Skocz do zawartości

Zdjęcie

Enterprise

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#41 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 08.10.2003 - |16:11|

Nie nalezy zapominać kiedy dzieję się Enterprise. To są same, samiusieńkie początki. Jest to pierwszy statek, załoga i kapitan, którzy poznają nowe cywilizacje. My, jako widzowie, jesteśmy mądrzejsi bo widzieliśmy inne STARTREKI :) . Archer nie oglądał co będzie dalej :lol: . Więc porusza się na początku bardzo ostrożnie i przyjaźnie nastawiony do ras jakie napotyka. Przez pierwsze dwa sezony serialu uczy się tego wszystkiego. Buduje bazę danych dla przyszłych kapitanów Enterprisów, Voyagerów i stacji kosmicznych numer 9. Dopiero kolejne wydarzenia krzałtują jego pogląd na temat kosmosu. Powoli upada jego idealistyczne wyodrażenie o otwartych ramionach wszechświata. Zaczyna powoli rozumieć, że aby w tym świecie przetrwać jego statek potrzebyje osłon, dział, torped i wszelkiej możliwej broni( z tego co pamiętam, to pierwsze  wyprawy Enterprise i jego uzbrojenie przypominało trójkołowy rowerek i pistolet na wodę).
Oglądając ten serial nie zapominajcie o tym. Ten Enterprise to jest pierwszy Enterpris, który zaczął penetrować kosmos.

Wspaniale to wywiodles i bardzo bym byl zadowolony, gdyby to byla prawda. Niestety obawiam sie, ze nie bylo to celowe dzialanie autorow scenariusza. Musz ejednak przyznac, ze z takim podejsciem jak twoje na pewno znacznie przyjemniej sie ten serial oglada. Musze sprobowac. :)
  • 0
There is always a bigger fish.

#42 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.10.2003 - |18:01|

JA zgodzę się z Atronem. Archer i reszta załogi są na początku pełni entuzjazmu i ideałów. Czasami nawet naiwni. Nic dziwnego, że popeniają błęy, które późniejsi dowódcy nazwali by elementarnymi. Ale oni uczą się na błędach. Zawsze tak jest z pionierami.
Ja sądzę, że to jest celowe działanie autorów.
  • 0

#43 radekch6

radekch6

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 10.10.2003 - |17:04|

JA zgodzę się z Atronem. Archer i reszta załogi są na początku pełni entuzjazmu i ideałów. Czasami nawet naiwni. Nic dziwnego, że popeniają błęy, które późniejsi dowódcy nazwali by elementarnymi. Ale oni uczą się na błędach. Zawsze tak jest z pionierami.
Ja sądzę, że to jest celowe działanie autorów.

Cóż, ostatni odcinek - 3x04 udowodnił, że Archer niczego się nie nauczył. Najpierw uprowadza jakąś niewolnicę (łamiąc przy okazji miejscowe prawo), a później pozwala jej się szwędać po Enterprise jakby to był okręt turystyczny. Czy on zapomniał że znajdują się na wrogim terytorium? CZy nigdy nie czytał Iliady (koń trojański)? Ostatecznie kończy się to tym, że zamiast uratować ludzkość, dostarczył Xindi materiału na nową broń przeciwko ludziom. <_<

Nawiasem mówiąc może ktoś potrafi wyjaśnić dlaczego Xindi jeszcze nie zniszczyli Entka? Najwyraźniej ich uzbrojenie i możliwości transportu przewyższają ziemskie, po co oni w ogóle budują tą superbroń - moim zdaniem mogli by rozwalić Ziemię tradycyjnymi metodami.

Użytkownik radekch6 edytował ten post 10.10.2003 - |17:05|

• 0

#44 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.10.2003 - |20:06|

3x04 udowodnił, że aby było lepiej, najpierw musi być gorzej ;)
Archer uczy się, może trochę wolno ale systematycznie. Miejscowe prawo złamał bo jest człowiekiem i nie godzi się na takie traktowanie kobiet :rolleyes: . A na bazar poszedł z bronią za paskiem i to dowód, że się uczy.
Xindi zapewne jeszcze nie zniszczyli ziemi ani Enterprisa tylko z jednego powodu. Jakiego? Ano dlatego, że skończył by się serial i pozostałe startreki nie miałyby sensu i prawa istnienia. :lol: :lol: :lol:

Użytkownik AtroN edytował ten post 10.10.2003 - |20:07|

• 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#45 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 11.10.2003 - |12:12|

Z tymi Xindi to trochę dziwna sprawa, bo nie wiem na jakej podstawie sądzą, że Enterprise to forpoczta floty inwazyjnej w związku z tym wahająsię nad jego zniszczeniem do momentu zbudowania broni, która załatwi sprawę. Trochę to naiwna, bo jak można sądzić, że idzie jakaś fala uderzeniowa jak pierwszy statek lata sobie już chyba z miesiąc po ich obszarze, a teszta co stoi i czeka??
Jak do tej pory najciekawsze bylo to co mówił ten obcy uwięziony na ENtku co to rabowali z niego towary chyba w 3x03. On powiedział, że nie jest możliwy odwrót przez mgławice z obszaru do normalnej przestrzeni. Ciekawe jak to zrobiła sonda Xindi...
  • 0

#46 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.10.2003 - |19:19|

Cóż, ostatni odcinek - 3x04 udowodnił, że Archer niczego się nie nauczył. Najpierw uprowadza jakąś niewolnicę (łamiąc przy okazji miejscowe prawo), a później pozwala jej się szwędać po Enterprise jakby to był okręt turystyczny. Czy on zapomniał że znajdują się na wrogim terytorium? CZy nigdy nie czytał  Iliady (koń trojański)? Ostatecznie kończy się to tym, że zamiast uratować ludzkość, dostarczył Xindi materiału na nową broń przeciwko ludziom. <_<
[...]

Cóż, WIELCE SZANOWNY NIEWĄTPLIWIE MIŁY kolego. Bardzo ci dziękuję za ten śliczny nowiutki spojler. I to do tego napisany bez żadnego ostrzeżenia. I tak przekrojowo opisujący treść całego odcinka.
Jestem tak wdzięczny, że AŻ MNIE KREW ZALEWA.
:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
  • 0

#47 radekch6

radekch6

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 15.10.2003 - |17:34|

Cóż, ostatni odcinek - 3x04 udowodnił, że Archer niczego się nie nauczył. Najpierw uprowadza jakąś niewolnicę (łamiąc przy okazji miejscowe prawo), a później pozwala jej się szwędać po Enterprise jakby to był okręt turystyczny. Czy on zapomniał że znajdują się na wrogim terytorium? CZy nigdy nie czytał  Iliady (koń trojański)? Ostatecznie kończy się to tym, że zamiast uratować ludzkość, dostarczył Xindi materiału na nową broń przeciwko ludziom. <_<
[...]

Cóż, WIELCE SZANOWNY NIEWĄTPLIWIE MIŁY kolego. Bardzo ci dziękuję za ten śliczny nowiutki spojler. I to do tego napisany bez żadnego ostrzeżenia. I tak przekrojowo opisujący treść całego odcinka.
Jestem tak wdzięczny, że AŻ MNIE KREW ZALEWA.
:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Sorry nie pomyslałem o tym.
Ale musisz wziąć pod uwagę, że jest to temat o serialu - wcześniej pisało sie o pierwszych 2 sezonach(wrażenia i opinie), teraz piszemy o trzecim. Z natury tego tematu wynika że będą w nim spoilery, inaczej o czym mielibyśmy tu pisać?
Niektórzy dopiero oglądają 1 albo 2 sezon - i też mogli by mieć pretensje że było cos napisane o odcinkach których jeszcze nie oglądali. To co dla jednych jest spoilerem dla drugich jest historią.

Ale na przyszłośc będę ostrzegał jeśli będzie mowa o najnowszych odcinkach.

Użytkownik radekch6 edytował ten post 15.10.2003 - |17:39|

• 0

#48 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.10.2003 - |21:59|

Tu się zgodze z przedmówcą , są omawiane czasem takie tematy że mi stają włosy demba jak słysze co się dzieje w Entku , mimo że nie zaczełem go nawet ogladać poza kilkoma lużnymi epizodami .Zresztą tobie Rejm też zdażało się spojlerować niektóre odcinki ( niekoniecznie w ST.ENT ) , tak jak każdemu z nas .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#49 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.10.2003 - |10:50|

Owszem kazdemu może się cos "wymsknąć". Mnie jednak chodzło o to, że to najnowszy odcinek. Do tego została opisana cała treść. Nie ma epizodów, ale opisany jest główny watek odcinka, początek środek i zakończenie.
  • 0

#50 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 13.01.2004 - |19:06|

Mi sie serial podoba jak dotad. Obejrzalem cale 2 sezony i praktycznie polowe 3 sezonu, ktora dotad wyszla i nie jestem specjalnie zawiedziony. Rzeczywiscie serial moglby byc nieco lepszy, jednak niezgrana zaloga, poszczegolne postacie zalogi, ukazanie kwadrantu Alfa jako dosc niebezpieczne miejsce, temporalna wojna iwiele innych rzeczy srawia, ze wciagnelo mnie ogladanie tego serialu i czekam caly czas na najnowse epizody z niecierpliwoscia.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych