Jak sie komys rzyca nozem w plecy by nie zabic najczesciej sie zabija.
Pamiętajmy, że to jest wyspa i nie wiadomo co się działo z Johnem od spotkania z Waltem do incydentu z Naomi... Może wyspa mu kazała tak rzucić ?
Napisano 19.12.2007 - |17:21|
Jak sie komys rzyca nozem w plecy by nie zabic najczesciej sie zabija.
Napisano 19.12.2007 - |19:25|
Tu nie chodzi o jego intencje lecz o sprawy techniczne. sadzisz, ze Locke rzucajac nozem mial taka kontrole nad tym gdzie zaglebie sie w cialo Naomi, jak gleboko w nia w niknie, jakie oragny i w jakim stopniu uszkodzi itd by moc z z jakas doza pewnosci przypuszczac, ze ja zabija lub tylko obezwladnia. Jak ktos kogos chce obezwladnic nie rzyca w niego nozem.Pamiętajmy, że to jest wyspa i nie wiadomo co się działo z Johnem od spotkania z Waltem do incydentu z Naomi... Może wyspa mu kazała tak rzucić ?
Napisano 19.12.2007 - |19:32|
Napisano 20.12.2007 - |07:44|
DooobrePS: Nie czytam spoilerów, bo
[...]
3)Leń jestem
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 20.12.2007 - |07:46|
Napisano 20.12.2007 - |08:32|
Napisano 20.12.2007 - |09:29|
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 20.12.2007 - |09:30|
Napisano 20.12.2007 - |10:38|
@Grzebul
Jest jeszcze jedna opcja
Ktoś oprócz Jacoba potrafi uzdrawiać, posługując się właściwościami Wyspy... A Naomi to jego wysłanniczka
I nie będę na razie pokazywać paluchem o kogo chodzi, podpowiem tylko, że może być tak, iż najnudniejszy flashback pod słońcem okaże się najważniejszy
Christian to na pewno nie Jacob, co najwyżej jakaś "wizja" wywołana przez właściciela podejrzanej chatki... Bo w trailerze jeszcze raz pokazane jest oko Jacoba [wraz z fragmentem twarzy] - i jest ono brązowe
http://bp3.blogger.c...FOImage3221.jpg
A John Terry ma oczka szaro-niebieskie
Ewentualni "kandydaci na Jacoba" muszą mieć brązowe oczy [i to dosyć ciemne]...
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 20.12.2007 - |11:14|
I nie chodziło o Jacobahe has achieved in helping people recover from injuries,
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 20.12.2007 - |12:57|
Napisano 20.12.2007 - |12:36|
Napisano 20.12.2007 - |12:55|
Nie musi się stamtąd ruszać Bioenergoterapeuci z tzw. "najwyższej półki" potrafią działać "na odległość" [przynajmniej tak się powszechnie sądzi, więc mogą nam tu probować wcisnąć taką bajeczkę].I po co miałby ruszać d ze swojej przytulnej chatki w Australii
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 20.12.2007 - |13:05|
Napisano 21.12.2007 - |22:47|
No ale Dave był prawdziwy, znaczy się gruby go widział w rzeczywistości wcześniej, a niby po co miał by widzieć Christiana ? W świecie realnym go wcześniej nie widział więc co by mu to dało ? Nawet by nie wiedział kto to... Ale jest coś ciekawego, był taki rumor że Clarie dowie się że jest siostrą Jacka, ale nie od Jacka, więc może od Hurleya, a on z koleji od Christiana, ja tam zresztą myślę że to nie Jacob ukazuje się jako Christian, a raczej na odwrót, no bo wizerunek Jackoba bardziej jakoś pasuje do tej chaty i tajemniczości, jak by to wyglądało gdyby Christian sobie tak siedział w tym swoim garniturku na tym fotelu bujanym, to by głupio wyglądało, zresztą dziwi mnie że nikt nie zauważył że Christian jest czołową postacią, bo jak wyjasnicie że jakimś cudem na wyspie znalazł się jego syn, córka, anna lucia która go znała i sawer który go widział, o ile wiem to jedyna postać która miała kontakt z taką ilością rozbitków, to musi coś znaczyć, niemożliwe żeby to był zwykły przypadek. No i jeszcze to że nie było go w trumnie... za dużo tych zbiegów okoliczności....Ja mam nadzieję że ten Christian w chatce, to sprawka Jacoba, lub że Grubasek znów ma jakieś wizje, jak z Dave'm.
Napisano 22.12.2007 - |08:05|
No ale Dave był prawdziwy, znaczy się gruby go widział w rzeczywistości wcześniej, a niby po co miał by widzieć Christiana ? W świecie realnym go wcześniej nie widział więc co by mu to dało ? Nawet by nie wiedział kto to... Ale jest coś ciekawego, był taki rumor że Clarie dowie się że jest siostrą Jacka, ale nie od Jacka, więc może od Hurleya, a on z koleji od Christiana, ja tam zresztą myślę że to nie Jacob ukazuje się jako Christian, a raczej na odwrót, no bo wizerunek Jackoba bardziej jakoś pasuje do tej chaty i tajemniczości, jak by to wyglądało gdyby Christian sobie tak siedział w tym swoim garniturku na tym fotelu bujanym, to by głupio wyglądało, zresztą dziwi mnie że nikt nie zauważył że Christian jest czołową postacią, bo jak wyjasnicie że jakimś cudem na wyspie znalazł się jego syn, córka, anna lucia która go znała i sawer który go widział, o ile wiem to jedyna postać która miała kontakt z taką ilością rozbitków, to musi coś znaczyć, niemożliwe żeby to był zwykły przypadek. No i jeszcze to że nie było go w trumnie... za dużo tych zbiegów okoliczności....
Napisano 24.12.2007 - |15:03|
Napisano 25.12.2007 - |08:56|
Mogę się założyć że pierwszą sceną 4 sezonu będzie oko Christiana a potem odjazd kamery i zobaczymy go jak sobie siedzi na fotelu bujanym, dalej to ja już nie mam pewności, ale możliwe że zobaczymy np Bena który wchodzi do chaty i mówi mu dzieńdobry... Na pewno pierwszą sceną nie będzie lot helikoptera, po pierwsze zawsze zaczyna się od oka, więc helikopter by to popsuł, to samo kupa owoców, czaszka, krowa, czy logo stacji, po drugie helikopter był by za banalny jak na losta, że niby zadzwonili po pomoc i zaraz sobie helikopter przyleciał, bez sensu, na widok Christiana wszyscy pospadają z krzeseł, a helikopter, o co też się mogę założyć to ostatnia scena 8 odcinka, będzie w nim leciec naszych 6 uratowanych, reszta zostanie z lockiem na wyspie....
Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 25.12.2007 - |10:29|
Napisano 25.12.2007 - |12:18|
Tajemnicza Wyspa pisała, że to oko nie należy do Christiana.
Ben nie może znaleźć się w chatce Jacoba bo jest przywiązany do drzewa.
No i co z tego, a czemu Christian nie może być Jackobem ? tzn. że jeśli Jacob może się ukazać jako Christian to czemu nie na odwrót ?Tajemnicza Wyspa pisała, że to oko nie należy do Christiana.
Raczej po 8 odcinkach...A ucieczkę z wyspy zobaczymy pod koniec 4 sezony, tak sądzę.
Napisano 25.12.2007 - |12:30|
Retrospekcja ?
No i co z tego, a czemu Christian nie może być Jackobem ? tzn. że jeśli Jacob może się ukazać jako Christian to czemu nie na odwrót ?
Raczej po 8 odcinkach...
BTW. Jak narazie na lost spoilers zostały 4 zdjęcia - Christian, owoce, czaszka i krowa, a że każda seria zaczyna się od oka, a owoce i czaszka oczu nie maja, a krowie oko było by zbyt niepoważne to musi być oko christiana !
Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 25.12.2007 - |12:34|
Napisano 25.12.2007 - |17:43|
Napisano 25.12.2007 - |21:49|
Ehhh... nie rozumiem was... Co wy z tym pasowaniem... Jackob ma nadprzyrodzone zdolności (Lock go na początku nie widział) wszyscy othersi mówią że jest taki wielki, a wam się kolor oka nie zgadz... zastanówcie się... Zresztą na lost spoilers zostały jak wcześniej pisałem tylko 4 zdjęcia, a że owoce oczu nie mają, czaszka jest już ich pozbawiona a krowie oko... nie wydaje mi się to pasowac, nie sądze żeby krowa była nową postacią, zdaje mi się że ci co mówią że to nie oko christiana będzie pierwszą sceną po prostu nie chcą dopuścić tej myśli bo znaczyło by to że wiedzą już to czego nie powinni, bo kto by z krzesła nie spadł widząć na początku christiana który się buja na fotelu w chatce Jackoba ? według mnie to idealny początek 4 seri, a czas i miejsce nie mają nic do rzeczy, gdy zobaczyliśmy Juliet na początku 3 sezonu to też było to przed bierzącą akcją na wyspieOko Christiana byłoby bez sensu .
Przez te 3 sezony zawsze widzieliśmy na początku nową postać.
W 1 sezonie Jack, wprowadzenie do Lost.
W 2 sezonie Desmond. Bunkier.
W 3 sezonie Juliett. Wioska innych.
Dzięki temu wszystkie trzy sezony zaczęły się zaskoczeniem, nowością. Gdyby byl Christian tego by zabrakło.
Poza tym nie bądź tego wszystkiego taki pewien, bo się jeszcze na tym przejedziesz .
Jakoś nie spotkałam się żeby ktoś odgadł jak się dokładnie zaczną poszczególne sezony.
Poza tym twarz Jacoba ze zdjęcia nijak nei pasuje do twarzy Christiana.
Napisano 25.12.2007 - |21:57|
A czy Ben kiedykolwiek widział Jacoba? Może tylko udawał? Zresztą wydaje mi się, że to Hurley widział Christiana a nie Ben.
To raczej tak miało wyglądać że hurley, ale to raczej nie miało by sensu
A skąd wiesz kto jest naprawde Jackobem ? To że lock zobaczył jakąś postać nic nie znaczy. A jeśli Jackob miał by się ukazywać jako christian hurleyowi (co nie ma sensu) to czemu nie ukazał się lockowi jako jego ojciec ?Nie rozumiem. Jak Christian może ukazać się jako Jacob? Raczej na odwrót.
Cliffhanger... co mogło by bardziej pasować ?A czemu po 8?
Ach kobiety... wszystko musi się wam zgadzać, a zwłaszcza kolor oczu...Kolor oczu się nie zagadza;)
A w ogóle to zdjęcia z okiem nie ma jest tylko zdjęcie Christiana.
Napisano 25.12.2007 - |22:26|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych