak Anubis atakuje ziemie to wrota są długo (nie pamiętam ile) otwarte i dlatego wydaje mi sie że nie powinny sie zamknąć po 38 min???
Może z polskimi napisami bym coś więcej zrozumiał?
Jak narazie to 4 za odcinek. Nic ciekawego.
«Każda dostatecznie zaawansowana technologia
Jest nieodróżnialna od Magii»
Arthur C. Clarke
Napisano 25.08.2004 - |16:04|
Wrota zamykają się w chwilę po tym jak nic w nie nie wchodzi, tyczy się to materii jak i róznego rodzaju promieniowania, fal elekrtomagnetycznych itp.Dlaczego wrota mają sie zamknąc po 38 min skoro w nich "coś" jest?
Po 38 min zamykają sie chyba jak są puste...
W SG-1 6x01 jak Anubis atakuje ziemie to wrota są długo (nie pamiętam ile) otwarte i dlatego wydaje mi sie że nie powinny sie zamknąć po 38 min???
Może z polskimi napisami bym coś więcej zrozumiał?
Jak narazie to 4 za odcinek. Nic ciekawego.
W odcinku "Redemption" i "Redemption (Part 2)" (SG-1 S06E01-02) Anubis używa urządzenia Pradawnych, które pozwala mu utrzymać połączenie dłużej niź 38min. Zgodnie z tym, co mówił McKay w opisywanym tu odcinku, ze względu na charakter tunelu podprzestrzennego i jego wpływ na znaną nam rzeczywistość, nie da się w konwencjionalny sposób utrzymać połączenia dłużej niż wspominane 38min. Po prostu nie pozwalają na to prawa rządzące fizyką podprzestrzenną, ten temat był wałkowany na forum z tego co pamiętam.
PS
Przecież napisy są napisy.gwrota.com
Napisano 03.10.2004 - |08:38|
Ocena:5
Napisano 06.10.2004 - |18:25|
No nie byłbym taki pewien tego rozkręcenia się odcinka :/ Zauważ,że 1 sezon StarGate SG-1 był genialnmy i najlepszy ze wszystkich.StarGate Atlantis ma o tyle komfortową sytuacje,że ma już rozeznany rynek i wie co fani lubią.Jeśli tak dalej pójdzie okaże się,że SGA to nieudany projekt.Widzę, że opinie są bardzo podzielone. Osobiście mi się odcinek podobał, jak zresztą większość SGA i SG1 .
To prawda, że troszkę to naciągane utknięcie we wrotach, na ale dajmy szansę naszej SGA. W końcu dopiero to sezon pierwszy.
ocena: 8
Napisano 06.10.2004 - |19:54|
Napisano 06.10.2004 - |22:06|
Jako fanowi nie pozostaje Ci (i nam też) nic innego. Podobno wiara czyni cuda, ale mam wątpliwości czy to się sprawdzi w przypadku Atlantis. W omawianym odcinku z pewnością tej wiary (i pomysłów) twórcom scenariusza zabrakło. Dlatego wyszła im rzecz do bólu przewidywalna i wtórna.Ogólnie pisząc jestem optymistą i wierzę w kolejne sezony SGA, byleby tylko sony nie zaniechało produkcji.
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 12.09.2005 - |14:42|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 01.01.2006 - |17:51|
Jedyny plus to nowi bohaterowie - naukowcy. Mam nadziję, że tak szybko ich nie uśmiercą.
Napisano 10.03.2006 - |01:16|
Denerwujący jak zawsze MacKey, wystraszona Weir...
Jakos sie jeszcze nie przekonałam do ekipy SGA...
Napisano 15.05.2006 - |21:41|
Napisano 08.06.2006 - |09:09|
Prawo Clarke'a
Napisano 30.06.2006 - |18:11|
Pomysł z robalem uważam za udany oraz sposób w jaki uratowali Shepparda pozbawiając go życia i przywracając do niego.
Ocena 8
Napisano 03.09.2006 - |10:58|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych