Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile kobiet ogląda BSG?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#41 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.08.2007 - |19:57|

każdy ma jakąś i trzeba za to człowieka szanować, jeśli ci faceci tego nie robią to są zwykłymi jaskiniowcami i chyba nie są prawdziwymi fanami fantastyki, czyż fantastyka nie jest świetnym nauczycielem tolerancji i szacunku dla drugiej istoty? bądź dumna ze swojej pasji!

Dobrze i słusznie powiedziane i podpisuję się obiema rękoma. :D
Oby każdy miał takie podejście.

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.08.2007 - |19:58|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#42 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.08.2007 - |15:13|

Dobrze i słusznie powiedziane i podpisuję się obiema rękoma. biggrin.gif
Oby każdy miał takie podejście.

A ja jeszcze nogami :D

heh faceci z tego forum zastanawiają się - gdzie są kobiety, które lubią sci-fi i fantasy?
a tu sytuacja jest troche inna - przynajmniej ja się spotkałam z przymrużeniem oka i żartami ze strony chłopaka, który siedzi w tych klimatach. od 13 roku życia połykam seriale i książki z tego gatunku. od w/w chłopaka pożyczałam całą serie honor harrington (military sci-fi). i co? oddaje pierwszą część i mówie "za*ebista książka, chcę jeszcze" a on "e tam, pewnie nie czytałaś szczegółów technicznych". jak chciałam mu podrzucić farka to stwierdził, że ma inne rzeczy do oglądania. za każdym razem gdy spotykam znajomych-facetów co interesują się fantastyką to czuję, że nie uważają mnie za równorzędnego partnera do rozmowy. a ja do cholery lubie maszyny, wojsko, obcych, strzelaniny , magię, miecze, topory, flaki i rzucam brudne skarpetki pod łózko. dry.gif

wracając do tematu - jestem kobietą i oglądam BSG (brzmi jak ze spotkania AA) bo ten serial łączy w sobie sensacje, filozofię, dobre sci-fi i nawet teologię. trzyma w napięciu tak, że z utęsknieniem czeka sie na następny odcinek. dlatego oglądałam go w czwartki o 23.30, mimo, że następnego dnia musiałam wstawać o 5.20 i jechać na metodologię europeistyki ->baaardzo nudne zajęcia wink.gif

Jesteś dobrą fanką science fiction i bardzo dobrze się nadajesz na partnerke do rozmowy ;). Może ci fani, których spotkałaś to sami zarozumialcy...

Czyli ja.
Pierwszy sezon jeszcze jakoś obejrzałam i powiedzmy, że nawet mi się trochę podobał, ale też bez przesady. Drugi obejrzałam chyba siłą rozpędu, a trzeci to już w sumie sama nie wiem dlaczego, szczególnie druga połowa była słaba.

Całkiem normalne... poprostu nie przywiązałaś się do tego serialu, może dobrze, bo na 4 sezon czekamy do stycznia i cierpimy wszyscy - fani BSG :) :(.

Za to muzyka jest dobra i to pewnie to mnie skłoniło do oglądania do końca smile.gif

O widzisz :), muzyka jest rewelacyjna, my fani z niecierpliwością czekamy na październik, kiedy to wyjdzie ost 3 sezonu.

Użytkownik Juki edytował ten post 27.08.2007 - |15:15|

• 0

Dołączona grafika

#43 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 27.08.2007 - |16:34|

A a propos wspomnień, to u nas w bloku odbieraliśmy niemiecką TV i tam latał "Raumschift Enerprise"- do dziś znam mnostwo technicznych sformułowań po niemiecku :)

O tak, mialam to samo, witaj w klubie! :D
U nas jeszcze w podstawowce pani (podkreslam - PANI!) puszczala nam niektore filmy ST po niemiecku, zebysmy jezyk cwiczyli :D

A BSG tez widzialam na Sky One (tylko jakos nie moglam sie przekonac), plus - drzewiej w polskiej telewizji usilowali puszczac te pelnometrazowki, wiec bylo z czego szydzic.

@Juki
Piszesz o mojej;) "paczce fanek sf" - owszem, w srodowisku 'fantastycznym' siedze od dwucyfrowej liczby lat, ale wciaz napotykam na kobiety spoza tego srodowiska, ktore lubia i znaja fanastyke ze zrodel oficjalnych. Mam nawet znajoma, ktora strasznie narzeka, bo jej facet nie lubi sf, ani anime (ktore ona uwielbia), a woli tzw. "mordobicie" ;D
Na studiach spotkalam kilka kolezanek, ktore tez chetnie ogladaja fantastyke,

A co do tamtego linka - sprawdzaj, do pazdziernika jeszcze troche czasu, ale strona powoli staje w calej swojej okazalosci :)

O widzisz, muzyka jest rewelacyjna, my fani z niecierpliwością czekamy na październik, kiedy to wyjdzie ost 3 sezonu.

I bardzo sie denerwujemy, ze tak brzydko przesuneli wydanie plyty :(

Co do tego, ze niektorzy moga sie wstydzic bycia "fantasta", to juz inna sprawa - bardziej w USA pokutuje stereotyp geeka/nerda, ktory recytuje z pamieci lise dialogowa wszystkich odcinkow ST dowolnego sezonu;)
U nas fani fantastyki to raczej osoby o wiekszym, niz przecietne IQ, ale tez z duza doza oryginalnosci i oczywiscie fantazji, dlatego powiedzialabym, ze w Polsce stanowia w pewnych kregach racej awangadre, niz cel ewentualnych kpin... No bo - kto sie ma wysmiewac, dresiarze? :}

Ja osobiscie nie mialam nigdy problemow ze znalezieniem osob, ktore ineresuja sie sf&f, niezaleznie od plci. A jak trafial sie jakis kolega twierdzacy, ze "baby to sie na sf nie znaja", to szybko z tego bledu bidulka wyprowadzalam ]:>

PS. Honor Harrington tez rzadzi :)

Użytkownik MidMad edytował ten post 27.08.2007 - |16:35|

• 0

#44 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.08.2007 - |18:08|

Co do tego, ze niektorzy moga sie wstydzic bycia "fantasta", to juz inna sprawa - bardziej w USA pokutuje stereotyp geeka/nerda, ktory recytuje z pamieci lise dialogowa wszystkich odcinkow ST dowolnego sezonu;)

Tu chyba raczej chodzi nie o typowe fana SF, lecz szczegolnego. Tak jak w przypadku kibicow basabola. Nikt nie wysmiewa ich wszystkich, lecz tylko tych fanatykow, ktorzy maja w glowach statystyki z ostatnich piecdziesieciu lat.

Zreszta znajomosc diaogow na wyrywki te jeszcze nic. Pamietam w czasie jednej pokazowej premiery poprzeddniego filmu kinowego z cyclu ST (Nemesis zdaje sie), pojawila grupa ludzi odziana w stroje ze ST w pelnej charakteryzacji. Gdy dziennikarz chcial przeprowadzic z nimi rozmowe zgodzili sie ale pod warunkiem, ze odbedzie sie ona po klingonsku.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#45 Savajam

Savajam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 27.08.2007 - |20:12|

zawsze podziwiałam takich ludzi, naprawdę trzeba kochać to czego się jest fanem...
  • 0
"Komputer to logiczne ogniwo w rozwoju człowieka: inteligencja bez moralności."
(John Osborne)

#46 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 07.10.2007 - |10:30|

Ojej, a czemu kobiety nie miałyby oglądać sc-f? Czy według Ciebie Juki, panie lubią tylko komedie romantyczne albo melodramaty z wątkiem miłosnym? No dajże spokój :]. Trzeba obalać stereotypy.
Ja uwielbiam Battlestar'a :). I wcale niekoniecznie ze względu na watki miłosne :). A jeden wątek miłosny - Kara-Lee szczególnie mnie drażni.
  • 0

#47 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 07.10.2007 - |10:37|

wsrod osob zainteresowanych SF kobiety stanowia okolo 15 - 18 %, patrzac po forach SF, NF, FF..
z serialami bedzie podobnie.
drogie panie, jestesmy tutaj Elita ;)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#48 Sarenkaa

Sarenkaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoSkandynawia

Napisano 07.10.2007 - |11:00|

Ja tez uwielbiam seriale SF

Battlestar galactica jest u mnie na 3 miejscu sa inne lepsze seriale SF jak Stargate SG1 i Stargate – Atlantis
Pozdrawiam
  • 0
"Nie traktuj zycia zbyt powaznie i tak nie wyjdziesz z tego zywy!"

#49 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 07.10.2007 - |23:05|

omg, zaraz pół forum się rzuci ;PPP
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#50 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 08.10.2007 - |19:16|

ej a w ogóle to są jakieś dane o liczbie kobiet na OT Forum wśród ludzi, którzy się zdeklarowali co do swojej płci?:)
tak z ciekawości pytam:)
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#51 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.10.2007 - |06:23|

Ojej, a czemu kobiety nie miałyby oglądać sc-f? Czy według Ciebie Juki, panie lubią tylko komedie romantyczne albo melodramaty z wątkiem miłosnym? No dajże spokój :]. Trzeba obalać stereotypy.
Ja uwielbiam Battlestar'a smile.gif. I wcale niekoniecznie ze względu na watki miłosne smile.gif. A jeden wątek miłosny - Kara-Lee szczególnie mnie drażni.

Otoczenie mnie zmusza do takiej opini... ;]

Ja tez uwielbiam seriale SF

Battlestar galactica jest u mnie na 3 miejscu sa inne lepsze seriale SF jak Stargate SG1 i Stargate – Atlantis
Pozdrawiam

SG-1 i SGA nie są aż takie dobre jak BSG, są tanią rozrywką.

omg, zaraz pół forum się rzuci ;PPP

Jak masz wtyczki u adminów to prosze ;p
  • 0

Dołączona grafika

#52 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 09.10.2007 - |22:48|

Wydaje mi sie,ze juz sie tu wpisywalam. Ale tym razem dopisze sie jeszcze nogami, uszami i cala reszta mojego nauczycielskiego ciala. Jak to sie mowi,, Takie zycie'' :blink:
  • 0

#53 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 11.10.2007 - |11:55|

drogie panie, jestesmy tutaj Elita ;)

Oj, tak :D
W byciu fanka SF (i BSG!) na tym forum widzę tylko jeden problem... w quizie filmowym panowie ciągle dają zdjęcia nie do końca ubranych pań i myślą, ze wszyscy będą zachwyceni... Moze przygotujemy jakis "kontratak"? ;D Gdzieś miałam fotkę z wiadomego odcinka z Lee i ręczniczkiem... hrhrhr :D
  • 0

#54 nika21

nika21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 17.10.2007 - |20:24|

Też się nie wstydzę ,ale spotkałam się z pukaniem w czółko z powodu mojej inności-nie oglądasz M-jak coś tam i jest z tobą coś nie tak.A sci-fi to głupoty.{Prywatnie uważam ,że moje zwoje mózgowe pracują całkiem normalnie!}
Aha-jestem kobietą-uwielbiam SAAB [GWIEZDNA ESKADRA],Star Trek[troszkę mniej],SG-1 ,SGA,Firefly i Serenity.
Istniejemy i jesteśmy-dziewczyny uwielbiające kosmos pościgi , maszyny..
A co do BSG,to na początku nie podobało mi się wcale, ale z obowiązku ,powiedziałam sobie , że dotrwam do końca pierwszego sezonu.I wtedy mnie wzięlo bardziej niż bym chciała.Teraz nie mogę sie doczekać sezonu 4 i tego 2-godzinnego filmiku :lol:
  • 0

#55 Asiam

Asiam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWrocław/Frankfurt M.

Napisano 19.10.2007 - |11:37|

I ja się dopiszę jako stała oglądająca ten serial - wszystkie odcinki ! No ja jestem dopiero dziwolągiem - bo właściwie oglądam wszystko - Nawet M jak Miłość - nie opuściłam żadnego odcinka :-)

Użytkownik Asiam edytował ten post 19.10.2007 - |11:40|

• 0
Moje typy:
- Lost
- M jak Miłość
- Heroes
- Battlestar Galactica
- Ugly Betty
- Desperate Housewives
- Babylon 5

#56 asiek

asiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.10.2007 - |18:15|

ja tez sie dopisuje do grona fanek BSG

aktualnie ogladam do poraz drugi i nie moge sie doczekac do odcinka "Razor" ( chociaz to nie bedzie standardowe BSG, ale BEDZIE! ) :)

poza BSG ogladam jeszce
SG1 ( tez po raz drugi )
SGA
Jerico
Proson break
House
Lost
  • 0
Dołączona grafika

#57 weela

weela

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoPoznań/Gorzów Wlkp.

Napisano 19.01.2008 - |16:48|

Witam:) Ja również bardzo lubię BSG i wogole sf. (tata duzo ogladal i mnie zarazil). Muszę jednak przyznać, że nie spotkałam nikogo w moim wieku (wśród znajomych) kto by to oglądał, albo wogóle słyszał o tym serialu.
Pozdrawiam! :)
  • 0

#58 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.01.2008 - |22:02|

Dopisuje się do elitarnego grona miłościczek BSG. I ogólnie całego sf, u mnie zaczeło sie to dobre 8 lat temu od Star Wars i dopiero nie dawno ewoluowało na seriale. Jak narazie mam za sobia BSG, Firefly i prawie do konca pierwszy sezon Babylonu 5. I planach mam SAAB I Farka i co dalej to sie zobaczy, ale te seriale musze obejrzeć na pewno^^
Nie znam, osobiscie żadnej dziewyczyny o podobnych zainteresowaniach, zawsze sie wszyscy dziwia kiedy informuje, ze nie cierpie romansideł, a zwłaszcza komedii romantycznych na które ma alegie brrr.

Oglądam - lista ogolna:
- BSG
- Firefly
- B5
- X - files (moj pierwszy serial^^ miałam całeeee ściany w plakatach)
- Jericho
- Supernatural
- Prison Break
- Grey's Anatomy (jedyna obyczajówka jaka lubie)

Oprócz tego lubie mange i anime.
I Harrego Pottera
I słucham metalu.

a ja do cholery lubie maszyny, wojsko, obcych, strzelaniny , magię, miecze, topory, flaki i rzucam brudne skarpetki pod łózko.

Heh, to tak jak ja xD
Moge mowić Ci siostro? xD
;>

Użytkownik Nemedy edytował ten post 19.01.2008 - |22:11|

• 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#59 Black Smoke

Black Smoke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 24.02.2008 - |11:35|

To i ja się dopiszę. Fanką SF jestem od dziecka. Zaczynałam od TNG i mojej kochanej DS9. Teraz nie opuszczam żadnego pilota SF :)

W BSG zachwyciło mnie pierwsze 1,5 sezonu. Teraz jest ciut gorzej, ale i tak to super serial. Martwi mnie, że twórcy zaczynają się skupiać na Karze (której nie trawię) i Adamie Jr. Ostatnio zrobiło się też za dużo polityki, romansów i sądów, a za mało Cylonów i mistycznych wątków. No ale nie można mieć wszystkiego.
  • 0

#60 iskierka

iskierka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 10.04.2008 - |19:50|

u mnie najpierw zaczelo sie od czytania ksiazek SF, a pozniej ogladania filmow tego typu, bodajze to byly gwiezdne wrota. Bardzo lubie BSG, ale nie przebije on mojego ukochanego Babilona 5 :D .
  • 0
Regulamin > Profil Użytkownika > podpunkt B)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych