Skocz do zawartości

Zdjęcie

Starship Troopers Trilogy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
121 odpowiedzi w tym temacie

#41 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.01.2004 - |22:59|

Nowe wieści na temat "Żołnierze Kosmosu 2":

Dzisiaj kupiłem DVD - Video Magazyn: i jest tam troche na temat tej kontynuacji. Okazuje się, że jest to produkcja wyłącznie na dvd (nie będzie w kinach), sam film jest zrobiony za ułamek sumy jaka wydano na "Żołnierzy kosmosu". Autor artykułu zasadniczo "jedzie" po "kontynuacjach na dvd" (nazywa to "skokiem na kasę"), które nie są tak spekakularne jak pierwowzory. Swierdza, że większośc takich kontynacji na dvd to kaszanka, ale są od tego wyjątki i do tych wyjątków zalicza "Żołnierzy Kosmosu 2", że co prawda jes zrobiony za małę peniądze, jednak ma "coś" i jest wart obejrzenia. Na koniec artykułu jest mowa, że za miesiąc ma byc znacznie więcej o realizacji i samym filmie "Żołnierze kosmosu 2" (ja regularnie kupuje ten magazyn, więc za miesiąc mogę napisać co i jak :-)

ps. Reasumując: nie spodziewajcie się efektownych i super kosztownych efektów specjalnych (cos ja różnica między Stargate film i SG1 serial tv.

Użytkownik ulan edytował ten post 09.01.2004 - |23:03|

• 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#42 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 10.01.2004 - |11:17|

A mi ten film się podobał, chociaż jest to bardziej sfilmowana bajka niż film:) Ogólnie uważam go za godnego do polecenia. Efekty w tym filmie są mało spotykane. Sam wygląd robali człowieka potrafi wystraszyć. Mi najbardziej podobała się scena w tej koloni na planecie opanowanej przez robale. Wyobraźcie sobię siebie i grupkę ludzi ze zwykłymi karabinami zaatakowanych przez taką masę robali. Normalnie szok. Sytuacja beznadziejna. Plaga robali. Ja to nie wiem co bym zrobił. Chyba uciekał, gdzie pieprz rośnie :)
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#43 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 13.01.2004 - |19:43|

Film byl bardzo fajny. Z poczatku nastawilem sie na to, ze bedzie to kolejny film o rzezni miedzy ludzmi a rasa robali, a okazal sie to calkiem przyjemny film, mimo ze rzeznia jako taka byla.
Swoja droga na sieci widzialem kilkanascie odcinkow jakiegos serialu Starship Troopers i jestem ciekaw co to takiego.. Widzial ktos to moze ?
Poza tym czekam na Starship Troopers 2, ktory ma wyjsc niestety tylko na DVD/VHS, takwiec nie mam co liczyc na emisje w kinach.
  • 0

#44 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 31.01.2004 - |08:52|

Chce wiedzieć więcej chce wiedzieć więceeeej. More mooreee MOREEEEE
  • 0

#45 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 31.01.2004 - |09:11|

Chce wiedzieć więcej chce wiedzieć więceeeej. More mooreee MOREEEEE

Po pierwsze post jest troszeczkę bez sensu . Po drugie sprecyzuj swoje pytanie , co dokładnie hcesz wiedzieć .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#46 Tebulot

Tebulot

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 31.01.2004 - |09:32|

A żeby było ciekawiej jednostki typu Generał pilnujące piechoty wyglądają jak SS mani :) jest taka jednostka która strzela w plecy uciekającym ma wygląd 100 % SS-mana :) 

Nie żebym się czepiał, ale to raczej w armii radzieckiej były jednostki strzelające do własnych wycofujących się żołnierzy, były to specjalne oddziały NKWD, co do armii niemieckiej, to raczej bardzo mało jest jakichś informacji by SS tworzyło podobne jednostki, jednak w armii Niemieckiej zdecydowanie bardziej dbano o pojedynczego żołnierza niż w Związku Radzieckim.

Tak troszkę nie na temat, ale jakoś tak mi się nasunęło ;-)
  • 0

#47 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.01.2004 - |10:06|

Po pierwsze post jest troszeczkę bez sensu . Po drugie  sprecyzuj swoje pytanie , co dokładnie hcesz wiedzieć .

Obi, nie czepiaj się. Kolega pracuje nad licznikiem ( 9 postów w 35 minut) i pewnie nic nie chce wiedzieć.
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#48 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 31.01.2004 - |10:42|

Obi, nie czepiaj się. Kolega pracuje nad licznikiem ( 9 postów w 35 minut) i pewnie nic nie chce wiedzieć

Ooo. nie wiedziałem - myślałem że on tak szczeże domaga się wiedzy związanej z uniwersum Starship Tropers :D - szczeże .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#49 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.01.2004 - |10:56|

Nie żebym się czepiał, ale to raczej w armii radzieckiej były jednostki strzelające do własnych wycofujących się żołnierzy

Spoko wiem wiem też oglądałem enemy at the gates he he ale ja tam mówiłem o Warhammerze gra figurki fantazy ... nic związanego z realnością :)

Co do wydania na DVD 2 części to troche szkoda ... bo obejzałbym go chętnie w kinie.... a DVD nie posiadam :) zawsze można u kogoś posępić :) he he
  • 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

#50 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 01.02.2004 - |12:57|

WITAM

Tak troche z innej beczki, ale nawiązującej do tematu, cycat z CD ACTION:

"Brytyjskie Strangelite (twórca pecetowego Crazy Taxi) zaprezentowało
pierwsze obrazki ze Staship Troopers -first-person shootera, który wydany
zostanie pod egidą Empire. Miejmy nadzieje, że ta wizja "Żołnierz Kosmosu"
okaże się lepsza niż RTS przed bodaj dwóch lat..."

Widać z tego że jednak idea Starship Trooper innych też zapędza do roboty ...

ARTURS
  • 0

#51 Lis_SG3

Lis_SG3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 17.02.2004 - |19:48|

Hmm co do filmu to widziałem go chyba z 8 razy i za każdym razem mi się podobał :) Największe wrażenie wywarło na mnie chyba hasło które do dzisiaj brzęczy mi w głowie - DO YOU WANNA LIVE FOREVER :) Zaś co do 2 części to to chyba będzie jedna wielka lipa . Jeśli dobrze widziałem to nie ma nawet jednego nazwiska z części pierwszej - więc co to za kontynuacja czy cąg dalszy ???? Powinni chyba zaprzestać bo mogą zepsuć coś co wyszło im wyśmienicie :)
  • 0
Mess With The BEST - Die Like The Rest !!!!

#52 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 19.04.2004 - |22:56|

Tak apropo tego mojego ostatniego postu to zdaje sie, że mój młodszy brachol sie tu wbił jakoś i bzdury popisał. Musze posprawdzać co tu jeszcze nabazgrolił jakby coś dziwnego pisało to sory ... A tak z innej beczki To sposób w jaki robale zaatakowały ziemie no jakby to delikatnie napisać - co za baran pisał scenariusz. Reszta filmu to kawał dobrej historii. Akcja świetna, Denis Richards jeszcze lepsza (żałuje tylko, że niewstąpiła do piechoty ... scena pod prysznicem :] ) o i przypomni mi ktoś może jak sie nazywał ten koleś co ich szkolił, żucający nożem łamiący ręce itp. Koleś jest moim bohaterem. Aż normalnie poszukam jakiejś stronki. A na 2 część czekam i ide do kina. Teraz mają tą nową broń uuuuuuu ale sie będzie działo.
  • 0

#53 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 19.04.2004 - |23:46|

A na 2 część czekam i ide do kina.

Ale chyba tego domowego ;)
Bowiem, z tego co pamiętam druga część ma być tylko na dvd.
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#54 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.04.2004 - |23:48|

Pytasz o aktora, czy postać? Aktor nazywa się Micheal Ironside, a postać porucznik Jean Rasczak. Facet dosyć znany i raczej lubi sf :) Grał min. w drugim "Nieśmiertelnym", "Total Recall", w seriach "V" i "Seaquest DSV" i całym mnóstwie innych produkcji.
Po szczegóły zajrzyj tutaj :
Michael Ironside
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#55 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 19.04.2004 - |23:55|

i przypomni mi ktoś może jak sie nazywał ten koleś co ich szkolił, żucający nożem łamiący ręce itp.

Pytasz o aktora, czy postać? Aktor nazywa się Micheal Ironside, a postać porucznik Jean Rasczak.

Oj, tu raczej chodzi o aktora Clancy'ego Brown'a. Czyli sierżanta Zima.
Link

Rasczak to ich nauczyciel, a później (przez jakiś czas :) ) ich dowódca.

Użytkownik Cholek edytował ten post 19.04.2004 - |23:57|

• 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#56 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.04.2004 - |00:02|

:o
Zgadzam się i poprawiam. Tu rzeczywiście o niego chodzi :D Ale jakoś Ironside utkwił mi w pamięci bardziej. Chyba odstawię BR na jakiś czas i przypomne sobie inne fimy :P
Niemniej co do jednego miałem prawie rację: ten grał w "Nieśmiertelnym" Kurgana :D
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#57 phrazes

phrazes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 29.04.2004 - |00:16|

Ten film bardzo mi sie podobał. Pamiętam po raz pierwszy widziałem go w kinie i byłem pod takim wrażeniem, że po wyjsciu chciałem iść od razu jescze raz bo nie pamiętałem o co chodziło :) . Od tej pory widziałem go niejednokrotnie i przyznaje, że jest naprawde dobry.
  • 0

#58 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.05.2004 - |16:10|

Wiadomość dla posiadaczy mułka!
Tutaj znajdziecie mułkowy link do Starship Troopers 2: Hero of the Federation (2004) *DVDRip* *AC3*
:D :D :D
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#59 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 09.05.2004 - |01:10|

Witam,

Niestety mam już pierwszą opinię mojego znajomego o tym filmie. Powiedział, żeby omijać szerokim łukiem. Swojej opinii jeszcze tu nie dam, ale kiedy jedynka dostaje na produkcje 95 mln $, a dwójka zaledwie 6 mln $, to niestety musiało się to odbić na efektach, a pewnie i sama fabuła jest nie najlepsza. Więc pozostaje tylko "zaprzeć się" o coś solidnego i go obejrzeć ;)
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#60 XaM

XaM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 10.05.2004 - |17:25|

Starship troopers II w divx dostepne juz :)
Wlasnie sobie sciagam i mam zamiar ogladnac.
Oczywiscie moge upnac na jakis w miare szybki ftp

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych