I, Robot (2004)
Napisano 12.09.2004 - |12:04|
Napisano 12.09.2004 - |18:12|
Jasne, że tak. Każdy ma prawo do swojego własnego zdania. :)Oczywiście film oceniłem subiektywnie, bo ocena obiektywna w wypadku człowieka jest niemożliwa (chyba, żeby ktoś wymyślił jakiś matematyczny wzór ). Na moją opinię spory wpływ miał pewnie fakt, że ostatnio brakowało naprawdę fajnych filmów i w końcu wpadłem na coś, czego oglądanie sprawiło mi prawdziwą przyjemność. Nie mówię, że jest to wybitne dzieło, ale tak czy inaczej warto go zobaczyć.mathix - nie zgodze sie z toba ale kazdy ma inny poglad na film, inne gusta i kazdemu podoba sie co innego.
Moim zdaniem robot jest zbyt ciekawy, aby przy nim zasnąć."jak jest nudno wieczorem to go obejrze, moze szybciej pojde spac ".
Wozik faktycznie wypasiony, nawet wybaczę te zakryte koła, no, bo on chyba nie miał kół.jedyne co mi sie podobalo to to cholerne Audi TT. jakbym takim na ulice wyjechal to nie moglbym sie opedzic od panienek
Czy zasługuje czy nie to odzielna kwestia, ale nie jestem zwolennikiem produkcji serialu na bazie tego filmu, bo i o czym? Nie wiem też czy kontynuacja przejdzie, w końcu film się chyba zakończył tak, że nie ma czego zrobić dalej. A jeśli nawet, to przedstawiałby raczej losy świata, a nie Spoonera, co pewnie nie wszystkim przypadłoby do gustu.nie no bez przesady wedlug mnie ten film nie zasluguje na serial. zbyt wiele efektow i zbyt wiele kombinowania. o ile w przypadku SG to serial przewyzszyl film o tyle w tym przypadku lepiej pozostanmy tylko i wylacznie przy filmie. takie jest moje zdanie
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 13.09.2004 - |23:28|
dzieki Tobie widze ze moge kandydowac na prezydenta bo mnie ludzie posluchaja
co do tego co napisales odnosnie serialu to wlasnie to jest powod dla ktorego wedlug mnie nie bedzie on dobrym serialem - glowna historia sie zakonczyla i nie dali nawet na zakonczenie nic co mogloby dac chociaz cien szansy na kontynuacje. ale nie zapominajmy ze to jest przeciez HOLIŁUT i oni sa w stanie wymyslec kontynuacje z byle powodu i na byle temat
Napisano 20.09.2004 - |12:39|
oczywiscie byly wpadki i ogolnie fabula sie troche kupy nie trzyma (i realizmu), no ale ten film udalo mi sie obejrzec z przymruzeniem oka
audi faktycznie wymiata, wogole zamiast kol to ma kule. szkoda tylko ze nie zrobili dobrej poduszki powietrznej (polecam ta z filmu "demolition man")
a jako ciekawostke dla wszystkich polecam:
http://www.irobot.com
niezle poczatki
Napisano 11.10.2004 - |09:12|
Tym razem dobra kopia i polskie napisy.
I teraz mam już prawie pewność, szczególnie po scenie końcowej pod mostem na wysypisku, że sequela mamy jak w banku. Tylko teraz jest naprawdę duża szansa ,że będzie on lepszy od pierwszego filmu
Pozdrawiam
Napisano 27.02.2005 - |13:00|
Napisano 27.02.2005 - |19:04|
Kiedy dowiedziałem się że Hollywood bierze się za produkcję powieści Asimova pierwsze skojarzenie było takie, że to spieprzą.
No i w roli głównej Will Smith ??? Tu się przeraziłem - bo uważam go za aktora komediowego (całkiem dobrego zresztą).
Jednak po oglądnięciu MILE się rozczarowałem. Film jest bardzo dobry - nie będę opisywał dlaczego, wszystko jest w poprzednich wypowiedziach.
Kto jeszcze nie widział - pozycja obowiązkowa !
Napisano 28.02.2005 - |00:38|
Napisano 28.02.2005 - |15:17|
Adalo a tak z ciekawowsci sie spytam - co jest pierwowzorem dla tego filmu? Przeczytalem wszystkie wymienione w tym watklu powiesci Asimova i kilka innych, byc moze umknelo mi kilka opowiadan, ale jak dal mnie film bardzo luzno zwiazany jest z tworczooscia tego pisarza
Masz rację, dokładnie tak jest. Film ma oddawać klimat cyklu Asimova, nawiązując do wielu wątków nie jest jednocześnie ekranizacją żadnego opowiadania czy powieści.
Natomiast co do oceny samego filmu to jest to jak zawsze sprawa indywidualna odbiorcy. Na tle produkcji SF ostatnich lat wydaje mi się, że wypada dość dobrze.
Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.
Napisano 28.02.2005 - |19:30|
Ja Robot ogladalem juz 4 razy i wciaz mam ochote na jeszcze pozdrawiam
<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>
Napisano 08.03.2005 - |12:12|
~I rather be dead than cool~
(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Napisano 20.03.2005 - |22:04|
pozdro
Napisano 21.03.2005 - |10:27|
Napisano 21.03.2005 - |12:28|
Napisano 05.04.2005 - |20:25|
Napisano 20.05.2005 - |21:02|
Napisano 25.06.2005 - |11:53|
Napisano 25.06.2005 - |13:48|
tylko dlaczego poczatek sagi?
ktos cos slyszal o nakreceniu czegos wiecej?
Napisano 25.07.2005 - |15:39|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych