Serial prawdopodobnie dostanie zamówienie na szósty, finałowy sezon, który ma liczyć 13 odcinków.
Gossip Girl
Rozpoczęty przez
Modes
, 21.09.2007 - |21:14|
46 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17.03.2012 - |11:00|
Napisano 25.04.2012 - |19:46|
Przyznam, że "dobrych" odcinków, o których chociaż trochę napisać warto, w tym sezonie nie jest dużo.
Pojawił się kolejny odcinek 5x20, który podskoczył dość znacznie jak na "Plotkarę" do 1.12 mln i ratingu 0.6.
I to jest odcinek o którym warto wspomnieć. Bo uzyskaliśmy kolejne odpowiedzi. Głównie chodzi o to, że wyszło na jaw kto jest prawdziwą matką Chucka. Dzięki temu, że działo się dużo (jak na odcinki 5 sezonu popatrzeć) to aż miło się oglądało i z zaciekawieniem.
PS 5 sezon mino mizernej oglądalności, tj. nieco ponad 1 mln i rating 0.5 będzie liczyć 24 odcinki, i szanse na finałowy 6 sezon są coraz większe.
Pojawił się kolejny odcinek 5x20, który podskoczył dość znacznie jak na "Plotkarę" do 1.12 mln i ratingu 0.6.
I to jest odcinek o którym warto wspomnieć. Bo uzyskaliśmy kolejne odpowiedzi. Głównie chodzi o to, że wyszło na jaw kto jest prawdziwą matką Chucka. Dzięki temu, że działo się dużo (jak na odcinki 5 sezonu popatrzeć) to aż miło się oglądało i z zaciekawieniem.
PS 5 sezon mino mizernej oglądalności, tj. nieco ponad 1 mln i rating 0.5 będzie liczyć 24 odcinki, i szanse na finałowy 6 sezon są coraz większe.
Napisano 05.05.2012 - |21:52|
5x22
'Akcja' w serialu nabiera tempa przy zbliżaniu się do finału sezonu. I tak mamy kolejny warty wspomnienia odcinek.
Plotkara odzyskała swoją stronę i przejęła z powrotem kontrolę nad życiem na Uper East Side.
Dowiadujemy się ponadto nowych (i to jakich!) rzeczy o rodzinie Bass'ów. Mamy nawet (jak w "Modzie na sukces") zmartwychwstanie! xDDD
W każdym razie odcinek nie nudził i jako takie zaciekawienie było, i chęć dalszego oglądania odcinka.
2 odcinki zostały do finału, który ma skończyć się MEGA cliffhangher'em. No i ciekawe czy 6, krótki sezon powstanie.
'Akcja' w serialu nabiera tempa przy zbliżaniu się do finału sezonu. I tak mamy kolejny warty wspomnienia odcinek.
Plotkara odzyskała swoją stronę i przejęła z powrotem kontrolę nad życiem na Uper East Side.
Dowiadujemy się ponadto nowych (i to jakich!) rzeczy o rodzinie Bass'ów. Mamy nawet (jak w "Modzie na sukces") zmartwychwstanie! xDDD
W każdym razie odcinek nie nudził i jako takie zaciekawienie było, i chęć dalszego oglądania odcinka.
2 odcinki zostały do finału, który ma skończyć się MEGA cliffhangher'em. No i ciekawe czy 6, krótki sezon powstanie.
Napisano 12.05.2012 - |08:47|
Serial dostał zamówienie od CW na finałowy 6 sezon liczący 11 odcinków!
Napisano 16.05.2012 - |17:31|
FINAŁ 5 sezonu czyli 5x24
Nie spodziewałem się, że w 1 odcinku tego serialu może dziać się jeszcze aż tyle... Finał był niespodziewanie bardzo dobry, działo się co nie miara. Prawie każdy kto kiedykolwiek występował w serialu pojawił się w finale, by pomóc w intrygach, skandalach czy innych rzeczach co bardzo mi się podobało. Zobaczyć niektóre osoby, a zwłaszcza Penelope, bardzo doceniam xD.
No i chyba każdego świat, w finałowym odcinku przewrócił się do góry nogami...
Nie wiem, jak twórcy chcą zakończyć wszystko w 11 odcinkach finałowego 6 sezonu, ale po tym co się działo w finale tego sezonu, oczekuje sporo po 6 sezonie. Niech mnie zaskoczą i zakończą wszystko dobrze.
Za finał: -7/10
Za cały 5 sezon: 5.5-6/10
Teraz czekamy na 6 sezon. Ma się pojawić jesienią 2012 roku.
Nie spodziewałem się, że w 1 odcinku tego serialu może dziać się jeszcze aż tyle... Finał był niespodziewanie bardzo dobry, działo się co nie miara. Prawie każdy kto kiedykolwiek występował w serialu pojawił się w finale, by pomóc w intrygach, skandalach czy innych rzeczach co bardzo mi się podobało. Zobaczyć niektóre osoby, a zwłaszcza Penelope, bardzo doceniam xD.
No i chyba każdego świat, w finałowym odcinku przewrócił się do góry nogami...
Nie wiem, jak twórcy chcą zakończyć wszystko w 11 odcinkach finałowego 6 sezonu, ale po tym co się działo w finale tego sezonu, oczekuje sporo po 6 sezonie. Niech mnie zaskoczą i zakończą wszystko dobrze.
Za finał: -7/10
Za cały 5 sezon: 5.5-6/10
Teraz czekamy na 6 sezon. Ma się pojawić jesienią 2012 roku.
Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 21.05.2012 - |09:55|
Napisano 22.10.2012 - |21:05|
6x01 i 6x02 Spoilery
Ogółem stwierdzę, że jak dobrze, że to już prawie koniec! O ile 1 odcinek jeszcze jako taki był, to 2 już słabszy. Plusem jest historia z książką Dana, pojawienie się Georginy, niezła muzyka i o dziwo lekki humor. W 5 sezonie chyba ciężko było znaleźć śmieszne momenty, tu była ich mało, ale zawsze coś. Minus, że twórcy już prawie nie mają czym nas zaskoczyć, odgrzewają stare kotlety, np. w postaci kłótni u Bass'ów czy intryg Blair. To 1 już dobija (a może nas zaskoczą?!) Oprócz kotletów mamy ni jak potrzebny i nadzwyczaj bezcelowy wątek Ivy i Rufusa... Po CH*J coś tak idiotycznego? Niby Ivy gadała o czymś z Charlie, ale wątpię, że będzie to coś szokującego.
W ostatnich/nim odcinku mamy poznać odpowiedź na najbardziej nurtujące nas pytanie, czyli: "Kim jest Plotkara?". Oby tu nas twórcy zaskoczyli. Finał zaplanowany na 10 grudnia 2012.
Ogółem stwierdzę, że jak dobrze, że to już prawie koniec! O ile 1 odcinek jeszcze jako taki był, to 2 już słabszy. Plusem jest historia z książką Dana, pojawienie się Georginy, niezła muzyka i o dziwo lekki humor. W 5 sezonie chyba ciężko było znaleźć śmieszne momenty, tu była ich mało, ale zawsze coś. Minus, że twórcy już prawie nie mają czym nas zaskoczyć, odgrzewają stare kotlety, np. w postaci kłótni u Bass'ów czy intryg Blair. To 1 już dobija (a może nas zaskoczą?!) Oprócz kotletów mamy ni jak potrzebny i nadzwyczaj bezcelowy wątek Ivy i Rufusa... Po CH*J coś tak idiotycznego? Niby Ivy gadała o czymś z Charlie, ale wątpię, że będzie to coś szokującego.
W ostatnich/nim odcinku mamy poznać odpowiedź na najbardziej nurtujące nas pytanie, czyli: "Kim jest Plotkara?". Oby tu nas twórcy zaskoczyli. Finał zaplanowany na 10 grudnia 2012.
Napisano 21.12.2012 - |12:48|
6x10 Po Finale serialu.
Finał "Plotkary" był dobry, satysfakcjonujący i nawet momentami zaskakujący. Wyjaśniło się niemal wszystko, każdy szczęśliwy i wiemy kto jest naszą tytułową "Plotkarą". Wyjaśnienie tego i domyślenie się kto może nią być, twórcy lekko pokazali (chyba) w 9 odcinku. Co nie zmienia faktu, że było to lekkie zaskoczenie. Reakcja wszystkich bohaterów była fajna i mówienie, że myśleli, że ten czy ta jest GG było naprawdę dobre i zabawne.
Kolejnym plusem była masa powrotów starych postaci. Choć wypowiadali oni w większości po 1 krótkim zdaniu (głównie zobaczyliśmy ich w momentach, gdy dowiedzieli się kto jest "Plotkarą"), fajnie było ich zobaczyć i usłyszeć. Znowu plus, bo twórcom udało się utrzymać w tajemnicy powrót większości bohaterów. Wielkim plusem było, długo wyczekiwane pojawienie się Kristen Bell na ekranie, wraz (i tu kolejne zaskoczenie) z Rachel Bilson, wypadło to świetnie. Scena z ich udziałem rozbawiła chyba każdego.
Ostatni odcinek mi się podobał, twórcy zaspokoili moją ciekawość i zakończyli wszystko całkiem nieźle. No i nie będę się rozżalać jak niemal wszyscy w internecie, że jest wiele nieścisłości co do osoby, która jest "Plotkarą". Wytrwałem do końca i jestem z siebie dumny, gdyż pomimo bardzo fajnej Blake Lively czy Jessici Szohr, z serialem od połowy 4 sezonu było już kiepsko, a w 5 wręcz mizernie (wyjątki były w postaci nielicznych kilku dobrych odcinków).
Sezony 1 - 3 były bardzo dobre. 4 sezon (jakoś do 10 czy 11 odcinka) był znośny. Potem od połowy 4 sezonu, w 5 i w 6 było tylko kilka ciekawych i fajnych odcinków. Reszta nie bardzo. Jeszcze finał serialu był dobry.
To tyle. Żegnaj Gossip Girl. xD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »