Odcinek 030 - S02E07 Out of Time
Napisano 07.11.2007 - |22:37|
Proces starzenia się - naturalne i nieodwracalne nagromadzenie się uszkodzeń wewnątrzkomórkowych, przerastające zdolności organizmu do samonaprawy.
Myśle że Adam miał swój "udział" gdzieś w drzewie genealogicznym rodziny Petrelli.
Napisano 08.11.2007 - |07:53|
może Adam dzieciństwie też miał moc ale nie miał jak sie o tym dowiedzieć (nigdy wcześciej nie został zraniony, oparzony itp.) i dopiero jak 'zarobił' strzały w klate i zmarl na chwile jego proces dorastania został przerwany (w domysle mogł sie zestarzec) i stał sie niesmiertelny, tego nie wiadomo
Prawdę powiedziawszy to wiadomo
Zgodnie z tym co zaproponowałeś gdyby "zmarł" w dzieciństwie - byłby stale dzieckiem - nieprawdaż ?
Zresztą chyba mało prawdopodobne aby do wieku (mniej więcej) 30 lat chłopak w XVII w NIGDY się nie zranił
Natomiast Clair już parę razy za swojego życia zmarła i nadal się starzeje
A to już bardziej prawdopodobne.Może Claire gdy rozwinie swoją moc (jak parkman) też nie będzie podatna na upływ czasu.
Myśle że Adam miał swój "udział" gdzieś w drzewie genealogicznym rodziny Petrelli.
Bóg raczy wiedzieć co nam "zaserwują" scenarzyści
Użytkownik psjodko edytował ten post 08.11.2007 - |07:55|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 08.11.2007 - |11:18|
Bo może by się dało coś wyciągnąć .
Obstawiam jeszcze jedną (bardzo mało, ale jednak prawdopodobną) możliwość.
Jak Kensei Takezo przedstawiał się Hiro, jako anglik, właśnie jako Adam?
Bo jakoś sobie nie przypominam, może ten Adam z teraźniejszośći (Kanadyjskiej) to może ktoś inny!
A no i niekoniecznie to Adam jest zły, może to jednak Bob mimo wszystko.
Przecież pamiętamy w pierwszej części Peter powiedział do swojej matki, że ona jest zła.
Może Adam jest dobry i zabija zło. (Batdzo mało możliwe).
Nie ma co gadać zobaczymy
Napisano 08.11.2007 - |12:23|
Użytkownik micro edytował ten post 08.11.2007 - |13:01|
Napisano 08.11.2007 - |12:32|
Napisano 08.11.2007 - |13:39|
Mysle w sumie ze to Peter pomogl mu uciec, moze zamkneli go razem.
Napisano 09.11.2007 - |14:02|
Dramaturgia zwroty akcji efekty no i sama końcówka Adam-Kensei super.
0,5 odjąłem za brak Sylara
Napisano 09.11.2007 - |14:10|
Moze i Adam jest niesmiertelny ale w czasie raczej sie nie porusza.
Nie przesadzaj. Każdy z nas porusza się w czasie
Kensei uciekł dwa tygodnie temu.
Nie wiemy kiedy Firma go zamknęła więc nie wiemy czy miał szansę na szkodzenie Hiro...
Napisano 09.11.2007 - |18:40|
Tak naprawdę nie wiemy, kiedy w firmie był bunt załogi i główna osoba, Adam, został zamknięty. Jeżeli to się stało przed urodzinami Hiro, to zapewne wtedy go zamkneli i nie miał szans na zabicie Hiro.Kensei uciekł dwa tygodnie temu.
Nie wiemy kiedy Firma go zamknęła więc nie wiemy czy miał szansę na szkodzenie Hiro...
Użytkownik MorFeuS edytował ten post 09.11.2007 - |18:41|
Napisano 09.11.2007 - |19:32|
Mnie zastanawia skad tak dobrze Peter i Adam sie znaja/przyjaznia (prawdopodobnie) skoro Adam uciekl 2 tygodnie temu. Mam teorie ze Peter i Adam byli zamknieci moze razem i Adam go przekonal do swojej wizji jakos
ale kto to wie
Napisano 09.11.2007 - |21:22|
co do odcinka hmmmmm rewelacja, pierwszy odcinek z sezonu ktory chyba najwiecej wniosl do filmu, same zagadki i zwroty akcji teraz hmmmm czlowiek sie zastanawia kto jest dobry a kto jest zly
Napisano 10.11.2007 - |00:21|
ta ostateczna proba Kensei Takezo w ktorej odnajdzie siebie i wyjmie sobie serce aby umrzec.
A watek wirusa jest dodatkowym aby nabic serialowi troche tresci oczywiscie raz jeszcze zwycieza.
HRG watpie aby umarl jest zbyt wazna postacia w serialu poza tym w przyszlosci ma przejsc do podziemia i pomagac
ludziom z darami - co jest calkiem logiczne z jego obecnym postepowaniem (ostani zbuntowany po oczyszczeniu firmy z starej gwardi)
NIKKI moze zginac ratujac swiat przed zaraza (moze ja hero przeniesie do alternatywnej juz teraz przeszlosci gdzie Peter wybucha )
- zreszta slabo gra w tym sezonie i malo jej jest a jej dziecko zawsze moze Mohender waz z Mattem
zaadoptowac
A Sylar to rekownalestecja w tym sezonie aby w nastepnym stac sie znow glownym czarnym bohaterem (bankowo
lykie niesmiertelnosci aby stal sie wiekszym problemem niz ostanio).
I na koniec widzimy jak mlodzi staja sie starszyzna i w krodce to oni beda tworzyc firme.
A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.
Napisano 10.11.2007 - |11:29|
NIE MOW TAK! Nikki to najlepsza postać w Heroes (( Ale fakt faktem za mało ją pokazuja...NIKKI moze zginac ratujac swiat przed zaraza (moze ja hero przeniesie do alternatywnej juz teraz przeszlosci gdzie Peter wybucha biggrin.gif )
- zreszta slabo gra w tym sezonie
Napisano 10.11.2007 - |12:17|
----------------------------------------------------------------------
Regulamin > Profil użytkownika > podpunkt
Napisano 10.11.2007 - |12:31|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 10.11.2007 - |17:57|
Tak naprawdę nie wiemy, kiedy w firmie był bunt załogi i główna osoba, Adam, został zamknięty. Jeżeli to się stało przed urodzinami Hiro, to zapewne wtedy go zamkneli i nie miał szans na zabicie Hiro.
Według mnie to Adam/Takezo nie zaatakował wcześniej Hiro, bo byłby to atak, w którym atakowany(Hiro) nie wiedziałby za co obrywa. Może specjalnie czekał, aż Hiro najpierw cofnie się w czasie i dopiero po jego powrocie zaatakuje go, co wskazywałoby, że niedługo nastąpiłoby ich starcie. Hiro wiedziałby, że zranił (uczuciowo) Takezo i musiałby stanąć do walki przeciwko niemu.
Może trochę zamieszane, ale ja to tak widzę.
PS.
Trochę późno udzielam się po raz pierwszy na tym forum , ale zawsze lepiej późno niż wcale.
Użytkownik koloninek edytował ten post 10.11.2007 - |17:58|
Napisano 11.11.2007 - |21:15|
Ocena: 9
PLUSY:
+ Hiro z sukcesem rozwiązał sprawę Białobrodego i Kensei'a, legenda nadal będzie żywa, nikt się nie dowie o interwencji Nakamury w linni czasowej. Dobra akcja ratunkowa no i walka dwóch "hirołs"
+ świetna była misja Maury'ego w siedzibie Firmy. Dzięki wykorzystaniu swoich umiejętności chciał manipulować ludzmi, głównie Nikki i Matten, ale na szczęscie ten drugi wczas odpłacił się ojcu pieknym za nadobne
+ kompletne zaskoczenie na końcu odcinka, gdzie widzimy dwie najważniejsze postacie serialu: Peter oraz nowość tego serialu: Adam Monroe Ten drugi okazuje się głównym bad guyem, szaleńcem chcącym doprowadzić do holokaustu. Tam gdzie się przeniósł Peter widać, że wizja Adama się spełniła, plaga opanowała świat i większość ludzi umarła. To jak rozumiem jest cel Adama, i to też musi być powodem, dla którego reszta znanych nam hirołsów będzie chciała niedopuścić do spełnienia się planu Adama. Oby nie było zbyt patetycznie, bo teksty "uratować świat" już mi się przejadły.
MINUSY:
- ojciec Claire znów miał rację, jednak ona nadal nie umi zrozumieć, że jest w ciągłym niebezpieczeństwie i nie powinna się wychylać. Faktycznie akcja z szefową czirliderek opisana w gazecie przyciągnie ciekawskich, a co gorsza Firmę która bedzie chciała załatwić Noaha i wykorzystać Claire. I będzie to z winy młodej, głupiutkiej Claire i jej jeszcze głupszego chłopaka.
- zaskoczył mnie, niestety negatywnie Suresh, który po zobaczeniu 2 zdjęć nagle staje się paplą i zdrajcą, wygaduje Bobowi wszystko o umowie z Noahem, wierzy na słowo Bobowi (a nie powinien) a co gorsza przyjmuje broń i misę zinfiltrowania Bennetów
- ten Adam na końcu odcina to jest już osoba po feudalnej Japonii tak? Bo teraz mam problem ze zrozumienien o co tutaj chodzi? Czemu to Adam miał by sie przenosić do roku 1671 po to, aby się zabawiać, pić i podrywać dziewki oraz szlachtać ludzi mieczem? A jeśli tego nie zrobił, to by znaczyło, że Adam w wersji Takezo Kensei to naprawde ten Anglik znany nam z kilku pierwszych odcinków 2 sezonu, który przeżył wybuch spowodowany przez Hiro i postanowił się zemścić na wszystkich. To by też oznaczało, że facet jest nieśmiertelny i wiecznie młody. Jeśłi miało by się okazać, że ta druga wersja jest prawdziwa i "potwór" Adam powstał z powodu tego, że Hiro złamał mu ponad 300 lat temu serce, to by oznaczało, że Hiro to największy ćwok w historii. Nawet nie zadał sobie trudy znalezienia ciała Kensei'a/Adama, a przecież i tak mógłby naprawić historię w inny sposób. Na ten sposób zwróciłem uwagę w komentarzu do poprzedniego odcinka, czyli Hiro przenosi się do moment, kiedy ma zamiar powiedzieć Księżniczce prawdę i zmienia zdanie. To by wystarczyło, Kensei nie zostałby świrem owładnietym manią zemsty, a wtedy też zła nie wyrządziliby jego narzędzia, m.in Linderman czy Maury
Użytkownik Halavar edytował ten post 11.11.2007 - |21:35|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 11.11.2007 - |21:59|
- ten Adam na końcu odcina to jest już osoba po feudalnej Japonii tak? Bo teraz mam problem ze zrozumienien o co tutaj chodzi? Czemu to Adam miał by sie przenosić do roku 1671 po to, aby się zabawiać, pić i podrywać dziewki oraz szlachtać ludzi mieczem? A jeśli tego nie zrobił, to by znaczyło, że Adam w wersji Takezo Kensei to naprawde ten Anglik znany nam z kilku pierwszych odcinków 2 sezonu, który przeżył wybuch spowodowany przez Hiro i postanowił się zemścić na wszystkich. To by też oznaczało, że facet jest nieśmiertelny i wiecznie młody. Jeśłi miało by się okazać, że ta druga wersja jest prawdziwa i "potwór" Adam powstał z powodu tego, że Hiro złamał mu ponad 300 lat temu serce, to by oznaczało, że Hiro to największy ćwok w historii. Nawet nie zadał sobie trudy znalezienia ciała Kensei'a/Adama, a przecież i tak mógłby naprawić historię w inny sposób. Na ten sposób zwróciłem uwagę w komentarzu do poprzedniego odcinka, czyli Hiro przenosi się do moment, kiedy ma zamiar powiedzieć Księżniczce prawdę i zmienia zdanie. To by wystarczyło, Kensei nie zostałby świrem owładnietym manią zemsty, a wtedy też zła nie wyrządziliby jego narzędzia, m.in Linderman czy Maury
Hiro już raz pokazał, że ta kontrola czasu to piąte koło u wozu...chyba mógłby cofać się do skutku aż się uda. Coś w stylu "Day break", albo niektóre sceny w "Next"
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#59
Napisano 12.11.2007 - |09:45|
Nawet nie zadał sobie trudy znalezienia ciała Kensei'a/Adama,
Ja oglądałem jakąś inną wersję odcinka ?
Przecież znalazł całkowicie zwęglone zwłoki Takezo i obok nich hełm, który zabrał do współczesności i położył na biurku Ando.
a przecież i tak mógłby naprawić historię w inny sposób. Na ten sposób zwróciłem uwagę w komentarzu do poprzedniego odcinka, czyli Hiro przenosi się do moment, kiedy ma zamiar powiedzieć Księżniczce prawdę i zmienia zdanie. To by wystarczyło, Kensei nie zostałby świrem owładnietym manią zemsty, a wtedy też zła nie wyrządziliby jego narzędzia, m.in Linderman czy Maury
A skąd Hiro ma wiedzieć to co my wiemy ?
Przecież w XVII w w Japonii nie było TV i nie oglądał pozostałych odcinków Heroes ?
Twój pomysł może dopiero teraz wykorzystać - bo dopiero co wrócił z przeszłości
i właśnie dowiedział się, że jego ojciec nie żyje.
A i tak nie wie o co w tym wszystkim chodzi (jeszcze)
Napisano 12.11.2007 - |14:52|
Mówimy o tym ciele które widać w 32:03 odcinka? Skoro to by miało być ciało Kensei'a to w takim razie, kim jest ten gość, którego poznaje Peter pod koniec odcinka? To jest ta sama postać, czyli Adam Monroe? Bo jeśłi Takezo zginął podczas tego wybuchu, tzn. nie mógł się zregenerować, w takim razie w roku 2007 do którego przeniósł się Hiro nie powinno być ani Adama, ani całego zła które wyrządził. Skoro facet zginął w 1671 roku, to Hiro jest największym Hero gdyz zabił głównego bad guy'a No chyba, że scenarzyści wymyślili sobie, że Takezo po wielkim wybuchu jednak przeżył, zmienił sobie tożsamość na Adam Monroe i zajął się ściganiem ludzi posiadającyh umiejętności oraz chęcią zemsty nacałym swiecie. A to by znaczyło, że te "zwęglone zwłoki" szybko się podniosąJa oglądałem jakąś inną wersję odcinka ?
Przecież znalazł całkowicie zwęglone zwłoki Takezo i obok nich hełm, który zabrał do współczesności i położył na biurku Ando.
Wszystko będzie zależeć od tego, czy Takezo przeżył czy nie. Jeśłi tak, to nadal morderca starej gwardii pozostaje na wolności, i Hiro będzie starał się go znaleźć. Ciekaw jestem jak zareaguje, kiedy okaże się, że jest to ten sam człowiek, którego poznał ponad 300 lat temuTwój pomysł może dopiero teraz wykorzystać - bo dopiero co wrócił z przeszłości
i właśnie dowiedział się, że jego ojciec nie żyje.
A i tak nie wie o co w tym wszystkim chodzi (jeszcze)
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych