Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Big Bang Theory

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
136 odpowiedzi w tym temacie

#41 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.11.2008 - |12:58|

Krtusty i tak być może będzie jak się skończy TBBT bo w końcu ile to ma odcinków 16 czy 17 - jak się nie mylę - to w 2-3 tygodnie TVN7 wszystko wyemituje i będzie miał miejsce na coś następnego.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#42 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.11.2008 - |14:36|

Ostatnio oglądając jeden z meczy NFL, który był realizowany przez CBS, zobaczyłem zwiastun tego serialu. Zaciekawił mnie, więc postanowiłem sobie obejrzeć dwa odcinki, żeby zobaczyć czy faktycznie jest dobry. I skończyło się na tym że pod rząd obejrzałem 8 odcinków. Dawno się tak dobrze nie bawiłem :D.
Jak na razie oceniam ten serial zdecydowanie pozytywnie.
Dobra kończę pisać, bo kolejne odcinki już czekają :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#43 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.11.2008 - |21:27|

Jedni zachwalali inni nie no to i ja sobie obejrzałem w końcu pierwszy odcinek tego serialu.
Niestety muszę się zgodzić z tym co napisał na samej górze tej strony acwo.

I powiem, że nie podobało mi się , tyle DREWNIANEGO i WYMUSZONEGO czytaj SZTUCZNEGO humoru to już dawno nie widziałem.
Dla mnie to wybitnie denny, klasyczny przykład sitcomu taki który można właśnie "stawiać za przykład" jak wygląda sztuczny serial do którego trzeba podkładać śmiech aby ludzie wiedzieli kiedy się śmiać.

Kompletnie nic nowego, żarty strasznie przewidywalne i oklepane jak np. wyjazd tych dwóch po telewizor tej dziewczyny do jej byłego chłopaka.
O matko przecież to odrazu wiadomo, że jak pojechały dwie takie męskie piczki a nie faceci to tamten albo będzie byczkiem albo inaczej świrniętym no i co oczywiście "zaskakująco" LOL wyszedł mięśniak który zabrał im spodnie. :unsure:
Ech dla mnie normalnie żart na etapie podstawówki czy to tam gimnazjum teraz jest.

Nie wiem jak jest dalej być może lepiej być może gorzej , ale nie chce mi się nawet tego dalej oglądać bo szkoda mi czasu na oglądanie żałosnych namiastek facetów w ich niby śmiesznych żartach. Po 10 minutach to sie robi żenujące, żałosne i męczące.
Bo ile mogą śmieszyć żarty z wplecionym naukowym bełkotem i problemami na siłę z dziewczynami i jak oni tak jadą przez 2 sezony to gratuluję cierpliwości ale mi kompletnie nie podszedł ten serial.
:)
Więc nie bijcie, nie krzyczcie, nie obrzucajcie mnie granatami itd ale mocno się zawiodłem na tej pozycji , nie mój klimat, nie moje poczucie humoru [pierwszy odcinek] - może potem jest lepiej ale ja się pewnie o tym nie przekonam.
Wolę inne seriale a fanom tego życzę po prostu dobrej zabawy skoro się podoba. :D
Choć kto wie może się jeszcze raz kiedyś skuszę na zasadzie nigdy nie mów nigdy.

ps. jedno co zapamiętałem pozytywnie to postawa tej dziewczyny w stosunku do tych wszystkich naukowych geeków.
Cokolwiek i jakkolwiek niezrozumiałego by do niej nie mówili to ona cały czas była do nich pozytywnie nastawiona. To mi się akurat spodobało, że nie traktowała ich jak debili z góry tylko z zrozumieniem, że wszyscy mamy swoje odpały. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.01.2009 - |18:28|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#44 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 26.12.2008 - |21:50|

2x11 rewelacyjny odcinek na święta ;] Akcja z serwetką po prostu piękna :D
  • 0

->1019<-

#45 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.01.2009 - |18:28|

A dam to też tutaj.

Już 12 stycznia w UK wyjdzie pierwszy sezon The Big Bang Theory---> http://www.amazon.co...SK127HPHV1YFKNT który ma w specyfikacji wymienione wśród napisów i polskie. :D

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#46 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 20.02.2009 - |21:51|

Może kogoś to zainteresuje: Summer Glau wystąpi w odcinku 2.17. W odcinku pojawi się także laureat nagrody Nobla z fizyki - George Smoot. Ciekawa kombinacja ;X
  • 0

#47 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 03.03.2009 - |10:06|

w 2x16 jest pierwsze, jeśli się nie mylę, w cały serialu nawiązanie do Stargate'a; w końcu ;) ;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#48 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 03.03.2009 - |12:51|

Serial nie jest taki zły można się pośmiać z wariata Sheldona lub kosmicznie ubranego Wolowitza, koleś od reklamy sprite jest the beściak:-) i zawsze też można zawiesić oko na Kaley Cuoco:-)

Serial oceniam na 7,5/10
  • 0

#49 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 12.03.2009 - |21:44|

2x15 WYPAS !!!

Jak zobaczyłem Wollowitza, Rajnesha i Sheldona z gitarą to padłem jednym słowem. Drobna utarczka przy lunchu Wollowitza i Rayesh przeciwko matce Leonarda i samym Leo też zabawna. Poza tym scena Matki Leo i Sheldona przy mikrofonie i śpiewanie do kawałka nie znam tytułu poprostu zmiażdzyła ! :-)

Odcinek bardzo dobry

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 12.03.2009 - |21:45|

• 0

#50 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 12.03.2009 - |22:26|

15 odcinek jeszcze jeszcze. Była okazja sie posmiać. Ogolnie dzieki serialowi to jedynie mozna sie usmiechnac. Przynajmniej ja mam takie odczucie.

Znacznie gorszy od HIMYM.

6/10 - ogolnie serial.
  • 0

#51 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 13.03.2009 - |02:16|

Już przed dwoma tygodniami zaczęły krążyć pogłoski, że stacja CBS ma zamiar zamówić kolejny sezon "The Big Bang Theory". Wysokie wyniki oglądalności i przyjazne głosy krytyków dawały nadzieję na kontynuację sitcomu. Plotki się potwierdziły i wiadomo już, że CBS doszła do porozumienia z producentem serialu, studiem Warner Bros. dzięki czemu będziemy mogli cieszyć się przygodami Sheldona i spółki przez kolejne dwa sezony, po 22 odcinki w każdym.

Moja sie bardzo cieszyc :)
  • 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#52 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 13.03.2009 - |09:59|

Już przed dwoma tygodniami zaczęły krążyć pogłoski, że stacja CBS ma zamiar zamówić kolejny sezon "The Big Bang Theory". Wysokie wyniki oglądalności i przyjazne głosy krytyków dawały nadzieję na kontynuację sitcomu. Plotki się potwierdziły i wiadomo już, że CBS doszła do porozumienia z producentem serialu, studiem Warner Bros. dzięki czemu będziemy mogli cieszyć się przygodami Sheldona i spółki przez kolejne dwa sezony, po 22 odcinki w każdym.

Moja sie bardzo cieszyc :)

Bardzo dobra wiadomość a tym bardziej, że serial nie trwa 42 minuty tylko ledwie ponad 20 minut i w tak krótki sposób można się nieżle pośmiac i nie tylko :-)
  • 0

#53 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.03.2009 - |11:55|

Jak dla mnie serial pierwsza klasa. Praktycznie jedyna komedia, którą oglądam (no jest jeszcze How I Meet Your Mother, ale to oglądam nadrabiając zaległości w wolnych chwilach).
Wiadomość o kolejnym sezonie bardzo dobra, ale śledzę wyniki oglądalności tego serialu i tak się po prostu musiało stać :).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#54 Christof

Christof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa, Bridgetown

Napisano 18.03.2009 - |11:38|

"It's hot in here, must be summer" :lol:
  • 0

#55 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 23.03.2009 - |13:03|

Ostatnie dwa odcinki to totalna miazga :P obejrzałem każdy ze dwa razy :lol:

Polecam
  • 0

#56 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.07.2009 - |15:18|

ROTFL

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

Nie działa toaleta za milion dolarów

Na stacji kosmicznej nigdy dotąd nie znajdowało się jednocześnie aż tylu ludzi. Od przybycia Endeavoura w piątek, przebywa tam 13 osób. Jednak dyrektor lotu Brian Smith nie chciał powiedzieć, czy uszkodzenie mogło być spowodowane nadmierną eksploatacją. Zbudowana przez Rosjan, warta miliony dolarów, toaleta zepsuła się również w listopadzie ubiegłego roku.

Naprawą toalety zajmują się Belg Frank De Winne i Amerykanin Michael Barratt. Ubrani w gogle, maski i rękawice pracowali do późna w nocy. Naprawa ma być kontynuowana w poniedziałek.

Opis odcinka 2x22 "The Classified Materials Turbulence"

Howard, who was earlier celebrating the launch of his space toilet, discovers that he made a "teeny tiny error" that will cause the toilet to fail, dispensing its waste through the ISS (instead of out into space) after ten flushes. He asks Raj and Sheldon to help him construct a fix with materials that are readily available on the ISS. They eventually do throw together a fix. The episode ends with all of the ISS astronauts asking to go on a spacewalk, presumably because their waste has leaked out of the toilet, causing the inside of the station to stink.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 30.07.2009 - |15:19|

Log65: Happy camper

#57 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 14.08.2009 - |16:27|

Całkiem niezły sitcom, aczkolwiek na dłuższą metę trochę nużący. Denerwowało mnie najbardziej powtarzanie tych samych schematów, oraz wałkowanie tych samych dowcipów. Aczkolwiek zapewne w dawkach cotygodniowych daje radę.
  • 0

#58 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 22.09.2009 - |20:07|

Ruszę troszeczkę temacik, bo za nami premiera 3. sezonu. Warto dodać, że premiera osiągająca w USA oglądalność prawie 13 mln. I kto wie, czy za tydzień nie będzie lepiej. Sam odcinek dla mnie kapitalny. Powrót do domu, Leonard nie mogący zaliczyć, Wolowitz w stroju kowbojskim i Sheldon nie mogący przeżyć, że nie był na Comic-Conie i nie oglądał nowego Star Treka - mistrzostwo :D

Oby trzymało poziom przez cały sezon.
  • 0

#59 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 22.09.2009 - |20:33|

Nowy odcinek TBBT rewelacja. Dużo nawiązań do dyktatora Iraku :P, ogólnie parodia :-) Chyba przed kręceniem obejrzeli Bękarty Wojny :P
  • 0

#60 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 22.09.2009 - |20:51|

Początek 3 serii kapitalny. "Wolkański słuch" Sheldona, Leonard witający się z Penny (lub na odwrót), wycieczka do Teksasu. Jest bardzo dobrze!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych