Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 014 - S01E13 - Hathor

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (92 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (13 głosów [15.12%])

Procent z głosów: 15.12%

2. 9.5 (6 głosów [6.98%])

Procent z głosów: 6.98%

3. 9 (21 głosów [24.42%])

Procent z głosów: 24.42%

4. 8.5 (8 głosów [9.30%])

Procent z głosów: 9.30%

5. 8 (15 głosów [17.44%])

Procent z głosów: 17.44%

6. 7.5 (3 głosów [3.49%])

Procent z głosów: 3.49%

7. 7 (12 głosów [13.95%])

Procent z głosów: 13.95%

8. 6.5 (1 głosów [1.16%])

Procent z głosów: 1.16%

9. 6 (4 głosów [4.65%])

Procent z głosów: 4.65%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (2 głosów [2.33%])

Procent z głosów: 2.33%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [1.16%])

Procent z głosów: 1.16%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 17.11.2006 - |21:49|

coz, Hator nie musi byc miss world, od tego ma rozowy proszek, zeby podobac sie facetom..
chociaz, ja na jej miejscu czulabym sie zakompleksiona, nie mogac zadnego faceta poderwac "naturalnie", bez pomocy technologii.. :)

duzy plus za nowe wiadomosci z dziedziny goauldologii - dowiadujemy sie o krolowych - amtkach, sposobie rozmnazania itd.
w sumie dam, jak na kobieca szowinistke przystalo - 9/10 pkt :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#42 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 12.02.2007 - |15:58|

Niestety było kilka momentów, które mnie trochę zirytowały, ogólnie odcinek dobry (jak na ten serial :P) 7/10
  • 0

#43 Tollaner

Tollaner

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 27.02.2007 - |20:18|

Bardzo fajny odcinek i za to dostaje 9. Ciekawa historyjka, nowe wiadomości o Goa'uldach no i Hathor. W dodatku bardzo fajny jeden szczególik. Widać jak Hathor wychodzi z łazienki a nie tak poprostu sobie znika.
  • 0

#44 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.04.2007 - |10:24|

+ Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis od nowa +

Waham się między 8 a 9. E, niech tam będzie 9 :) .

Hathor, a raczej aktorka, jako bogini płodności, miłości itd. wg. mnie powinna być troszkę ładniejsza. Nie mówię, że była brzydka, ale jakąś pięknością znów też nie była. Przede wszystkim miała strasznie krzywy, orli nos. Już dr. Fraiser i Sam są ładniejsze. Ale jeśli chodzi o grę aktorską, to mi podobała się jej interpretacja. Była tejemnicza, uwodzicielska i słodka (ale nie potrafiła uwieść faceta bez swojego "magicznego" pyłku :D ). Hathor pojawi się chyba jeszcze
Spoiler

Odcinek ciekawy, niewiele brakuje mu do ideału, choć ja wolę, kiedy akcja idzie w innym kierunku (więcej strzelania, wybuchów i statków kosmicznych :) ). Daniel miał rację, wysuwając teorię o kontaktach między cywilizacjami starożytności. Ale egipski sarkofag w świątyni Majów? :huh: Z resztą, czemu nie? Kto wie, co działo się kilka tysięcy lat temu. Swoją drogą szkoda, że nie mamy już sarkofagu, bo bardzo nam by się przydał, no ale to nie my go zniszczyliśmy, tylko Hathor tym swoim urządzonkiem.

Jeśli już o urządzeniach mowa... Dowiadujemy się, w jaki sposób powstają "kieszenie" na larwy Goa'uldów. Jack jest prawie Jaffa! A Daniel nowym faraonem Hathor :D (gratuluję jej gustu - też bym go wybrała). Nasza bogini ma dość specyficzne podejście do swojej nosicielki. Inni Goa'uldowie nie zajmują się ciałem swojego nosiciela, używają go, ale jednocześnie traktują jak niewolnicze ścierwo. Hathor za to wypowiada się o sobie jednocześnie jako o wężyku i jako o kobiecie, której go wszczepiono, w liczbie mnogiej. Ma więc pewien szacunek do ludzi. No, i jak sama mówi, przyjemność sprawia jej pobieranie ludzkiego DNA :lol: . Jest więc chyba najbardziej "ludzkim" Goa'uldem obok Ba'ala (ale o nim jeszcze nie będę mówiła, bo on pojawia się stosunkowo późno).

Dowiadujemy się kilka nowych rzeczy, poznajemy nowego Goa'ulda, nowe urządzonka, technologie i pozyskujemy kilka ważnych informacji o Jaffa i Goa'uldach, a przede wszystkim wiemy już, że glizdy nie rodzą się w kapuście, tylko biorą się z Goa'ulda-matki. Swoją drogą zastanawiam się, jak one wydostają się z jej ciała. Chyba ich nie wydala tak jak, za przeproszeniem, kału w toalecie? Bo to dość obrzydliwe. I chyba ich nie rodzi. Więc jak? Wylatują jej uchem? :D No nie wiem, nie wiem...

Akcja naszych wojskowych dziewcząt rozbawiła mnie. Sam nawet nie pokusiła się o całusa, tylko od razu przyłożyła napalonemu żołnierzowi :) . Za to dr. Fraiser chyba się rozsmakowała! Myślałam, że już się nie odessie od ust swojego "partnera"... Roześmiałam się też, kiedy Daniel powiedział, co Janet może znaleźć w DNA larw xD.

Plus też za zauroczonego Hammonda, Daniela i Jacka. Takich ich jeszcze nie widzieliśmy :) . Fabuła dobra, błędów nie zauważyłam, rzecz dzieje się w SGC, więc o scenerii i zdjęciach opowiedzieć dużo nie mogę, pojawiają się nowe rzeczy i nowa postać, w całokształcie odcinek bardzo dobry, więc ocena też wysoka.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 05.02.2008 - |17:05|

• 0

#45 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 10.01.2008 - |14:31|

+ Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis od nowa +

Waham się między 8 a 9. E, niech tam będzie 9 :) .

Hathor, a raczej aktorka, jako bogini płodności, miłości itd. wg. mnie powinna być troszkę ładniejsza. Nie mówię, że była brzydka, ale jakąś pięknością znów też nie była. Przede wszystkim miała strasznie krzywy, orli nos. Już dr. Fraiser i Sam są ładniejsze. Ale jeśli chodzi o grę aktorską, to mi podobała się jej interpretacja. Była tejemnicza, uwodzicielska i słodka (ale nie potrafiła uwieść faceta bez swojego "magicznego" pyłku :D ). Hathor pojawi się chyba jeszcze tylko w jednym lub dwóch odcinkach (bodajże na przełomie 1 i 2 lub 2 i 3 sezonu).

Aktorka byla dobrze dobrana. Byla wystarczajaco ladna - miala slodka buzie i jak przystalo na boginie plodnosci pelna figure i szerokie biodra.

Tak wogole to dobry odcinek. Bardzo mi sie podobal. Chyba staje sie erotomanem.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#46 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 02.02.2008 - |21:01|

Dopiero od niedawna oglądam serial i może jeszcze wszystkiego nie wiem, ale albo tych goa'uldów nie da się zabić naszą bronią (a przysiągłbym że się da, bo w końcu jak strzelali do Apofisa w odcinku o Noxach to aktywował on wokół siebie osłonę żeby nie dostać) albo ta cała kpt Carter nigdy nie chodziła na strzelnicę i widocznie nie trafiła w siedzącą w wannie nieruchomą Hathot :blink: Bo inaczej nie wiem jak sobie wytłumaczyć w jaki sposób cel wyszedł z płonącej wanny i chwilę potem z uśmiecham na twarzy przeszedł przez gwiezdne wrota. No i jeszcze cała bogini płodności miała czas żeby się ładnie odziać, suknia plus coś na głowę.
Może przez oglądanie serialu Rome trochę za dużo wymagam, ale czemu Hathor w wannie za każdym razem siedziała w jakimś tam wdzianku :unsure: nie mam pojęcia.
Co do odcinka, Daniel jak zwykle ma branie :lol: trochę lepszy niż poprzedni

Użytkownik Sharak edytował ten post 02.02.2008 - |21:02|

• 0
Bursztyn & Perła

#47 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.04.2008 - |19:42|

Fajny odcinek,. Dowiadujemy sie skad sie biora larwy Goauldow.

Co do tego czemu siedziala w wannie w ubraniu to np. moze potrzebowala do rodzenia tego krysztalu, ktorym przeorbila O,Neila na Jaffa.

Dla mnie 9.5 :)

Użytkownik matlas edytował ten post 29.04.2008 - |19:43|

• 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#48 rotten

rotten

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 31.07.2008 - |17:43|

Ciekawostka: Carter przy przegladaniu informacji o Hathor uzywa Netscape'a :D
i rzeczywiscie, jak podal kolega wczesniej, uzywa gotowej strony na dysku ;]
Moja ocena: 9
  • 0

#49 sindemoriel

sindemoriel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.08.2008 - |18:58|

Odcinek w którym spotykamy królową Goaul'd. Zastanawia mnie tylko czemu panowie z SGC tak ochoczo z nią rozmawiają i dają się pocałować w rękę. Nie przeszkadza im nagle że kobieta ubrana jak na bal przebierańców mówi dziwne rzeczy i niebezpieczne rzeczy? Bo była atrakcyjna?
  • 0

#50 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 08.10.2008 - |14:12|

Ciekawy odcinek, który daje nam wreszcie odpowiedz skąd te lary się biorą. Nawet ładna aktorka grająca Hathor, ale chyba bardziej podoba mi się pani doktor :o
  • 0

#51 julia31415

julia31415

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.11.2008 - |17:12|

Ale znalazłem buga w odcinku, hehe... Sam twierdziła, że szuka w internecie informacji o Hathor, jakby dobrze się przyjrzeć, to wcale w necie nie grzebała tylko na HDD

Też zauważyłam, mało tego - w nieco późniejszym odcinku 'Seth' widzimy jak Sam szuka niby czegoś w google o Secie po czym jest ujęcie strony z taką samą grafiką i układem co strona o Hathor, ta na dysku C: :) Ciekawi mnie, po kiego tworzyli te pseudo strony, skoro informacji o starożytnych bogach jest w sieci mnóstwo.

Aktorka grająca Hathor może być, choć nie do końca mi tu pasuje. Jak zwykle irytuje mnie postać Dr. Fraiser, której tu jest dużo - no niezbyt ciekawa z niej postać jak na bohatera pierwszoplanowego, poza tym nie wiem co niektórzy bywalcy forum w tej babce widzą - jest taka przeciętna z wyglądu. W ogóle jeśli o kobiety pracujące w bazie chodzi to tylko Sam jest ładna, przynajmniej do czasu pojawienia się Vali :)

Sam odcinek oceniam na 9, wiele wnosi, jest pełen humoru.

Użytkownik julia31415 edytował ten post 04.11.2008 - |17:12|

• 0

#52 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.02.2009 - |01:39|

Znakomity odcinek.
Choć na ogół nie przepadam za rudymi laskami, to Hathor może być.
Podobał mi się jeszcze moment, kiedy Sam uderzyła Hammonda, a potem: "Yep. My career is over."
Ocena: 9.
  • 0

#53 blazej1992

blazej1992

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoTauri

Napisano 19.02.2009 - |20:59|

Hehe ciekawy odcinek :)
Hathor pięknie odegrała rolę bogini Miłości... :P
Ogólnie wątek ciekawy podobał mi się motyw jak nasze laseczki wyrywały naszych żołnierzy :)
Janet się wczuła :rolleyes:
Mina Daniela kiedy znalazła go Carter - bezcenna :)
Myślałem że powie wtedy "Ona mnie wykorzystała" czy coś w tym stylu :)
I ten jego tekst "Może być tam sporo mojego DNA" :) Hehe
Super sarkofag dobrze że go zniszczono bo by było zbyt pięknie i gładko :)
  • 0

#54 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 11.04.2009 - |16:26|

Bardzo mi się podobał ten odcinek, Hathor była rewelacyjna :) Z taką to można by mieć robaczka :D

Zdziwiłem się tylko tym, w jaki sposób ona tworzyła Jaffa. Zapowiadały się jakieś sceny łóżkowe, a tu wyszło, że wystarczy się poprzytulać, posmyrać po brzuszkach... :lol:
  • 0

#55 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 14.08.2011 - |00:57|

Jeden z tych odcinków, do których lubię powracać. Dużo akcji i sporo dobrego humoru. Panowie z tym swoim szczenięcym wzrokiem byli naprawdę rozkoszni. Zwłaszcza generał Hammond. W jednej chwili zaczynali się ślinić. Niesamowite, że wszyscy tak dali się podejść. Naprawdę nie widzieli, jak po kolei tracą głowę? No rozumiem narkotyk, ale przecież dmuchała na nich pojedynczo i to w dodatku z bliskiej odległości. Chyba, że chodziło w tym wszystkim o to, żeby jeszcze bardziej wyeksponować rolę kobiet w odzyskaniu bazy? A zrobiły to naprawdę tak, jak trzeba. Wykorzystując wszystkie swoje atuty i nie oszczędzając nikogo, nawet dowódcy (człowieka z marmurową czaszką :D- ).
Co do samej Hator. Jakąś dziwną miała urodę. Może gdyby miała inne włosy, bardziej by mi pasowała? Wyglądała jak w ufarbowanym hełmie. No i ten zagubiony wyraz twarzy też nie bardzo pasował do matki i królowej Goa`uld. W późniejszych odcinkach jest jeszcze bardziej irytująca.
Co jeszcze mnie zastanawia? Sarkofag został zniszczony, a stał sobie w pomieszczeniu wrót. Wybuch był naprawdę silny, lecz mimo to w ogóle nie uszkodził mechanizmu wrót. Chociażby kondensatorów?
Hmm chyba już się czepiam.
Do odcinka powrócę pewnie jeszcze nie raz. Tak już mam. Nie mogę odmówić sobie tej przyjemności. Bo odcinek jest naprawdę przyjemny. Kobiety są kobiece, a jednocześnie waleczne, mężczyźni niezbyt męscy, ale to już wynika z koncepcji odcinka. Dowiadujemy się sporo: skąd się biorą larwy, jak powstają Jaffa, w jaki sposób można pobić swojego dowódcę i jeszcze dostać za to medal. B)
  • 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#56 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 14.08.2011 - |08:35|

Wrota w tej galaktyce są praktycznie niezniszczalne - stąd prawidłowo nie poszły im kondensatorki:) A wizerunek bogini - krzyżówka egipsko-anglosaska. Rudzielec u anglosasów i nordyków może na prawdę sporo i to bez "chmurki" :) A wojacy są ok, bardziej "mężni" jak męscy. Dla Pań jest Daniel i wystarczy :)

Mi też ten odcinek się podobał. Ten sam klasyczny w s-f temat chemicznego uwiedzenia bywał wałkowany w treku i tu całkiem ładnie go odświeżono i wpasowono w wężykową mitologię :)

Pozdrawiam.

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 14.08.2011 - |08:42|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych