Skocz do zawartości

Zdjęcie

Californication

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
295 odpowiedzi w tym temacie

#41 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 12.11.2007 - |22:03|

Od wczoraj serial leci na HBO Polska w każdą niedzielę około północy. Nie pili mnie więc będę sobie dawkował jeden odcineczek na tydzień :)
  • 0

#42 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 13.11.2007 - |11:26|

Bardzo dobrze - delektuj sie :) Nie ma co tego serialu brac za jednym zamachem.
  • 0

#43 fearless

fearless

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 15.11.2007 - |01:06|

A mnie finał pierwszego sezonu, a w zasadzie ostatnia scena BAAAArdzo rozczarowała...
  • 0

#44 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 16.11.2007 - |16:54|

Ostatnio oglądałem The Nanny (pomoc domowa) na tvn 7 jest to pierwotna wersja naszej rodzimej Niani. Oglądając jeden z odcinków jakoś znajomo wyglądała mi ta najmłodsza dziewczynka którą opiekuje sie niania, przy ostatnim odcinku zwróciłem uwage na jej nazwisko- Madeline Lima :) Dopiero wtedy zajarzyłem że to jest córka Billa, która przyłożyła Hankowi w twarz :)
Pisze to jako ciekawostke, zwłaszcza że serial Pomoc domowa był u nas dość popularny.... Miny jakie robi Madeline Lima w Niani i Californication są wprost identyczne, dużo to sie nie zmieniła ;)

Przy okazji świetna spostrzegawczość mojej dziewczyny która od razu rozpoznała w tej dziewczynce młodą Mie z Californication :)

Teraz po finale californication pozostaje czekać na kolejny sezon, a w miedzy czasie zapozanc sie z pozostałymi serialami stacji Showtime. Narazie widziałem Dextera, Sleeper Cell i Weeds, każdy z tych seriali świetny, a Dexter to już właściwie mistrzostwo świata. Z tego wynika że takie Brotherhood czy Tudors z tej samej stacji to równiez swietne seriale, no ale o tym dopiero po obejrzeniu :)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#45 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 20.11.2007 - |07:56|

A mnie finał pierwszego sezonu, a w zasadzie ostatnia scena BAAAArdzo rozczarowała...

Wiesz można było domyślać się takiego obrotu sprawy od połowy sezonu gdzieś. Takie zakończenia to norma u Amerykanów. Osobiście nie wyobrażam sobie kontynuacji <_<
  • 0

#46 Maddi

Maddi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 20.11.2007 - |23:33|

serial super jeden z moich ulubionych duzo hunory i swietny duchowny (on dziwnei pasuje do roli kobieciaza i nalogowca)

niestety podzielam zdanie poprzednika nie wyobrazam sobie kontynuacji no ale samego serialu tez sobie nie wyobrazalem jak go nie bylo...

a ostatni odcinek i zakonczenie takie w sam raz jak dla tej historii
  • 0

#47 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 21.11.2007 - |09:38|

Zdecydowanie jeden z najlepszych seriali komediowych, jakie ostatnio widziałem. W zalewie głupawych sitcomów zasłguguje na wyróżnienie. Poza tym, że humoru jest dużo i w wysokiej jakości, ;) serial jest prowokujacy, momentami dający do myślenia. Naprawdę mam nadzieję, że kontynuacja nie zaniży poziomu pierwszego sezonu :)

Użytkownik k-rol edytował ten post 21.11.2007 - |09:41|

• 0

Dołączona grafika

#48 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoBełchatów/Wrocław

Napisano 21.11.2007 - |20:24|

A słyszeliście, że Red Hot Chili Peppers pozwali do sądu Showtime za użycie zarejestrowanej nazwy Californication? Ach ta Ameryka...
  • 0
6.0 House, Six Feet Under, Lie To Me,
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.

#49 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 22.11.2007 - |17:26|

A słyszeliście, że Red Hot Chili Peppers pozwali do sądu Showtime za użycie zarejestrowanej nazwy Californication? Ach ta Ameryka...

Raczej powinni się cieszyć ;p Jak tylko zobaczyłem nazwe serialu, to pierwsze co przyszło mi do głowy to właśnie RHCP ;)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#50 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 27.01.2008 - |11:20|

Nie pozostaje mi nic tylko się przyłączyć do achów i ochów odnośnie serialu i stacji Showtime, wielki plus za dobór aktorów są idealni a jednocześnie bardzo normalni tzn. mają tatuaże, niedostatki w urodzie(żadne plastikowe lale i faceci z kaloryferami), bardzo wielki plus za Charliego(rewelacyjny jak zawsze Evan Handler) i jego żonę, za kawałek Surrender - Cheap Trick w wykonaniu córki Billa, za sarkazm, humor i styl ala Dead Like Me i za wiele więcej.
  • 0

#51 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 30.01.2008 - |09:11|

Hmmm... serial mi się spodobał tak sobie (ze wskazaniem na +), ale chciałbym powiedzieć jedną rzecz: do perwersji mu daleko. Jeżeli twórcy chcieli nas zaszokować "Californication", trzeba to było zrobić zanim na świat wyszedł Nip/Tuck. Bo pod tym względem ten serial nie ma sobie równych.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#52 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 19.02.2008 - |22:18|

Californication

Serial przyciągnął moją uwagę opiniami jakie ujrzałem na forum oraz tym, że występuje David Duchovny. Byłem bardzo ciekaw jak sobie poradzi z rolą Hanka Moody`ego :lol: . Postać jaką wykreował przezabawna, oglądając serial mocno się uśmiałem, lecz martwi mnie to, że planowany jest drugi sezon. Problem Hanka się rozwiązał i ciekawi mnie to co teraz wymyślą, lecz patrząc na napis SHOWTIME mam nadzieję, że można być spokojnym. Motyw muzyczny przewijający się w serialu na plus oraz aktorstwo i humor.

10/10
  • 0

#53 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.03.2008 - |13:37|

Serial całkiem znośny jego największą wadą jak dla mnie jest to że rozkręca się dopiero w 4 ostatnich odcinkach.Ale mimo to polecam szczególnie fanom Davida Duchovnego.
  • 0

#54 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.03.2008 - |10:54|

Swietny serial, polecam :)

Ocena: 8/10
  • 0

#55 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.04.2008 - |11:23|

10/10, Kiedy drugi sezon??
  • 0

Dołączona grafika

#56 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.04.2008 - |19:07|

Z tego co wiem Californication z góry był zakładany jako jedno-sezonowy serial,więc szanse na drugi są równe 0.
  • 0

#57 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 23.04.2008 - |19:33|

To mało wiesz - drugi sezon jest zapowiedziany na lato tego roku , lecz ze względu na igrzyska może powrócić jesienią.
  • 0

#58 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.04.2008 - |06:18|

Faktycznie będzie 2 sezon.Mój błąd.
  • 0

#59 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.04.2008 - |23:28|

Duchovny Prepares to Californicate Again
The X-Files star gets ready for Season 2 of his Showtime series.
by Todd Gilchrist and Eric Goldman

April 15, 2008 - IGN spoke to David Duchovny on the set of the recently wrapped new X-Files film, and the actor said that his next project would be the second season of his Showtime series Californication, which begins filming in late April. Said Duchovny, "We got pushed a month, from the writers' strike, which is okay, 'cause then I'll end up getting a little break after [X-Files]."

Duchovny said a few changes in Season 2 of Californication were probable, noting, "It lives right in between comedy and drama and you know comedies tend to retain the same characters in the same situations and dramas tend to change, so I think we'll change a little bit. But it's still a new show and especially on cable, you're only doing 12 [episodes] a year, so I think we're still finding our way."

Californication's second season is expected to debut in late summer.
  • 0

Dołączona grafika

#60 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.04.2008 - |22:39|

A tymczasem dzisiaj i jutro jest maraton z pierwszym sezonem na HBO Comedy.
Od 22 dzisiaj leci 6 odcinków a jutro ponownie późnym wieczorem reszta odcinków więc można sobie przypomnieć.
:D

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.04.2008 - |22:40|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych