Skocz do zawartości

Zdjęcie

Weeds

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
162 odpowiedzi w tym temacie

#41 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.07.2009 - |12:46|

Ja tak samo, jestem trochę zawiedziony po 5x06. Choć Ignacio, Doug i Brodaty Andy nawet dają radę. Trochę przekombinowali z Estebanem...
  • 0

#42 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.07.2009 - |13:52|

Niestety liczyłem na więcej, ale Agrestic to nie jest. Chyba nawet już powrót tam by nie pomógł.

No raczej nie. Wg mnie już 3 sezon poza końcówką mocno spuścił z tonu, a zmiana miejsca w 4 sezonie to był powiew świeżości.

5 sezon zły nie jest, ale na pewno bez rewelacji. Ta pani która przybyła na koniec 6 odcinka może namieszać. :) Andy i Doug niszczą jak zawsze, niezależnie od reszty. Celia przestała mnie śmieszyć jakiś czas temu i miałem nadzieję, że ją zabiją w tym Meksyku. :P Dobry ruch z przesunięciem akcji o kilka miesięcy do przodu. Dzieciaki są coraz starsze i jakby teraz zobaczyć pierwszy czy drugi sezon różnica wieku kolosalna, a od śmierci Judah w serialu nie minęło chyba wiele czasu.
  • 0
...and Justice for All!

#43 anrew

anrew

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 18.07.2009 - |09:56|

A to był taki dobry serial, a teraz się z tego zaczyna robić meksykańska moda na sukces, gdyby nie Silas to już by słowa w odcinku o trawce nie było, a Nancy się robi tępa jakaś i w ogóle mizerota i wcale nie czekam na następny odcinek i jak oglądnę to tylko z lojalności i wydaje mi się, że jak tak dalej będzie to sezon to jest ostatni
  • 0

#44 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 18.07.2009 - |10:51|

Po zakończeniu 4 sezonu (o ile mnie pamięć nie myli), mówiło się, że 5 będzie ostatni... Nie wiem jak aktualnie mają się sprawy.

Mi tam generalnie serial nadal się podoba. Nie jest już taki jak kiedyś - zdecydowanie brakuje dilowania i jakichś dynamicznych akcji.
Mam nadzieję, że to tylko chwilowy zastój i po rozwiązaniu wydarzenia ruszą nieco do przodu.
  • 0

#45 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 18.07.2009 - |11:14|

W trakcie trwania 4-tego sezonu z tego co pamiętam stacja zamówiła 5 i 6 sezon, więc raczej jeszcze jeden będzie na pewno.
  • 0

#46 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 18.07.2009 - |18:35|

Eh, cienizna ostatnio - brakuje w tym wszystkim tego, co było wcześniej najlepsze. Komedii.

Użytkownik garus edytował ten post 18.07.2009 - |19:09|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#47 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 18.07.2009 - |18:39|

Serial tak jak się obawiałem pogubił się i stracił swoją moc.

Może cała akcja 6 miesięcy później jakoś to ruszy, tyle że jeden sezon piszą pewnie ci sami scenarzyści i wielkiej poprawy możemy nie doczekać.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#48 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 30.07.2009 - |12:45|

W poprzednim tygodniu zacząłem oglądać "Weeds", dziś jestem już na bieżąco i tak na szybko spostrzeżenia:

sezony 1,2,3 genialne - dużo humoru, jako taki realizm (poza tym, że prawie wszyscy non stop jarają trawę :lol: ), brak jakiejkolwiek poprawności politycznej (w końcu to kablówka). Niestety sezon 4 o wiele słabszy, a 5 to już cienizna, chociaż są też dobre momenty. Zaczyna mnie powoli irytować Doug Wilson, a mianowicie jego infantylność :P

Użytkownik Dżakas edytował ten post 30.07.2009 - |12:46|

• 0

#49 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 01.08.2009 - |16:24|

Krótkie wstawki Douga to IHMO ostatnia rzecz, która podnosi ten serial wyżej mułu. Po ostatnim odcinku oficjalnie sięgnął poziomicy telenoweli - nawet "Klimaty" już pasują.

Użytkownik Gawith edytował ten post 01.08.2009 - |16:25|

• 0

#50 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 01.08.2009 - |18:14|

Niestety muszę się zgodzić. Nawet Andy zaczyna mniej śmieszyć odkąd zapuścił brodę. Już mi się wydawało, że będzie ok, jak przesunęli akcję do przodu o kilka miesięcy, a tu jeszcze gorzej...
  • 0
...and Justice for All!

#51 anrew

anrew

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 02.08.2009 - |09:15|

No wreszcie Nancy zaczyna się stawiać zamiast notorycznie bać się. Doug jest wyjątkowo denerwujący - w związku z tym przytrzaśnięcie interesu traktuję jako niespodziewany bonus. Andy odżył i stawia warunki :D. Celii znowu nic nie wyszło i znowu kombinuje - powoli zaczyna to przypominać cień poprzednich sezonów - zaczynam mieć nadzieję.
  • 0

#52 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 02.08.2009 - |12:11|

5 sezon TRAWKI już od Października w HBO Polska.
  • 0

#53 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 04.08.2009 - |09:40|

dobry odcinek , andy jak zawsze wymiata =]
  • 0

#54 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 04.08.2009 - |10:12|

Całkiem spoko, choć ostatnia scena trochę naciągana ;)
  • 0

#55 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 04.08.2009 - |19:09|

Już lepiej, ale ciągle głaskają dno :P
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#56 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 05.08.2009 - |00:46|

5x09 - uuu.. prawie się ucieszyłem, że Przeskruwysyński Meksykański Gansta Bonzo łyknął w końcu ołowiu, a tu zonk. Fabuła tego sezonu woła o pomstę do nieba. Choć Andy tak jakby wracał do formy.
  • 0

#57 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 01.09.2009 - |08:04|

Haha "i couldnt find a golf club" , dobre , nareszcie sie cos dzieje D:
  • 0

#58 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 01.09.2009 - |10:33|

Podsumowując cały sezon, to ten nawet był gorszy od czwartego :(. Niedawno natknąłem się na kilka odcinków z pierwszego sezonu, to można się za głowę złapać jak twórcy odeszli w stronę nierealistycznych historii. Chyba zawsze będę dzielił Weeds na dwie części. Sezony 1-3 i następnie te dalsze, od czwartego sezonu to już inny serial :o. Podobno szósty sezon ma być ostatnim i mają wszystko ładnie zakończyć. Oby!
  • 0

#59 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 01.09.2009 - |14:48|

Ogólnie sezon nędzny, ale końcówka mnie po prostu zabiła :D Shane Pany.
  • 0

#60 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 01.09.2009 - |15:52|

Podsumowując cały sezon, to ten nawet był gorszy od czwartego :(. Niedawno natknąłem się na kilka odcinków z pierwszego sezonu, to można się za głowę złapać jak twórcy odeszli w stronę nierealistycznych historii. Chyba zawsze będę dzielił Weeds na dwie części. Sezony 1-3 i następnie te dalsze, od czwartego sezonu to już inny serial :o. Podobno szósty sezon ma być ostatnim i mają wszystko ładnie zakończyć. Oby!

Ogólnie sezon nędzny, ale końcówka mnie po prostu zabiła :D Shane Pany.

E tam , mi sie nawet podobal.Oczywiscie 1-3 byl duzo lepsze ale wciaz....akcja teraz koncowa niezle mnie rozbawila :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych