Skocz do zawartości

Zdjęcie

Life

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

#41 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.11.2008 - |16:01|

Nikt tu nie pisze o tym serialu ?? :) Ja właśnie kończę oglądać 2x08 odcinek..

Serial naprawdę bardzo dobry! Fakt nie jest to jakieś arcydzieło w stylu Lost ale wciąga i ma ten klimacik:). Po prostu jeden z ciekawszych seriali ostatnich lat.
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#42 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 24.11.2008 - |16:47|

Azazell ja oglądam, fakt serial jest fajnie poprowadzony itd. Główny bohater to niezły aparat :P, ale to ciągnięcie tego głównego wątku wlecze się jak... teraz właśnie brakuje mi takiego jednego odcinka jak w s01 gdzie był całkiem skierowany w stronę głównego wątku, owszem ostatni odcinek się ciekawie skończył, ale cały czas czuje niedosyt. Ten nowy pan detektyw jakoś mnie nie porwał, a ni ten romansik...już lepsza dla mnie była ta poprzednia pani, która pojawiła się gościnnie w jednym z odcinków sezonu 2. Mam nadzieję, że rozwiążą cały ten wątek z Crewsem do końca sezonu i przy tym aby się wpakował w kolejne bagno co by mogło być wątkiem kolejnego sezonu bo jakoś słabo widzę to jakby ciągnęli to jeszcze przez kolejny sezon. Właściwie to wie ktoś co się stało z panią adwokat?
  • 0

#43 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 24.11.2008 - |18:10|

Fakt nie jest to jakieś arcydzieło w stylu Lost

OMG !
Też mi porównanie.

Life jest całe lata świetlne lepszy od Losta.

ale to ciągnięcie tego głównego wątku wlecze się jak... teraz właśnie brakuje mi takiego jednego odcinka jak w s01 gdzie był całkiem skierowany w stronę głównego wątku, owszem ostatni odcinek się ciekawie skończył, ale cały czas czuje niedosyt.

I tak ma być - to jest serial (oby leciał jak najdłużej) a nie film i nie muszą wszystkiego wyjaśniać w jednym odcinku..
Motyw główny cały czas się przewija w tle i jest bardzo zgrabnie prowadzony.
I cały czas utrzymuje widza w napięciu (szczególnie po zakończeniu ostatniego odcinka).
Osobiście doskwiera mnie ten niby romans szefa policji z partnerką naszego bohatera.
Oni tak nie pasują do siebie że :angry:

Właściwie to wie ktoś co się stało z panią adwokat?

Wyjechała do NJ i co tu więcej chcieć ?

Użytkownik psjodko edytował ten post 24.11.2008 - |18:11|

::. GRUPA TARDIS .::

#44 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 24.11.2008 - |18:30|

No racja nie pasują :P, a zapytałem się co się z nią stało bo musiało mi gdzieś umknąć to :)
  • 0

#45 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 24.11.2008 - |19:07|

2x02-09

Dobry s2, postać nowego szefa bardzo fajna, także jego walka o względy naszej pani detektyw niezła.

Ja osobiście chciałbym więcej głównej fabuły ale i tak jest dobrze bo odcinki są robione w swoim specyficznym klimacie i z klasą.

W zalewie gówna made in Lost lub CSI ten serial wybija się ponad średnią.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#46 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 25.11.2008 - |09:23|

Tak postać nowego szefa to wielki plus. Tamta poprzednia babka jakaś taka nijaka / sztywna taka była i zbytnio nie pasowała do serialu. Nowy szef wpasował się nawet mogę szczerze powiedzieć - wyśmienicie.
A te jego podrywy do pani detektyw są naprawdę śmieszne :) i to w pozytywnym znaczeniu. Fakt faktem nie pasują do siebie ale można się pośmiać jak on jej daje do zrozumienia a ona takie śmieszne miny strzela :)

W 2x08 uśmiałem się ze sceną jak Crews zrobił zakupy świąteczne i kupił różowe majtki i chciał podarować pani detektyw :) hehe myślałem, że spadnę z krzesła.

--
Damian lewis zadziwia mnie. Kiedyś miał same role takie poważne (Kompania Braci itp) też grał w innych filmach bardzo poważne role. A tu taka rola troszkę komiczna i to wyszło naprawdę mu na plus.

Wiadomo ile odcinków będzie miał 2 sezon? oraz czy będzie 3? OBY był !!
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#47 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 31.12.2008 - |11:43|

Drugi sezon trzyma poziom, główny wątek jak zwykle przewija się przez całą serię, a i sprawy prowadzone przez Dani i Charliego bardzo ciekawe ;).

Szkoda, że ten serial jest chyba trochę niedoceniony.
  • 0

#48 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 31.12.2008 - |11:50|

Od 9 stycznia (piątek) o godz. 21.05 TVP2 rozpocznie emisję serialu Life polski tytuł "Powrót do życia".
  • 0

#49 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 31.12.2008 - |12:38|

wcześniej trochę nie doceniłem jednak drugiego sezonu, ale po ostatnich odcinkach cofam moje słowa. twórcy bardzo mądrze prowadzą ten serial, wszystko widać jest przemyślane, nowe postacie które wprowadzają - bomba. Zgadzam się z tym, że serial jest nie doceniany i nie można być pewnym trzeciego sezonu.

scena z 9 odcinka 2 sezonu w momencie 0:22:50 - 0:24:00 - :lol: :lol: :lol:
  • 0

#50 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 31.12.2008 - |19:40|

Od 9 stycznia (piątek) o godz. 21.05 TVP2 rozpocznie emisję serialu Life polski tytuł "Powrót do życia".

Nasi "specjaliści" od tłumaczeń tytułów naprawdę potrafią rozbawić człowieka :)
  • 0

#51 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 01.01.2009 - |16:29|

Po części dlatego, że już był film o tytule Life przetłumaczonym na "Życie" ;)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#52 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 02.01.2009 - |09:10|

Po części dlatego, że już był film o tytule Life przetłumaczonym na "Życie" ;)

Co po części też jest błędnym tłumaczeniem :lol: jeżeli odnosi sie do filmu z Eddim Murph'im
(nie wiem jak się jego nazwisko odmienia- ten od gliniarza z Beverly Hills)
bo wtedy powinni przetłumaczyć jako "Dożywocie"w sensie więziennym jako wyrok bo o tym był ten film

Co do serialu:drugi sezonik nawet lepszy od pierwszego.
Niezłe zagadki,trochę wątku głównego - nie za dużo to fakt, ekstra romans partnerki Crewsa z panem kapitanem
Liczę na dużo więcej w trzecim sezonie albo w kontynuacji drugiego. Orientuje się ktoś jak to ma być?
Jak dla mnie 9/10
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#53 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 02.01.2009 - |18:55|

Orientuje się ktoś jak to ma być?

"Life" returns February 4th. Info ze strony NBC.

No takie zakończenie drugiej serii to IMO byłoby przegięcie ;)
  • 0

#54 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 02.01.2009 - |20:13|

od lutego będzie kontynuowany sezon 2, serial w podobnej sytuacji co serial Chuck, ale chyba jednak Life będzie miało trudniej. ten cliffhanger to taki średniawy, każdy wie iż Charlie przeżyje tylko interesujące jest to kto się tego dopuścił, czyżby pan agent coś miał z tym wspólnego? ;)
  • 0

#55 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 04.01.2009 - |13:18|

Póki co obejrzałam 1 odcinek, ściągają się kolejne. Nr1 nie zachwycił, ale dam szansę kolejnym.
  • 0

#56 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.02.2009 - |20:03|

Sezon 2 się rozkręcił i jest naprawdę dobry.

Jak zawsze dość specyficzny dziwaczny klimat tworzony przez "oryginalnego" głównego bohatera i takoż osobliwe sprawy morderstw.

NBC pokazuje dzięki Life i Medium klasę wśród dużych stacji nie zniżając się do poziomu badziewnych reality show ABC i FOX czy N-tych klonów badziewnego CSI w CBS.

Niestety za te trochę ambitniejsze produkcję płaci najniższą oglądalnością z wielkiej czwórki, szkoda.

Użytkownik Quendi edytował ten post 26.02.2009 - |20:03|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#57 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 01.03.2009 - |11:56|

Niestety to co fajne, nikt nie docenia. Oby ten serial nie skończył tak jak Dirty Sexy Money.
  • 0

#58 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 12.03.2009 - |14:59|

Z pewnym opóźnieniem obejrzałem właśnie 2x16 i naprawdę, to był świetny odcinek! Zagadka była prima sort, albo jestem głupi, bo załapałem dlaczego tego "inwestora" zabito dopiero w momencie jak Crews, to powiedział w ostatniej minucie :). Super była także cała rozgrywka z "panią domu", dlatego IMO to był jeden z najlepszych odcinków Life w historii.
  • 0

#59 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 18.03.2009 - |17:32|

Kolejny przyklad na glupote naszych stacji:

Do poprzedniego piatku spokojnie sobie co tydzien ogladalem Life na Dwojce, wyemitowali 9 odcinkow a tu nagle sie emisja urwala, w planie na ten piatek i na nastepny piatek nie ma Life... Jak im nie pasowaly ratingi to moga nie kupowac 2 sezonu ale te dwa ostatenie odcinki powinni dac...

Użytkownik cymrean edytował ten post 18.03.2009 - |17:32|

• 0

#60 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 19.03.2009 - |23:58|

Ale to nie tylko tak w polskich stacjach. To samo miało być z 'Ugly Betty' - 19 z 24 odcinków i 3 miesiące przerwy.

Póki co do 1 kwietnia nie zapowiada się żadna przerwa z "Life". Zobaczymy jak później.

Użytkownik Jara71 edytował ten post 19.03.2009 - |23:58|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych